Seçim kararsızlığı
Arkadaşlar yıllardır iphone kullanıyorum şuanda da İphone 13 128 gb var. Gayet işimi görüyor aslında ama büyük ekrana geçmek istiyorum. Önce 15 Plus mı alsam dedim sorna 15 promax sonra da 16 promax arasında kaldım.
Arada ciddi fiyat farkı var. Ben günlük sosyal medya whatsapp amaçlı telefon kullanan birisiyim.
Promax serisinde kafamı karıştıran şey kamera , 120 hz ekran ve işlemci farkı. Zaten iphone işlemcisi 13 bile kasma donma yapmadan iş görüyor. Yeni seriler çok daha iyidir normal versiyon bile. En önemlisi kamera. Video çekme ile uğraşmorum. Merak ettiğim şey İphone 15 plus ve promax arasındaki ana kemerada farklar var mı. İkisi de 48 megapixel iso değerleri de ayrı. 3 Seçenek arasında kararsız kaldım
Merhaba Arkadaşlar 80 bin km de 2021 Dizel Hyundai Tucson aldık. Pilotgarage ekspertize en ful paket olarak kontrolleri de yaptırdık araca dair tek kusur bulmadılar.
Neyse aracı aldıktan kısa bir süre sonra fark ettim ki araçta kalkışlarda titreme var, bir de özellikle 3. vitese geçtikten sonra sabit devirde giderken sarsıntı titreme oluyor. Bu şikayet ile servise başvurduk test yaptılar kronik sorunlardan birisi çift kavrama değişmesi gerekiyor denildi ve garanti kapsamında değişimi sağlandı. Çok şükür ki vites geçişleri vs kusursuz tertemiz gidiyor. Ancak 3. viteste yaşadığımız sorun devam ediyor. Vites geçişleri ile alakalı bir durum değil 2 den 3 ya da 3den 4 sorunsuz atıyor. Ama sabit 3. viteste giderken araç titreme yapıyor bu sorun çözülmedi. Tekrar servise bıraktık usta ile test sürüşü yaptık o da sorunu doğrduladı. Bilgisayara bağladıkalrında ayrı olarak kızdırma bujisi hata vermiş onu da garanti kapsamında değiştirdiler. Şanzıman 3. vitesle ilgili Ben diğer emsal araçlarda da deneyeyim bir kaç gün sizlere haber vereyim dedi bıraktım 2 3 gün buna yapabileceğimiz bir şey yok şeklinde yanıt aldım. Garantinin bitmesine 8 9 bin km de kaldı. Araçtan çok memmunum ama bu durum canımı sıkıyor. Bayi isterseniz başka bir ildeki servise de götürebilirsiniz dedi biraz kullanın yine bakarız dedi de sonuç aynı.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim araçta sorun olduğu aşikar mekanik kullanım hatası da olmayacak bir sorun. Kendileri de tespitini yaptılar zaten.
Birde ayrıca şunu sormak istiyorum bu lanet ekspertiz şirketleri için. Araçta kusur yok olarak düzenlenen rapor var. Aracı aldığım 3 4 aydan beri 3 defa aynı sorunlardan dolayı servise gitti araç. 6 bin tl o yoklukta hatasız boyasız olduğuna emin olduğum araca ne olur ne olmaz mekanik kontrol için para verdik. Tüketici hakem heyetine bu servis raporları ile başvursam ücret iadesi ya da kısmi ücret iadesi alabilirmiyim. (Parayı alırsam bağış yapacağım sırf şu öylesine bakan sanayi esnafı ile uğraşmak amacım)
Araç Almak Pişmanlık mı ?
Eşimle geçen yıl evlendik Clio ve i20 araçlarımız vardı. İkisi 1 m civarına satıp üzerine 100 gram altın borçlanarak 1.450 bin Tl 2021 Hyundai Tucson aldık. Araçtan çok ama çok memmunum lakin 4 ay önce aldık aracın piyasası hala aynı malum ikinci el durumundan dolayı. Araç almasaydım da faize atsaydım 1650 -1700 bin tl üzeri para olacaktı onunla belki aracın sıfırını bile alabilirdik.
Aracı satıp faize atıp 3 4 ay sonra temiz 2023 - 2024 modelini alasım var ama araçtanda memmunum hazır almışken kapının önüde dursun işte diyorum. KAfam çok karışık
2024 Yaz Lastiği
Merhaba Arkadaşlar 2021 Tucson aracımı yeni aldım. Üzerinde 85.000 Km 3 yıl doldurduğu orjinal Continental Ecocontact 6 serisi lastikler var. Çok fazla deformasyono oluşmuş lastikte bu sebebiyetle değiştireceğim.
Ölçüler 235 / 55 / 18 - 104 V
Hangi lastik markasını seçmeliyim karar veremiyorum. Fiyat çok önemli değil kaliteli konforlu güvenli sürüş sağlayabilecek bilindik lastik markası tercih edeceğim. Tavsiye eddeceiniz kullanıcı yorumuna bağlı lastik marka ve modelleri nelerdir ?
Merhaba arkadaşlar, 2021 Hyundai Tucson aracım var. Ön farları led çevirmek istiyorum. Hb3 9005 Serisi
Photon Ultimate ile Osram Led arasında kararsız kaldım arada 500 lira fiyat farkı var. Öncelikli amacım karşındakini rahatsız etmeyecek benim içinde konforlu sürüş sağlayacak olması. Ne tavsiye edersiniz Tuning yerlere gidince bilmediğim markalar tavsiye ediyorlar
Arkadaşlar merak ediyorum,
Şehir içi/Şehir Dışı, LPG, Benzin, Dizel araçlarınızda 100 km'deki yakıt tüketimleriniz nelerdir ?
SUV Önerisi
Arkadaşlar Merhaba, Yılda 10-15 Bin km yol yaparım. Bu yüzden tercihim benzinliden yana mantıklı gibi. B (geniş) veya C segment SUV arayışım var. 1.3 M nakit param var aslında çok borca girmek istemiyorum, B segment 2008, Bayon, Crossland, C3 gibi araçlara baktım ancak görüş açısı vs oldukça dar geldi hiç beğenmedim içime sinmedi. Mecburen borca girip almışken C suv almak istiyorum Eşimin tasarımını çok beğendiği için 3008 benim de Tuscon idi. Ancak showroom da gidip görünce biraz hayal kırıklığına uğradık.
Tuscon Comfort pakete ek indirim yaptıkları için çok cazip gelmişti ancak aracı görme deneyimi benim için felaketti diyebilirim hiç hayal ettiğim gibi iç tasarıma sahip bir araç değil boş baket bir araç olduğu için de çok fazla teknoloji vs. olmayacak.
3008 de indirim olmaması sebebiyle 1635 gibi bir fiyat çektiler biraz daha indirime gideceklerini düşünüyorum ama açıkçası onun da iç tasarımını beğenmedim.
Renault baktık Austral çok pahalı
Citroen markaya karşı antipatim var (Evet o da PSA :))
Nissan Qashqai de nedense beni çekmiyor. gidip görmek bile istemedim
Ford, WW, Jeep Renegede de bakacağım ama kafamda şekilendiremiyorum.
Açıkçası yakıt tüketimini de önemsiyorum genelde şehir içi 8-9 litre tüketiyorlar ve şuan lpg kullanan birisi olduğum için gözümü çok korkutuyor. :))
Aklımızda Mokka var diye gittik oda 2008 gibi dar bir araçtı. Crossland arka tasarımını iğrenç bulduğum için bakmadım bile, ama Opel Grandland Ultimate paketini gördük aklımdan zerre geçmeyen araca gerçekten hayran kaldık 1.2 benzinli PSA grubu motor var 8 ileri otomatik şanzıman ve günümüz bütün teknolojilerini içeriyor sanıyorum. Dış tasarımına ek olarak iç tasarımı gerçekten içime sindi. 1565 fiyat verdiler ama forumda dünkü arkadaş 1500 bandına da fiyat almışbelki pazarlıkla bizde düşürürüz.
Biraz uzun oldu farkındayım ama buradaki arkadaşların deneyimine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Çok teknolojik bir araç aramıyorum aslında full paket olsun diye diretmiyorum, alıp yıllar boyu bineceğim beni pişman etmeyecek fiyat/performans, ortalama 1.5 M bir araç bakıyorum.
Merhaba arkadaşlar, ufak bir kaza yaşadım ve farlarım kırıldı. Yenisi ile değiştirdim ampülleri de değiştirmek istiyorum.
Hyundai i20 2011 aracım H4, XENON, Holojen ve Led olarak 3 farklı grupta H4 ampül var. Bütçem 200-400 arası.
Taleplerim; Muayenede sorun yaratmasın, performansı çok yüksek olsun beyaz olsun karşıdakini kör etmesin.
Marka ve model ve neden onu seçmeliyim onu söylerseniz çok sevinirim.
Ben şu iki ürünü buldum alternatif söyleyeceklere tekliflere açığım
Osram Night Breaker 200 Holojen apmül H4 %200 (250 TL)
Philips Led 12-24 V H4 (350 TL)
Gaz Pedalı Sertliği
|
|
Meslek: Tarihçi
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 275
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 19.906 (Bu ay: 977)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 98 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası