Eşimle geçen yıl evlendik Clio ve i20 araçlarımız vardı. İkisi 1 m civarına satıp üzerine 100 gram altın borçlanarak 1.450 bin Tl 2021 Hyundai Tucson aldık. Araçtan çok ama çok memmunum lakin 4 ay önce aldık aracın piyasası hala aynı malum ikinci el durumundan dolayı. Araç almasaydım da faize atsaydım 1650 -1700 bin tl üzeri para olacaktı onunla belki aracın sıfırını bile alabilirdik. Aracı satıp faize atıp 3 4 ay sonra temiz 2023 - 2024 modelini alasım var ama araçtanda memmunum hazır almışken kapının önüde dursun işte diyorum. KAfam çok karışık |
Araç Almak Pişmanlık mı ?
-
-
arabası olan tüm vatandaşlar sizin gibi düşünebilir. faiz yüksek dönemde her şey için bu düşünce ile kendi moralinizi bozabilirsiniz.
böyle bir dünya yok yani zaten bu durumun sebebi faiz.
hem araç fiyatları sabit hem yüksek faiz hemde enflasyon ile maaşlara iyi zam diye bir durum olmıcak.
daha iyi bi arabaya binmek için çalışıp para biriktirip ufak kredi ile araba alınacak 2019-20 öncesi gibi
-
4 ay arabasız kalmanın maliyeti hakkında bilginiz var mı
+ 4 ay sonra arabanın 0ina gelecek zamla 2. Eline de zam gelecek buna ne dersiniz?
Macera aramayın
Şuanda bu şartlarda alınabilecek en mantıklı araç togg,onun da sebebi 800 bin TL 36 ay vade olması.
Elde para varsa o zaman bir anlamı olur, arabanızdan memnunken diğer alternatifleri eleyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm ülkemizin sorunu hem gösteriş olsun hem de değer kazansın böyle bir durum yok hocam araba hiç bir zaman değer kazandırmadı pandemi döneminde araç kısıtlılığı ve vergilerden dolayı geçici bir dönem değer kazandı onun haricinde dolar altın karşısında her zaman değer kaybetti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hele bi ilana koyun bakalım düşündüğünüz fiyata alıcı bulabilecek misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne bekliyordun arkadasim ! Otomobil kullanıldıkça altın gibi degerlensin mi . İkinci el değeri en kotu modellerden birini almışsınız bu arada. Tucson modeli sık sık kasa degiştirip makyaj geçiyor . Haliyle bu da eski modellerinin değerini düşürüyor.
Hocam can sıkıntısından bunlar.
Bence boşverin.
-
Araç piyasasının yükselmesini bir asgari ücretlinin 60 aylık maaşı ile bir araba alabilmesini emin olun ki istemiyorum. Kendim döviz işi yapıyorum. Kuruş kuruştan para kazanıyoruz maaşlı çalışanım.
2019 da 30 bin tl aldığuım aracı 2024 şubatta 450 bin tl sattım. Kar mı ettim sizce. Alım gücümün, gücümüzün düştüğünün farkındayım. Arabayı aldım diye her ay %3 4 çıksın gibi bir talebim yok. Umarım çıkmaz da.
3 4 ay araçsız kalmayı göze alıp motor kullanacağım. Bunun karşılığında da daha yeni yüksek model araç almayı düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: efyavas
Hele bi ilana koyun bakalım düşündüğünüz fiyata alıcı bulabilecek misiniz?Piyasa çok durgun, bahsettiğim araçaların birini 8 ayda diğerini 20 günde falan sattım. Ancak bu hatasız boysaız olduğu için takıntılıları seviyor. 1.450-1500 e facebook gruplarında satarım
-
2025 ilk çeyreğine kadar faizde bir değişiklik olmayacak, döviz altın %10 artacağı öngörüsü ile hareket ediyorum. İnsan maaşla çalışınca +175 bin tl faiz getirisi çok cezbedici duruyor
-
Binmek için mi aldın yatırım için mi? Buna bir karar ver önce. Yatırım için araba alma dönemi geçen sene bitmişti zaten.
Binmek için, 3 ay arabasız kalmayı göze alıp üst model araçla değiştrme planım. Bu pek yatırım sayılmaz bence
-
ne yazıkki bu piyasada aracınızı 1 milyonun üstünde bir tutara satmanız çok zor. elinizde nakit varken faize koysaydınız aylık 40 bin tl faiz getiriniz olurdu. haftasonları falan araba kiralayıp gezsenız de 20 bin tl ye yakın kiralama masrafınız olurdu. bu şekilde 6-7 ay sonra istediğiniz aracın 0km sini alabilirdiniz. borçlanmazsınız da.
ama olan olmuş. şu anda para değerli, geçen sene de araba değerliydi. bu değer yargısı bu ulkede değişiyor. onemli olan rüzgarı arkana almak.
-
öncelikle araç bir ihtiyaç ,
ama devir ve ekonomik şartlar belli ,
pişmanlık kullanmayacağınız donanıma, ihtiyacınız olmayacak hacme, size gerekmeyecek motor gücüne ekstra para vermek olabilir ancak.
çünkü bunları almak için harcamanız gerekmeyen başka yerlerde değerlendirebileceğiniz parayı harcamış oluyorsunuz.
misal aileniz b segment bir araçla ihtiyacını giderebilecekse ve sizin c segment araç almak için bütün birikiminizi harcamanız gerekiyorsa c segment araç almak pişmanlık.
bu şekilde kendi ailenizi aracınızı değerlendirin derim pişmanlığınız var mı yok mu?
-
Araca dair hiç bir pişmanlığım yok. Düşüncem de aynı aracı tekrar sıfır ya da sıfıra yakınını almak. Hiç ekstra para vermeden yalnızca bir kaç ay arabasız kalmaktan geçiyor. Ancak dediğiniz gibi araç çok önemli bir ihtiyaç bizim için onu da motorla telafi etmeye çalışırım
-
2025 ilk çeyreği sanırın öngörüden ibaret sanırım. Yok kesin bilgi ise biz de satalım atalım faize. Piyasa acayip sıkıştı. Eylül-Ekim gibi faiz indirimine gidilir gibi görünüyor.
-
Yurt Dışı finans kuruluşlarının öngörüsü 2024 ilk çeyreği. Adamlar da piyasanın sıkışmasını istiyor zaten harcamaları kesmek için herşeyi yaptılar.
-
Herkes zannediyor ki faiz indirimini göz göre göre yapacaklar. Öyle bir anda indirecekler ki faizde olanlar dövize vs. geçmeye fırsat bile bulamayacaklar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- mg ehs plug-in hybrid yorum
- ford fiesta 1.4 tdci kronik sorunlar
- ford focus mu honda civic mi
- peugeot 3008 neden tutulmadı
- polo 1.0 trendline
- sıfır araba fiyatları
- renault logan
- byd 2025
- uçan araba fiyatları
- byd han 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X