ne dersiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev parası biriktirmek için araba modeli yükseltmek mantıklı mı

-
- Ev almak için araba satmam. Araba ihtiyacım hem benim hem de ailem için. Olmazsa olmazları liste yaptım. Sıfır en boş Golf parasına 4 yaşında dizel+yarı otomatik, 7 kişilik full donanım MPV aldım. 1 çocuk vardı şimdi 2 oldu.
- 8 yıldır araç bende. Bu süreçte para biriktirdim ve ev peşinatı yaptım. 8 yıllık kredi ile sıfır ev aldım. 4 yılı kaldı. Kalan miktarı yarın kapatabilirim ama kapatmıyorum.
- Eldeki parayla ne yapmam lazım normalde? 2009 model arabayı yenilemem lazım öyle değil mi? Kıyamadım ve değiştirmedim. Yatırım sepeti yaptım, hepsinde de kardan zarardayım.
- En konforlu hayat, borçsuz hayat. Elimdeki tüm birikimi led far ve kablosuz şarj için feda edemedim.
-
bir devlet memuru olarak yakın memur arkadaşlarımın çoğunun bu yöntemle ev aldığını söyleyeyim. Bana göre riskli iş . Ha ben de çevre baskısıyla bu yöntemi izledim ve ev aldım. Ama 2. bir maceraya girmem. Sürekli arabaya bir şey olursa birikimim heba olur düşüncesi oluyor kafada.
-
Araba fiyatları yıllardır yükseliyor. Hep böyle gider mi bilinmez ama düşecek gbi de değil. Para biriktirerek de ev alınacak gibi değil. Arabayı yükseltseydim ev alabilirdim şimdi ama bundan sonra bu kadar hızlı yükseliş olmayabilir. Param boş duracağına güzel arabaya binerim diye bir düşüncem de var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bu mantıkla aracı yeniledim bakalım ne olsun -
Hayırlı olsun inşallah. Söylemek isterseniz ne satıp ne aldınız acaba, fiyatları neydi?
quote:
Orijinalden alıntı: genç muallimHayırlı olsun inşallah. Söylemek isterseniz ne satıp ne aldınız acaba, fiyatları neydi?
2016 yılında 26,75 bin TL ile Chevrolet Aveo aldım, 1,5 sene sonra satıp 41 bine Accent Era aldım. onu da 1 sene sonra satıp 2018 de 80 bine sıfır Hyundai i 20 aldım. 2019 sonunda i 20 yi 90 bine satıp ev peşinatı olarak verdim, geçmişten kalma 40-50 binlik altın vardı. üste de 150 bin TL , 3 senelik krediye girdim ve evi aldık. İLk baştan uzun süreli ev kredisine de girebilirdim ama en azından alcağım evin yarısını biriktireyim diye 2-3 sene bekledim.
-
Arabada risk çok fazla. Çalınma, kaza, doğal afet. Bunlardan biri başınıza gelirse her şey heba olur.
Şahsen ben daha garanti yolları tercih ederek paramı katlamaya çalışıyorum. BTC piyasasını iyi takip ederseniz ufak ufak paranızı katlayabilirsiniz.
-
Geçen sene 1 ay arayla ev ve araba aldım
Arabam 323 bin TL verdim.
Eve 600 bin TL verdim
Suanda araba sarı sitede 450-500 bin TL oda keriz bulursa satarlar.
Ev 1-1.2 milyon TL olmuş. Bu fiyatı da emlakçım dedi. Yan komşun evi 1 milyon TL ye satmış.
Şunu da söyleyeyim,
1-2 sene içerisinde araba verip ev alamayacaksınız. Ev fiyatları inanılmaz katlayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 29 Kasım 2020; 22:0:11 >
Ev fiyatları neden bir iki seneye katlayacak?
Otomobil TL olarak yükselsede dolar olarak pek bir artısı olmuyor. 2015 yılında 47 bin TL yani 16.700 dolara aldığımız araç bugün 120 bin lira ediyor yani 15.300 dolar. Birçok araç için durum aynı. Kısacası maksat para biriktirmekse altın, dolar,euro çok daha mantıklı. Tek avantajı iyi arabaya binmiş olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kulaktan kulağa 2 ye katlanırsa yine iyi :) 5 , 10 , 15 :) -
Allah korusun meteor bile düşebilir arabanın üstüne bütün planlar suya düşebilir. Parayı araba alarak değerlendirmek borsaya girmekten daha riskli bence. Sürekli arabaya bişey olacak mı, çizilecek mi, makas atan salağın biri tamponumu söküp gidecek mi diye bir sürü stres içinde hayatınızı yaşayamazsınız. Başına bir şey geldiğinde içinizin yanmayacağı arabayı alıp geçin. Parayı yatırım araçlarında değerlendirin. Araç alarak değil. Hayat sürekli borç ödeyerek, süreli malın stresine gerek gitmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 ay sonra bir daha bakalim bakalim ev fiyatı katlıyor mu yarıya mı düşüyor :) ülkede ev alımı = faiz. Sadece 2 ayda 500 binlik evler 860 bin tl oldu. Sizce deger mi kazandı yoksa balon mu ? İlanlar durur 1 de yazar 5 de. Ama yarın birinin acil paraya ihtiyacı olduğu zaman sağlık olur taşınma olur mecbur ölü fiyata vermek zorunda. Yada , suan 450 bin tl olan evin kira getirisi 1200tl. Sizce evi almalı mı yoksa aylık 6 bin tl faiz mi almalı ?quote:
Orijinalden alıntı: birgarip2019
Geçen sene 1 ay arayla ev ve araba aldım
Arabam 323 bin TL verdim.
Eve 600 bin TL verdim
Suanda araba sarı sitede 450-500 bin TL oda keriz bulursa satarlar.
Ev 1-1.2 milyon TL olmuş. Bu fiyatı da emlakçım dedi. Yan komşun evi 1 milyon TL ye satmış.
Şunu da söyleyeyim,
1-2 sene içerisinde araba verip ev alamayacaksınız. Ev fiyatları inanılmaz katlayacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araba risk diyen arkadaşların kasko denen bir şeyin olduğundan haberleri var mı acaba?
Fiyatlar genel düzeyini belirleyen , talep , talep artarsa eğer arz da az ise doğal bir iktisadi kural olarak . Talep olursa fiyatlar artar...
Arabalara karşı özel bir ilgin varsa iyi bir araba al geç,ve o zamana kadar zevkini çıkarip,sartlar uygunlasincada evi al..
Ama sadece ulaşım icin ise arabanin sendeki yeri. Altinda değerlendirmek daha mantıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attci -- 29 Kasım 2020; 23:49:31 > -
Bunu ben de düşünüyorum, arabanın riskli olduğu fikrine katılmıyorum. Ben kasko yaptırıyorum ve bu zaten aracı başına gelecek felaketlere karşı sağlama alıyor. Şimdilik aracı yenilemeyip altına geçtim ama ondan da pişman oldum artmıyor aylardır. 5 ay önce o parayı ekleyip model yükseltsem daha iyiydi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: road35
3 ay sonra bir daha bakalim bakalim ev fiyatı katlıyor mu yarıya mı düşüyor :) ülkede ev alımı = faiz. Sadece 2 ayda 500 binlik evler 860 bin tl oldu. Sizce deger mi kazandı yoksa balon mu ? İlanlar durur 1 de yazar 5 de. Ama yarın birinin acil paraya ihtiyacı olduğu zaman sağlık olur taşınma olur mecbur ölü fiyata vermek zorunda. Yada , suan 450 bin tl olan evin kira getirisi 1200tl. Sizce evi almalı mı yoksa aylık 6 bin tl faiz mi almalı ?
Alıntıları GösterSoru, ev yerine üst model araba alıp daha sonra bunu yüksek fiyata satıp ev alabilinir mi? Paramın değerini nasıl korurum diyor aslında. :)
mesajmda canlı ornekle
alamayacaksınız demek istedim ki, benim işim bu yatırımcıyım ben, sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmuyorum.
gelelim sizin sorunuza;
insanların önceliği evdir. Ufak bir yerden nakit bulsun peşinat bulsun ilk işi uygun ev almak olur. Yada düşük faizli 15-20 yıllık borca imza atar gene evi alır. son dönemde de Bunu çokça gördük.
450 bin TL ye evi olmayan ev alır. Faizden alacağı 6 bin TLsinin 3 bin TL sini kiraya vermez.
araba fiyatları artıyorsa ev fiyatları ondan daha fazla artıyor ve 1-2 seneye cok daha artacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: tonodias
Kulaktan kulağa 2 ye katlanırsa yine iyi :) 5 , 10 , 15 :)
Nasrettin Hoca gibi kazan hep doğursun istiyorlar ama ölebileceğini hesaba katmıyorlar!
Devlet, geçtiğimiz aylarda kamu bankalarıyla, düşük faizli kredileri vermeseydi, emlakçıları kurtarma ve stok azaltma işine girmeseydi, üstüne pandemi gelmeseydi, üstüne dövizler uçmasaydı, bu artışlar olurmuydu!
Sonuç ne oldu, para bitince gecelik faizler patladı, konut ve araç faizleri patladı, satışlar durdu, işsizlik, geçim sıkıntısı arttı, hastalık arttı, piyasa sene başına döndü. Bu kadar olumsuzluk varken bu piyasalara girecek yiğit biraz zor çıkar, girerse de ceketini bırakıp çıkar!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle mantıklı.
Misal 200 bin liraya passat aldın bir süre sonra rahat 250 bin eder.
Sonra onu satıp daha iyi birşey alırsın biraz kullanıp tekrar satarsın.
Böyle yapa yapa bir bakmışsın elinde ev parası olmuş hemde bu süreçte iyi bir arabaya binmiş olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 30 Kasım 2020; 1:20:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Arkadaşlar bu tarz döngünün sonu yok. Enflasyondan kaçamaz ancak sonuçlarını erteleyebilirsiniz. Birşeylerin fiyatı katlanarak artıyorsa er yada geç ucu size de dokunur. Bir hesap yapalım.. 200e araba aldın.. 250 ye sattın. Ev aldın. Ancak 250'ye. Olmaz ama olsun diyelim. Peki şimdi araba gerekecek. 250ye sattığın araba artık 300 oldu. Zamanında 100 olan arabayı artık 200 vererek alabilirsin. Yani en başta 200 e aldığın arabadan daha düşük ve ucuz araba için 200 vermen gerekiyor. Biriktirerek asla yetişemezsin. Kredi çeksen 100 bine şuan 250 bin veriyorsun. Uzun lafın kısası.. X'e alıp 2X e satınca, daha önceden 2X'e alacağın şey 4X'e çıkmış oluyor. Ben buna şöyle bir çözüm getirdim kendimce. Volvo XC60 ve XC70lere kafayı takmıştım bi ara. Mazota zam gelse o gruptan öğreniyorum. Adamların 10 kuruş için keyfi kaçıyor, bir düğmesi kırılıyor araçlarının fellik fellik çıkmacı peşinde koşuyorlar. Hepsi değil tabii ki bana göre ayağını yorgana göre uzatmayanlar yapıyor. Ben de onlardan biri olabilirdim. Eğer arabamı değiştirseydim, sokakta tanımadığım insanlar belki dönüp şöyle bir bakacaklardı. Çevremdekiler vay arayı yenilemişsin diyecekti. Yoldaki kondor ve güvenliğim de belki artacaktı. Ancak hiçbiri akşam yattığında kenarda birikim olması kadar güven vermiyor bana. İzmir'de deprem oldu, Allah korusun hepimizi.. Ne yapardım öyle bir durumda bilmiyorum. Aracın kaskosu illa var ama gelecek 4-5 yılımı veya son 4-5 yılda tüm biriktirdiğimi sadece bineğe vermek bana doğru gelmiyor. Herkesin kendi fikri. 400bin tl ye Audi Q3 bakmaya gittim. Bayide hazır araç vardı. Arkadaş dedi ki al 2 ay sonra 450ye satarsın. Bu ay birtakım şeyler için bir anda 11bin tl para lazım oldu. Şimdi diyorum ki elimdeki nakidi komple kulansam ne yapardım. Düşünsene sıfır Audi'ye biniyorsun ama lastik patlasa, bir ihtiyacın olsa, kaskosu vergisi gelse dar boğaz yapacak. Ben ailemin boğazından kısamam bu tür şeyler için. Dediğim gibi 400, 450 olsa sattığımda arabasız kalacaksam bu sefer ben gidip başkasının 250'ye aldığı arabaya 300 vereceğim. En güzeli yürütmesi kolay, konforlu, geniş ve donanımlı bir araba alıp, ele geçen parayı biriktirmek, yatırım yapmak veya gerektiğinde sağa sola muhtaç olmadan 2 katı faiz isteyen kan emici bankalara mecbur kalmadan harcamaktır. |
Araba risk diyen arkadaşların kasko denen bir şeyin olduğundan haberleri var mı acaba? |
3 ay sonra bir daha bakalim bakalim ev fiyatı katlıyor mu yarıya mı düşüyor :) ülkede ev alımı = faiz. Sadece 2 ayda 500 binlik evler 860 bin tl oldu. Sizce deger mi kazandı yoksa balon mu ? İlanlar durur 1 de yazar 5 de. Ama yarın birinin acil paraya ihtiyacı olduğu zaman sağlık olur taşınma olur mecbur ölü fiyata vermek zorunda. Yada , suan 450 bin tl olan evin kira getirisi 1200tl. Sizce evi almalı mı yoksa aylık 6 bin tl faiz mi almalı ?
|
Benzer içerikler
- honda civic 1.5 yakıt tüketimi yorumları
- e toggle vites yorumları
- öğrenci arabası
- lastik balon yapması
- engelli araç miras feragat
- byd satış rakamları
- bmw xm fiyat
- fiat 600 fiyat
- kia sportage 2025
- kia sportage 2022
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X