bu ekonomik ortamda ev almak mantıklı mı ? 250 bin peşin 200 bin kredi kullanacağım . dolar gazlayıp duruyor. altın ve dolar bozdurup ev almak bu dönemde ne kadar mantıklı . aradan geçen zamanda ev sahibi ile konuştum. 750 -800 bin istiyor. emlakçılara sorduğumda aşağı yukarı aynı metrekare evler 450bin deniliyor. salgın zamanı al al diye kafamı kurutan adamın götükalkmış. almaktan vazgeçtim. kıymetli evinin turşusunu kursun . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 20 Ekim 2021; 14:51:33 > |
EV ALMAK MANTIKLI MI
-
-
Su iç, yazılım öğren!
-
Sadece yazılım da kurtarır gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dolar 9 ev alınmaz bu devirde
(Günü gelince dolar 10 olacak ve bu mesajımı okuyup gülecez)
-
hiç evin yoksa alınır.
-
Alınır hocam.
Ev boşken yere gazete ser, koşarak şampanya patlat. Bunu kutla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev değecekse alınır yok uğraşılcak iş değil.Kirada otur daha iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zaten oturduğum ev . konum iyi önü açık . ev sahibi satmaya meraklı 2 senedir kirada oturuyorum her sözleşme zamanı satem sana bu evi diyip duruyor.
-
kira 2500 üstü ise alınır.
-
Ben 600.000 TL'ye aldım kira bir dert hemen alın
Ben şahsen ev yerine altına gümüşe btc ve alt coinlere yönelirdim. Ama riskli
Biri der "450.000'e ev alayım mı", öbürü der "600.000'e aldım, sen de hemen al". Millet bu paraları nereden buluyor? Asgari ücret 2.825,90 TL, asgari ücretli çalışan oranı %50 civarında. "Çalıştım aldım" demeyin, komik olursunuz; ailede para mal mülk yoksa artık ev araba almak mümkün değil. Kazanılan para karnını doyurmaya bile yetmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Ekim 2021; 9:2:14 > -
para var ki alıyorlar hocam.sen benden yoksa nasıl alıyorlar die bakınıyoruz :)
-
zaten madenciliğini yapıyorum.
-
1500 lira. yeni kirayı konuşmadık daha .
-
sende büyü bizim yaşımıza gel seninde olur 30 yaşında değiliz biz şeker kardeşim.
-
krediyle mantıksız. 200k nın borcu sittin sene bitmez daha büyük sitres olur. kredisiz olacaksa da kira/gelir durumuna bağlı. şimdi kirarlar çok saçmaladı ama gelirin büyük kısmını götürmüysa kira mantıklı evler pahalı çünkü
-
200 bin kredinin aylık taksitleri sizi çok fazla zorlamayacaksa ev almanızı tavsiye ederim.
-
2020'de ev aldım 240 bin tl'ye. Normalde 200 ederi vardı ama faiz'ler düşünce sağolsunlar giydirdiler. Şu an 350 bin tl'ye satabilirim. 215k kredi çektim, 2.300 tl ödüyorum ve ortalama kira 1.500 tl şu an ama mahallemde 1 tane bile kiralık ev yok boşta. Ev almayıp kira'da oturanlar her sene kira katlanacak, evine bir çivi bile çakamayacaksın ve ev sahibi sözleşmen bitince evden kovabilir en kötü nakliye-taşınma maliyeti 5k şu an. Ben 10 sene 2.300 ödeyeceğim evet ama kirada oturanlar 10 sene sonra 3 bin tl ödeyecek basit hesap yaptım, ha bu arada 10 sene sorna ev benim cukka kiracıda ömür boyu kiraya başkasının evinde oturmaya devam tabi onların kira ödemesi ömür boyu olacak. İnsanları ev almak gereksiz diye saçmalatmayın. Durumu olmayıp ev alamayanların allah yardımcısı olsun onlara yapacak birşey yok tabiki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 12 Ekim 2021; 10:36:24 > -
Hiç evi olmayan biri için tabi mantıklı. Barınma en temel ihtiyaçlardandır, sonraki yatırımlarda arsa daha mantıklı olabilir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Su iç, yazılım öğren! |
hiç evin yoksa alınır. |
Benzer içerikler
- madeni para yutunca kaç günde çıkar
- acity metro ile nasıl gidilir
- ayağımın üstünden araba geçti ne yapmalıyım
- erkeklerde makat kılları nasıl temizlenir
- internet kablo renkleri
- prompt mühendisliği
- yeşil nasim
- 5g nedir zararları
- exxen filmleri
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X