Şimdi Ara

EV ALMAK MANTIKLI MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturacağınız evi almak mantıklı,yatırımlık almak şu sıra değil bence.

• Oturduğunuz ev ve beğeniyorsanız alın, ev peşin almaya göre kredili almak daha mantıklıdır, çünkü kredi taksidi 3-4 yıl sonra kira bedeline iner, bu konuda youtube de cihat e çiçek diye biri var onun videolarına bir bakın derim.

• Altın dolar artışının ardından ev fiyatlarında da artış geliyor. Enflasyon çok yüksek. Bu ülkede bir şey almak istiyorsanız karar verdiğiniz an alın. Yarın zarardasınız.

• kiralar daha şimdiden 1500-2000-2500 tl lerden falan başlıyorsa,ev sahipleri alamanyadan oglim geliyor evi boşalt tantanası sürüyorsa kiracılıkla bence uğraşılmaz.

ekonomik olarak mantıklı olmasa da bizim ev sahipleri ile uğraşmaktansa ev sahibi olmak,bankaya kredi taksiti ödemek bence daha mantıklıdır.

yarın öbürgün kiralar daha da artarsa kim hangi parayla kiralık ev tutacaktır. evet birileri o paraları veriyorki o kiralar öyle isteniyor ve yükseliyor. ancak kişi kendine sormalı 'ben bu kiraları verebilir miyim gelecekte verebilecek miyim' diye.

gelecekte ev sahibi olanlar iyiki zamanında krediye girmişim diyeceklerdir oturdukları güzel evlerinden. en azından bence böyle :)

hatta mümkünse bugün il-ilçe merkezlerine yakın kırsal yerlerden ev+arazi (arazi içinde ev-ambar vs olan) alınıp oraları tadilat ederek, çevresine çit çekerek yaşamak bence şehir merkezlerinde kutu gibi dairelerde yaşamaktansa daha faydalı daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.tabiki iş,gelir ortamı/şartları önemli.ha deyince olmayabiliyor bu işler,haklısınız.

evet bende istanbulda 70-75 m2 kutu gibi bir evde yaşıyorum.bunu değiştirmek için,daha ferah yaşamak/yaşayabilmek için elimden geleni yapıyorum.yatırımlarımı ona göre yapıyorum(şehir dışına).

• Bugün ev alacak durumdaysan mutlaka al, yaşlılıkta kira veremeyecek durumda olabilirsin çünkü. Emekli maaşlarının komik olduğu bir ülkedeyiz. Ama zaten bir evin varsa farklı yatırımlar yapılabilir.

• nakitle alabileceğin ev varsa al

faize harama hiç bulaşma

nakitte durmak zarar bu memlekette

altına gümüşe bağla

• Uzun süredir yatırım amaçlı ev almak bana göre mantıklı değil. Çünkü kredilerin yükselmesinden direkt etkileniyor, eskisi kadar hızlı satılmıyor evler.

5 sene önce 320 bine aldığım sıfır ev (ki içine biraz tadilat yaptırdım ekstradan), iki alt katım 710 bine geçen hafta satıldı.

Yatırımlık ev de var, kiracıyla uğraşmak çok büyük dert. Hiç akıl karı değil bana göre.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

1) Benim yaşımı ne biliyorsun? Zaten yaş artışıyla gelirin doğru orantılı arttığı devir çoktan bitti.

2) Zengin olmanın, hele ki Türkiye gibi absürd bir ülkede yaşla ne ilgisi var? 25'inde milyoner olan da var (malum yollarla), 74 yaşında sokakta kâğıt toplayan da var.

3) Türkiye'nin ekonomik durumunu ve gelirleri göz önüne aldığımda 65 yaşına da gelsem ev alamam, ülke halkının çoğu da alamayacak. Otomobil bile artık lüks. İnsanlar geçinemiyor ki para biriktirsin. Ödeyemeyeceği kredilerin altına giriyorlar.

4) Türk Lirası o kadar değersiz ki artık çalışarak birikim ve yatırım yapma imkânı kalmadı. Aileden zengin olanları ve yandaş haramzadeleri ayrı tutuyorum.

5) Sırf şanslı azınlıktansınız diye insanları küçümsemeyin. Ülkenin en fazla %10'u insan gibi yaşıyor, gerisi Afrika.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

35 yaşındayım aylık gelirim 50-70 bin tl arası değişiyor. Aileden kalan bir evim var fakat kalmasa da olurmuş.Bu paraları kazandığımızı söylediğimiz için komik olmuyoruz emin ol.Sende de akıl var bende de....İmkan sende de var bende de.

• Dostum şuan ev kira ödesen 2k aşağı ev yok el ile tutulur.

Gidip kredi çekip ev alsan hiç yoktan kira 2k 2.5k ödemek yerine 1.500e kredi öde hem evin olur hem kiradan az ödersin her türlü ev sana kalır.

Ben 5 sene önce esenyurt dan aldım toplam 140k 98mt2 giriş altı. 60k nakit vardı üstüne kredi çektim faiz 20k geldi 2-3 sene sonra kredilerim biticek insallah. Ev almadan önce babama araba almak için yalvarmıstım aldırmamıştı Golf alıcaktım ozaman iyikide almamısım şuan evim var kira derdim yok 1k-1k kredi ödüyporum.

Aile ile kalıyorum suanda 1 sene evlenicem şuan kiracı var 1k kira veriyor oda krediye gidiyor 5 senedir kendi kendini ödedi ev.

• Benim aileden kalacak evim var ama ben de ev mi alsam araba mı alsam diye düşünüyorum. Ev alıp kiraya vermek pasif gelir olarak mantıklı geliyor hem de parayı değer kaybetmeyen bir kaynağa yatırmış oluyorsun.

• Kredi çekerek ev almak mantıklı değil.

• Yatırım amaçlı kesinlikle mantıklı değil ama evin yoksa mantıklı.

• Kira parasından kurtulmak için,

kiranın üç, dört katını ev kredisine vermek mantıklı.

• 200 bin kredinin ödemesine baktın mı sen hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ev almak mantıklı mı sorusunun cevabı amaca göre değişiyor bence. İçinde oturacaksan mantıklı ama kira geliri elde ederim yatırım olsun diyorsan mantıksız bence. Ben oturmak için 3.5 sene önce aldım. Tabi 1 sene oturduktan sonra uzak geldi, taşınıp kiraya verdim orası ayrı. Şöyle ilk 3 yıl çok zorlanmıştım. Bizde hiç birikmiş yoktu. Evin tamamını kredi ile aldık. Mortgage + ihtiyaç kredisi. Öyle olunca ilk 2 yıl bir hayli zorlandık ama ülkedeki enflasyon sağolsun artık hissetmiyorum. Üstüne gittim süreyi kısaltıp ödediğim miktarı artırdım. Böyle bakınca gayet mantıklı. Ama şöyle bir durum da var, ülkedeki gerçek enflasyonun maaşına da yansıması lazım.

Kira geliri olayı bana çok zor geliyor. Evi aldığımda içinde kiracı vardı. Çok çektirdi. Bayağı bir borç bırakıyordu da son anda yönetici sağolsun kurtardı bayağı beni. Düzgün kiracı bulma olayı çok zor zaten. Arada kira ödemeyebiliyor insanlar. Düzenli ödeyen birini bulunca da bu sefer yine gerçek enflasyon değerinin açıklanandan çok daha yüksek olmasından dolayı uzun süre oturan kiracılarda kira bedeli kuşa dönüyor. Yenisini bulursun ödemez bu seferde derken yatırım için bana çok büyük külfet geliyor. Zaten kaç yılda amorti ediyor kendisini orası da ayrı. Ben aldığıma pişman değilim mesela.

• 450 bin lira 50 bin dolar eder evi bilmiyorum ama uygun baya fiyat

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2010 yılında 64 bin liraya aldığım evim şu an 360 bin ediyor. kapına kira için gelen ev sahibi derdin yok bugün yarın satar korkusu yok al hocam al

• Eviniz yoksa kesinlikle ev alın hocam,kira öder gibi kendi evinize kredi ödersiniz,ayrıca uzun vadeli kredi çekecekseniz zaten birkaç sene sonra enflasyondan dolayı taksitler sizi yormayacak,naçizane benim fikrim bu...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.