askere ne zaman gidebilirim, tam anlamadım
merhaba. 31 ağustostan önce askerlik tecilimi bozdum ve sağlık muayenemi de oldum. Bu işlemler 31 ağustos'tan önce halledildi. Kasım celbine yetişmek istiyorum. yani kasım-aralık-ocak aylarından hangisine denk düşersem o zaman gitmek istiyorum. E-devlette de 14 kasım 2024 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur diyor. Fakat e-devlette askerlik hizmet tercihini yapmamıştım, bilmiyordum. Gerçi yapmak zorunlu mu, onu da tam bilmiyorum. Bugün tıkladım, yapayım dedim. Ayrıca lise mezunuyum ve zorunlu askerliği de sadece 6 ay er/erbaş olarak yapacağım. ikinci 6 ay yapmayacağım. Celp ve sevk dönemleri seçeneğine geldiğimde en erken sevk dönemi olarak şubat 2025 gözüküyor. Kasım celbine yetişemedim mi yani? oysa ben tecilimi de sağlık muayenemi de 31 aralıktan önce hallettim. kafam karıştı. bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?
merhaba. dosyalar 1080p oluyor. ben tek tıkla hepsini 720p yapmak istiyorum ama yapamadım. tek tek seçip de 720p yapmak çok uğraştırır. var mıdır kısa bir yolu?
ayrıca dosyalara sırasına göre 1-2-3-4-5... şeklinde isim vermek istiyorum. nasıl yapabilirim? sadece dosya adının başına 1 yazacak sonrasında da zaten dosya adı yazacak.
youtubemultidownloader'e erişim sağlayamıyorum
Merhaba. Youtube oynatma listelerini indirmek için şu adresten faydalanıyordum:
Fakat artık maalesef erişim sağlayamıyorum. Site kapanmış da olabilir, bilmiyorum. Tek tıkla oynatma listelerini indirebiliyordum IDM programı yardımıyla... Buna bir alternatif bulamaz mıyız? Oynatma listelerini tek tıkla indirebileceğim bir alternatif yol gösterebilir misiniz?
Sınırsız YouTube paketi Revanced için de geçerli mi?
Merhaba. Huawei cihazım var ve YouTube indirmedim, ben de Revanced indirdim. Sınırsız YouTube, Instagram ve Twitter paketim var. Ayrıca 30 GB internetim de var pakette. İnternetim aşırı gidiyor. Instagram ve YouTube dışında da başka yere girmiyorum diyebilirim. İnternetim bir iki günde 2-3 GB gidiyor. Acaba diyorum YouTube uygulaması yerine Revanced kullandığım için ordan mı gidiyor? Videoları da 720p veya 1080p kullanıyorum. Paketimin adı Selfy Sınırsız Sosyal diye geçiyor.
Öncelikle herkese merhabalar. Huawei Matepad 11 (2021) model tablet kullanıyorum. Benim kullandığım tablette mause tekerleğini aşağı yukarı doğru kaydırınca arada sapıtıp çok aşağıya ya da çok yukarıya çıkabiliyor. Bu durum oldukça canımı sıkmış ve eminim birçok arkadaşın da canını sıkmıştır. Harmony OS 3.0 güncellemesiyle bu sorunu düzelteceklerini sanmıştım fakat maalesef düzeltmemişler. Çözüme geçelim;
Bende bir tane mause var. İki tane makro tuş atanabiliyor, ayrıca uygulaması sayesinde mause tuşlarının fonksiyonları değiştirilebiliyor. İsterseniz makro tuşları isterseniz da sağ tık, sol tık, tekerleğin yukarı kaydırılması ya da aşağı kaydırılması şeklinde tüm fonksiyonlarına müdahale edebilir, değiştirebilirsiniz. Bu çözüm böyle bir mause'a sahip olanlar için geçerlidir.
Klavyede yukarı aşağı tuşları var, biliyorsunuz. Huawei tabletine harici bir klavye bağlarsanız dahi klavyeden yukarı aşağı yapınca sayfa yukarı aşağı kaymıyor. Bilgisayarda ise klavyeden yukarı aşağı yapınca sayfa da yukarı aşağı kaydırılıyor. Ben de şöyle düşündüm, mause tuşlarına müdahale edip tekerleği ileri götürünce klavyedeki up tuşu, geri götürünce ise klavyedeki down tuşu çalışsın. İki makro tuşuma da page up ve page down tuşlarını atadım. Bu sayede sayfalarda yukarı aşağı kaydırınca sıkıntı yaşamıyorum, gayet güzel kaydırıyor ve ayrıca diğer iki makro tuşuna da atadığım page up ve page down komutlarıyla da sayfalarca hızlıca aşağı yukarı çıkmak için kullanılabilir buluyorum. Mause tekerleğinin ortasına basınca sizi ana ekrana atıyor. Mause tekerleri ortasına da başka bir tuş atayarak bu sorunu da çözebilirsiniz.
Ben denedim ve sorun yaşamadım. Kullandığım mause: VPRO V25S
Diğer android cihazlarda da bu sıkıntıyı yaşıyorsanız bu şekilde çözebilirsiniz. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Paylaştığım yöntemi deneyen arkadaşlar da varsa olumlu/olumsuz deneyimlerini bu konu altında paylaşırlarsa çok sevinirim.
EDİT: ilk yaptığım zaman sorun yaşamasam da sonrasında uygulamalarda sorun yaşadım. İlk yaptığım zaman tarayıcıda sorun yaşamamıştım fakat sonrasında tarayıcıda da up ve down tuşları yüzünden arada sorun yaşamaya başladım. Çok yavaş aşağı kaydırmaya başladı. Bu sorun sadece benim kullandığım mause çeşidinde tek mi böyle oldu ya da diğer mause çeşitlerinde ya da diğer android tablet modellerinde de böyle bir sorun var mı? Deneyip deneyimlerinizi bu konunun altında belirtirseniz çok sevinirim.
JBL 500BT Batarya Değişimi Oluyor Mu?
Merhaba. JBL 500BT kulaklığının bataryasını nasıl ve nereden değiştirebiliriz? Garantisi uzun zamandır bitmiş. İstanbul veya Giresun'da bunu halledebileceğimiz teknik servis var mı?
Merhaba. Başlıktaki sorunu yaşıyorum. Bilgisayara ne kaydetsem, açıp kapatınca gidiyor. Şuan görselde masaüstünde duran uygulamalar kapatıp açınca da orda sabit duruyor ama en basitinden bir fotoğraf bile masaüstüne atsam, yeniden başlayınca o fotoğraf yok oluyor, sanki deepfreze varmış gibi ama o program yok zaten. Bilgisayarı her açtığımda win 10 mu win 8 mi diye soruyor.. Anlamadım gitti, yardımcı olur musunuz?
Polinom sorusu
https://i.ibb.co/K6dDpFL/IMG-20220701-125911-118.jpg
Lenovo g510 powerbank'le nasıl şarj edilebilir?
Merhaba. Lenovo g510 modeline sahibim. Her zaman priz bulamadığım için powerbank ihtiyacı duyuyorum. Laptop'umun kendi şarjı yarım saat gidiyor ve yeterli değil. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim? Batarya sorunum için neler önerebilirsiniz? Powerbank geldi aklıma ama öyle bişeyle şarj edebilir miyim, hiç bilmiyorum. Şarj giriş kısmı da eski model olduğu için type c girişli değil. Acaba bu yüzden powerbank ile şarj edemeyecek miyim? Merak ediyorum. Umarım bu konuda bilgili arkadaşlara denk gelirim.
Fizik su borusu sorusu
Bakabilir misiniz, CEVAP A
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.824
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 142.563 (Bu ay: 2.964)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.720 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar