Merhaba, aynı konuyu Konu Dışı'na açmıştım fakat bu altforumun olduğunu bilmiyordum o yüzden buraya tekrardan konu açıyorum. Şubat celbinde askere gideceğim fakat askercell kullanmak şart mı bilmiyorum. Kimisi "almana gerek yok sim kartını sakla sokarsın içeri" diyor kimisi "yakalarlarsa cezası var askercell alman gerek" diyor kimisi de "alacaksan ordan alamazsın götürmezler hat almaya gitmeden alman lazım" vs. diyor. Şimdi ben çok iletişim kuran birisi değilim zaten o nedenle askercelldeki kısıtlamalar falan önemli değil sadece ailemi aramak için telefon götüreceğim. Benim için önemli olan fiyatı, sorduğumda bayide 470 lira dediler ve çok fazla geldi. Eğer teslim olduğumuz gün gidip oradan ucuza satın alabiliyorsak öyle yapmak isterim. Fiyat farkı olmazsa kontrol falan olmayacaksa hiç gerek yok kendi hattımı götüreyim. En kötü ankesörlü telefon kullanırım diye düşündüm. İşsiz bir halde askere gideceğim için pek fazla para harcama lüksüm yok, o yüzden mantıklı olan nedir bilmiyorum. Sizce ne yapmak gerekir? |
Askercell Şart mı?
Askercell, Türkiye'de askere giden vatandaşların kullanması için GSM operatörleri tarafından sunulan özel bir hat türüdür. Askercell'in şart olup olmadığı, askerlik türüne ve yapılan düzenlemelere göre değişebilir.
Askere Giderken Askercell Almak Zorunlu mu?
- Er ve Erbaşlar: Er ve erbaşlar için Askercell almak zorunludur. Askerlik hizmetleri sırasında başka bir hat kullanmak yasaktır.
- Yedek Subay ve Asteğmenler: Yedek subay ve asteğmenler için Askercell almak zorunlu değildir. Ancak askerlik süresi boyunca Askercell kullanmaları önerilir.
- Bedelli Askerler: Bedelli askerler için Askercell almak zorunlu değildir. Serbest hat kullanabilirler.
Askercell Fiyatları
Askercell fiyatları, GSM operatörlerine göre değişebilir. Genellikle askerlik süresi boyunca sınırlı bir kullanım sağlayan paketler halinde sunulur. Bu paketler, konuşma süresi, SMS ve internet kotası içerir.
Askercell Nasıl Alınır?
Askercell, askere gitmeden önce veya birliğe teslim olduktan sonra alınabilir. Askercell almak için GSM operatörünün yetkili bayisine veya şubesine başvurmanız gerekir. Askerlik cüzdanı veya tebligat belgesi gibi kimlik belgeleriniz yanınızda olmalıdır.
Özetle:
- Er ve erbaşlar için Askercell almak zorunludur.
- Yedek subay ve asteğmenler için Askercell almak zorunlu değildir, ancak önerilir.
- Bedelli askerler Askercell almak zorunda değildir.
- Askercell fiyatları ve paket içerikleri GSM operatörlerine göre değişir.
- Askercell, askere gitmeden önce veya birliğe teslim olduktan sonra alınabilir.