Merhabalar. Ben üniversiteyi bu sene bitirdim. Üniversite öğrenci belgemi şubeye göndermediğinden dolayı yaklaşık 8 ay boyunca yoklama kaçağı göründüm. Çalıştığım şirkete ve evime yoklama kaçağı belgeleri geldi. Bende Ağustos ayında muayene oldum. Şuan sevk tarihimi bekliyorum. Ben bu cezaya itiraz için Anadolu Adalet Sarayı - Sulh Ceza Mahkemesine gittim dilekçe yazdım ve gönderdim. 15-20 gün sonra tekrar aynı kağıtlar geldi evime. Kütüğüm Eskişehir'e kayıtlı olduğu için oraya ulaşmadığını söylemiş kapıya gelen görevli tekrar dilekçe göndersin demiş. Yaklaşık 1100 TL para cezası var ama bu nereye ödeniyor nereden görünüyor bulamadım bilgisi olan var mı ? Zaten askere gideceğim Ağustos 2021'de muayene olduğum için sevk bilgilerim hala çıkmadı. "25.10.2021 tarihine kadar askerlikle ilişkiniz yoktur" diyor. Bu cezayı askerliği yaptıktan sonra ödeyebilir miyiz ? Dava dosyasını görüntülüyorum E-Devlet'te "Tensip zaptı hazırlandı" diyor. Ne demek bu ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 13 Ekim 2021; 10:0:3 > |
Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir?
Askerlik görevini yerine getirmeyen veya yoklama kaçaklığı yapan kişiler, Askerlik Kanunu gereğince idari para cezasına çarptırılırlar. Bu para cezası, askerlik şubelerinden alınan tebligat sonrasında ödenmelidir.
Yoklama kaçağı cezası ödeme işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
- Askerlik Şubesine Müracaat Et: Tebligatta belirtilen askerlik şubesine şahsen başvurmalısın.
- Ödeme Belgesi Al: Askerlik şubesinden, ödeme yapman gereken tutarı gösteren bir ödeme belgesi alacaksın.
- Banka veya PTT Şubesi: Ödeme belgesinde belirtilen tutarı herhangi bir banka veya PTT şubesinden yatırabilirsin.
- Ödeme Makbuzu Sakla: Ödeme yaptıktan sonra, makbuzu saklaman önemlidir.
Askerlik Para Cezası İnternetten Ödeme
Askerlik idari para cezalarını internet üzerinden şu anda ödemek mümkün değildir. Ödeme işlemi sadece askerlik şubelerinden alınan ödeme belgesi ile bankalar veya PTT şubeleri aracılığıyla yapılabilir.
Yoklama Kaçağı Cezası Ödeme Süresi
Yoklama kaçağı cezasını, tebligat tarihinden itibaren 60 gün içinde ödemen gerekir. Bu süre içinde ödeme yapılmazsa, cezanın miktarı iki katına çıkar.
Sonuç
Yoklama kaçağı cezasını zamanında ve belirtilen şekilde ödemek, yasal yükümlülüğündür. Ödemeyi geciktirmek veya ödemekten kaçınmak, daha yüksek cezalarla karşılaşmana neden olabilir. Yukarıda belirtilen adımları takip ederek, yoklama kaçağı cezanı kolaylıkla ödeyebilir ve yasal sorumluluğunu yerine getirebilirsin.