merhaba benim askerliğim 22 ağustosa kadar ilişiği yok olarak gözüküyordu. haziranın başında baktım 14 kasıma kadar yok olarak değişti fakat 2 gün sonra tekrar 22 ağustosa geri sarkmış. bunun sebebi nedir? tekrar 14 kasıma atamaz mıyız? şubeye gitmem gerekir mi? @a-f-h |
askerlik durum belgesi tarihi değişti
-
-
-
Hala 22 ağustos yazıyorsa artık değişmez diye düşünüyorum. Şubeye gitmenize gerek yok. 2 ağustosa hangi tarihte, hangi birliğe, hangi statüde gideceğiniz açıklanır, edevlet üzerinden öğrenirsiniz.
Yedek astsubaylık büyük oranda şans işi. Dönem arkadaşlarınızdan kaçına çıktıysa (bedelliye başvuranları hariç tutun) sizin de şansınız yaklaşık o kadar. -
bunun cevabini ben de merak ediyorum tekrar 14 kasıma aldırmanın bir yolu var mı
-
peki 14 kasıma ertelenip tekrar geri çekilmesinin sebebi nedir hocam? ben nasıl olsa kasımda gidicem diye işlerimi ona göre ayarlamıştım ama bi baktım tekrar ağustos. birkaç kişiye daha olmuş galiba bu olay. tekrar kasıma atmasını umuyorum ama dediğiniz gibi ise ağustos sonu yolcu gibiyiz.
peki yedek ast. çıkmazsa, er olarak gitmek istemediğim için tecil ettirme hakkım bulunuyor mu? üni mezunuyum herhangi bir açıköğretime kaydım yok.
-
sana da mı aynı şey oldu hocam, ileri atıp geri mi çektiler?
-
MSB ihtiyacına göre alım yapıyor. Mesela ağustos celbi için 100 bin kişi başvurdu ama MSB'nin 50 bin ihtiyacı var. 100 bin içinden 50 bini seçer geri kalanı kasım celbine atar. Bu git gel'in sebebi o. Forumda denk gelmedik belki ama bazılarının kasımda kalmıştır.
https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf
2 ağustosa belli olacak.
22 ağustos
19 Eylül
17 ekim
Bu 3 gruptan biri çıkacak. 22 ağustos kesin değil.
Mezuniyet tarihi üzerinden 2 yıl geçmediyse kalan tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Ama tecil bitimini takip eden ilk grup (ya da ilk celple) yine aynı birliğe gidersiniz.
Tecil hakkınız kalmadıysa lisans öğrenci kaydı lazım size. Ayrıca bu kesin kayıt işini de sevk tarihinden önce halletmeniz lazım, bakaya kaldıktan sonra nereye kayıt olursan ol tecil etmiyorlar.
-
sağolasın hocam detaylı açıklamaların için tesekkur ederım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X