50.000 TL İstanbul mu - 30.000 TL Memleket mi?
arkadaşlar sizce hangisinde yaşamak daha mantıklı? 50 bin maaş alıp istanbulda kalmak mı? yoksa 30 bin maaşa geri dönüp memlekette yaşamak mı?
- her iki şehirde de kirada duracağım kendi evim yok.
memleketim antalya'ya sıfır olan burdur. kiralar çok ucuz 4-5 binden başlıyor. doğalgazlı evler 7-8 den başlıyor yüksek kat balkonlu geniş evler genelde.
burdur'da 30 binle çalışıyodum 1 seneliğine istanbula geldim 50 bin alıyorum ama geri dönmeyi istiyorum buraya alışamadım gibi bişey oldu. ayriyeten memlekette daha iyi iş bulursam maaş 40-50 bine çıkabilir ama şuan için 30 bin TL.
arabayla viraja girince ( çok hızlı değil 50 km'ile girsemde oluyo ) alttan titreme geliyor. kesik kesik belli aralıklarla tııırtt tııırt diye ses yaparak titreştiriyor sanki bozuk yola girmişim gibi. bunu neden yapar? daha ön aks komple yenilendi sıfırlandı. düz yolda sıkıntı yok. kalkışlarda sıkıntı yok. frende sıkıntı yok. ama virajda yatınca sanki bozuk tırtıklı yola girmişim gibi belli aralıklarla kesik kesik tırtlama yapıyor. sürekli yapmıyor.
kredi kartini 1 ay geç ödersem ne olur?
toplam 130 bin, asgari 50 bin olan kartimin asgarisini ödemeden 1 beklesem, diğer ay asgarisi 100 bin mi olur yoksa 50 bin + gecikme faizi mi olur?
gece gece eski dinlediğim şarkıların arşivini buldum :(
ruhum çok farklı yerlere gitti şuan. 2015-19 arası dinlediğim şarkıları ve gezdiğim geçirdiğim günler aklıma geldi. dertlendik
bu tampon hasarı nasıl düzeltilir?

bu palio'lar alınır mı? neden bu kadar ucuz?
normalde paliolar hep 250 300 arası veya üstü. ama bunlar neden bu kadar çok uygun? bunlardan alsam sıkıntı yaşar mıyım? normal diğer palio'lar gibi tamiri kolay mı? parça sorunu varmı?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-fiat-temiz-arac-1231784240/detay
-
arabamı 150 bine versem çok mu ucuza gider?
1997 kia clarus 1.8 dohc motor aracım var. km yüksek 526bin km'de. 500 binde komple motor yenilendi. şuan motorda herhangi bir sıkıntı yok çok şükür. ama yedek parça ve usta sıkıntısı yaşıyorum bu araçta. satmayı düşünüyorum. aklımda 150-200 bin arası fiyat var. bu fiyattan versem alabileceğim araba var mı? 2001 cordoba, tempra uno, clio 1, pejo 106 - 306 vsvs. gibi araçlar bulabildim ortalama ayarda. bunu satıp bu dediklerimi alsam beni memnun eder mi? arabadan çok memnunum ama tamir konusunda sıkıntı yaşıyorum parçası çok zor bulunuyor.

şu şarkıyı nolur bulun bana
senelerdir arıyorum. şarkının orjinal hali var. ama bide bunun oynanmış hali vardı. baya seneler önce dinliyodum 10 15 sene çok rahat olmuştur. linki atıyorum şarkının tam ritim girdiği yerinde yanlış hatırlamıyosam bi tane kadın vardı o bişeyler söylüyodu, yabancı mı türkçe mi onu da hatırlamıyorum.
dakika 1:52 açın.
adem akkuşlu - gönül hırsızı değil arkadaşlar ondan farklıydı. galiba gene erkek söylüyodu ama ritim girdiğinde kadına geçiyodu.

2 bisiklet arasında kararsızım
2 tane mtb arasında kararsızım. birisi whistle huron 1484d - diğeri corelli leone 2.1
ikiside 27.5 jant ve suntour xct maşa kullanılmış. ikisinden birini takas yoluyla alacağım, o yüzden başka bisiklet önermeyin lütfen.
benim aklımda corelli leone var çünkü üzerinde hidrolik disk mevcut. vites kolları altus segment. whistle'da ise mekanik disk kullanılmış ve fren kolları vites kolları ile bitişik olan eski versiyondan. mekanik disk frenin v frenden farkı yok ve kullanıcı yorumlarına baktığım zaman çok fazla sert olduklarını, bir yerden sonra bilekleri ağrıttığını, uzun inişlerde tel kopması, disk kilitlemesi gibi tehlikeli durumları çıkardığını duydum. aynı zamanda corelli'nin kadro açısı bana daha uygun. whistle çok yüksek ve dik duruyor. bana biraz daha eğimli, dirtjump görünümlü kadrolar cazip geliyor.
ama whistle kalite olarak daha iyi midir sizce? kadro, gidon kalitesi olarak hangisi daha sağlamdır? corellinin dacron marka gidonu vs hiç duymadım. gidon wake gidonla değişir o sıkıntı değil ana parçalar önemli. corelli'nin sahibi, bazı parçaları yükseltmiş ( pedaller, lastikler, elcikler vs. - ama whistle stok.)
bisikleti kullanma amacım patikalar, bozuk yollar, araziler, engebeler, 40-50 cm yükseklikten atlamam gereken yerler gibi düz yol olmayan yerlerde kullanıcam.
sizce hangisini almak daha mantıklıdır? fotoğrafları ekliyorum. teknik özellikleri de ekliyorum.

1. viteste kalkış yaparken, yavas kalksam bile önden tak sesi geliyor. 1. viteste giderken gazi bir anda salinca gene ayni ses geliyor. bu ses yüksek vites ve yüksek hızlarda olmuyor. malum istanbul trafigi surekli dur kalk yaptigim icin ses rahatsiz ediyor. önceden yoktu 1 2 gündür yeni yeni başladı. direksiyonda titreme yok, kasislerden geçerken herhangi bir tak tuk sesi de yok. motorda sallanti titreme vs de yok. neden yapar sizce? aracım 1997 kia clarus 1.8 manuel.
Son Giriş: 47 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 47 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 114
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.665 (Bu ay: 3.090)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic