bugün araba satmaya çalışırken başıma gelen olay
okumanız rahat olsun diye satır satır ayırarak yazacağım. gerçekten böyleleri yüzünden ilandan çekmeyi düşünüyorum aracı.
1 - sabah bir müşteri aradı ve arabayla ilgilendiğini söyledi. bende eyvallah dedim gel bak. adam geldi aracın yanına. dıştan inceledi, motoru inceledi tamam dedi. test sürüşü yapalım. bende olur dedim, aracı dene. beğenirsen al.
2 - aracı denemeye çıktık, sürüş haddinden fazla sürmeye başladı. artık dedim geri dönelim. biraz daha deniyim dedi bastıkça basıyor. ara yollara dikkat etmiyor, uçak gibi gidiyor. birine çarpsa başa bela. daha araç benım ustumde. en sonunda test sürüşünü bitirttik zorla. toplam 40 km test turu yapmış oldu.
3 - ondan sonra motorcu ustama gösterecem dedi. iyi dedim göster, onay verirse alırsın dedim. 3 tane motorcu ustası gezdi. üçünden de onay aldı. kendisi biraz kusur bulmaya çalışıyodu ama ustalar aracı alabilirsin dedi.
4 - sonra pazarlığımızı yaptık fiyatta sen şu ben bu derken anlaştık bi yerde. sonra notere yola çıktık. nobetcı notere geldik sıra çok. sıra aldık bekliyoruz. sonra güvenli ödeme için parayı at sisteme dediğimde adam "abi bende para yok, başka nasıl yapabiliriz dedi" bunu diyince öyle mal gibi baktım kaldım. abi dedim paran yok niye araba almaya geliyosun, vaktımı caldın 3 saattır geziyoz yollarda dedim. başka şekilde hallederiz güvenli ödeme vs boşver dedi. abi dedim bırak kalsın ben vazgeçtim.
5 - yarın bida geliyim , para ayarlarım dedi. he he dedim geçtim yarın arar büyük ihtimalle açmıcam telefonu.
- - yani kısaca, salak gibi gezdirdik adamı. cebimizden benzin parası gitmiş oldu. siz siz olun alıcılara dikkat edin. valla arabayı satmaktan soğudum.
6 - iki gün önce birisi almaya geldiğinde, al satçı olduğu söylemişti. arabanın parasından ; arabayı alırken ki yaptıracağı sigorta ücretini, noter masraflarını, sarı siteye ilan koyarken ödeyeceği 2009 TL'yi benim ödememi söylemişti. sebebini sorduk beyfendiye "ekmek yiycem ben bu arabadan" dedi.
valla ne garip adamlar var vallahi billahi.
iphone x mi yoksa xiaomi mi 10T mi?
ikiside temiz orjinal. hangisini almalıyım?
iphone ekran parlaklığı ve sadelik açısından cezbedici
mi 10t 144 hz ekran ve daha güçlü işlemci açısından cezbedici
iphone'da yapılacaklar kısıtlı olduğu için caydırıcı
mi 10t ekran parlaklığı soluk ve reklamlı uygulamalar, arayüz olduğu için caydırıcı.
kullanım amacı, alo alo. insta youtube. clash of clans gibi basit oyunlar.
borç ödemek için araba satılır mi?
merhaba arkadaşlar, sizce borc odemek icin araba satılır mi? suanki maasimla borcu yetiremiyorum, ucu ucuna bile cok zor kurtariyor, ki 4 ay sonra maaşım düşecek iş değişikliğinden dolayi. arabayi satsam 5 kuruş ödemem kalmiyo, maas bana kaliyo ama aracim olmayacak,
bu açığı motor bisiklet vs kapatmayi da düşünüyorum ama bilmiyorum, arabasiz olur mu? hic arabasiz kalmadim, tavsiyeleriniz nelerdir?
50 cc'lik motor tavsiyesi verir misiniz?
merhaba iyi forumlar, arabami satip motor almayi düşünüyorum, ikinci el ellilik scooter lara bakiyorum, maksimum 30 bin lira bütçem var. istanbuldayim. ise git gel 5-6 km lik yol icin, arada annemle beraber gezmek icin motor bakiyorum. aklımda mondial revival var, nasildir sizce, onun yerine ne almaliyim? bide merak ettigim hususlar var.
bunlarda vergi, muayene, sigorta oluyomu?
masraf ne acabilir, masraflari kolay hallolur mu?
arada sirada iki kisi bindiğimizde düz yolda gider mi, rampa çıkar mi?
ornegin revival alirsam kaç model olmali, km si kaç olmali?
alirken nelere dikkat etmeliyim?
motor tecrubem var.
skoda felicia 1.3 glx alınır mı?
tekrardan merhaba arkadaşlar. ilanı atıyorum aşağıya. aynı şekilde takas yoluyla alacağım. 97 kia clarus vereceğim 526binde. bunu alacağım üste nakit para alacağım. bu araç yedek parça usta bakımından daha mı iyi olur clarus'tan?
clarusu da bu adamdan almıştım. adamı tanıyorum. araba hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-uygun-rakama-97-felicia-tertemiz-1236311973/detay
ilandaki araba takas yoluyla alınır mı?
daha altını üstünü konuşmadık. bende bildiğiniz üzere 97 kia clarus var. onu verip bu palio'yu almak mantıklı mı? benim arabanın km'si 526 binde
50.000 TL İstanbul mu - 30.000 TL Memleket mi?
arkadaşlar sizce hangisinde yaşamak daha mantıklı? 50 bin maaş alıp istanbulda kalmak mı? yoksa 30 bin maaşa geri dönüp memlekette yaşamak mı?
- her iki şehirde de kirada duracağım kendi evim yok.
memleketim antalya'ya sıfır olan burdur. kiralar çok ucuz 4-5 binden başlıyor. doğalgazlı evler 7-8 den başlıyor yüksek kat balkonlu geniş evler genelde.
burdur'da 30 binle çalışıyodum 1 seneliğine istanbula geldim 50 bin alıyorum ama geri dönmeyi istiyorum buraya alışamadım gibi bişey oldu. ayriyeten memlekette daha iyi iş bulursam maaş 40-50 bine çıkabilir ama şuan için 30 bin TL.
arabayla viraja girince ( çok hızlı değil 50 km'ile girsemde oluyo ) alttan titreme geliyor. kesik kesik belli aralıklarla tııırtt tııırt diye ses yaparak titreştiriyor sanki bozuk yola girmişim gibi. bunu neden yapar? daha ön aks komple yenilendi sıfırlandı. düz yolda sıkıntı yok. kalkışlarda sıkıntı yok. frende sıkıntı yok. ama virajda yatınca sanki bozuk tırtıklı yola girmişim gibi belli aralıklarla kesik kesik tırtlama yapıyor. sürekli yapmıyor.
kredi kartini 1 ay geç ödersem ne olur?
toplam 130 bin, asgari 50 bin olan kartimin asgarisini ödemeden 1 beklesem, diğer ay asgarisi 100 bin mi olur yoksa 50 bin + gecikme faizi mi olur?
gece gece eski dinlediğim şarkıların arşivini buldum :(
ruhum çok farklı yerlere gitti şuan. 2015-19 arası dinlediğim şarkıları ve gezdiğim geçirdiğim günler aklıma geldi. dertlendik
Nerede: Özel mesajlarına bakıyor.
Son Giriş: 6 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 10 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 187
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.384 (Bu ay: 4.718)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası