arkadaşlar sizce hangisinde yaşamak daha mantıklı? 50 bin maaş alıp istanbulda kalmak mı? yoksa 30 bin maaşa geri dönüp memlekette yaşamak mı? - her iki şehirde de kirada duracağım kendi evim yok. memleketim antalya'ya sıfır olan burdur. kiralar çok ucuz 4-5 binden başlıyor. doğalgazlı evler 7-8 den başlıyor yüksek kat balkonlu geniş evler genelde. burdur'da 30 binle çalışıyodum 1 seneliğine istanbula geldim 50 bin alıyorum ama geri dönmeyi istiyorum buraya alışamadım gibi bişey oldu. ayriyeten memlekette daha iyi iş bulursam maaş 40-50 bine çıkabilir ama şuan için 30 bin TL. |
50.000 TL İstanbul mu - 30.000 TL Memleket mi?

-
-
Memlekette daha iyi olanak varsa bahsettiğiniz gibi, memleketi tercih ederdim ben.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbulda kiralık yerler 35den açılıyor zaten.
-
Memleket
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul'da kiralar 35 binden başlıyor diyen kişiler son 2 senedir piyasayı takip etmemiş. kiralar eskisi gibi uçarak artmıyor çünkü Mehmet Şimşek politikası ile maaşlara zam gelmiyor ve faiz yüksek. Çekmeköy'de yepyeni binada (yaşı 8 sanırım ama bina baya iyi yani) 25 bin kira isteyip 8 aydır kiracı bulamayan var, ki aynı binadaki eski kiracı 20 bin ödüyor.
son 1-2 seneye kadar ev otomobil kira vs herşeyin fiyatı uçuyordu çünkü maaşlara her yıl eşşek gibi zamlar yapılıyordu. şimdi öyle değil. 10 ay önce 1200'den satılan otomobil şuanda 1400'den satılıyor. 10 ayda %20 bile zamlanmamış. çünkü otomobil almak isteyen çok ama otomobile para verecek kişi yok. maaşına az zam yapılan kişiler zaten alamıyor, para sahibi kişiler de altına faize koyuyor parayı.
konuya dönersek. memleketinde yaşa hocam. memleketinde tanıdık çevreni geliştir. insanlarla tanış fırsat bulunca. gelecekte en önemli şey tanıdık çevre olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Mart 2025; 6:42:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
iyi yerler evet 30 binden açıyor kapıyı ayriteyen depozito emlakçı payı vsvs.
eski sıkıntılı yerler daha ucuz ama bu seferde sıkıntılı ortamda yaşamak gerçekten tehlikeli oluyor.
en iyisi memleket gibi duruyor.
-
evet 15-20 bine de kiralar var ama yeri önemli hocam. mesela ben bostancıyı çok sevdim taşınmak istedim ama kiralar 60 binden başlıyor.
-
hocam demek istediğim şu: son 1-2 senede kira rayiç bedelleri uçmadı. Bostancı zaten çok merkezi ve lüks bir muhit.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gençsen Burdur'da yaşanmaz. Cebinde 10.000 fazla kalacak ama Burdur'dasın. Mantıklı değil. Ayrıca İstanbul'da iş olanakları çok fazla, başka işe geçersin maaşını arttırırsın.
-
istanbulda kendimi fazlalık gibi görüyorum. hiçbir yere gezmeye gidilmiyor. kafa sakin gezilmiyor. yürüyüş yapcak yer yok. bisiklet binecek yer yok. arabayla kafa dağıtmak için gezmeye yer yok. iş imkanını bılmıyorum ama hıc arastırmadım. ama kazandıgını komple kıraya verıcek olmakta çok koyuyor
-
50 bin TL maaş alıp kira ödeyerek İstanbul'da yaşıyorum denmez. İstanbul'da hayatta kalma çabası verip sürünüyorum denebilir.
-
evet doğru, guzelliklerinden faydalanmak isteyip faydalanamiyoruz, vapur gezisi, oraya buraya gitmek hep para.
Memleket, kafan rahat olsun yeter ki.Nerde mutluyum diyosan orası.
-
Hocam birinci önceliğiniz paraysa o işleri emekli olduktan sonraya bırakmanız gerek. Burda kariyer anlamında mümkün olduğu kadar yükselmeye çalışın. Yeterince para yığdıktan sonra memlekete dönüp konforunuza zaman ayırırsınız. Keşke ikisi bi arada yapılabilse ama olmuyor işte.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet ama kiralar can yakıyor beni soğutan durum o. yoksa güzel kalınır
Evet kiralar malesef 30dan aşşağı yok. Belki biraz zaman geçtikten sonra ev arkadaşı bulur yada daha iyi maaşlı bi pozisyona veya işe kavuşursunuz. Yani tercih sizin tabi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
suan nerdesiniz ve bu foto neresi hocam
memleket doğru seçenek gibi duruyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burdur'da 30.000 TL ile yaşayacağın hayat istanbulda 50.000TL ' den çok daha kaliteli olur. Ayrıca şehir sıkar diyorsan haftasonu araca atlar yakındaki büyükşehirlere örneğin Antalya'ya kaçarsın. Ankara'ya kaçarsın. Burdur'da yaşıyorsun diye sürekli orada kalman gerekmiyor. 50.000TL ile İstanbul'da kendi evin yok ise Survivor oynarsın anca.
Benzer içerikler
- göze yumruk yedikten sonra ne yapılmalı
- gerçekte eve kuşun girmesi ne anlama gelir
- bir erkek bir kızı neden takipten çıkarır
- bloody mary hikayesi
- bir erkek neden yazmaz
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- discord açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X