29 Ekim'de Antalya-Side Tatili (Deniz Sıcaklığı)
Sizce bu tarihlerde side de deniz suyu sıcaklığı nasıl olur? Soğuk olur mu ? Bir de otel öneriniz var mı bu bölgede?
Sistemime İşlemci Tavsiyesi
Sistemimdeki işlemci yakın zamanda yenilediğim msi gtx1060 6 gb ekran kartıma dar boğaza sebep olduğundan oyunlarda manasız takılmalar yaşıyorum. Cod un pubg gibi versiyonunda ve diğer bazı oyunlarda discordda arkadaşlarla konuşurken onların seslerini alamıyorum örneğin. Bu işlemciden mi kaynaklanıyor ondan da emin değilim gerçi ama sistemdeki en eski parçalardan biri işlemcim o yüzden ondan şüphelenyorum.
Bu sebeple işlemci tavsiyelerinize açığım.
Mevcutta kullandığım sistem
-Asus H97M-E Intel H97 sOKET 1150 ddr3 1600 MHZ ANAKART.
- Intel Core i5 4670k 3.4ghz 22nm soket 1150 işlemci
-msi gtx1060 6 gb ekrna kartı
-Carbide 200r 550 watt kasa
-2*4GB ripjawsX ddr3 1600 mhz ram.
Masaüstü Sistemime Ekran Kartı Tavsiyesi
2013 yılında topladığım aşağıdaki sistemimde GTA V, cs2, lol vs gibi oyunları oynayabileceğim beni minimum 2-3 sene idare edebilecek sıfır ve ikinci el ekran kartı tavsiyelerinizi beklerim. Yanmadan önce asus gtx 760 kartımı kullanıyordum memnundum da. Minimum bu ayarda fiyat performans bir kart önerebilirseniz çok sevinirim. 2-3 sene dememin sebebi yeni çıkacak olan gta VI için bu sistemi satıp muhtemelen yeni sistem toplayacağım.
İşlemci: Intel core i5 4670k 1150 soket 3,4ghz 22nm
anakart: asus h97m
ram: gskill 4GB*2 Ripjaws ddr3 1600 mhz cl9 1.5v
kasa(PSU): corsair carbide 200R 550Watt
Sistemim İçin Ekran Kartı Tavsiyesi
2013 yılında topladığım aşağıdaki sistemimde GTA V, cs2, lol vs gibi oyunları oynayabileceğim beni minimum 2-3 sene idare edebilecek sıfır ve ikinci el ekran kartı tavsiyelerinizi beklerim. Yanmadan önce asus gtx 760 kartımı kullanıyordum memnundum da. Minimum bu ayarda fiyat performans bir kart önerebilirseniz çok sevinirim. 2-3 sene dememin sebebi yeni çıkacak olan gta VI için bu sistemi satıp muhtemelen yeni sistem toplayacağım.
İşlemci: Intel core i5 4670k 1150 soket 3,4ghz 22nm
anakart: asus h97m
ram: gskill 4GB*2 Ripjaws ddr3 1600 mhz cl9 1.5v
kasa(PSU): corsair carbide 200R 550Watt
Şimdiden teşekkürler.
Elektrikli helikopterimi tamir ettirebielceğim bir yer arıyorum fahiş fiyat uygulamayan. Tavsiye edebileceğiniz yer var mı kadıkoy tarafına yakın olursa çok daha iyi olur. Gördüğüm çoğu yer sadece drone tamiri yapıyor normal eski tip elektrikli helikopterlere bakmıyorlar bile artık.
Laptop Orjinal Şarj Aleti 3,42 A, Muadil Şarj 4,74 A Sorun olur mu?
Laptopumun orjinal şarj aleti bozuldu. Muadil şarj aleti aldım. Gerilim yine 19V fakat akım 4,74 A olarak görünüyor. Orjinali 3,42 idi. Uzun vadede sorun yaşar mıyım?
Bu Laptop Ne Kadar Eder?
Elimde aşağıdaki özelliklere sahip cihaz var. İkinci el olarak satsam ne kadar eder sizce?
.
Öğretmenlerdeki "ATANAMADIM" Mağduriyeti
Bu durum sadece bana mı saçma geliyor?İnsanlar İİBF veya mühendislik bölümlerinden mezun olduktan sonra iş aradığında(devlet veya özel) ve bulamadığında sorulduğunda "işsizim" diyorlar. "Atanamadım" demiyorlar. Öğretmenler ise direkt olarak 6-7 sene işsiz gezip dışarda soranlara atanamadım diyorlar. Üniversite tercihleri yapılırken veya öğretmenlik bölümlerine kayıt yaptırılırken devlet ile bilmediğimiz bir sözleşme falan mı imzalanıyor mezun olunca devlet atamanız öğretmen olarak gerçekleştirilecek diye?
Diyebilirsiniz ki devlet atanacak kadar öğretmen almak zorunda. E koşullar buyken hala öğretmenlik bölümünü tercihine yazanların hiç mi suçu yok? Devlet her mezun öğretmeni "Devlet Kadrosunda" atamak zorunda mı ? Mühendis adam da atanamıyor ama farklı alanlara yöneliyor. İİBF veya farklı bölüm mezunları da atanamıyor ama farklı alanlara yöneliyor. Öğretmenler ise inatla devlet kadrosu kovalamaya devam ediyor. Sorulduğunda da mağduruz da mağduruz devlet bizi atamadı deniyor.
Bu saçmalık ne zaman bitecek?
Hazine ve maliye bakanlığı bordrolu çalışana yükleneceğine artık şirketleri denetlemeli adam akıllı. Girdiğiniz herhangi bir işletmedeki vergi levhasına bakın ve komik rakamları görün. Üstelik bir de bu tutardan giderlerini düşüyorlar.
Adamların 1 yılda ödediği vergi benim sadece maaşımdan 1 ayda kesiliyor nerdeyse :) Eminim forumdaki birçok kişi bu durumdadır. Net maaş alıp vergi vermediğini sananlar siz de vergi ödüyorsunuz. Ülkede milyonlarca beyaz yakalı var ve bu rezaletin farkında değil. Yüzlerce milyonluk cirolar yapan şirketlerin gösterdiği matrahlara bak. Sanki asgari ücretli çalışanlar :)
Sonra bunlar nasıl zengin oluyor.
Telefoncu Tarafından Az Kalsın Kazıklanıyordum
Telefonumun ahizesinden son zamanlarda ses çok kısık gelmeye başlamıştı. Telefon da eski olduğundan heralde yavaş yavaş ömrü bitiyor ahizeyi yenilemek gerekir diye düşündüm. Telefoncuyu arayıp sorunu anlattım. Sesin durduk yere kısık gelmeye başladığını herhangi bir darbe vs almadığını belirttim. Daha cihazı görmeden değişim gerekir 250 TL dedi.
Ben de bu olaya sinirlenip gittim youtube dan araştırmaya başladım. Ahize zamanla tıkanabiliyormuş. Fırçayla ahize deliklerini temizleyip bir bantla da bas çek yaparak etrafını iyice temizledim. Toplam 2 dk sürmedi. Sonuç: Ahize sorunsuz çalışıyor. Siz siz olun sorunu internet ortamında tespit edip çözümlemeye çalışmadan doğrudan çakal esnafla muhatap olmayın. Bilmeyen biri olsa belki değişim bile yapmadan bu temizleme işlemini kendi yapıp 250 lira para alacaktı.
Steam ID:kassady DH FORUM 2005 Üyesi |
Referanslarıma profilimdeki referanslar bölümünden ulaşabilirsiniz. 2005 üyesi olduğumdan orada yazanların 3 katı kadar referansım mevcut aslında fakat o dönemde şimdiki referans sistemi yoktu. |
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.839
İkinci El Bölümü Mesajları: 384
Konularının görüntülenme sayısı: 297.510 (Bu ay: 2.884)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19.189 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic