Şimdi Ara

İnsanların İstanbul'da Yaşamaya Çalışma Israrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretli tek başına çalışan kirada yaşayan veya emekli olup emekli aylığıyla kirada yaşayan bu insanların İstanbul'da yaşamaya çalışma ısrarının sebebi nedir sizce?

Kira desen 15.000TL it bağlasan durmaz evlere isteniyor minimum.

Neden ortalama bir anadolu şehrine taşınmayı düşünmezler? Asgari ücretli bir iş pekala çoğu anadolu şehrinde de bulunur. En kötü girer şok a101 bime çalışırsın. Maksimum 10 bin lira kira vererek çok daha kaliteli bir hayat sürersin.

Sosyal hayat diyorsanız asgari ücretli bir çalışan haftada minimum 45-50 saat çalışıyor. Bunun dışında zaten sosyalleşmeye bir parası da kalmıyor. Sosyal hayatı bahane edenler sanki her haftasonu Klein ' da partiliyor...

Hastane vs deseniz Ankara'nın batısındaki çoğu şehirde hastane ve sağlık altyapısı gayet yeterli.

Ben bu gruptaki insanların İstanbul'da yaşama ısrarına anlam veremiyorum. Bu şehir zaten artık 20 milyonu geçmiş ve bu kadar insanı kaldırmadığı her bakımdan belli oluyor. Bu insanlar da burada kaliteli bir hayat yaşamıyor. Deprem riskinin olduğunu bütün uzmanlar bağırıyor.

Neden hala bu İstanbul' da yaşama ısrarı?

• Bunu ben de anlamıyorum. Neymiş efendim Boğaz varmış martılara simit atıyorlarmış falan filan. Hiç benlik değil. Aşırı kalabalık, suç oranları artışta gibi, pahalı, gürültülü ve deprem riski var. Gidebilen gitsin. Kendimce yorumum budur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazıları zorunluluktan.
    Kesinlikle yaşamak istemezdim. Ama tatil için çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeryImportantPerson16 -- 22 Aralık 2024; 13:8:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın be hocam ama küçük şehirde de iş az diyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hep diyorum, İstanbul o kadar korkunç bi şehir değil. en azından benim takıldığım yerler kötü değil.

taş şehir derler hep, İstanbul'da yeşillik boldur aslında. çok defa yazdım bakın İstanbul'da toplu taşıma ile çok sayıda ormana gidebiliyosunuz. mesela Belgrad ormanına metro ile gidiliyo ve Anadolu yakasından da metro ile gidilebiliyo.

- Sahil şeridi: Marmaris'ten sonra Türkiye'de gördüğüm en iyilerinden biri İstanbul'da.
    - Ada: var ve ulaşım çok kolay ve ucuz.
    - Orman: bolca var, ulaşımı kolay ve ucuz.
    - Parklar: bolca var.
    - Çeşme suyu: tertemiz. klor bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2024; 13:14:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların İstanbul'u ne kadar yanlış tanıdıklarına bi örnek:

ben anne-babamı Eminönü'ne Sultanahmet'e götürürken bile otomobille götürüyorum, hem de Anadolu'dan gittiğim halde. İstanbul'da otomobil ile gayet de geziliyo. eskisi gibi trafik kitlenmesi yok. her yere alt geçit yaptılar, trafiği baya iyileştirdiler.

2-3 sene önce DH'de biri konu açtı. kendileri bayramda ailecek İstanbul'a gelip gezeceklermiş, kendi otomobilleriyle. eleman DH'de şunu yazmış: İstanbul'da otomobil kullanılamadığını biliyorum demiş. Tuzla civarı otopark bulup otomobili bırakcağız ve ailecek toplu taşıma ile devam edeceğiz demiş.

lan bunlar akıllarını oynatmışlar şaka mı yaa bu! ulan İstanbul'da asıl otomobille gezilir, neyin kafasını yaşıyonuz. ben bayram gidiş-dönüşü bile trafik çekmiyom, her bayram İzmir'e gidip geliyom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2024; 13:13:20 >

• Kimse burayı bırakmıyor ama istanbul bigün hepimzden kurtulucak. İki fay aynı anda kırılırsa 7.6 falan tahmin ediyorlar. Hayırlısı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbulda her şeyin en ucuzunu da bulursun en pahalısını da, toplu ulaşımın gelişmiş olmasa, bir sürü belediye konserleri etkinlikleri, her yerin manzara oluşu, en iyi okulların en iyi şirketlerin istanbulda olması, en iyi doktorların hastanelerin istanbulda olması vs vs saymakla bitmez. istanbulda yaşanmaz diyen kim varsa diğer şehirleri görmemiş demektir. sanarsın anadoluda 5k tl'ye 4+1 ev bulabilecek...

• anadolu da iş yok. anadolu'nun en alası ankara bile koca bir köyden ibaret. kiralarda da aşırı bir fark kalmadı.

ayrca ist'da eski kiracı olan birisinin kirası nispeten yeni kiralanacak ev kirasına göre uygundur.

zaten taşınma çok maliyetli. bugün biri ist'dan ankara'ya taşınsa en az 3-4 kira parasını gözden çıkarması lazım.

alışmışlık ve çevrede var tabi.

belediye mensupları metropol şehre lokanta açma işleriyle uğraştıkları için sıfır gelişme oldu 5 senedir. bir 5 sene daha böyle gidecek malesef

• VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

Neyin zorunluluğu bu nasıl bir zorunluluk? Ben sanmıyorum hiç zorunluluktan olduğunu. Bu büyük çoğunluk için bilinçli bir tercih.

• William0 kullanıcısına yanıt

Küçük şehirde de dükkan var onlar da elemna çalıştırıyor. Küçük şehirde de paket servis var şok var a101 var vs. En basitinden samsun denizli buralar büyükşehir sayılıyor. Kiralar da istanbul ile kıyaslanamayacak derecede düşük. Aynı maaşla buralarda yaşamak varken neden istanbul?

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Asgari ve emekliden bahsediyorum. Pazara 7 den sonra gidersen dediğin gibi en ucuz sebze meyveyi yerden toplarsın. Anadoluda ise özellikle tarımı olan bir yere gidiyorsan sebze meyveyi çok daha uyguna alıp yiyebilirsin. Antalyadan istanbula gelecek domatesin benzin parasını vermek zorunda kalmazsın örneğin.

Belediye konserlerine gidebilen emekli asgari ücretli kaç insan var çalışmaktan veya vakitsizliikten?

İstanbulda yaşadığını iddia eden kitlenin çok büyük kısmı istanbul ile alakası olmayan istanbul deneyimi yerine yozgat deneyimi yaşatan sultanbeyli beylikdüzü ümraniye bağcılar esenyurt gibi semtlerde yaşıyor. Bu gelir grubu da bu semtlerde çoğunlukla. Burada neyin manzarası var?

Belirttiğin tüm imkanlar parası olanlar için var. Asgari ile istanbulda sürünürsün sadece. Çoğunluk da onu yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

anadolu da iş yok. anadolu'nun en alası ankara bile koca bir köyden ibaret. kiralarda da aşırı bir fark kalmadı.

ayrca ist'da eski kiracı olan birisinin kirası nispeten yeni kiralanacak ev kirasına göre uygundur.

zaten taşınma çok maliyetli. bugün biri ist'dan ankara'ya taşınsa en az 3-4 kira parasını gözden çıkarması lazım.

alışmışlık ve çevrede var tabi.

belediye mensupları metropol şehre lokanta açma işleriyle uğraştıkları için sıfır gelişme oldu 5 senedir. bir 5 sene daha böyle gidecek malesef

Denizle ilgili konular hariç İstanbul'da yapabilip ankara'da yapamadığın ne var sayar mısın? Ayrıca kastettiğim ankara değil samsun denizli gibi küçük şehirler. Asgari ücretli ve emekli biri için ankara izmir istanbul gibi şehirlerde bir hayat standardı tutturmak mumkun değil . Fakat bu grup hala bu inadını surduruyor.

Ülkenin 4 te birini 20 yıl içinde 7.6 büyüklüğünde deprem beklenen şehre plansız yapılaşmayla dolduranlarda bir sorun yok tüm sorun kent lokantası açanlarda sen de haklısın.  

• Kassady kullanıcısına yanıt

Şöyle bi zorunluluk.

Çocuğunun okuması için daha iyi imkanlar

İş bulabilmek için daha çok potansiyel

Ulaşılabilirlik açısından daha çok imkan

Ticaret açısından daha büyük şans

Çocuğun geleceği için daha çok kullanılabilir parametreler

• ben 20 sene önce nasıl İstanbul'a geldim, ve neden geri dönmedim yazayım:

1- üniversite sınavında ilk 5 bin içine girdim. istediğim bölümde en iyi üniversiteler İstanbul'da idiler. öyle geldim.
    2- üniversiteyi bitirir bitirmez hemen iş buldum.
    3- sonraki dönemde memleketim olan İzmir'de de iş baktım ama İzmir'deki iş imkanları İstanbul'a kıyasla aşırı düşük. ve diğer şehirlerdeki işlerin maaşları hep daha düşük oluyo.

İzmir-İstanbul arası zaten uzak değil. otobüs-uçak her türlü rahat gidiliyo.

ben de kaldım İstanbul'da. ve burda yaşamayı çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2024; 14:48:55 >
  • Ailesi İstanbul'da olduğu için gidemeyen çok var. Kimisi İstanbul'da doğmuş büyümüş, doğup büyüdüğü yeri terk etmek istemiyor. İstanbul aşığı olmuş oluyor. Bütün çevresi İstanbul'da anadoluda kimsesi olmayacak gitmek istemiyor.

İstanbul'un imkanları iyi diyenler saçmalamış. Ulan fakir insan o imkanlardan zaten faydalanmıyor ki, kimi kandırıyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 22 Aralık 2024; 15:12:25 >
  • İş imkanları İstanbul'da yoğunlaşmış halde ama gerçekten yaşanacak yer değil + deprem riski mevcut. Turist olarak gidip gezip görmek yemek içmek için ideal. Bu açıdan harika. Ama dediğim gibi, yaşanabilirlik açısından düşük seviyede. Bir Ankara veya Eskişehir rahatlığı mevcut değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

Asgari ücretli veya emekliden bahsediyoruz. Bu insanlar zaten özel okul karşılayamaz.

Samsunda denizlide kırşehirde en azından ilk 8 sene için devlet okulu mu yok? İstanbuldaki devlet okulları ilk okulda çok farklı olağanüstü bir eğitim mi veriyor?

Asgari ücrete iş birço kşehirde var. Kalifiye iş değil sonuçta bilgi beceri geremiyor her türlü işe girebilir.

• İstanbul dediğin an diğer şehirler köyden farksızdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.