Şimdi Ara

Türkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
10
Favori
20.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya'dan geldim, şehir şehir kamp gezi ve bazen de iş derken kendimi Ankara Üniversitesinin Tandoğan kampüsünde 3 gün yaşıyor buldum. Böyle giderse bir kaç haftayı bulur kalışım, çünkü düzen mükemmel. Daha iyi şartlarda olan okullar da var ülkemizde.

Dışarı yok, çıkmadım pek, çünkü içerisi yaşamak için çok uygun. 24 saat açık kütüphane var ve hemen yanında da Linux sistemleri kurulu İnternet Erişim salonu var, öğrenciler sabahlıyor. Odanın dışına koltuklar koymuşlar ve dinlenebiliyorsunuz, uyuyabiliyorsunuz kimse de karışmıyor. Sabah görevli gelip uyandırıyor hizmet olarak. Gece içecek ve yiyecek isterseniz dışarıdan daha ucuz bir şekilde ücret isteyen makineler de koymuşlar.

Türkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladımTürkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladım

Yemekhane'de öğlen ve akşam yemekleri var 4 çeşit gayet sağlıklı ve öğünü 2.5 Lira. Ayrıca kantin de çok hesaplı.

Havuz ve spor salonu var, içinde duş da var...

En önemlisi KİTAPLAR... Olabildiğince her alanda kitap ve Üniversitenin yeterli hızdaki İnternet'i.

İki kitap bu sürede bitti bitti dördü kaldı, kitaplar da şahane çünkü yazarın anlatımı, olay örgüsü, dünyayı geziyorsunuz baştan sona, Wilbur Smith gerçekten kıymetli bir yazar... Gezi önceleri çok yüksek bir enerji veriyor ayrıca yaşam dolu... Genel kültür, biyoloji, coğrafya, denizcilik, havacılık, kısaca hayatın kendisi ayrıntıları ile...

Kampüs ayrıca çok renkli, Ankara'nın merkezinde doğal ve sanki el değmemiş bir yeşillik ve temizlik...

Sosyal hayat açısından da çok iyi, vize dönemi olduğu için öğrenciler sabahlıyor dün karşımda ve yan tarafımda iki bayan uyudu... Etik olmayacağı için resim çekmedim.

Üniversitenin içinde Hibit bisiklet grubu da var, ücretsiz bisiklet, kask imkanı var ayrıca şehir dışına geziye götürüyorlar mesela 26 Nisan Manisa'ya Bisiklet Festivaline götürecekler...

Para kazanma imkanı da var, buradan Team Viewer ile Almanya'da ve Türkiye'de işlerimi halledip yeterince kazanabiliyorsunuz, devir artık böyle de ilerleyebiliyor.

Özetlersem... Olimpik yüzme havuzu, spor salonu, İnternet ve bilgisayar erişimi, 24 saat kütüphane, düzenli ve sağlıklı yemek, dinlenme imkanı, sosyalleşme ve kendini geliştirme imkanı, doğal ve zengin yaşam... Neden çıkmalıyım ki?

Bir ömür geçirmeyeceğim tabi ki, sadece olanakları saydım ülkemiz açısından bizzat kullanarak...

Ayrıca bu yaşamı paylaşacağım bir kaç gün... Ayrıntıları ile fotoğraflayarak...

İstanbul, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Yozgat şehir şehir gezileri bitti niyetim Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkından Bolu, Düzce, İstanbul, Edirne Çanakkale ve Bursa ile kamp yapa yapa gitmekti dağlarda vs. ama şu imkanı ve yaşam biçimini de denemek ve kazanımlarını elde etmenin daha iyi olacağını düşünerek ve belki faydalı olur diye de konusunu açtım.

Hibit, Bisiklet, Havuz, Spor, Bilgisayarlar, Yemekhane gibi uygulamaları artık fotoğraflarım deneyimledikçe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 13 Nisan 2017; 21:15:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğuda git bakalım bir köy okuluna o soğukta sobalı ve tek öğretmenli okullarda kal . Okula karda kışta lastik ayakkabıyla gelen çocukları gör . Herşeyi çok biliyorsun ulan sen illaki kendine muhalefet bulacaksınki zevk alasın . Birde genelleme yapıyor TÜRKIYENİN EĞİTİM ŞARTLARİ ÇOK İYİYMİŞ diye . İçimden söylediklerimi de sen anladın
    bizim bir felsefe hocamız vardı,akşam komunizm ile yatar sabah komunizm ile kalkardı.Yine birgün klasik komunizm tartışması yapılıyor sınıfta,ben hocaya ''hocam komunizm'de kimse doktor olmak istemezdi,bu kadar ağır çalışmanın altına girmek istemezdi '' gibisinden şeyler söyledim.Hocanın söylediği söz hala aklımdadır ''sıkıntı sistemde değil,insanda.''

şimdi soruyorum Theologist sen benim felsefe hoca mısın

bu arkadaşa böyle şeyler yazma,dönüp dolaşıp suçu sana atmanın bir yolunu buluyor

Ecnebi milletler ne güzel üniversitelerde sabahlıyorlar,MIT'de öğrenciler kütüphanelerden çıkmıyor!

Eyyyyy Theologist,MIT gibi üniversitelerdeki öğrencilerin kullandığı ''uyarıcılar'' üstüne bir konu açacak mısın?Bunları da yazacak mısın?

edit : Yetişemedim çoktan suçu halka atmış
  • odtu kampusunude gezmeni tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kampçılıkla ilgili yazı ve fotoğraflarını bekliyorum

backpacking vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 11 Nisan 2017; 18:15:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: in vain

odtu kampusunude gezmeni tavsiye ederim

O kampüs de güzel oldukça büyük, Eymir gölü ve Odtü ormanı oldukça hoş ve kullanışlı. Sadece aşırı kontrol ve güvenlik sorunu var, nefes aldırmıyorlar güvenlikçiler maalesef neredeyse... Kampüsün oldukça büyük olması ve dağınık olması biraz sıkıntı sadece. Onun dışında tabi ki imkanları da zengin. Mesela bir kaç gün önce Gelincik gördüm ormanda, Türkiye'de ilk defa görmüştüm bu türü, keşke fotoğraflayabilseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 11 Nisan 2017; 18:14:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

kampçılıkla ilgili yazı ve fotoğraflarını bekliyorum

backpacking vs.

Özendiniz mi hocam?

Kaldırmışsınız.

Bu arada güzel düşünce. Koşullar gayet rahat ve gerçekten uygunmuş. Adınıza sevindim, bol kazanımlar dileğiyle.

@Theologist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaravelUsta -- 11 Nisan 2017; 18:17:38 >
  • quote:

backpacking vs.

Önceki deneyimlerden değil de (Etkisi pek olmaz) yaşadıkça anlık paylaşmaya çalışırım bundan böyle. Ülkemiz cennet kampçılık açısından, Kuzeyi Doğusu Batısı ve Güneyi... Keşke kıymetini verebilsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 11 Nisan 2017; 18:18:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaravelUsta

quote:

backpacking vs.

Özendiniz mi hocam?

Kaldırmışsınız.

Bu arada güzel düşünce. Koşullar gayet rahat ve gerçekten uygunmuş. Adınıza sevindim, bol kazanımlar dileğiyle.

@Theologist

Teşekkür ederim, Üniversite öğrencisi çok fazla bence herkes değerlendirebilir ve geleceğe kazanımlı gençlik kazandırılmış olur çünkü neredeyse tüm üniversitelerde benzeri imkanlar zaten var.

Ancak burada olduğu gibi sadece bir kaç kişi değerlendiriyor maalesef, gerisi evde yatıp, online oyun, survivor ve benzeri şeylerle zaman geçiriyor... Oysa okul vardı da biz mi okumadık bahanesi babalarımızın döneminde kaldı sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katılıyorum bunlar değerlendirilmeli, çok güzel imkanlar var gerçekten de kıymetini bilmemiz lazım.

• Şahane ortam hocam bisikletiniz nedir? Foto isterük
  • Çok güzel hocam taktir ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Çok güzel hocam taktir ettim

Ama gençlerimiz yerine kedilerimiz değerlendiriyor daha çok. Resim şimdi çekildi. Sütünü içmiş yan gelip yatmış hanımefendi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 11 Nisan 2017; 18:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dethagorf

Şahane ortam hocam bisikletiniz nedir? Foto isterük

City Sport HD 10 ama bisiklet olmasa da olur yani gezmeye keşfetmeye engel değil ki, ayaklarımız sakat değilse dağlar bizi bekler :)

Şimdilik bisikletsiz yapıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Katılıyorum bunlar değerlendirilmeli, çok güzel imkanlar var gerçekten de kıymetini bilmemiz lazım.

Sonra da sistem sistem diye eleştiririz oysa ortam mükemmel değerlendirmek yok... Hep tanıdık yüzler kullanıyor incelediğim kadarı ile ve onların da sayısı çok çok az.

• Açtığın konularda hak verdiğim vermediğim yerler de olsa, güzel bir noktaya değinmişsin burada. Boğaziçi'ne de gelirsen bir gün Ankara Üni.'ye gittiğin gibi, bekleriz. Bir çayımızı, kahvemizi içersin burası da gayet güzeldir aynı şekilde, özellikle de yazları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

Açtığın konularda hak verdiğim vermediğim yerler de olsa, güzel bir noktaya değinmişsin burada. Boğaziçi'ne de gelirsen bir gün Ankara Üni.'ye gittiğin gibi, bekleriz. Bir çayımızı, kahvemizi içersin burası da gayet güzeldir aynı şekilde, özellikle de yazları.

Teşekkür ederim, değerlendirsek bu noktaları hakkını vererek gerçekten gelişim kaçınılmaz olur bence, en azından gelecek için yüksek kapasiteli insanlarımız başa gelir ve düzeltir sorunları.

• Okulda nerede ve nasıl uyuyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı görünce liseden bahsediyorsunuz sandım. Ya bi gidin işinize arkadaş dedim içimden. Konuya girince üniversitelerden bahsedildiğini gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 11 Nisan 2017; 19:22:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

Okulda nerede ve nasıl uyuyorsun?

Resimdeki koltuklarda, 3-4 saat fazlası ile yetiyor. Sadece ben değil bu resimdeki malzemeler bir kızın mesela... Hazırlıklı geliyor ve dün gece karşımda uyudu çalışmaktan yorulunca... battaniyesini bile getirmiş, ki benim çadır, uyku tulumu, şişme mat, normal mat gibi ekipmanlar var, kampüsün içindeki koruluklarda da çok rahat uyuyabilirim ama gerek yok, kütüphane, yemekhanenin üstünde kullanılmayan bir alan, sıcak ve kullanılmayan çekyatlar vs var. imkan çok yani, kimsenin de gelip karışacağını sanmıyorum kütüphaneye gelen öğrencilerin düzeni böyle olmuş artık gece 2-5 arası uyurlar geri kalan saatlerde çalışırlar. Öğlen uykuları da çok iyi oluyor. tüm gün için bu düzen yeterli

• Universite iyidir guzeldir severim genelde,

moraliniz bozuk degilse kendinizi gelistirme imkanlari var

• Ben doğru mu okuyorum siz Türkiye'de olan bir şeyi beğeniyor musunuz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.