Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH'de son yıllarda süregelen düşüş bu yıl dahada hızlanarak atılan mesaj sayısı 5 milyon 800 bine düştü. Bu rakam zirveye çıktığı 2013 yılının neredeyse 3'te biri olurken, 2006 yılının bile gerisinde kaldı. Bu düşüşün sebebini siz değerli forumdaşlara sormak isterim: Sizce bu düşüş neden?

2018 DH için düşüş yılı oldu.  [SS]li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 30 Aralık 2018; 21:54:35 >

• Böyle saçma sapan reklam ve yavaşlıkla devam ederlerse daha çok kaybederler.

2 haftadır konular inanılmaz yavaş. Bildirim geliyor birileri bişey yazmış cevap yazcam, sayfa 2 saat açılmayınca bende sallıyorum ne yapayım..

Mobil uygulamaya değinmiyorum bile. İnanılmaz yavaş ve hatalı çalışıyor. Tüm yazılımcılara verilen paranın çeyreğini bana versinler daha iyisini yapmazsam..

Not: 2006 üyesiyim;

Toplam 40402 mesaj atmışsınız.
    4529 gündür üyesiniz.
    Günde ortalama 8.92 mesaj atmışsınız.
    çok eski forumcuyum sebepler belli

1- aşırı reklam
    2- yöneticilerin tutumları,despotlukları, saçma sapan ceza, msj silme işlemleri
    3- troller
    4- eski kalifiye üyelerin forumu terketmesi
    5- yandaş,yalaka dh haberleri

ben neden duruyorum, alışkanlık yoksa eski zevk aldığım, çatır çatır yazdığım yıllar çoktan kayboldu.
    Aşırı reklam olması bir tarafa; kaliteli, kültürlü,ahlaklı,olgun (yaş anlamında yazmıyorum) üye sayısında dibe vuruş söz konusu.Mesele yaş değil bu arada. 30 yaşında olduğunu iddaa edenler de var. Yazdıklarına,üsluba baksan biçeceğin yaş maksimum 12.

13 yaşında kardeşlerimiz var. Öyle olgun, öyle iyiler ki. İnsan şaşırıyor. Aile kalitesi herhalde. Çok iyi yetiştirildikleri belli oluyor hemen. Mesela 20 yaşlarında bir kardeşimiz var futbol bölümünde. Öyle güzel analizler yapıyor ki, aramızda 30 yaş fark olmasına rağmen birşeyler öğreniyorum. Hatalı olduğum noktaları anlıyorum sayesinde. Özel mesajdan saatlerce futbol konuştuğumu bilirim saygığer kardeşimle.

Karşılıklı hediyeşleştiğimiz dostlarımız bile var.

2006-2007-2008-2009 yılları çok iyiydi mesela. Sonrasında 2010-2011 fena değildi. Ne güzel sohbetler dönerdi. Üyeler toplanır, yardım kuruluşlarına ziyaretler yapılırdı. Gelenler gelemeyenler birşeyler yollardı. Sonra bozulmaya başladı.

Yine arada yukarıda yaptığım tanıma uyan, kaliteli insanlar çıkıyor. Onların hatrına yazıp,okuyoruz. Karşılıklı paylaşımda bulunuyoruz. İyi insana can feda demişler. Birçok iyi insan tanıdım buralarda. Hala özel mesajla konuşuyoruz. Konulara yazmıyorlar. İçlerinde büyüğü,küçüğü birçok kişi var.

Hepsinin dert yakındığı nokta aynı aslında. Kimliği belirsiz bazı hesapların varlığı, onların seviyesiz,basit tutumu yüzünden yazmıyorlar foruma. Bir dostum şöyle yazdı mesela. Abi dedi, bloklamaktan üye kalmadı. Aynı fikirdeyim. Normalde çok tahammüllü bir insanımdır ama internet ortamında öyle hesaplar var ki isimlerini dahi görmek istemiyorsun. Kötülük saçtıkları her taraflarından belli. Negatifler. Rahatsız oluyorsun.

Muhattap olmuyoruz ama yine de kurtulamıyoruz maalesef. Blokluyorsun yeni yeni hesaplar türüyor anında. Cevap vermiyoruz diye eğleniyorlar kendilerince. İnsanlar acıyorlar forumun haline, uğraşmak/ muhattap olmak istemiyorlar.

Kendileri çalıp oynuyorlar aralarında. Olan iyi insanlara oluyor. Forumu terk ediyorlar.
    Aslina bakarsiniz durum kusak ve teknoloji farki. Bizim donemimizde 2000 li yillar modemleri dolar usulu satiyortuk degisik piyasamiz vardi. Yurt disindan getir sat tarzi. O senelerde teknolojinin tavan arttigi yillarda forumda herseyi takip edebiliyordum. Diyeceksiniz ki simdi teknolojinin alasi var yine takip ederler ama teknoloji siteleri cogaldi youtube var vs. Hep alternatif var . Bizim yillarimizda bi pek yoktu ve yasla alakalida yazayim yas ilerledikce okuyup cikiyorum favori atiyoyoruz konuyu. Eski beyin kalmadi kardesim daha cok girmekte
  • Gün BSC'yi ve forumu kapatıp sadece donanımhaber.com ile devam etmeli yola.
  • Böyle saçma sapan reklam ve yavaşlıkla devam ederlerse daha çok kaybederler.

2 haftadır konular inanılmaz yavaş. Bildirim geliyor birileri bişey yazmış cevap yazcam, sayfa 2 saat açılmayınca bende sallıyorum ne yapayım..

Mobil uygulamaya değinmiyorum bile. İnanılmaz yavaş ve hatalı çalışıyor. Tüm yazılımcılara verilen paranın çeyreğini bana versinler daha iyisini yapmazsam..

Not: 2006 üyesiyim;

Toplam 40402 mesaj atmışsınız.
    4529 gündür üyesiniz.
    Günde ortalama 8.92 mesaj atmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 31 Aralık 2018; 6:58:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslina bakarsiniz durum kusak ve teknoloji farki. Bizim donemimizde 2000 li yillar modemleri dolar usulu satiyortuk degisik piyasamiz vardi. Yurt disindan getir sat tarzi. O senelerde teknolojinin tavan arttigi yillarda forumda herseyi takip edebiliyordum. Diyeceksiniz ki simdi teknolojinin alasi var yine takip ederler ama teknoloji siteleri cogaldi youtube var vs. Hep alternatif var . Bizim yillarimizda bi pek yoktu ve yasla alakalida yazayim yas ilerledikce okuyup cikiyorum favori atiyoyoruz konuyu. Eski beyin kalmadi kardesim daha cok girmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisinden daha yavaş ve sıkıntılı. Herkes saçma konular açıyor. En önemlisi ise sosyal medya. 2010 öncesi ve başlarında öyle herkeste akıllı telefon yoktu. Bi facebook vardı kullanılan. Foto atmak pek sallanmıyordu. Millet sıkıldığı için 2010 öncesi bile forumlara ve sözlüklere giriyordu. Yani artık niye faks makinesi kullanılmıyor demek gibi bişey bu.

• Böyle giderse 2023’te forum kapanacak. Gün beyin 2023 hedefi bu herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 30 Aralık 2018; 22:26:16 >
  • Eski üyelerin büyük çoğunluğu gitti. Eskiden saatlerce forumda takılırken zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık. Şimdi kalitesiz troll kaynıyor ortalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 30 Aralık 2018; 22:30:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumyr -- 2 Mart 2020; 10:39:20 >
  • cevap: yönetim

yazdım

gitmedi

çünkü;

502 Bad Gateway

nginx

• Şaşırdık mı?

Edit: Şaşırmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Booker DeWitt -- 30 Aralık 2018; 22:53:49 >

• Efsaneler forumdan ayrıldı, eski üyeleri bağlayacak hiçbir şey kalmadı. Ben bile çok nadir giriyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:39:52 >
  • 502

• Sorunların düşüşe etkisi %20den fazla değildir bence. Asıl sebep artık forum kullanan insan sayısı çok azaldı. Ekşi, Twitter, Instagram artık insanlar sadece bu üçünü kullanıyor. Forum platformunu artık sadece teknik konularda kullanıyor insanlar.

• Uygulama yaptılar acayip yavaş konulara girmiyor mesajları göstermiyor

• İnsanlar artik eskisi kadar forumları kullanmıyor.

• 1 aydır mobilden özel mesajlarımı okuamıyorum birisi bir şey soruyor cevap atamıyorum. geçenlerde çok lazım oldu bi konuyu okumam gerekti 3 saatte açamadım. Tabii azalır

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

1 aydır mobilden özel mesajlarımı okuamıyorum birisi bir şey soruyor cevap atamıyorum. geçenlerde çok lazım oldu bi konuyu okumam gerekti 3 saatte açamadım. Tabii azalır
    Bilgisayar yok mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Bilgisayar yok mu hocam?

Alıntıları Göster
    Evlenirken sattıydım hocam. Ya telefondan da tam sürüme girerim de neden işkence çekeyim? Girmem olur biter

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.