Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trollere,CSB açanlara dayanamayıp hakaret ettiğim için kaç kere ban yedim.Adamın konusuna uğraşıp o kadar cevap yazıyorum.Sonra bakıyorum konu "Zebani" çıkıyor.

Şikayet ediyorum bunları.Bana "Şikayetinizde işlem yapılacak bir durum bulunmuyor" diye cevap veriyorlar.Ben milletin eğlencesi olmak için girmiyorum buraya.

Forum çoluk çocuğun mekanı oldu resmen.
  • Kime soracagız bu yavaşlığı anlayamadığım bir yavaşlık var yorum gönderremiyorum resmen yorumu yazıp gönder tuşuna basıyorum 6sn bekliyor
  • Tavsiyem konu dışı kapansın.
    O zaman forum rahatlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • düşüşün ana sebebi kalifiye elemanları kalmadı editöryal içerikte 3 adam var mesut erdi burak bscdede tunahan.
    eski kadroda bir dünya adam vardı hepsi ayrı yerlere dağıldı.

forumda ali kıran baş kesen admin sınıfı türemiş.Kafasına göre ceza veriyor.
    tecrübeli forum üyesi ssayısı azaldı. bilenden çok soran sayıca fazla durumda.

teknik sorunlar, 3 yıldır alfa aşamasında ana sayfa hala sorunlu, videolarda açılmama sorunu devam ediyor.
    forumda yavaşlık vs vs...
  • Sık sık çöken haber sitesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskisi gibi sarmıyor, ayrıca vakit bulamıyorum. en sevdiğim bölüm konu dışı ve pc oyunlarıydı fakat iki bölümde fazlasıyla ölü çünkü forum kültürü yok oluyor internette. en azından artık kimse faydalı bir şey paylaşmıyor.

meraklısına
    Toplam 20729 mesaj atmışsınız.
    4040 gündür üyesiniz.
    Günde ortalama 5.13 mesaj atmışsınız.
  • Forumun nitelikli üyeleri burayı terkedeli çok oldu liseli güruhlar türemeye başladı site çok yavaş çalışıyor artık girip çıkmak eziyet haline geldi azalan popülasyon domine etkisi yaratarak elde avuçta kalan azınlık nitelikli üyeleri de siteden soğuttu. Sitenin tasarım olarak çağın gerisinde kalması da cabası. Teknolojik incelemeler yapmacık ve reklam kokmaya başladı. Saçma sapan ban olayları yaşanmaya başlandı hakaret edenin ettiği hakaret yanına kar kalır oldu cevap vermek suç oldu. Çok doğal tabi. 2019 daha da popülarite kaybedecek

• Benim mesaj sayım az ve üyeliğim nispeten yeni olsada dh forumu 2013 den beri takip ediyorum.

Mesaj sayısının azalmasının sebepleri

1. Forum çok yavaş ve sürekli hata veriyor. Defalarca uzun uzun yazdığım mesajlar uçup gitti. Bende artık mesaj atmak istemiyorum.

2. Forumun siyasi olarak bağımsız kalmaması

Daha geçen gün Suriyelilerin bıçakladığı çocuğun konusuna iki gün boyunca giremedim. Sadece bende oluyor sanıyordum çok kişide aynı durum yaşanıyormuş.

3. Amazon konusu rezaleti (bilmeyenler için; refli linklerle o konu üzerinden yapılan alışverişlerden kar sağlamışlar ve kimin ne ürün aldığını görmüşlerdi. Yetmezmiş gibi kel olan büyük admin (ismini unuttum) (gerçi saç ektirmiş) bu olay ortaya çıkınca tepki gösterenlere birkaç vitaminsiz demiş forum üyelerine hakaret etdip tepki gösterenleri banlamışlardı.

4.Adminlerin açıkça adam kayirmalari.

5. Reklam olayını aşırı abartmaları.

6. Forum üyelerinin öneri ve isteklerini dikkate almamaları..

Tüm bu şeylerle iyi ve bilgili üyeleri zorla forumdan uzaklastıdılarzaten o çekirdek kadro gidince de forumun tadı kalmadı artık. Zaten mesaj sayisinin ne kadar azaldığını görmek için istatiğe ihtiyacımız yok düşüş hissedilir düzeyde.

• kimse esas edeni yazmamış yaziyim,
    akıllı tel. kullanımın artması ve akıllı tel.lerin popülerliği ve kullanımı artması
    donanım sitesi ve sitelerinin sonu oldu,

yönetim durumu çok önceden anladığı için ülke ve dünya kısımını açtılar ki hit tıklama ve tartışmalar alsın yürüsün diye ama oda olmadı ,

diğer nedende uyuşturucu kullanımının arttığı yıllara denk olması popülerliğinin yitirmesine neden oldu

ve son neden yotuperlık akımının türkiyede yükselmesi
  • Yine iyi bence hatta çok iyi. Sonuçta eski kullanıcı kitlesi olmasa buranın esamesi okunmazdı. Eski kullanıcılara seslemiyorum. Alternatif forumlarda kurallar daha katı olabilir ancak oranın kitlesi en azından troll dolu değil. Her konunuza saçma sapan cevaplar değil, öneri bekliyorsanız öneri; soru soruyorsanız cevabını alırsınız...

• Forumlarda içerik üreten insanlar bunu bir ücret karşılığı olmadan yapıyordu. Ama artık bu içerik üreten insanlar, facebook, instagram, youtube gibi mecralarda içerik üreterek bir gelir elde edebiliyorlar. Son yıllarda forum sitelerindeki düşüsün ana nedeni bu bence.
  • Forum çok yavaş,eskiden de böyleydi ama bir iki yıldır bazı zamanlar hiç giremiyorum.buda insanları başka mecralara sürüklüyor.

2003 üyesiyim 5 yıl önce filan iphone konusunda açtıgım bir konu gereksiz yere! mod tarafından kapatıldi.sonra haksiz olduğunu anlayınca benim ilk mesajımı sildi yada editledi konu o şekilde devam etti.

Bu tarz olaylardan bunalan ve yorulan ,bir çok eski üye gitti!yada benim gibi sadece okumakla yetiniyor.ayda yılda bir yazıyor

Insanlarin bir çoğu twiterdan,instagramdan başını kaldırıp forumlarda yazmayı seçmiyor eskisi gibi.

• Amazondan sonra beli doğrulmadı forumu 6 ayda bir bakıyorum kimse yok 6 ay daha uğramıyorum

• beter olsun
    yönetim iftişa
  • Reklam çokluğu, yöneticilerin tutundukları yanlış tutumlar, son zamanlarda sayıları artan troller, doğruluktan uzak DH haberleri ve bu nedenlerden ötürü eski üyelerin forumu terketmesi.

bu gidişin sonu belli değil, yöneticiler bu konuya bir göz atsa fena olmaz.
  • Konusya 48 saniyede girebildim. Daha ne olacak?

• Asosyal sayısında azalma var demek bu sevindirici

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden bir sorunla karşılaştığım zaman bilgiyi donanımhaberde arardım. Artık kullanamıyorum çünkü konu anasayfaları gereksiz konularla dolu ve aradığım şeyi arayacağım bir arama motoru yok. Kocaman reklamların, gereksiz istatisk bilgilerinin arasında konu başlıklarına bakmak zor ve sayfayı indirdikçe site çöküyor. Eski kaliteyi bildiğim için konu dışıda artık sarmıyor. Eşik çoktan geçildi, dha tavsiyem para verken yeni bir proje girişimi denemeleri.
  • Aşırı reklam olması bir tarafa; kaliteli, kültürlü,ahlaklı,olgun (yaş anlamında yazmıyorum) üye sayısında dibe vuruş söz konusu.Mesele yaş değil bu arada. 30 yaşında olduğunu iddaa edenler de var. Yazdıklarına,üsluba baksan biçeceğin yaş maksimum 12.

13 yaşında kardeşlerimiz var. Öyle olgun, öyle iyiler ki. İnsan şaşırıyor. Aile kalitesi herhalde. Çok iyi yetiştirildikleri belli oluyor hemen. Mesela 20 yaşlarında bir kardeşimiz var futbol bölümünde. Öyle güzel analizler yapıyor ki, aramızda 30 yaş fark olmasına rağmen birşeyler öğreniyorum. Hatalı olduğum noktaları anlıyorum sayesinde. Özel mesajdan saatlerce futbol konuştuğumu bilirim saygığer kardeşimle.

Karşılıklı hediyeşleştiğimiz dostlarımız bile var.

2006-2007-2008-2009 yılları çok iyiydi mesela. Sonrasında 2010-2011 fena değildi. Ne güzel sohbetler dönerdi. Üyeler toplanır, yardım kuruluşlarına ziyaretler yapılırdı. Gelenler gelemeyenler birşeyler yollardı. Sonra bozulmaya başladı.

Yine arada yukarıda yaptığım tanıma uyan, kaliteli insanlar çıkıyor. Onların hatrına yazıp,okuyoruz. Karşılıklı paylaşımda bulunuyoruz. İyi insana can feda demişler. Birçok iyi insan tanıdım buralarda. Hala özel mesajla konuşuyoruz. Konulara yazmıyorlar. İçlerinde büyüğü,küçüğü birçok kişi var.

Hepsinin dert yakındığı nokta aynı aslında. Kimliği belirsiz bazı hesapların varlığı, onların seviyesiz,basit tutumu yüzünden yazmıyorlar foruma. Bir dostum şöyle yazdı mesela. Abi dedi, bloklamaktan üye kalmadı. Aynı fikirdeyim. Normalde çok tahammüllü bir insanımdır ama internet ortamında öyle hesaplar var ki isimlerini dahi görmek istemiyorsun. Kötülük saçtıkları her taraflarından belli. Negatifler. Rahatsız oluyorsun.

Muhattap olmuyoruz ama yine de kurtulamıyoruz maalesef. Blokluyorsun yeni yeni hesaplar türüyor anında. Cevap vermiyoruz diye eğleniyorlar kendilerince. İnsanlar acıyorlar forumun haline, uğraşmak/ muhattap olmak istemiyorlar.

Kendileri çalıp oynuyorlar aralarında. Olan iyi insanlara oluyor. Forumu terk ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.