Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhteşem yazmışsınız, maalesef bu yalnızca forum kaynaklı değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olsa gerek.
    İyi yıllar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Muhteşem yazmışsınız, maalesef bu yalnızca forum kaynaklı değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olsa gerek.
    İyi yıllar..
    Sağolun hocam, sizlere de iyi yıllar.

Bütün saygıdeğer forumdaşlarımıza da iyi yıllar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

çok eski forumcuyum sebepler belli

1- aşırı reklam
    2- yöneticilerin tutumları,despotlukları, saçma sapan ceza, msj silme işlemleri
    3- troller
    4- eski kalifiye üyelerin forumu terketmesi
    5- yandaş,yalaka dh haberleri

ben neden duruyorum, alışkanlık yoksa eski zevk aldığım, çatır çatır yazdığım yıllar çoktan kayboldu.
    kesinlikle katılıyorum
  • Konu dışı açarsın silerler,ülke gündemine açarsın yine silerler. Renginizi belli edin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözlüklerin ve twiterın daha sık kullanılması.
  • Süresiz uzaklaştırılan üye olayı var bir de. Hangi kriter, hangi kurala göre biri süresiz uzaklaştırılır, bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birinci nedeni artık işi tamamen ticarete dökmelerinden kaynaklanıyor ,biz reklam gelirlerine bakarız anlayışı olduğu forumun sağından solundan fışkıran reklamlardan anlaşılıyor

diğer neden ise artık donanıma falan önem vermemeleri
    bir konu açılıyor mübarek herkes prof. ,biri şu çok güzel diyor ,diğeri çöp diyor
    bu nedenle meşhur bir söz oluştu "foruma soran mal sahibi olamaz" cinsinden :)

liseliler ergenliğini burada atmaya çalışıyor ,ukala cevaplar her yaşım küçük ama her şeyi ben bilirim edası
    hele ki bir üniversite kazanmışsa ooo havalar bin basıyor ,adam sanki birden ord.prof. olmuş :)

tabi bir önemli etkende yöneticiler ;
    şaka yollu söylenen sözlere dahi ceza talep edildiğini görüyoruz ,edebe adaba davet edene ,saygı çerçevesinde mesajlaşmaya çağırana dahi "tahrik edici mesaj" diye ceza verilen bir forumdan ne beklenir ?

bazı üyeler resmen insanı gıcık etmek için bu foruma geliyor ,yazdıkları hep alaycı oluyor ama yönetim bunları görmezden gelirken ,birisi dayanamayıp bunlara ters bir şeyler yazdığında adama hoopp ceza

hatta bazı üyeler resmen karşısındakini tahrik edip ceza aldırma peşinde
    sen ciddi olarak bir sürü şeyler yazıyorsun ,adam sana "boş yapma" diye cevap veriyor
    arkadaş en gıcık kaptığım söz bu ya :)

normal hayatınızda bu sözü kaç kişiye ,kaç defa söylüyorsunuz ?
    bence bu söz resmen karşıdakine saygısızlıktır ,tahrik etmeye yönelik bir sözdür
    sonra sen mi karar veriyorsun mesajın dolu yada boş olduğuna ?
    sende adam gibi cevap versen olmuyor mu ?

anasayfa haberi diye adam evrim teorisini getiriyor ,yahu bunun neresi haber ?
    amaç belli milletin çok takıldığı ,hatta üyelik dahi gerektirmeyen bir yer olması nedeniyle ,böyle çok kişinin mesaj yazıp birbirini yiyeceği konu özellikle seçildiği ortada

olmuşken ünlülerin aşk haberlerini de getirin tam olsun :)

tabi forumun aşırı yavaşlığı ,yazdığınız mesajın dakikayı bulan gecikmeyle gitmesi ,sürekli çökmesi ,başkalarının hesabına girme gibi basit sorunlardan bahsetmeye bile gerek yok sanırım :)

bıktım artık eften püften nedenlerden ceza verilmeye çalışılmasından ,her defasında forum destekle görüşüp iptal ettiriyordum ama bıraktım artık
    verin arkadaş bana cezaları ,bol bol verin rahatlayın :)
    zaten ilk büyük haksızlıkta hesabı kapattırıp kendim gideceğim

yani bu foruma girip bir şeyler yazacağız diye milletin hakaretinden ,dalga geçmesinden ,edep adaba sığmayan sözlerinden bıktım usandım
    neymiş efendim "bazılarının gerçekten edep adap dersi alması şart" sözü tahrik ediciymiş ,he ya "dangalaklar" diyen adam tahrik olmakta haklı tabi

bu forum resmen ömür törpüsü oldu yahu :)

bazı kafası normal olmayan insanlar dahi görülüyor ,sürekli fake üyeliklerle gelip millete demediğini bırakmıyor ,sonrasında sınırsız gönderiliyor güya
    normal üye telefon onayı almış ,yıllardır bu forumda seviyeli cevaplar vermiş ama diğer fake üyeyle aynı muameleye tabi tutuluyor
    fake üye bu adamı sürekli tahrik ediyor ,adam kafası bozuk bir günde buna ters cevap verince iş bitiyor

• akıllı telefon, teknoloji yaygınlaşması vs kesinlikle alakası yok forumun mesaj sayısı veya popülerliği ile.

Aksine daha fazla arttırması lazımdı fakat forum yönetiminin hal, hareket ve tavırları bu hale getirdi.

En önemli noktası sanki ' forum bize değil de biz foruma muhtaçmışız' gibi hareket edilmesi üyeleri kaçırıp popüleriteyi azalttı.

Üstüne senelerce düzelmeyen forum sürümleri ne mini ne tablet ne mobil ne masaüstü sürümü senelerdir bozuk.

Bildirim gelmiyor, gelen yanıtlanmıyor, hata üstüne hata şu istatistikler bence çok bile.

Amazon refli linkleri ve değişen forum kurallarına hiç değinmiyorum.
  • Foruma kayıt olduğum 2008 tarihinden beri, 2018 forumda en inaktif dönemimi geçirdiğim yıl olmuş grafiğe baktığımda. Bunun nedeni artık forumdan keyif alamamam. Konu Dışı'nı bırakalı bayağı oluyor zaten. Özellikle senelerdir düzelmeyen forum sorunları bunda en büyük etkenlerden biri. Mesaj yazasım dahi kalmadı mesaj gönderirken aldığım hatalar yüzünden. Her yazdığım yazıyı kopyalamak zorunda kalıyorum forum hata verirse bir daha yazmakla uğraşmayayım diye. Bazen hata veriyor, kopyalamamış oluyorum ve "Aman boşver diye konudan çıkıyorum.

Bir de "Ülke ve Dünya Gündemi"nin açılması var. Her foruma girdiğimde "Erdoğan şunu dedi, Kılıçdaroğlu şunu yaptı, Bahçeli dondurma yerken görüntülendi" tarzı konuları forumun en tepesinde görmekten gına geldi. Apolitik biri de değilim. Ama baydım artık sürekli aynı konular, aynı tartışmalar.

Konu Dışı ve Ülke ve Dünya Gündemi hariç, bütün bölümler ölü. Konu açıyorsun cevap gelmiyor. Eski üyelerin çoğu forumu bıraktı. Yönetim de forumu gözden çıkardı artık zaten. Sadece DH Anasayfa'ya özen gösteriliyor ve Youtube'da video içeriği yapılıyor daha çok.

Bu yılı forumda geçirmekten en çok keyif aldığım zamanlar, forumumuzda kurulan ve desteklerle büyüyen İnternette Kalite Hareketi projesi oldu. Yazdık, çizdik, etkinlikler düzenledik. Hala da devam ediyoruz. Türkiye'deki internetin geleceği ve İnternette Kalite Hareketi'ne katkıda bulunmak için foruma yazıyorum şu an sadece.

• Ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.

• Site hala bug dolu. Dandirik forumlar bile daha iyi alt yapıya sahip.
  • Eskiden cidden bu forumun tadı başkaydı. Akşam saatlerinde konu dışı bölümünde 500+ kullanıcı olurdu. şimdi 100 civarı. Üye olduğum zamanlarda forumda takılabilmek için internet kafeye giderdim. Eve pc aldığımdaysa günde 10 saat forumda takılırdım. Öğrencilik yılları tabii boş zaman çoktu. Bu forumu forum yapan üyeler 2005 2010 yılları arasında üye olmuştur. Ve o üyelerin çoğu evlendi çoluk çocuk sahibi oldu. Bir sebeple gittiler. Eskisi gibi boş zamanları yok yani.

Üzerine sosyal medya tuz biber oldu. Eskiden insanlar forumlarda myspacelerde takılırdı. Forumda takılabilmek için telefona internet paketi aldığımı biliyorum. Şimdi boş anımda instagram twitter bakıp çıkıyorum forum en sonda aklıma gelirse. Devir değişti kısacası. Yoksa Dh her zaman çöküyordu inanın şuanki çökmeler hiçbir şey. Biz foruma giremiyoruz diye başka forum açmıştık zamanında

• Tamamiyle yonetimin kafasina gore is yapmasi, sirket yonetir gibi forum yonetilmez ben senin calisanin degilim. Hukumetten tirsip milletin yazdiklarini silerlen veya mesaj atmalarina engel olursan ayrica kafana gore hareket edersen sonun big bang.

• 2006 üyesiyim.

Bana kalırsa
    1-yöneticilerin tutumu
    2-reklamlar
    2-modların tutumu aynı şekilde

Burası her zaman öncü olmuştur benim için fakat eski parlak zeka fışkıran üyeleri bu forumu üstteki sebepler yüzünden terketmiştir.
    öyleki her konuda öncü olan dh bu üyeleri kovalandığı için 'kripto para' dalgasını görememişlerdir.Şimdi bile yeteri kadar bilgi paylaşılmıyor.eski üyeler olsa kripto olayını parçalamışlardı.

en bilindik yöneticisi bile bunun için 'Sanal' para yeaa yorumları yapıyordu,şimdilerde haftalık analiz yapıyorlar:)

onun için bu durumlarına pek şaşırmadım.
  • Üyeliğimin 15. yılındayım eskiden teknoloji konusunda ilk haber kaynağım dh idi ama yalan yanlış haberler,inatla ön plana çıkartılan cahil ve marka fanı sözde editörler gibi unsurlar yüzünden dh şimdi sadece terk edemediğim bir alışkanlık haline geldi.Forum kısmı zaten yazılımcısından tut yönetimine tamamen facia durumda sürekli söylüyorum sponsorlar gelir gider ancak isminize süreceğiniz lekeniz kalıcı olur

• Ben eski üye değilim ama sanırım üye kaybı var bir de uygulama çok kötü sürekli hata veriyor

• Ana konulardaki trollere çözüm istiyoruz.

bir markaya karşı tavrı olan üyeler o markanın adı geçtiği çoğu konuyu amacından saptırıyor. Çözüm istiyoruz

Teknik hatalar. 502 vs.

• Ama dh nin bir ismi var ben üye olmadan bile sürekli takılırdım. Birşey araştıracak olsam ilk buraya bakardım. İsmi bile yeter bence. O yüzden eski günlerine tekrar dönebilir.

• 2005 üyesiyim ondan önce 2 senedir de üye olmadan takılıyordum. Yani burda troll denen şebeklikleri yaparak kendini komik sanan bebeler daha babasının vücuduna giren portakaldaki vitaminken ben forumdaydım. Önceden donanım teknik yardım kısımlarına soru sorduğumda anında cevap gelirdi. Artık o bölümlerdeki kaliteli üyeler yok oldu. Şimdi yerine ne sorarsanız sorun format at diyen bebeler çıktı. Sıcak fırsatlar forumla ilgili oldukça olumlu bir gelişme ama o forumun da üstten yaklaşık ilk 25 mesajı reklam. Zaten yeterince reklam almıyor musunuz DH yönetimi? Aldığınız reklamlardan dolayı sayfalar bile yavaş açılıyor. Zaman zaman forumu resim.donanimhaber veya mini.donanimhaber.com dan girip kullanmak zorunda kalıyorum. Ülke gündemi vb. bölümlerin açılması faydalı oldu bence ama foruma sırf buralar için veya trollük yapmak için giren bebeler yüzünden forumun kalitesi epey bir düştü.

• 1-Kaliteli forumdaşların büyük çoğunluğunu kaybettiler.

2- Reklamdan geçinmez oldu mobili bile reklama boğdular.

3- Forumun sayfa açılış hızı kararsız. Bir yavaş bir hızlı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.