Yarbay
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2837 (Bu ay: 115)
NEET kavramı
hazır cips yerine, patates haşlamaya başladım
Düşen Azerbaycan Uçağı Düşmemiş, Düşürülmüş
Bu uçağın kuş sürüsüne denk gelmesi sonucu iki motorunu da kaybettiği iddia edilmişti. Ama uçağın düşmeden önce düz uçamadığı ve sürekli kavis çizip yön/irtifa değiştirdiği görülüyo:
Bu da motorların kaybı ile açıklanamaz. Çok bariz şekilde uçağın yönledirme sistemi gitmiş. Daha farklı bi sorun olduğu belliydi yani.
Sonradan çıkan görüntülerde uçağın üzerinde delikler görülüyor. Çok net şekilde uçak vurulmuş ve kasıtlı düşürülmüş:
ilk ve son defa Dubai çikolatası aldım
İran'da enerji krizi ve kesintiler yaşanıyor
İran dünyanın en büyük doğal gaz ve ham petrol rezervlerinin üzerinde oturuyor olmasına rağmen enerji krizi yaşıyor.
Gaz üretimi düştüğü için yönetim elektrik üreten santrallere gaz sağlamak ile konutlara gaz vermek seçenekleri arasında kaldı. Eskiden günde 2 saat olan elektrik kesintileri, artık günlerce sürebiliyor.
Bir-iki haftadır devlet daireleri ya tamamen kapalı, ya da kısıtlı saatlerde çalışıyor. Okullar ve üniversiteler yalnızca internetten eğitim verir duruma geçirildiler ama hane halkına yapılan elektrik kesintileri sebebiyle online eğitim de aksıyor.
Otoyollar ve alışveriş merkezleri karanlığa gömüldü, trafik lambaları kapatıldı. endüstriyel bölgelere de kesinti uygulandı.
Cumhurbaşkanı Özür Diledi
Pezeşkiyan: "Çok vahim dengesizliklerle karşı karşıyayız. İran yıllardır altyapı sorularıyla boğuşuyor ama sorun artık kritik bi noktaya ulaştı" dedi. İnsanları evlerinin sıcaklığını 2 derece düşürmeye davet etti.
Külliye'nin elektrikleri kesildi
Halka yapılan görüntülü yayınlarda Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin geceleri ışıksız olduğu gösterildi.
https://www.nytimes.com/2024/12/21/world/middleeast/iran-economy-energy-crisis.html
https://www.gzeromedia.com/news/watching/irans-energy-crisis-pushes-economy-to-the-breaking-point
İran sahip olduğu perol ve gazı yıllardır tam randımanlı olarak çıkaramıyor. Ülkenin altyapısının azımsanmayacak bi kısmı Şah döneminden kalma. Yıllardır süren yaptırımlar, kötü yönetim, yozlaşma, eskiyen altyapı, müsrif ve verimsiz tüketim, bunların üzerine bir de İsrail'in hedefli saldırıları nedeniyle İran enerji krizine girdi.
|
Şükredin (Finlandiya'nın dramı)
|
|
Alkol kullanan arkadaşlarımla buluşmamak zorunda kaldım
|
kalitesiz insanlar
|
Meslek: Mühendis
İlgi Alanları: yazılım, satranç, bisiklet
Son Giriş: 19 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 30 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38.368
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 192.122 (Bu ay: 9.757)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24.260 (Bu hafta: 5)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic