Şimdi Ara

GÜNÜMÜZDE ÇALIŞMAYI VE ŞEHRİ BIRAKIP KÖYDE DİYOJEN GİBİ YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çalışmayı ve şehir hayatını bırakıp köyde diyojen gibi yaşamak mümkün mü sizce 3-5kurusla veya parasız köyde bir klubede?

• yani kulübeye gökten yiyecek yağmayacağına göre yine çalışmak zorundasın. kendi arazin, tavukların, koyunun falan olması lazım ve köy işlerinin alışık olmayan birine göre çok zor olduğunu söylerler

• En büyük hayalim ama yapamayacağım

• Yaşanır ama ne gerek var. Yanımda 1 hatun oldugu sürece her yerde yaşarım. Olan çocuga olur işte.

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

doktorum sıze buyuk sehırde plazada oturup sehır hastahanesınde calısmak yakısır.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Doktorum size benden çok daha fazla yakışır takılmayın artık özel tıbba filan bitirince doktor olacaksınız

• En büyük 2 sorun:

1- Köylüler. Köylüler dert çıkarma uzmanıdır. Sürekli kavga. Dedikodu bitmez. Çekemez şehirden geleni.

2- Sürüngen ve böcekler. Evi iyi yaptırmak lazım. Pencerenin rengi bile önemli. Yoksa hayvanlar hayatı çekilmez kılabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

hocam neden dedınız oyle size yakısmaz mı ?

Yakışmaz

• Plaza hayatı berbat birşey, oysa sahil kasabasında yaşamak en büyük arzum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

neden hocam gayet yakısır modern bir hayat.

• Benzetme bence uymamış. Diyojen köy hayatı yaşamıyordu. Onunki sokak hayatıydı. Evsiz olarak sokakta - anlatıya göre çömlekte, korular arasında vs - yaşıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasız yaşama hayaliniz çok güzel de kapitalist sistemde pek mümkün değil be o iş. Temel teknik beceriler olmadan zaten şehirdekinden bile zor duruma düşebilirsiniz. Hadi diyelim yeterli teknik bilgi ve beceriniz var;

1-)Araziniz ve eviniz olması lazım. Bu zaten kafadan bir maliyet demek. Kendinizin olmasa bile kira vermeniz lazım. Her türlü o para çıkacak cepten.

2-)Her şeyini kendin yetiştiremezsin. Modern hayatta bizler, eski zamanlarda olduğu şekilde yaşamıyoruz. O ihtiyaçlar için de illaki para gerekecek.

• Şimdi hem şehirim merkezinde hem şehir dışında bir vadi de çiftlik evi olan hem de deniz kenarında büyük bahçeli müstakil evi olan biri olarak şu saatten sonra alacağım yerin balkonununa saksı dahi koymam :) toprak herkesin harcı değildir... çok ama çok zordur toprak ile uğraşmak.. benim gibi ılık dötlü plaza bebeleri için ise hiç mümkün değildir.. Fikri hoş yaşaması zordur...

• tolgao2000 T kullanıcısına yanıt

Siz öylesiniz hocam ılıksanız yapamazsınız plazaya devam.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Gayet mümkün bahcem var orda meyve yetiştircem dayılarım bahcesinde de biseyler asırırım oyle yasayıp olcem.

Şehirde yaşayıp dünyayı mı değiştiriyorsun niye?

• Herkese göre değil. Mesela Ben ufak yerlerde fazla yaşayamam bu ülkenin en güzel ufak henüz keşvedilmemiş sahil kentlerinde 2-3 ay bulundum. Yok aga yaşanmaz dedim. Ben insan denen canlıyı seviyorum ıssız bir sokak benim için ölü bir sokaktır. Misal almanya saat 11 de herkes eve çekiliyor diyorlar omg öyle alamanyanın.

Hocam meyve sebze yetiştirir giderim diyorsun da; fidanı, gübresi, ilacı, suyu, elektriği vs. hepsi yine de para. O masrafı yapmadan tarım da çok mümkün olmuyor. Ha baştan masrafı yapıp sonradan sağlam kazanma ihtimali var ziraatte orası ayrı.

Her şeyini kendin üretsen bile en basitinden elektriği suyu, giysiyi, temizlik ürünlerini vs para ile almak zorundasın. Bunun için de ne yazık ki para kazanman gerekiyor öyle eski zamanlardaki gibi çalışmadan yaşamak ancak, sağlam kira gelirin var ise falan mümkün olur heralde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.