Herkesin ağzında sakız ettiği bir deyim var amerikaya gitmek çok zor imkansız mucize uçuk kaçık hayaller vize vermiyorlar kimseyi almıyorlar vs. vs. madem öyle amerika nasıl her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca göç alıyor? bu kadar insan nasıl amerikaya gidebiliyor? bunu nasıl açıklayacaksınız? |
Amerikaya gitmek çok zorsa hatta imkansız ve mucizeyse amerika nasıl her yıl milyonlarca göç alıyor?

-
-
arkadaş avukattı, eşi de memur. eşi 6 ay ücretsiz izin aldı. 6 aylık turist vizesi alıp gittiler ABD'ye. orda çocuğu okula yazdırdılar. zaten yaza denk getirdiler gidişi.
taktik şu: eğer alışırşarsa, geri dönmeyecekler. alışamazlarsa, dönem sonunda çocuğu okudan alıp geri dönecekler ve Türkiye'de eskisi gibi normal yaşama devam edecekler (eski işlerine geri dönecekler yani)
alıştılar, dönmediler, artık ordalar. oturum alıncaya kadar dönmeyecekler. sonra tatillere gelirler anca.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 hafta Meksika ülkesinde ve 2 hafta da Birleşik Devletler’ de yaşadım.
Başka bir galaxy, huzur…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
huzur ne kelime amerika valinordur yani tanrıların ve elflerin yaşadığı yerdir.tolkienin valinoru amerikadan esinlendiğine dair çok spekulasyon var.
-
Turk deilsen gidersin
ne alaka?
-
Bunu açıklamak da ne var bilader bir tane şirket ile anlasacaksin seni kaçak Meksikaya birakacak oradan Karteller seni Amerika sinirina bırakacak gerisi sana kalmis bu kadar basit.
B1/B2 vizesi alıp 180 gün sorunsuzca gezebilecek olmama rağmen gitmiyorum. C1 ingilizcem var, birleşik krallıktan yüksek lisans diplomam var vs yani diploma tanıtmak da sorun değil vs. buna rağmen amerika bana balon geliyor. orada görünen evlerine çoğu kartonpiyer üstüne tahta kaplama. tabi o tahtalar amazonlardan koparılan ağaçlarla yapıldı. bunun için brezilyada onyıllarca sürecek iç karışıklıklar lazımdı. yoksa nasıl ucuza alacaktı coni?
bu yüzden amerika'ya gitmek isteyenler bana düzenin adamı , yalaka tipler olarak geliyor. akpden önce sosyal demokrat olup akp ile namaza başlayan tipler gibi işte. kaypak tipler olur ya.
ben ülkenin gençlerine almanya derdim ama almanya çok kötü durumda. liberaller mahvettiler. bugün Türk mühendis doktor bir alman konsolosluğuna gittiğinde bir hindu bir arab bir afganın arkasında ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. işte ben buna kızıyorum.
o yüzden paraya tamah eden insanlar için amerika derdim. ama ben kendim gitmiyorum.
-
Amerikaya gitmek çok zor hatta imkansız ve mucize
-
Elflerin ana vatanı Danimarka ülkesidir.
Geçen hafta Copenhagen' de bir sürü Elf ile tanıştım, hepsi sarı saçlı, renkli gözlü ve sırım gibi yapılı, güleryüzlü insanlardı...
-
Geçen sene LA ve Vegas'a gittim.
Thy ile LA ortalama 12 saat civarında uçup gidebiliyorsunuz kime göre neye göre imkansız.
Vize almanız belli başlı şartları karşılarsanız kolay. Uçak bileti ortalama 25-30k arasında.
Sadece oteller pahalı onuda hotelde kalabilirsiniz.
ABD gitmek sizin beyninizde zor. Giden için gayet kolay.
-
Trump soledi. Turkler haric gelin dedi.
Amerika ya kaçak yollardan gitmeyin. Hayal peşinde koşarken canınızdan olursunuz. Gitmenin binbir yasal yolu var
Turist olarak
Work and travel
Öğrenci olarak
Is bularak vs
Durumunuzu bunlardan birine uygunlastirin. Ama önce bir Avrupa yi hatta Asya yi gezin.. ufkunuz açılsın, sonrası gelir…
10 senelik turistik vizem var, herkeş “Burada durduğun kabahat” diyor…
Nasıl kalacaklar peki? Orada çalışmıyorlar, mülk de almamışlar.
çalışıyolar da işte bildiğin über falan gibi iş yapıyolar. avukatlık yapamıyo yani sonuçta.
gidince amerikın dıriğm beklemiyo sonuçta. über çekiyo gidenlerin çoğu. ya da TIR.
Benim de var ama gidersen ne yapacağın onemli…
3.sinif işlerde sürüneceksen anlamı yok.
hayallarin varsa, ticaret yapmak istiyorsan, ufkun geniş de durma…
Arge, bilim ve teknoloji peşinden gideceksek nereye gidelim? Parasız hiçbir yerde yapılmıyor bunlar. İdeolojilerin esiri olup 3. dünya ülkelerinde Amerika kötü diyerek ömrümüzü mü çürütelim?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X