Şimdi Ara

Nikah memuru tarafından söylenen sözlerin metni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
28.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koskoca internette, nikah esnasında nikah memurunun baştan sona dek söylediği sözleri ve sorduğu soruları içeren bir metin bulamadım.

Herkes kafasına göre nikah kıymasın diye paylaşılmayan saklı tutulmaya çalışılan bir şey falan mı bu Sonuçta evlenirken herkes o diyaloğu yaşıyor.

Eğer bu metni bilen varsa ve kanunen bir sakatlık yoksa paylaşmasını rica ediyorum; hukukçular veya yeni evlenmiş arkadaşlar, haydi bir el atın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikah Memuru Konuşma Metni

Giriş

Değerli evlenecek çiftler, aileniz ve sevdikleriniz, bugün burada [Gelinin Adı] ve [Damadın Adı]'nın nikah törenine tanıklık etmek için toplandık. Bu özel günde, bu iki insanın hayatlarını birleştirme şerefine nail olduğum için onur duyuyorum.

Nikahın Anlamı

Nikah, iki kişinin sevgi, saygı ve bağlılıkla birbirlerine verdiği kutsal bir sözleşmedir. Bu sözleşme, onları yasal ve duygusal olarak birleştirir ve ömür boyu sürecek bir ortaklığın temelini oluşturur.

Nikah Memuru Konuşması Metni

Resmi nikah metni, nikah memurunun tören sırasında söylediği yasal sözleri içerir. Bu sözler, çiftlerin birbirlerine karşı yükümlülüklerini ve evlilik kurumunun önemini vurgular.

Resmi Nikah Konuşma Metni

Aşağıda, Türkiye'de resmi nikah töreninde kullanılan resmi nikah konuşma metninin bir örneği verilmiştir:

"Değerli evlenecek çiftler, burada toplanan aileleriniz ve şahitleriniz huzurunda, karşılıklı rızanızla evlenmek istediğinizi beyan ettiniz. Bu bağlamda size soruyorum:

• [Gelinin Adı], [Damadın Adı]'nı eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?"

Gelin: Evet.

• "[Damadın Adı], [Gelinin Adı]'nı eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?"

Damat: Evet.

"O halde sizi karı koca ilan ediyorum. Evlilik cüzdanınızı imzalayarak bu nikahı onaylayabilirsiniz."

Sonuç

[Gelinin Adı] ve [Damadın Adı], bu özel gününüzde birbirinize verdiğiniz sözlerinizi ömür boyu hatırlayın. Birbirinize sevgi, saygı ve bağlılıkla davranın ve evliliğinizin her zaman mutluluk ve uyumla dolu olsun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evlendirme dairesinin tekine git bir düğünde arada kayna.Nikah memurunun söylediklerini not al mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.