Şimdi Ara

Tacizde tecavüzde kadın beyanı esastır ilkesi erkek düşmanı bir kanundur,kesinlikle kaldırılmalıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
2
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Tacizde tecavüzde kadın beyanı esastır" ilkesi erkek düşmanı bir kanundur ve kesinlikle kaldırılmalıdır.

Öncelikle hukukun en temel ilkesinden başlayayım.
    Masumiyet karinesi: "Suçsuzluk ilkesi veya uluslararası hukuk terimi olarak (presumption of innocence); suç kesinleşmediği sürece kimsenin hükümlü sıfatıyla değerlendirilemeyeceğini ifade eden, temel hukuk doktrini.

Yüzde 100 kanıtlar ile desteklenmemiş bir vakada, suçu net bir şekilde kanıtlanmamış hiç kimse cezalandırılamaz, kötü muameleye maruz bırakılamaz ve suçlu olarak değerlendirilemez.
    Hukukta/adalette kurbana inanmak diye bir kavram yoktur, olamaz. "Bana inan ben doğruyu söylüyorum" diye bir anlayış geçerli olsaydı hukuk kurallarına ve hukuk eğitimine ihtiyaç olmazdı, sadece beyanlara göre insanlara cezalar verilirdi.Bu durumda da hukuktan/adaletten bahsetmek mümkün değildir.Bunun adı adaletsizlikdir , masum insanlara ceza vermek ve toplumu paranoyaklaştıran bir yola sokmak demektir.

Burada konuya manipulasyoncu ve cinsiyetçi bir bakış açısıyla feministler tarafından " x durumda erkeklerin beyanı birincilleştirilmiyor mu, y durumda da kadınların beyanı birincilleştiriliyor" gibi söylemler hukuktan uzak , hiçbir anlam ifade etmeyen cinsiyetçi söylemlerdir. Hiç kimsenin kararının birincilleştirilmesi veya ikincilleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değil.Ayrıca kimsenin beyanının birincilleştirilmesi veya ikincilleştirilmesi de gerekmiyor. Ortada bir adalet sağlayıcı yapı var , bir dava açılıyorsa bütün kanıtlar toplanır , değerlendirilir. Kamera kayıtları ve ses kayıtları vs. Yüzde 100 bir şekilde taciz veya tecavüz olayının gerçekleştiğine dair kanıtlar varsa o zaman suçu işleyene ceza verilir , eğer ki yoksa o zaman ceza verilmez, verilmemelidir. Çünkü masum bir insana ceza verilme ihtimali vardır.Bir kimsenin işlemediği bir suçtan hapis yatması insan haklarına ve insanlığa aykırıdır.

Suçlu olduğu düşünülen bir kişinin suçlu olmadığını ispat etmesi ve eğer ki edemezse suçludur ilkesi mantık dışıdır.Çünkü hiç kimse işlemediği bir suçu ispat edemez , etmeye zorlanamaz ve ispat edemezsen suçlusundur gibi mantık ve hukuk dışı bir muameleye maruz bırakılamaz.
    Sadece taciz ve tecavüz için değil, şiddet , cinayet ve tüm hukuki vakalarda yüzde 100 kanıtlara ihtiyaç vardır.Bir kadın da bir erkeğe şiddet uygulamış , katletmiş , taciz veya tecavüz etmiş olsa aynı şekilde yüzde 100 kanıtlara bakılarak ve bunun neticesinde yargılama yapılmalıdır. Kısacası erkek veya kadın fark etmiyor. Yüzde 100 kanıt olmadan hiçbir kimseye ceza verilemez.Suçu yüzde 100 bir şekilde kanıtlandıktan sonra ancak ceza verilebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her yerde kadın haklarını savunur, yobazların ağzının payını veririm, fakat doğrudur ki çağımızda kadınlara pozitif ayrımcılığın dibine vurulmakta. Şahsen yaşım ilerleyip bu tarz haberleri gördükçe yabancı kadınlara bakmaya korkak oldum, otobüste yanıma bir kadın otursa kendi önüme bile bakmıyorum sakat bir tanesine denk gelirsem olan bana olur diye. Bir geçiş döneminde olduğumuzu ve 20-30 yıl içinde baya bir toparlanacağını düşünüyorum.
    Hukuk öğrencisiyim, bu konu ile alakalı araştırma yapmıştım geçen yıl. Cinse taciz iftirası gerçekten yaygın bir suç ve kanunlarımız kağıt üstünde kadınlara karşı aşırı derecede pozitif ayrımcı bir tutum içerisinde. Nafaka olayı bu durumun suyunun çıktığı diğer bir konu.

Kadınlara karşı neden bu kadar suç işleniyor derseniz uygulama konusunda ciddi hatalar ve ihmaller var fakat erkeklerin durumu hiçbir şekilde basına yansımıyor ve dile getirilmiyor. Cinsel taciz iftiraları, insanı bezdiren nafaka uygulamaları vb çok yaygın.

Edit: Üstteki arkadaş yasa bilmeden vb yazmış. Normalde masumiyet karinesi sebebiyle sanık korunur fakat uygulamada susuzluğunu ispat etmeye çalışan bir ton dava gösterebilirim size. Hele şu OHAL döneminde neler neler oluyor insan hayret ediyor.

Her zaman böyle oluyor demiyorum fakat bahsedilen konu tamamen düzmece değil ve haklılık payı var.
    Onlar kağıt üzerindeki bilgiler, uygulamada ise durum fecaat:

http://m.hurriyet.com.tr/gundem/durun-iftira-attim-40419582

Hukukta eğitim aldığım için işin içyüzünü bilerek bu yorumu yapıyorum. Arkadaş kanun demiş, böyle bir kanun yok; yalnızca Yargıtay'ın görüşü bu yönde olduğu için uygulama da bu yönde. Ayrıca, normal şartlar altında bu sözün ifade etti şey sizin dediğiniz gibidir; ama güzide hakim ve savcılarımız hukuk nosyonundan bihaber oldukları için mevcut durum haberdeki gibi oluyor.

Benim okuluma hafta sonları yüksek lisans için hakim ve savcılar geliyor, derslerine giren hocalarımız onların cehaletlerinden yakınıyorlar. Evet, ülkenin durumu maalesef ki bu.
  • buralar karışır. pmden uygun fiyatlarla nickleriniz reklam alanına konulur. meşhur edecem sizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şüphe de sanık lehine yorumlanır. Ancak ben daha sanık lehine yorumlanan şüphe görmedim.
  • uplayalım ve öne çıkaralım lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suistimali cok kolay bir kanun tabi ama ülke sapık dolu yapacak cok şey de yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi central CEE -- 13 Mart 2018; 0:11:39 >
  • Çocuk beyanı da kabul görüyor sanırım. Bir iftira ile hayatı kararır insanın maazallah.

• kadın beyanı esastır demek kadın beyanıyla erkek hapse atılır demek değildir.
    hukukta esas davanın özü anlamına gelir. (örn-esas hakkında savunma)
    kadın beyanı esastır demek de kadının beyanı davanın özünü oluşturur. yani davanın konusunu oluşturur demektir.
    kadın beyanda bulunduğunda savcı dava açmak durumundadır. akabinde de yargı süreci başlar.
    yani kadının beyanı esastır diyerek adamı asmazlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir kız size sadece dokunup,bana tecavüz etti diyip üstünü başını yırtarak karakola giderse suçsuzluğunuzu kanıtlayana kadar içeridesiniz arkadaşlar. burada aslında kadının beyanı esas değildir diyen ergenleri takmayın. bir çok arkadaşım terk ettikleri kadınlar tarafından bu iftiraya maruz kaldı.
  • Ya kardeş MASUMİYET KARİNESİ bu iktidarda kime uygulandı da...
  • Her yerde kadın haklarını savunur, yobazların ağzının payını veririm, fakat doğrudur ki çağımızda kadınlara pozitif ayrımcılığın dibine vurulmakta. Şahsen yaşım ilerleyip bu tarz haberleri gördükçe yabancı kadınlara bakmaya korkak oldum, otobüste yanıma bir kadın otursa kendi önüme bile bakmıyorum sakat bir tanesine denk gelirsem olan bana olur diye. Bir geçiş döneminde olduğumuzu ve 20-30 yıl içinde baya bir toparlanacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 14 Mart 2018; 4:45:15 >
  • Oldukça yanlış bir uygulama olduğunu, kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

• dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Kadın sadece bana tecavüz etti dese direk hapse giriyorsun.

• Bu kanun yüzünden bugün zorla evlenmiş bir adam olabilirdim, neyse ki Allah korudu. Bazı kadınlar istediği erkeği elde etmek için onu cezbedip birlikte oluyor ve bu kanunu kullanarak zoraki bir evliliğe sürüklüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartanx

Böyle bir şey yok.

Kadın gidip darp raporu alırsa. Hastaneden zorla ilişkiye girilmiştir raporu alırsa tabii ki tutuklu yargılanırsın. Ancak onun dışında ortada bir delil yokken kadının beyanıyla içeri girme gibi bir durum yok.

• quote:

Oha?

• hem kaldırlmalı dıyorsun hem HUKUK TAN bahsedıyorsun. Baştan hat a yapmışsın hukuk ne arar la muz cumhurıyetınde . Ben mahkemeden cıkarken suclu taraf gulerek benle alay edıyor bu ulkenin halı bu mlsf
  • Kadının beyanı değilde tutarlı beyanı esas alınıyor. Bilmem şuraya götürdü bu su yani tutarlıysa. Tabii ne karaktersiz insanlar var çok kişinin cani yanıyor ama az çok dikkat ediliyor. Kız evine vs geldiyse o zaman tecavüz vs saymayabiliyor. Tecavüz gibi saldırıların zaten milletin ortasinda degil gizli ıssız bir yerde veya kimsenin bulunmadığı bi yerde gerçekleştirildiğinden obur turlu kanıtlanmısi çok zor. Hassas bi konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Dostum yaşanan bi durum biliyorum kiböyle konuşabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 13 Mart 2018; 12:55:3 >
  • Tecavüze uğrayan kadın, başka kimin beyanına bakacaklardı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum yaşanan bi durum biliyorum kiböyle konuşabiliyorum

ben de yüzlerce duruşmaya girdim ondan böyle konuşabiliyorum . öyle bir şey yok.
    bahsettiğin durumda tutuklama için gerekçe mevcuttur.
    tutuklu yargılanmakla hapse girmeyi birbirinden ayırın öncelikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 13 Mart 2018; 12:56:35 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.