< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Her yerde kadın haklarını savunur, yobazların ağzının payını veririm, fakat doğrudur ki çağımızda kadınlara pozitif ayrımcılığın dibine vurulmakta. Şahsen yaşım ilerleyip bu tarz haberleri gördükçe yabancı kadınlara bakmaya korkak oldum, otobüste yanıma bir kadın otursa kendi önüme bile bakmıyorum sakat bir tanesine denk gelirsem olan bana olur diye. Bir geçiş döneminde olduğumuzu ve 20-30 yıl içinde baya bir toparlanacağını düşünüyorum.
|
Hukuk öğrencisiyim, bu konu ile alakalı araştırma yapmıştım geçen yıl. Cinse taciz iftirası gerçekten yaygın bir suç ve kanunlarımız kağıt üstünde kadınlara karşı aşırı derecede pozitif ayrımcı bir tutum içerisinde. Nafaka olayı bu durumun suyunun çıktığı diğer bir konu.
Kadınlara karşı neden bu kadar suç işleniyor derseniz uygulama konusunda ciddi hatalar ve ihmaller var fakat erkeklerin durumu hiçbir şekilde basına yansımıyor ve dile getirilmiyor. Cinsel taciz iftiraları, insanı bezdiren nafaka uygulamaları vb çok yaygın. Edit: Üstteki arkadaş yasa bilmeden vb yazmış. Normalde masumiyet karinesi sebebiyle sanık korunur fakat uygulamada susuzluğunu ispat etmeye çalışan bir ton dava gösterebilirim size. Hele şu OHAL döneminde neler neler oluyor insan hayret ediyor. Her zaman böyle oluyor demiyorum fakat bahsedilen konu tamamen düzmece değil ve haklılık payı var. |
Onlar kağıt üzerindeki bilgiler, uygulamada ise durum fecaat:
http://m.hurriyet.com.tr/gundem/durun-iftira-attim-40419582 Hukukta eğitim aldığım için işin içyüzünü bilerek bu yorumu yapıyorum. Arkadaş kanun demiş, böyle bir kanun yok; yalnızca Yargıtay'ın görüşü bu yönde olduğu için uygulama da bu yönde. Ayrıca, normal şartlar altında bu sözün ifade etti şey sizin dediğiniz gibidir; ama güzide hakim ve savcılarımız hukuk nosyonundan bihaber oldukları için mevcut durum haberdeki gibi oluyor. Benim okuluma hafta sonları yüksek lisans için hakim ve savcılar geliyor, derslerine giren hocalarımız onların cehaletlerinden yakınıyorlar. Evet, ülkenin durumu maalesef ki bu. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi central CEE -- 13 Mart 2018; 0:11:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 14 Mart 2018; 4:45:15 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 13 Mart 2018; 12:55:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 13 Mart 2018; 12:56:35 > |