Şimdi Ara

Tacizde tecavüzde kadın beyanı esastır ilkesi erkek düşmanı bir kanundur,kesinlikle kaldırılmalıdır (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
9.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DrNarcissist

Mesela ben kız arkadaşımla ilişkiye girdim diyelim,sonra ayrıldım.Kız gidip adli tıp raporu alıp tecavüze uğradım derse geçmiş olsun.

Nafaka olayı da ayrı bir konu ... Gece gece gene sinirlendim.

Türkiyede maalesef hukuksal anlamda kadın erkekten üstün.

Oyle bir kizi 100 metre oteden tanimaniz lazim zaten az birsey gozlem yetenegi psikolojiyle ilgilenen anlar. Geldigi ailenin kulturu, babasinin karakteri annesinin karakteri, iletisim kurdugu insan sayisi, kullandigi abartili parfum var mi yok mu, ne tur ayakkabi giyiyor. Her detayda karakter analizi yapmak icin yiginla ipucu var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadının biri karşı esnafla işi pişiriyor sürekli. bir gün küçük çocuk bunları basınca kadın diyorki adam içeri girdi ağzımı kapattı bana tecavüüz etti diye şikeyette bulunuyor. adam sorgusuz cezaevine, aradan kısa bir süre gecip ortalık durulunca kadın sesizce gidip şikayetini geri alıyor da adam öyle dışarı çıkabiliyor.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    20- 30 yıl mı????

ohooo desene gitti o zaman bizim gençliğimiz
  • Yakın zamanda 16 yaşında bir genç tecavüz mağduru bir genç kızın ifadesine dayanılarak kızın babası tarafından öldürüldü ve beddualarla utanç içinde gömüldü. .Bugün tecavüzün ardından oluşan bebeğe ve öldürülen gencin dna testleri sonuçlandı ve 16 yaşındaki gencin ne bebekle ne de tecavüzle alakası olmadığı anlaşıldı. Halbuki tecavüzden bir ay sonra tanışmış çocukcağız ve kız ısrarla tanışmaya çalışmış. Mesajlar, ses kaydı her şey çıktı ortaya. Olan iftira yüzünden olen gence, utanç içinde bırakılan anneye babaya oldu.

Etrafımda çok genç kız bilirim en ufak bir olayda iftiraya kalkışan. Buna bir çözüm bulunmalı.

Bu arada pedofili vakalarının da ciddi bir kısmı çocukların kızıp intikam almak istemesinden kaynaklandığı biliniyor. Zamanında Fatma Girik'in programında "tüüüü sapık" diye suratına tükürdüğü ve kendi öz kızına tecavüzle suçladığı adam intihar etmişti ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşılmıştı. Zalim dünya.

• Sapiklarin etekleri tutusmus. Kadin olmanin Ksini bile bir gunden bir gune empati kurmamis tipler gelip vir vir ediyor.

Yerinde bir kanun olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iğrenç kanunlara itiraz etmeyen alçaklara yazıklar olsun. Avukatlar, hakimler, savcılar neyi bekliyor? Tecavüz iftirasına uğramayı, soygun gibi nafaka vermeyi falan mı? Yazıklar olsun size!!

• quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

kadın beyanı esastır demek kadın beyanıyla erkek hapse atılır demek değildir.
    hukukta esas davanın özü anlamına gelir. (örn-esas hakkında savunma)
    kadın beyanı esastır demek de kadının beyanı davanın özünü oluşturur. yani davanın konusunu oluşturur demektir.
    kadın beyanda bulunduğunda savcı dava açmak durumundadır. akabinde de yargı süreci başlar.
    yani kadının beyanı esastır diyerek adamı asmazlar.

iyi de zaten bir kadın şikayette bulunuyorsa bunlar aynen işlemeyecek mi ? ,böyle olduğu halde niye kadının beyanı esastır deniliyor ?
    yani ben gitsem savcılığa dolandırıldım desem ,benim beyanım davanın özüne esas olmayacak mı ?

hukuk eğitimim yok ama okuduğumu anlayabilecek zekaya sahip olduğumu zannediyorum (ki bazı konular için eğitime bile gerek yok ,misal hırsızdan şikayetçi olmak için hukukçu olmak mı gerekiyor yada hırsızlığın suç olduğunu herkes bilmiyor mu)

şikayette bulunulan her konu şikayette bulunan kişinin beyanıdır ,ayrıca belirtilmişse bir farklılık olduğunu gösterir (diğer türlü niye kadının beyanı esastır denilsin)

suçun niteliğine ve delillere göre hapse atılabilir yada tutuksuz yargılama kararı verilebilir

benim bunlardan anladığım ,yargıya şu deniliyor ;
    bir kadın tecavüze uğradım diye şikayette bulunuyorsa doğru kabul edin ve sonrasında yeterli delil yada iftira varsa ona göre hareket edin ...
    bu durum ise bence çok fazla tehlike içeriyor ,normal şartlarda yeterli delil bulunmadığında dava ret gördüğü halde ,tecavüze uğradım diyen kadın için yeterli delil olmasa dahi dava açılması anlamına geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

6284 sayılı kanun sadece taciz ve tecavüzü kapsamaz.

Eğer bir kadın ben kocamdan korkuyorum diye bryanda bulunursa bu adamı sorgusuz sualsiz evinden uzaklaştırırlar.

Tamamen hukuk garabetidir yürürlükten kaldırılmalıdır.

Sözde aileyi korumak için çıkarılmıştır ama daha çok yuvanın yıkılmasına sebep olmuştur.

Bu kanun ve kadını koruyor görüntüsü ile erkekleri cinayete teşvik edildiği sürece aklı olan resmi nikaha imza atmaz.

aynı fikirdeyim
    bir defa hiçbir kadın kocasının gazabından % 100 korunamaz (hangisinin yanına sürekli koruma vereceksin ve ne kadar süre koruya bileceksin)
    bir adamı yada kadını kendi evine yaklaştırmamak ne demek ? bir tarafın alenen tahrik edilmesini sağlamaz mı bu ?
    ancak boşandıktan sonra yada boşanma gerçekleşene kadar ,böyle bir durum olursa uygulamaya konulması gerekir (şahıs evli ama kendi evine yaklaşamıyor ,akıl alacak gibi değil)

evlilik bittikten sonra uygulanmasını doğru buluyorum (evliyken hayır)

bu kanun çıkmadan önce çoğu kişi bu konuda uyarmıştı ama kanun koyucu umursamadı ,geçen zamanda suçlar azalacağına ,çoğaldı
    kadına tanınan pozitif ayrımcılık nedeniyle boşanmalar anormal şekilde artınca bu defa uzlaştırma diye bir şey çıkarttılar
    işin ilginci anayasa da eşitlik ilkesi vardır ama bu çıkan yasada "her ne kadar eşitlik ilkesinden bahsedilse dahi" şeklinde alenen eşitliği bozan bir durum oldu (anayasa maddesi ,anayasaya aykırı yani)

bir tarafa verilen imtiyazlar mutlaka sorun çıkartır ,hukukta kim haklıysa onun hakkının verilmesi ,kim suçluysa onun cezasının verilmesi ilkesi önemlidir (ayrım yapmaksızın)

önce ki yıllarda kadına çok haksızlıklar yapıldığı doğru ama her konu yargı ile çözülemez
    bu konuda insanlar bilinçlendirilmeli ,insan haklarına saygı ,insanların birbirine saygısı gibi konular sürekli gündeme getirilip beyinlere yerleştirilmeli (tabi bunu yaparken aşırıya kaçmamalı ,misal feminizm şekline sokulmamalı)

zaten karşılıklı güven ,sevgi ,saygı olmayan bir aileyi ne yapsan ayakta tutamıyorsun

• Bu toplumda kadınları bu duruma sokan çoğunlukla erkekler. Kadın ve erkek suç oranına bakın..

Tabi art niyetli çok kadın da var. Zengin koca fakirleştimi kurda dönüyorlar.
  • -Demokritos- kullanıcısına yanıt
    Bir tarafta taciz,tecavüz iftirasına uğrayanların bir daha düzelemeyecek şekilde onuru lekeleneceğini bilen,hapis yatan,intihar eden insanları önemseyip konuşanlar öbür tarafta senin gibi çakma felsefeciler. Fikir adamı ya rumuza bak.. Aç biraz haber oku bu ülkede iftiraya uğrayıp intihar eden 70 küsür yaşında adam da var 21 yaşında adam da. Kadın ''iftira attım, hepsi yalandı'' dediği halde hâlâ çıkarılmayan insanlar var. Ki daha pişman olmayan veya olsa da o pişmanlığı dışarı yansıtmayan kim bilir kaç kişi vardır. Senin ergen,aptal sürüsü,tecavüzcü dediğin insanlar senden daha vicdanlı merak etme. Senin gibiler ancak canı yanınca ağlamaya başlar.
  • Hukukta esas, başlangıç anlamına gelir. Kadın beyanı esastır demek de soruşturma başlatılması için -savcılık tarafından- kadının şikayet etmesi yeterlidir anlamına gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gecen bir haber okudum .bir kız tecavüz edilip hamile kaldığını söylemiş.kızın babsıda bu cocuğu öldürmüş .sonra dna testleri yapılmış ve cocuğun tecevüzle suclanan bebeğin ondan olduğunu iddi edilen kişiden değilmiş.öldürülen kişi değilmiş bebeğin sahibi başkasındanmış bebek.şimdi ne olcak bu kişi boşuna ölmüş hani kadın hakları diye bas bas bağıranlar nerde kim getircek bu ölen kişiyi geriye haberlerde neden bas bas bağırmıyorlar.kadınlar bazı tanınan hakları kötüye kullanıyor bazıları. yazık değilmi.nerdesiniz feministler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kim Kurdishian

Çok haklısın ama yapacak bir şey yok sanırım. Her şeyimiz köreltildi, erkek olduğumuzu unutturup birer köle haline getirilmeye çalışılıyoruz. Toplum dayatması da cabası. En tipsiz gereksiz, egolu kız bile BMW, Mercedes’ten aşağı binmem diyor. Sen daha ne beklersin ki?

Welcome to Turkey.

Baba evinde neye biniyordun diye sor öyle birini gördüğünde

• Tamam kadinlari korusunlar ama erkekleride korusunlar bu konuda...

Şimdi ben yolda giderken bir kizin arkasindan yüruyemiyorum.. Çunki yolda manyağin birine denk gelirim bana dese ki sen beni taciz ediyosun diye.. Ben kimseye derdimi anlatamicam

Veya otobüsde elim kadinin bir yerine yanlişlikla değse bana donip beni taciz etdi dese. Kime derdimi anlatcam kardeşim Bizim milletimizde zaten yargisiz infaz etmeyi sever ben derdimi anlata kadar iş işten gecer. Çoğu kadin bunu kullanir en ufak bişeyde beni taciz etti tecavüz etti der.

Haberlerde gecen gün çikti adamin biri karisiyla otobusde giderken kizin birinin poposuna eli carpiyor kiz donup bu kişi beni teciz etti diye kendini yirtiyor.. Tabi otobusdekiler anlamadan dinlemeden adamin ustune cullaniyor Adamin karisinda yaninfa üstelik Adam bir türlu derdini anlatamiyor ve darp ediliyor.. Tacize ugradiğini söyleyen kiz ise kisa surede ortadan kayboluyor Olan adama oluyor hem iftiraya ugruyor hem dayak yiyor.. Kim telafi edecek bu tür olaylari peki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 15 Mart 2018; 12:8:57 >

• İstisnalar kaideyi bozmaz..
    bu ülkede yalandan bana tecavüz ettiler deme ihtimali olan kadınlar yüzünden gerçekten tecavüze uğrayan binlerce kadının maduriyeti tartışılamaz.

Hukuk bilenler bu şikayetin savcı tarafından kesin olarak değerlendirlimesi anlamına geldiğini anlatmışlar ki doğrusuda budur. Savcı bu beyanı kabul edip dava açmak yargı sürecini başlatmak ve konuyu incelemek zorunda olmalıdır. kadının delil bulmak için çabalaması yerine bunu kanun adamlarının yapması çok daha doğrudur.

ülkemizde diğer sorun tutuklu yargılamanın cezaya dönüşmesidir.
    bunun normalleştirilmesi durumunda herhangi bir haksızlıkta yaşanmaz
    tutuklu yargılamanın esası, delil karatma şüphesi yada elde çok kuvvetli delil olduğundan sanığın kaçma şüphesidir. Bu gibi durumların olmadığı davalarda tutuklu yargılamanın ne kadar yanlış olduğunu bu son 5 yılda kumpas davalarında gördük ve ne yazk ki hala görmeye devam ediyoruz.

Kısacası Bir kadının beyanı ile savcı hemen dava açmalıdır, eldeki delil durumuna bakarak tutuklu yada tutuksuz yargılama aşamasına geçilmelidir.

Belki toplumdaki hayvanları bir nebze dizginleyebilir bu yasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Hiç mi hukuk okuyan yok aranızda yahu?

Kadın beyanı esastır demek kadın söylüyorsa doğrudur demek değildir. Kadın ben cinsel saldırıya uğradım dediğinde savcılığın soruşturma açması gerektiğini belirtir. Misal kadın beyanı esastır olmasa savcı der ki nereden bileyim ben senin tacize uğradığını? Kanıt getir. Kadın da nereden bulacak kanıtı? Sonra bütün vakalar su üstüne çıkmaz. Şimdi bu ibareyle savcılar soruşturma açabiliyor. Ama bu erkeği otomatik suçlu yapmaz. Taraflar delil sunar. Soruşturma sürer. Olur da savcı erkeğin saldırıda bulunduğuna ikna olursa o zaman dava açar. Aksi halde konu kapanır.

Bu söylediğiniz prosedür tüm şikayetler için geçerlidir. Savcı soruşturma yapmadan karşı tarafıda dinlemeden takipsizlik vermez.
    Bu durumda ise herhangi bir delil şahit olmadan sadece kadının beyanın dava açılması için yeterli olduğunu belirtiyor.
    Dava sürecinde lehte ve alehte başka delil, şahit vs yoksa sonuç ne olur bilmiyorum.

• bir de şöyle bi örnek var. hani sadece soruşturma açılır delil yoksa konu kapanır yada istisnalar kaideyi bozmaz diyen arkadaşlar. bu olay açıklığa çıkıp kadının suçluluğu anlaşılmasına rağmen bazı çevreler tarafından hala kahraman olarak görülüyor.

http://m.hurriyet.com.tr/gundem/kesikbas-davasi-sanigi-nevin-yildirim-ben-yaptim-ben-oldurdum-40699314

• otobuste sıkısıkken el carpsa 15 yıl ceza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haderslev

Sapiklarin etekleri tutusmus. Kadin olmanin Ksini bile bir gunden bir gune empati kurmamis tipler gelip vir vir ediyor.

Yerinde bir kanun olmus

Meriç detected
  • Yargıya intikal eden olaylarda hakim görüş şu şekilde cereyan ediyor;

"Ülkemiz koşullarında bir kadının namusunu ortaya atacak şekilde bu şekilde bir iddiada bulunması hayatın olağan akışına aykırıdır."

Kaynak Linki :http://ismahkemesi.com/2015/07/musteriyi-taciz-nedeniyle-is-akdinin-feshine-iliskin-yargitay-kararlari/
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.