Üst EDİT : Topluca BTK ve CİMER'e yazıyoruz. Şikayet metnimizi yazarken sadece kotanın kaldırılması talebinde bulunmadık. Kotalarda iyileştirme, uygun fiyatlı sınırsız paketler, fiyatlarda aşağı yönde düzenleme, enflasyon üzeri zamlara karşı olduğumuzu belirterek daha da genişlettik.
Şablon metin olarak buradan kopyala / yapıştır yapabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159425481
Cimer için de bu siteden giriş yapıp şikayetiniz oluşturabilirsiniz. Şikayetimizi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazıyoruz. https://www.cimer.gov.tr
BTK için bu sayfaya http://tuketicisikayet.btk.gov.tr/login giriş yapıp yeni şikayet girişi oluşturarak talepte bulunabilirsiniz. Ben turkcell seçtim siz farklı bir şey seçebilirsiniz. Ayrıca detaylı BTK şikayet rehberi de bu konuda anlatılmış. İnceleyebilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152027365
DH'de haber olarak paylaşıldık + detaylı başvuru rehberi mevcut; https://www.donanimhaber.com/dh-uyeleri-sinirsiz-mobil-internet-talep-ediyor-kampanya-basladi--181223
Forum olarak zamanında nasıl burada nasıl örgütlenip ev internetlerindeki kotaları kaldırıp sınırsız interneti Türkiye'ye getirdiysek aynı tepkiyi ülkemizde fahiş fiyatlarla kısıtlı internet paketleri sunan Mobil Operatörlere de vermeliyiz.
Üç ayda bir hatta neredeyse ayda bir hiç utanmadan bütün operatörler anlaşmalı olarak aynı tarifelerine sürekli zam yapıyorlar. Şu an Afrika ülkelerinden bile pahalı bir internet kullanıyoruz. Bir kere gördüğünüz fiyatı bir daha göremiyorsunuz çünkü sürekli aynı GB tarifeli hatlara zam yapıyorlar. En basitinden hepsi bir anda anlaşıp bir sonraki aya kullanmadığınız konuşma dakikalarını, GB'ları devretme özelliği olan paketleri bile kaldırdılar sırf ek paketlerle daha çok para toplamak için.
4 kişilik bir ailenin sadece telefonla konuşma yani en temel iletişim ücreti neredeyse asgari ücretin yüzde 10'unu buluyor. Bunun daha kirası, yemesi, içmesi var. Her yıl yüzde 100-150 zamlar getiriyorlar.
Fiyatları kendilerine göre belirleyip düzensiz bir şekilde zam yapıyorlar. Halka ekstra bir hizmet veya paket vermeden enflasyonun da üstünde artış yapıp zenginliklerine zenginlik katıyorlar.
Zamanında ev internetlerinde kota varken de hep yok sınırsız olursa altyapı yetmez, çöker, kaldırmaz deniliyordu ama bugün artık çoğu insan sorunsuz bir şekilde yüksek hızlarda ev internetine sahip olabiliyor. Hatta aynı altyapıdan hizmet veren bir sürü küçük şirket, büyük firmaların yarısı kadar fiyatla hizmet verebiliyorlar. Bunların hepsinin nasıl birer bahane olduğu zaman içinde ortaya çıktı.
Forumca bu konuda örgütlenmeyi ve tüm ülkenin muzdarip olduğu bu haklı isyanı yetkili kişilere iletmeyi öneriyorum.
Aksi taktirde bu operatör firmaları tarafından yüksek fiyatlı düşük paketlere razı gelip sömürülmeye devam edeceğiz.
Teşekkürler okuduğunuz için.
Not 1 : Ekşi Sözlükte de gündemdeyiz
https://eksisozluk.com/mobil-operatorlerde-kota-kaldirilsin-kampanyasi--7869686?p=1
Not 2 : Change.org imza kampanyası başlatıldı. Desteklerinizi bekliyorum.
Not 3 : Twitter'da #MobildeKotayaSon hasttag'iyle gündem yapabiliriz. Taslak Yazı: Mobil operatörlerdeki internet kotaları kaldırılsın / artırılsın. Fahiş fiyatlı düşük paketlere son. Destek olalım. @Turkcell @VodafoneDestek @TurkTelekom @a_uraloglu @BTKbasin
375-425k arası hangi araç alınmalı?
Merhaba arkadaşlar. Kısmetse ilk arabamı almayı düşünüyorum fiyat aralığım başlıktaki gibi. Fiyat ne kadar 375k'e yakınsa o kadar iyi çünkü kredide kullanıcam.
Sahibinden de aşağıdaki modelleri 2011-2012 model ort 150 bin-175 bin km civarında kullanılmış buldum. Bunlar haricinde veya nokta atışı şu araca bak dediğiniz var mı? Çok aktif kullanılmayacak araç hem ihtiyaç hem yatırım olsun param erimesin diye alıyorum.
alfa romeo 156 1.6 ts
fiat punto 1.4
tata vista 1.3 tdi
ford fiesta 1.25
dacio sandero 1.5 dci
lada kalina 1.4
geely emgrand 1.5
Şimdiden teşekkürler.
10K laptop önerisi
Arkadaşlar Hepsiburada'dan olmak koşuluyla maksimum 10.000 TL laptop bakıyorum. Günlük işler için kullanılacak. Tek kıstasım IPS ekranın bulunması. Var mı öneriniz?
Şu an bunu buldum ama daha iyisi var mı emin değilim.
Teşekkürler.
Nike Air Max Impact 3 / NIKE.COM
Sınırlı sayıda kalmış stoklar. alacak olanlar acele davransın. 1 numara büyük almanızda fayda var
1500 TL'ye geliyor her şey dahil
https://www.nike.com/tr/t/air-max-impact-3-basketbol-ayakkab%C4%B1s%C4%B1-9GdsLL/DC3725-100
7900XT için sistem tavsiyesi
Arkadaşlar selam,
Bütçe ; 45k
Amacım beni en az 3 - 4 sene götürecek bir 4K Gaming sistemi dizmek.
Kafamda aşağıdaki gibi bir sistem kurdum. Değiştirmemi önerdiğiniz, şunu alırsan daha iyi olur dediğiniz bir şey var mı?
Sapphire RX 7900 XT Pulse 20GB GDDR6 - 22.000 TL
AMD Ryzen 7700 (8 çekirdekli/16 dişli, 76 MB önbellek, maksimum 5,4 GHz artış) - 8000 TL
Gigabyte B650M DS3H 6400 MHz (O.C.) DDR5 AM5 mATX - 4000 TL
Kingston Fury Beast RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL36 Ram - 3500 TL
Samsung PCIe 4.0 NVMe™ M.2 SSD 980 PRO, Dahili Katı Hal Sürücüsü, 1 TB, 80.15 x 22.15 x 2.38 (mm) - 2000 TL
Şimdiden teşekkürler.
7900XT için sistem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar.
4K 60FPS oyun için beni en az 2-3 sene götürecek bir sistem toplamak istiyorum. Ekran kartı olarak 7900XT (veya uygun bir indirim yakalarsam XTX) olacak. Geri kalan bileşenler için ortalama 15K-20K civarı bütçe var. RAM 32 GB düşünüyorum. SSD ve HDD ikisi de olsun istiyorum. Monitör hariç diğer parçalar da olacak. Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler şimdiden.
7900XT vs RX4070
Arkadaşlar selam,
Yaklaşık 20-30k arası bütçem var. Parçaları tek tek toplamayı düşünüyorum ama şuan 2 ekran kartı arasında kaldım.
Amacım önümüzdeki 3-4 sene 4K'da rahatça oyun oynayabilmek. Gerek orta, gerek yüksek ayarlarda 60 FPS'ye yakın performans almak.
Bazı kişiler 4070 al diyorlar, bazıları da VRAM bir süre sonra sıkıntı yaratır 7900XT daha verimli olur diyorlar, daha uzun götürür diyorlar.
Sizce ne yapmalıyım? Ayrıca yorumunuza sistem kombinasyonu da yazabilirsiniz eğer önerdiğiniz iyi bir toplama önerisi varsa.
Teşekkürler.
ORC başkanlık anketi sonucu (9 ocak 2023)
erdoğan'ın sadece kılıçdaroğlu'nun karşısında seçimi kazandığı anket sonuçlarını vermiştir ;
recep tayyip erdoğan %39,8 – mansur yavaş %49,4
recep tayyip erdoğan %41,9 – ekrem imamoğlu %47,0
recep tayyip erdoğan %41,7 – meral akşener %46,3
recep tayyip erdoğan %42,5 – kemal kılıçdaroğlu %41,8
Hazır HDP de kendi adayını çıkarıyorken Mansur Yavaş'ın artık önünde hiç bir engel kalmamıştır. En kötü senaryo seçim 2. tura kalır ve AKP ölümüne HDP ile anlaşmaya çalışır ve kendi safına çeker. HDP'de kendilerine verilen vaatler için kabul eder ve 2.turda erdoğan'a oy atıcaz çağrısı yapar.
İşte kritik soru. HDP tabanında karşılık bulur mu bu? Orada tabii MHP'nin ikna edilmesi lazım ama hiç şaşırmam MHP buna bir şekilde sıcak bakarsa.
Bu senaryo hariç mansur yavaş'ın erdoğan karşısında kaybettiği bir sonuç yok bence.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Şuan krediyle araç almak mantıklı mı?
Evet arkadaşlar soru başlıkta.
Hiç birikmiş param yok. Ziraat bankasından 4 senelik ayda 12.300 TL küsür ödemeli 380.000 TL kredi çeksem ve gidip o parayla 2019-2020 bir model Renault Clio alıp bunu yatırım olarak kullanmak mantıklı mı? Hem aracım yok araç sahibi olmuş olucam hem de paramı yatırım amaçlı saklamış olucam. Ama 4 yıl boyunca maaşımın yarısından fazlasını (2023 maaşı olarak düşünürsek) buna yatırmış olucam.
Bir kaç arkadaşımla konuştum riske girme illaki sonra başka bir fırsat çıkar diyen de var, Türkiye'de TL borçlanmaktan iyisi yok git çek kredi diyen de var.
Siz ne dersiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43.141
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 6.537.876 (Bu ay: 14.426)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 127.205 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic