Üst EDİT : Topluca BTK ve CİMER'e yazıyoruz. Şikayet metnimizi yazarken sadece kotanın kaldırılması talebinde bulunmadık. Kotalarda iyileştirme, uygun fiyatlı sınırsız paketler, fiyatlarda aşağı yönde düzenleme, enflasyon üzeri zamlara karşı olduğumuzu belirterek daha da genişlettik. Şablon metin olarak buradan kopyala / yapıştır yapabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159425481 Cimer için de bu siteden giriş yapıp şikayetiniz oluşturabilirsiniz. Şikayetimizi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazıyoruz. https://www.cimer.gov.tr BTK için bu sayfaya http://tuketicisikayet.btk.gov.tr/login giriş yapıp yeni şikayet girişi oluşturarak talepte bulunabilirsiniz. Ben turkcell seçtim siz farklı bir şey seçebilirsiniz. Ayrıca detaylı BTK şikayet rehberi de bu konuda anlatılmış. İnceleyebilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152027365 DH'de haber olarak paylaşıldık + detaylı başvuru rehberi mevcut; https://www.donanimhaber.com/dh-uyeleri-sinirsiz-mobil-internet-talep-ediyor-kampanya-basladi--181223 Forum olarak zamanında nasıl burada nasıl örgütlenip ev internetlerindeki kotaları kaldırıp sınırsız interneti Türkiye'ye getirdiysek aynı tepkiyi ülkemizde fahiş fiyatlarla kısıtlı internet paketleri sunan Mobil Operatörlere de vermeliyiz. Üç ayda bir hatta neredeyse ayda bir hiç utanmadan bütün operatörler anlaşmalı olarak aynı tarifelerine sürekli zam yapıyorlar. Şu an Afrika ülkelerinden bile pahalı bir internet kullanıyoruz. Bir kere gördüğünüz fiyatı bir daha göremiyorsunuz çünkü sürekli aynı GB tarifeli hatlara zam yapıyorlar. En basitinden hepsi bir anda anlaşıp bir sonraki aya kullanmadığınız konuşma dakikalarını, GB'ları devretme özelliği olan paketleri bile kaldırdılar sırf ek paketlerle daha çok para toplamak için. 4 kişilik bir ailenin sadece telefonla konuşma yani en temel iletişim ücreti neredeyse asgari ücretin yüzde 10'unu buluyor. Bunun daha kirası, yemesi, içmesi var. Her yıl yüzde 100-150 zamlar getiriyorlar. Fiyatları kendilerine göre belirleyip düzensiz bir şekilde zam yapıyorlar. Halka ekstra bir hizmet veya paket vermeden enflasyonun da üstünde artış yapıp zenginliklerine zenginlik katıyorlar. Zamanında ev internetlerinde kota varken de hep yok sınırsız olursa altyapı yetmez, çöker, kaldırmaz deniliyordu ama bugün artık çoğu insan sorunsuz bir şekilde yüksek hızlarda ev internetine sahip olabiliyor. Hatta aynı altyapıdan hizmet veren bir sürü küçük şirket, büyük firmaların yarısı kadar fiyatla hizmet verebiliyorlar. Bunların hepsinin nasıl birer bahane olduğu zaman içinde ortaya çıktı. Forumca bu konuda örgütlenmeyi ve tüm ülkenin muzdarip olduğu bu haklı isyanı yetkili kişilere iletmeyi öneriyorum. Aksi taktirde bu operatör firmaları tarafından yüksek fiyatlı düşük paketlere razı gelip sömürülmeye devam edeceğiz. Teşekkürler okuduğunuz için. Not 1 : Ekşi Sözlükte de gündemdeyiz https://eksisozluk.com/mobil-operatorlerde-kota-kaldirilsin-kampanyasi--7869686?p=1 Not 2 : Change.org imza kampanyası başlatıldı. Desteklerinizi bekliyorum. Not 3 : Twitter'da #MobildeKotayaSon hasttag'iyle gündem yapabiliriz. Taslak Yazı: Mobil operatörlerdeki internet kotaları kaldırılsın / artırılsın. Fahiş fiyatlı düşük paketlere son. Destek olalım. @Turkcell @VodafoneDestek @TurkTelekom @a_uraloglu @BTKbasin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 27 Ağustos 2024; 19:35:15 > |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ)
-
-
Change.org gibi platformlar üzerinden bir kampanya başlatarak, bu sorunu geniş kitlelere duyurabilir ve ilgili mercilere iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra, sosyal medyada da konuyu gündeme getirerek daha fazla insanın desteğini alabilirsiniz. Özellikle fiyat artışlarının adil olup olmadığını denetleyen kurumlara (örneğin, Rekabet Kurumu) başvuruda bulunmak ve onların da bu durumu incelemelerini talep etmek önemli bir adım olabilir.
Toplumsal baskı, doğru bir şekilde organize edildiğinde, büyük değişimlere yol açabilir. Sesinizi , sesimizi duyurmak ve bu konuda harekete geçmek çok önemli.
-
Tebrik ederim cok haklı bir yazı. İlgili kurumlar acil aksiyon almalı. Teknoloji gelişiyor ama paketler artmadıgı halde fiyatlar roket. Nasıl ki kiraya sınır geldi. Tarifelere de sınır gelmeli. Somut öneride bulunayım. Aynı tarifeyi en az 5 yıl devam ettirme zorunluluğu gelsin. Yıllık maximum yuzde 25 zam olsun. Hadi bakalım
-
Dostum destek olsak ne yazar. Fahiş fiyatın sebebi bizzat bu iktidardaki erk sahipleri zaten. 2 tane GSM şirketini ellerinde tutuyorlar. Daha fazla para kazanıp daha fazla para ezmek istiyorlar.
Anamı öpen kadı, kime şikayet edeyim? -
O günlerde influencer ve teknoloji sitelerini keşfetmemişti ISS'ler tam olarak. Artık hepsini maaşa bağlamış durumda oldukları için destek bulmak zor olabilir. Umarım organize olunabilir.
-
+Destek. Mesajım bulunsun.
-
Çekim gücü yok.
Kota düşük.
Kotanızın düşüsünde hile var mı yokmu şüpheli?
Tam destek!
https://eksisozluk.com/turkcellin-interneti-hizli-tuketme-hilesi--7846458
-
yanlış bilmiyorsam 1. operator olan tcell e şu fiyatın altını vermeyeceksin diye dayatma yapan o erk yapı. Eskiden dünyayı verirlerdi müşteri kapmak için şimdi burunlarından kıl aldırmıyorlar, nasılsa halk gebe onlara...
-
Kotasız ev interneti dedik oldu ama maliyeti sanki internet cafe işletiyormuşuz gibi de oldu. Yanı o konuda da çok şeyler başardık diyemem. -
Aylık 200 TL'ye 100 mbps sınırsız internet + TV aboneliğim mevcut Kablonet'te 1 sene kalan taahhüt sürem var halen.
Eskiden 50 GB kotalı 3mbps paketim vardı. Ayın daha 10. gününe gelmeden hızımı keserlerdi kota dolduğu için.
Bence büyük bir devrim başarıldı bu konuda
-
Taahhütün bitince gerçekle yüzleşeceksin. -
Merak edip baktım, kullandığım paketin bire bir aynısı ilk 12 ay 305 tl, sonraki 12 ay 455 tl olarak 2 yıl yeni taahhüt yapabiliyorum.
Bence yine de fena değil eskiye göre
-
Bu konuda hiçbir kampanyanın işe yarayacağını sanmıyorum. Zamanında sabit operatörler için senelerce AKN istemiyoruz dedik ve tabiri caizse bizi “sallamadılar”. Ne zaman Türknet çıktı ve dedi ki biz taahhüt ve AKN kaldırıyoruz diye ondan sonra hepsi döküldü ve kaldırdılar. Yani demem o ki: cesur bir firma olacak ve rekabet olacak ondan sonra hepsi dökülecek. -
Destekliyorum.
-
Fahiş fiyat, fahiş vergi toplama o yüzden şikayet edecek yer yok bence de ama belli şekilde organize olup bir şekilde durdurmamız lazım bu artışları...
-
Aynı konudan herkes müzdarip ama çözüm hiçbir şekilde yok.
BTK ya şikayet kaydı açtığınızda bile otomatik mesaj gönderen operatörler var.
Bir diğer husus da internet alt yapıları kesinlikle binayı dikmeye izin veriyorlar ama bu binaya internet doğalgaz yada başka bir alt yapı geliyor mu diye sorgulamıyorlar
-
Geçen hafta tatil icin romanyadaydim. Girdim bir vodafone bayiine ve 5 euroya 75 gb internetli aylık kart aldım. Aynı sirket 15 20 gb lari burada bize 2 katina veriyor. Tek kelimeyle rezalet. -
vodafone'dan bir tarifyeri 150 liraya aldıktan 10 gün sonra aynı tarifeyi 270tl ye almak durumunda kaldım. 10 günde güzel zam geldi.
-
Ekşi Sözlükte de gündemdeyiz
https://eksisozluk.com/mobil-operatorlerde-kota-kaldirilsin-kampanyasi--7869686?p=1
Change.org'de bunu organize edebilecek bir arkadaş yok mu? İmza kampanyasını da başlatalım yetkili kurumları ve kişileri etiketleyip. Turkcell, Vodafone, Türk telekom, BTK, İletişim Bakanı vs. etiketlenebilir.
-
Mobilde sınırsız olmaz. Bazı nedenleri yazayım?
- Mobil hizmet veren firma sınırsız verirse evindeki interneti iptal edebilirsin bazı evlerde. Gelir kapısından olur.
- Sınırsız olursa bizim millet internetin ırzına geçer böylece gsm baz istasyonlar vs kaldırmaz sürünür internet.
- Sınırsız internet verirse vereceği paketler azalır.
Yani firmaların işine gelmez. Ayrıca mobil internette yavaşlar.
Aklın yolu ise şu; Sınırsız internet yerine mobil internet kotaları arttırılmalı. Çok az şu an. Bu kadar paraya bu kadar az kota. İsyan edilecek yer burası. En az x2 ya da x3 kat olmalı kotalar.
O yüzden doğru yere parmak basarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Ekşi sözlük başlık açılmış. Çok bilmiş ekşi sözlük yazar andavallarından bazıları yine "olmaz yeaa", "teknik olarak daha önceden açıkladık" gibi zırvalamış. Siz böyle yazmaya devam edin çok bilmiş ukala yazarlar. AKK diye bir kota koysa bu bile kardır. İleride de komple kalkar. Fakat sizin gibilerin yüzünden o günler uzadıkça uzar. |
İşte böyle insanlar! yüzünden çuvalla paraya 1-2 gb internet kullanıyoruz. Aha görün böylelerini. Sizin gibiler söğüşlenmeli. Allah kimseyi operatör savunacak kadar da aciz bırakmasın. |
bir arkadaş şirketin avukata ihtiyacı yok halk var demiş o kadar haklı ki. |
sırf desteklemek için hesap açtım. donanım haber foruma girmeme vesile olan konudur. kesinlikle kaldırılmalı hatta çok çok çok geç bile kalındı. ancak türkiye gibi ülkelerde halk talep etmedikçe kimse kılını kıpırdatma ihtiyacı duymaz. up! |
Yine kutlu bir yol ve yine şirket çocuklarının tıpkı sabit internet serüveninde olduğu gibi "yapamazsınız kapasite yetmez" goygoylarına sahne olacaktır. Allah yardımcınız olsun mübarekler. Bu sermayeye muamele çekmekten başka bir halt bilmeyen alacalı davar sürüsünü yol yükü olarak çekmek zahmetli. Kapasiten mi yetmiyor? bana 10 mbit ver sınırsız olsun, başkasına 20 ver 500 gb kota olsun. Ama yook , 10 gb interneti 400 liradan kaktırmak daha karlı, yoksa reklamlarda oynayan o kadar ünlü oyuncunun parasını nasıl verecekler? deprem zamanında da gördük ki daha kısa mesaj yoğunluğunu kaldıracak altyapıları yok. utançlarından 2 ay reklam verememişlerdi ekranlara. Sınırsız mobili zamanında Vodafone yaptı 256 da olsa sınırsızdı, önce 128 sonra 56 kb düşürülüp kaldırıldı. Sermaya uşakları gölge etmeyin başka ihsan istemez. sahi şirketlere destek olmak için evine iki internet hattı bağlattığını söyleyen hıyar ağası vardı geldi mi o? bak yukarıda ne demiş alacalı davar 18 gb neyinize yetmiyor", 2012'de başlatılan kampanyada aynı davarlar ne diyordu" 50 gb kota nerenize yetmiyor" bu kadar çok davarın olduğu yere elbette çoban olur. Biz boşuna demiyoruz 85 milyonun ortalamasını al üç beş ekle karşına Erdoğan profilinde biri çıkar diye. yerler Mobil internetin sınırsız olması demek rekabet demek. Ülkede hala adsl altyapısı olan yerler %30 ise bu sınırsız internet isteyenler değil siz davar olduğunuz için "çüşş, brüşşş heehh " diyen her çobana " meee" diye karşılık vermenizdendir. Adam sınırsz interneti isteyip başaranları suçlamış , davar işte ne yapacaksın o "meee" diyecek sende otu tıkayacaksın. sermayeye beleş uşaklığın bu kadarını,küçükbaş hayvanları yapmaz be.Onursuz hasiyetsiz gurursuzlar. çift hat kullan sende vodafon'a destek ol madem.kaybol konudan |
Vaktinde AKK prangasını da öğrenilmiş çaresizlik mağdurları kabul ediyordu ama DH’in başını çektiği halk tepkisiyle ne oldu eşşek gibi kaldırdılar!
Zamanında işçi hakları, kadın hakları ve diğer birçok sınıfın haklarını elde etmesi hep tepkiyle gerçekleşmiştir. Mağdur eden hiçkimse kendiliğinden kolaylık sağlamaz hesap soran olmadıkça! |
Bu işi kotarırsak aynısını gümrük için de yapalım.
|
yıllar önce ukraynada sınırsız mobil internet almıştım hemde Türkcell den doğduğu topraklardaki insanları sömüren buradaki 2 3 gb fiyatlara başka yerlerde sınırsız internet veren Turkcell. şanlı yürüyüşümüz başlasın |
Sonuna kadar destekliyorum. Zamanında AKK denen saçmalık için de direndi firmalar ama iş sonunda bizim istediğimize geldi. Dünyada böyle saçmalıklar yokken bizde olması çok komik. |
Benzer içerikler
- türk telekom"dan bimcell"e numara taşıma
- sim kart seri numarası sorgulama
- pasif hat ne demek
- numara taşımada eski hat ne zaman kapanır
- vodafone faturalıdan faturasıza geçiş
- türk telekom internet çekmiyor
- gizli numaradan arama
- mobil imza nasıl alınır
- esim nedir
- türkiye"deki gsm operatörleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X