< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (4. sayfa)
-
-
Bunu Yunanistan'da ödemiyorlar sanırsam ya da Romanya'da ya da Bulgaristan'da ya da Makedonya'da ...
Onu bunu geçtim, Mısır Kahire'de Vodafone Mısır'ın 5G hizmeti var şehir boyu?
Ekonomisi "rezil rüsva" olan Yunanistan'da altyapı da Vodafone GR için şöyle,
Ben Yunanistan'dan fazla verip az alıyorum ama bunu normal bulmam gerekiyor size göre? Onların ki canda bizimki patlıcan mı
-
Bir sınır yok hocam da tarife yeni üye almıyormuş zamanında içeri girebilenler devam ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Destekliyorum. Eğer operatörler kapasite aşılır laga lugası yaparsa koyar makul bir adil kullanım kotası devam eder. Mesela Paket 50 GB ise şebekenin max hızı 50 GB için geçerli olur sonra max 5 MBit olarak devam eder. Şu anda operatörler inanılmaz düşük kotaları yüksek fiyata satıp ek paketlerle abad oluyorlar.
-
gerçekten yapılacak en mantıklı tepki budur
Bizim devletimiz bu ihaleyi para kapısı olarak görüyor, ekonominin kurtuluşu bu ihaleye bağlı hocam. 🤓 Neden 100 milyon avro kazansın, neden milyarlar kazanmasın.
Belki bu ısrarlar olmasa şimdiye operatörler 5G hizmetine çoktan başlamıştı.
destekliyorum.
İhalesi yapılmış 4G hizmetini bile gerçekleştiremeyen operatörlerin 5G'ye yatırım yapacağını kim düşünüyor onu bilemem. Eğer ki bir operatör (Vodafone 5.5G vereceğiz demişti) 5G vermek istiyoruz ama devlet izin vermiyor diye çıkıp örnek gösterseydi (İstanbul yeni havalimanında sadece var sanırsam) o zaman katılırdım ben bu işe.
-
-
Twitter kullananlar varsa
#mobildekotayason hastag ile yürüyebiliriz.
-
5G konuyu biraz saptırdı ama hizmet kalitesi için yaptığım bir eklemeydi. Gelişi ile bant genişliği arttığı için hizmet kalitesinde bir iyileşme görebiliriz bana göre.
Onun dışında zaten herkesin bildiği yavaş internet mevzusu var, şanslıysanız 100-200 Mbps görebiliyorsunuz yoksa 0.bişey görme imkanınız da var ama esas konu bunun için yurt dışından daha fazla para verip kısıtlanmak. Yukarıda bir mesajımda paylaştım, Yunanistan da 1 hafta sınırsız 5G internet 7€, burda ise aynı sağlayıcı (Vodafone) 6€'ya 10GB 4G veriyor. 6€ sınırsız 4G desin 5'ine sonra bakarız.
-
Ekşi sözlük ve oradaki yazarların çoğu çöp tipler.
konuya destek mesajı.
Mantıklı
-
Hiç hız testi yapmıyorsunuz o zaman hocam. Ben neredeyse kotamı hız testleri ile dolduruyorum. 😃
Geceleri 350 Mbps aldığım baz istasyonu gündüz gayet 20 - 30 Mbps hızlar verebiliyor.
Aşağıdaki baz istasyonu ana santraldeki baz istasyonu. Yani belki 100 metreden kısa fiber sonrası ana omurgaya bağlanmış oluyor bu istasyon. Hız çok iyi değil mi? Servis saatlerinde 50 Mbps altı gördüğümüz çok oluyor. Özellikle Turkcell elindeki onca frekansa bant genişliğine rağmen yoğun yerlerde sürünmeye başladı. Dar alanlarda 5CA da pek açmak istemiyorlar sanırım, birbirlerine parazit yapacaklar diye.
Millet kullanıyor ama sürekli bir trafik yok. Elektrik kesildiğinde ne oluyor? Tüm modemler kapanıp tüm trafik baz istasyonlarına binince bir iki megabite iniyor hız, sayfalar bile açılmaz oluyor.
Sürekli 400 Mbps indirme yapmanın nesi sömürme değil? Ne indiriyorsun o kadar? İşi gücü olan kullanır. Benim işsiz güçsüz arkadaşım ne indiriyordu? Bir şey. :) Bunun gibiler yüzünden kota getirdiler Superbox'a. Turkcell baz istasyonlarında ambr 1600 Mbps. Bunun 400'ünü sürekli sömürüyordu arkadaşım. Bak ben de sömürüyorum, ayda 20 - 25 TB indirme yaptığım oluyor. Ama sabit hatta, bana ayrılmış hatta. Mobilde sınırsız kullansam yapmayacağımın garantisi var mı?
5G gelmesi lazım artık düzgün bir şeyler için. 5G dediğim de var olan frekanslardan DSS ile paylaştırılarak 5G verilmesinin hiçbir işe yararı yok. N78 bandından düzgün bant genişlikleri ile 5G verilmesi lazım. Bulgaristan'da küçük şehirlerde bile var artık N78.
Ben de isterim uyguna sınırsız. Ama ülkede bu olayı tamamen lüks olarak görüyorlar. O yüzden kafa ooo sınırsız mı, ücreti de sınırsız yapalım şeklinde çalışıyor. O yüzden ilk hedef sınırsız paketlerin çıkışı olmalı, ucuzluk sonraki aşama olur. Hepsini birden bize kimse vermez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Not 3 : Twitter'da #MobildeKotayaSon hasttag'iyle gündem yapabiliriz. Taslak Yazı: Mobil operatörlerdeki internet kotaları kaldırılsın / arttırılsın. Fahiş fiyatlı düşük paketlere son. Destek olalım. @Turkcell @VodafoneDestek @TurkTelekom @a_uraloglu @BTKbasin
-
Yeni havalimanında var. Hem de N78 var. İyi hızlar alınıyor. İstanbul'da İstiklâl Caddesi civarında da 1.7 Gbit hızlar gördük TT ile. Ama başka çoğu yerde 1800 MHz'i bölerek DSS ile veriyorlar vs. 4G hızlarından farkı yok.
5.5G olayı muhtemelen 5G'yi NSA değil Stand Alone verecektir bizimkiler. N78 ile verip ona da 5.5G derler.
Önce konuyu Mobil Operatörler bölümüne alın. Burada ilgilenen kimse görmüyor.
-
Tebrikler. Çok güzel girişim.
Mobil için dünyanın en pahalı internetini bu topraklarda satıyorlar. Ona rağmen kota uyguluyorlar!
KALDIRILSIN
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X