< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (5. sayfa)
-
-
Baktım, geceleri hiç testim yok bu gece deneyeyim bakalım ne kadar değişecek hızlar. Bu saatler 70Mbps mesela hızım, sabah saatlerinde 30 ile 55 arası ölçmüşün son aylarda.
"Millet kullanıyor ama sürekli bir trafik yok. Elektrik kesildiğinde ne oluyor? Tüm modemler kapanıp tüm trafik baz istasyonlarına binince bir iki megabite iniyor hız, sayfalar bile açılmaz oluyor."
Bu benim değil operatörün düşünmesi gereken bir şey, baz istasyonu hem kurulmuyor çok az deniyor hem de hepsinde jeneratör yok deniyor. İstasyon az ve hepsine jeneratör veremiyorsan elektrik kesintisi için sen topladığın bunca parayı nereye gömüyorsun? Altyapı yatırımı yok, mevcut olana bakım yok e nerde bu para? AB'den fazla toplayıp AB'den kötü altyapı kuruyorsan ancak ve ancak parayla bi taraflarını silmen gerekli çünkü maaşları da AB seviyesinde değil.
İşim gereği çoğu zaman uzaktan çalışıyorum, çalıştığım sistem remote olduğu için (bilgisayarlar müşteri tarafında biz VPN ile girip çalışıyoruz) aktif olarak yüksek kalite video almam gerekli mesela. 100Mbps hattım var evde ve arada bir bağlantı hatası alıyorum sabit hat ile ki arada bir dışarıda çalışmam gerekiyor (en son aracı servise götürdüğümden dolayı sabah 9 akşam 4 dışardaydım). Dışarıda aldığım hızdan ya ne yaptığımı göremiyorum ya da slayt gibi izliyorum sadece ekrandan veriler saniye saniye gecikmeli geliyor diye.
Tabi bir başka mevzu evimde direkt olarak bilgisayar kurulu 7/23 (evet 23) çalışıyor müzikten fotoğrafa yedekleme yapıp yurtdışındayken bile yerim bitmesin diye (istediğim kadar medya çekip yükleyebiliyorum oraya). Yüksek hız olsa yurtiçi de kullanabilirim bunu ama uploadlarımız 5Mbps'yi anca gördüğü için GB'larca tutan videoları yüklemek dışardayken ölüm.
Onu bunu geçtim 400Mbps 50MB/s eder, altyapıda kapasite varsa benim bunu alabilmem gerekir illa video düzenleme gibi bir şey mi yapmam gerekiyor benim bu hıza erişmem için?
Denizin öbür tarafında 4G hizmeti bile benim evimdeki ağdan daha hızlı (tabi anlık işler yapınca ping ile başın derde giriyor yine) ve daha ucuz. Bakın 5G değil bu Türkiye'de de kullanılan 4G test saati 15.58.
20TB'ı indirmek isteseniz 31 gün 24 saat 60 dakika 60 saniye üzerinden saniyedeki hızın (%100 indirme olduğunu var sayarsak) 8Mbps olması gerekiyor. Bunu (8'i) alamadığınız yerler var Türkiye'de.
Ha derseniz ki 8Mbps insana çok, kullanmayın? Evinizde zaten varmış sınırsız hat, onunla devam edersiniz siz?
Ayrıca sınırsız olmasın diyen sizsiniz ama burda, bunu savundukça operatörlere destek vermiş oluyorsunuz sınırsız olmasın diye.
-
DSS ile birlikte servis sağlanan cihaz sayısı artmasa bile hızlarda artış sağlanıyor. Tabi NR radyolar ile aynı hıza erişmiyor ama burda kimse telefondan "ışık hızında fiber" kalitesi beklemiyor, parası ödenen hizmetin düzgün çalışması isteniyor.
-
Sık sık yurt dışına seyahat eden ve yurt dışında yaşayan yakınlarımdan duyduğum, GSM operatörlerinde kotalı internet saçmalığı sadece Türkiye'de varmış.
Ayrıca, 24 ay operatör değiştirmeme sözüne operatörler sınırsız internetin yanında bir de son model telefon veriyorlarmış.
GSM operatörlerinde kotalı internet diye bir şey kesinlikle ama kesinlikle yokmuş.
Türkiye'de operatörler halkın kanını emiyor. Hem de telefon falan hediye etmeden bedavaya.
Yazık la bize. Her şeyin afrikasını yaşıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SONUNA KADAR DESTEK!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DSS hiçbir şeye yaramıyor hocam. 10 MHz bant genişliğini LTE'den alıp 5G olarak veriyor. O dilim 4G'de kalıp herkesle paylaşılmaktansa telefonu 5G destekli kullanıcılarla paylaşılmış oluyor o 10 MHz. 5G kullanıcıları belki 20 - 30 Mbps fazla görecek diye, 4G kullanıcılarından 70 Mbps hak alınmış oluyor.
DSS tamamen operatörün ben burada 5G hizmeti veriyorum demek için kullandığı bir şey. Pratikte kullanıcılara bir faydası yok. Yatırım yapmadan 5G verdiğini göstermek isteyen operatörlerin sevdiği...
-
Rezil fiyatlar rezil hizmet olmayan rekabet.acilen adım atılması gerek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu telekomünikasyon firmaları işi iyice sömürüye getirdi. Bence bunun sürdürülemeyecek olduğunun farkınlalar ve son vurgunlarını yapmak istiyorlar. Tam destek.
-
Sonuna kadar destekliyorum.
Up butonuna kafam girsin. Başlığı uplayın
Sonuna kadar destekliyorum. Kota kalkmalı kesinlikle
-
Olay dönüyor dolaşıyor devlete dönüyor. Devlet elini masaya vurmadığı sürece firmalar oluk oluk kan emicilik yapıyor. Arada bir göstermelik ceza kes tamamdır. Onu da biz değil devlet alıyor. Al gülüm ver gülüm. Başa gelenlerin ticari bağlantıları olmasa ne güzel olurdu? İşin içine para girince herşey değişiyor.
-
Şu konuya da dikkat çekmek lazım her yerde cayır cayır 5g kullanılıyor şu anda. Avrupada bir türkiyede yok. Yatırım yapma mevcut altyapıyla sürekli zam yap!
Müşteri hizmetleri, appleri, websiteleri feci durumda. Boyuna kampanya ve abuk subuk yeni tarifeler çıkarıp sistemlerini iyice kompleks hale getirip boyuna hatalı işlem yapıyorlar.
İş reklama ve cin fikirlerle vatandaş yolmaya gelince bütçe var ama
change org tr de direk konu açıp oradaki linki buraya veya tam tersi yapabilirsiniz.
Daha sonra twiter da paylaşabilirsiniz.
-
sınırsız iki nedenden olmaz,
-aşırı nüfus
-çarpık şehirleşme ve aşırı nüfus yoğunluğu.
ancak şu şekilde olabilir, operatörler 10 milyar $ civarı 5G yatırımı yapacak ve kolluk kuvvetleri ile cebren her istediklere yere kule kurabilecekler,fiber çekebilecekler, belediyeler ve halk engel olamayacak.
-
Sistem de çökmez bi şey de olmaz. Aksine kotalar oldukça o kotayı bitirmek istiyor insanlar. Aşımda da insanlar başka tarifelerle kotaları artırma eğiliminde oluyorlar. Her telekom firmasının ev interneti de var bu ev internetine özendirmek için orada da fiyatların azalmasına neden olacaktır.
Hatta bir şey söyleyeyim bizim paralar bunların abuk subuk kurumsal 3. parti uygulamalarının argesine ve reklamına gidiyor. Bunlar başka şirketlere kişisel verilerinizle kullanabilecekleri bi sürü ürün satıyorlar. Cayır cayır zam yaparken yatırım yapmayıp bir de paralarla ek gelirler yaratıyorlar. Bütçeleri de denetlenmeli diye düşünüyorum. Artık internet temel insan hakkı edevlet de bunun kanıtı
Yeni 5G bağlantısının yüksek hız verebilme nedeni yeni bantlar, Türkiye'ye geldiğinde mesafe kat edilebilmesi için zaten DSS kullanılacak yoksa bir kaç şehir merkezi dışında hiç bir yerde 5G görmek mümkün değil (sinyalin delme kuvveti çok düşük çünkü).
Türkiye'de 5G telefonlar ise yeni yeni satılıyor, yani hali hazırda çok fazla 5G kapasiteli cihaz yok. DSS üzerinden hizmet alırken düşen büyük bir kapasite olmayacak yani yakın bir tarihte. Aradım ancak bizim operatörlerin "xG bağlantı destekli cihaz oranı" gibi bir sayfasını bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF2E2E23E -- 26 Ağustos 2024; 17:32:36 > -
Devlet eliyle tekelleşen operatörlerin (Turkcell - Varlık Fonu, Türk Telekom - Varlık Fonu) politikalarına ancak müşterinin talebi karşı çıkabilir. Destekliyorum.
-
Cimer başvurusu yapalım
Başvuru için şablon yapabilecek var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X