+1 BTK + Cimer'e yazdım. |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (7. sayfa)
-
-
Aslinda Amerika'daki mantigi bir operator getirse sukseyi vurur. Mantik su operator'un tarifesi sinirsiz ama operator ayrica premium data satiyor. Premium data sahipleri veri trafigide oncelikli oluyor. Darbogaz olusursa parayi veren oncelikli ve hizli oluyor ama diger durumda kapasite atil duracagina herkes kullaniyor.
Or:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frmax -- 26 Ağustos 2024; 21:29:9 >
-
Sınırsız yapmasalar bile 10 gb 20 gb paketlere servet istemesinler bari neredeyse aylık sınırsız sabit iss fiyatı kadarına 10 20 gb veriyorlar inanılır gibi değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 26 Ağustos 2024; 21:37:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Buradan alabilirsin hocam.
Destekleyen herkesin BTK ve CİMER'e yazması gerekiyor ki sesimiz yukarılara çıksın.
BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ. Hem BTK için hem CİMER için ayrı taslaklar yaptık. BTK taslağı 2000 kelime sınırından dolayı biraz daha özet Cimer metni ise daha kapsamlı. İlgili şablonları kullanıp yazalım arkadaşlar.
http://tuketicisikayet.btk.gov.tr/login
bu sayfaya giriş yapıp yeni şikayet girişi oluşturarak talepte bulunabilirsiniz. Ben turkcell seçtim siz farklı bir şey seçebilirsiniz.
Cimer için de bu siteden giriş yapıp şikayetiniz oluşturabilirsiniz; https://www.cimer.gov.tr Şikayetimizi Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına yazıyoruz.
BTK için 2.000 kelime sınırlı taslak Yazı;
Konu: Mobil Operatörlerin Yüksek Fiyatlı ve Sınırlı İnternet Paketleri Üzerine
Sayın Yetkili,
Bizler, mobil operatörlerin sunduğu internet hizmetlerindeki sorunları yakından izleyen ve bu konuda toplumun geniş bir kesimiyle ortak kaygılar paylaşan bireyleriz.
Geçmişte, ev internet hizmetlerindeki kotaların kaldırılması yönünde toplumsal bir dayanışma göstererek başarılı bir sonuç elde etmiş bir grup olarak, şimdi de mobil internet hizmetlerinin yüksek fiyatları ve sınırlı paketleri konusunda benzer bir farkındalık yaratma amacıyla bu başvuruyu gerçekleştiriyoruz.
Mobil operatörlerin sunduğu tarifelerde son yıllarda ciddi oranda ve sık sık zam yapılmaktadır. Bu durum, operatörler arasında bir tür gizli anlaşmanın olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Aynı tarifelere neredeyse her ay yeni zamlar eklenmekte, bu da vatandaşların yükünü her geçen gün daha da artırmaktadır.
Bunun yanı sıra, önceki dönemlerde mevcut olan ve kullanıcılar lehine bir durum yaratan, kullanılmayan dakikaların ve GB'ların bir sonraki aya devretmesi gibi özellikler, operatörler tarafından kaldırılmıştır. Bu durum, tüketicileri daha fazla ek paket satın almak zorunda bırakarak, ekonomik olarak daha da zorlamaktadır.
Bir ailenin yalnızca temel iletişim masrafları, asgari ücretin %10’una yaklaşmakta ve bu oran, kira, gıda ve diğer zorunlu harcamalarla birleştiğinde vatandaşları ciddi bir mali sıkıntıya sokmaktadır. Mobil operatörler, halka ek bir hizmet sunmadan, yalnızca kendi kârlarını artırmak amacıyla, enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar yapmaktadır.
Bu sebeple, mobil operatörlerin fiyat politikalarının düzenlenmesi, internet paketlerindeki sınırlı kotaların tamamen kaldırılması ya da iyileştirilmesi, rekabetin artırılması ve tüketici haklarının korunması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
Gereğini saygılarımızla arz ederiz.
CİMER İÇİN TASLAK YAZI DAHA DETAYLI ;
Sayın Yetkili,
Bizler, mobil operatörlerin sunduğu internet hizmetlerindeki sorunları yakından izleyen ve bu konuda toplumun geniş bir kesimiyle ortak kaygılar paylaşan vatandaşlarız. Geçmişte, ev internet hizmetlerindeki kotaların kaldırılması yönünde toplumsal bir dayanışma göstererek başarılı bir sonuç elde etmiş bir grup olarak, şimdi de mobil internet hizmetlerinin yüksek fiyatları ve sınırlı paketleri konusunda benzer bir farkındalık yaratma amacıyla bu başvuruyu gerçekleştiriyoruz.
Mobil internet hizmetlerinde sunulan kotaların, günümüz dijital dünyasında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu gözlemlemekteyiz. Akıllı telefonlar, dijital içerik tüketimi ve online eğitim gibi ihtiyaçlar düşünüldüğünde, sunulan kotalar oldukça yetersiz kalmakta ve bu kotaların kısa sürede tükenmesi, kullanıcıları ek paket satın almaya zorlamaktadır. Örneğin, 10 GB'lık bir veri paketi, ortalama bir kullanıcının birkaç gün içerisinde tüketebileceği bir miktardır ve bu da kullanıcıların sürekli olarak yüksek ücretler ödemesine neden olmaktadır.
Dünya genelinde birçok ülke, vatandaşlarına daha uygun fiyatlı ve sınırsız internet hizmetleri sunarak dijital erişim hakkını genişletmektedir. Özellikle Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde mobil operatörler, aylık sabit ücret karşılığında sınırsız veri paketleri sunmakta ve bu paketler, Türkiye'deki paketlerle kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlıdır. Örneğin, Almanya’da 30-40 Euro arasında sınırsız internet sunulurken, Amerika'da da 50 Dolar civarında sınırsız internet paketleri mevcuttur. Avrupa'nın diğer ülkelerinde 20 Eurolara kadar bir sürü örnek sınırsız paketler mevcuttur. Bu tür örnekler, Türkiye’deki kullanıcıların neden daha yüksek fiyatlar ödediği sorusunu gündeme getirmekte ve bu konuda bir düzenleme yapılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Mobil operatörlerin sunduğu tarifelerde son yıllarda ciddi oranda ve sık sık zam yapılmaktadır. Bu durum, operatörler arasında bir tür gizli anlaşmanın olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Aynı tarifelere neredeyse her ay yeni zamlar eklenmekte, bu da vatandaşların yükünü her geçen gün daha da artırmaktadır. Operatörlerin sunduğu paketlerde, kotaların artırılmaması ve fiyatların yükseltilmesi, tüketici haklarına aykırı bir durum olarak değerlendirilmeli ve bu konuda acilen adımlar atılmalıdır.
Önceki dönemlerde mevcut olan ve kullanıcılar lehine bir durum yaratan, kullanılmayan dakikaların ve GB'ların bir sonraki aya devretmesi gibi özellikler, operatörler tarafından kaldırılmıştır. Bu durum, tüketicileri daha fazla ek paket satın almak zorunda bırakarak, ekonomik olarak daha da zorlamaktadır. Bu uygulamanın yeniden getirilmesi, kullanıcıların ekonomik yükünü hafifletecek ve tüketici haklarının korunması adına önemli bir adım olacaktır.
Bir ailenin yalnızca temel iletişim masrafları, asgari ücretin %10’una yaklaşmakta ve bu oran, kira, gıda ve diğer zorunlu harcamalarla birleştiğinde vatandaşları ciddi bir mali sıkıntıya sokmaktadır. Mobil operatörler, halka ek bir hizmet sunmadan, yalnızca kendi kârlarını artırmak amacıyla, enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar yapmaktadır. Bu zamların, tüketiciler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve daha erişilebilir internet hizmetleri sunmak için fiyat politikalarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
Bu sebeple, mobil operatörlerin fiyat politikalarının düzenlenmesi, internet paketlerindeki sınırlı kotaların tamamen kaldırılması ya da iyileştirilmesi, rekabetin artırılması ve tüketici haklarının korunması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 26 Ağustos 2024; 23:19:30 >
-
destek
-
Yanliz ornek yazida somut bir talep yok. direk kota kaldirlimasi talebi verilmiyor. Talebi direk yazmala kazim bence.
-
Yıllar önce bu forum 1 mbps olan akk sorununu bu şekilde çözmüştü yine başarır umarım, amerikadan eksiğimiz ne ki bizde sınırsız paketler yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pek suç değil. Muhtemelen paketin detaylarının yer aldığı ince yazılarda bundan bahsediliyordur. Yani kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Turkcell mesela yıllarca daha hızlı Turbo paket sattı 3G döneminde. Platinum paketlerinde de önceliklendirme daha yüksek mesela ama kolay kolay bir fark yaratmadı benim kullanımımda.
biraz revize ettim hocam yazıyı sanırım daha iyi oldu
-
İndirim yapacaklarına biraz kotayı arttırmak daha işlerine gelir. İndirim olursa gelen para azalıyor. Kotanın biraz artmasının bir zararı yok.
Kotalarla ilgili fazla bahşedilmiş bir şey yok. Biraz daha kotalarla ilgili detay eklenebilir. Yurtdışındaki uygun fiyatlı örnekler eklenebilir. Kotaların az olduğu, yetmediği ile ilgili biraz detay. Kotaların kaldırılması için biraz daha zenginleştirmek lazım bence.
Çözüm gerekiyor, rahatça kullansın herkes. Gerekirse alt yapı iyileştirmesi de yapılmalı, yeterli olmayan paketlere büyük paralar verilmesin. Hız düşümü uygulanabilir ancak limitsiz kullanım sağlayabilelim, çok komik denecek hızlara da düşürülmesin elbette, dibi görmeyelim. Paket satılacaksa da seçenekler büyütülsün, Türkiye'ye kolaylık sağlayacak yollar şart.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konunun ilk mesajına eklenmeli bilmeyenler için.
https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-5
-
Ben de cimere sikayet ettim ekstra olarak limitsiz ve hiz sinirsiz paket ve tarifeler icin talepte bulundum.
T mobile in magenta max paketi var o komple limitsiz 70 usd idi sanirim
2.000 kelime sınır var btk için fazla detaylandıramıyoruz maalesef
Ama cimer için belki biraz daha uzun yazılabilir. Cimer için aşağıdaki şablonu kullanalım.
Sayın Yetkili,
Bizler, mobil operatörlerin sunduğu internet hizmetlerindeki sorunları yakından izleyen ve bu konuda toplumun geniş bir kesimiyle ortak kaygılar paylaşan vatandaşlarız. Geçmişte, ev internet hizmetlerindeki kotaların kaldırılması yönünde toplumsal bir dayanışma göstererek başarılı bir sonuç elde etmiş bir grup olarak, şimdi de mobil internet hizmetlerinin yüksek fiyatları ve sınırlı paketleri konusunda benzer bir farkındalık yaratma amacıyla bu başvuruyu gerçekleştiriyoruz.
Mobil internet hizmetlerinde sunulan kotaların, günümüz dijital dünyasında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu gözlemlemekteyiz. Akıllı telefonlar, dijital içerik tüketimi ve online eğitim gibi ihtiyaçlar düşünüldüğünde, sunulan kotalar oldukça yetersiz kalmakta ve bu kotaların kısa sürede tükenmesi, kullanıcıları ek paket satın almaya zorlamaktadır. Örneğin, 10 GB'lık bir veri paketi, ortalama bir kullanıcının birkaç gün içerisinde tüketebileceği bir miktardır ve bu da kullanıcıların sürekli olarak yüksek ücretler ödemesine neden olmaktadır.
Dünya genelinde birçok ülke, vatandaşlarına daha uygun fiyatlı ve sınırsız internet hizmetleri sunarak dijital erişim hakkını genişletmektedir. Özellikle Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde mobil operatörler, aylık sabit ücret karşılığında sınırsız veri paketleri sunmakta ve bu paketler, Türkiye'deki paketlerle kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlıdır. Örneğin, Almanya’da 30-40 Euro arasında sınırsız internet sunulurken, Amerika'da da 50 Dolar civarında sınırsız internet paketleri mevcuttur. Avrupa'nın diğer ülkelerinde 20 Eurolara kadar bir sürü örnek sınırsız paketler mevcuttur. Bu tür örnekler, Türkiye’deki kullanıcıların neden daha yüksek fiyatlar ödediği sorusunu gündeme getirmekte ve bu konuda bir düzenleme yapılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Mobil operatörlerin sunduğu tarifelerde son yıllarda ciddi oranda ve sık sık zam yapılmaktadır. Bu durum, operatörler arasında bir tür gizli anlaşmanın olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Aynı tarifelere neredeyse her ay yeni zamlar eklenmekte, bu da vatandaşların yükünü her geçen gün daha da artırmaktadır. Operatörlerin sunduğu paketlerde, kotaların artırılmaması ve fiyatların yükseltilmesi, tüketici haklarına aykırı bir durum olarak değerlendirilmeli ve bu konuda acilen adımlar atılmalıdır.
Önceki dönemlerde mevcut olan ve kullanıcılar lehine bir durum yaratan, kullanılmayan dakikaların ve GB'ların bir sonraki aya devretmesi gibi özellikler, operatörler tarafından kaldırılmıştır. Bu durum, tüketicileri daha fazla ek paket satın almak zorunda bırakarak, ekonomik olarak daha da zorlamaktadır. Bu uygulamanın yeniden getirilmesi, kullanıcıların ekonomik yükünü hafifletecek ve tüketici haklarının korunması adına önemli bir adım olacaktır.
Bir ailenin yalnızca temel iletişim masrafları, asgari ücretin %10’una yaklaşmakta ve bu oran, kira, gıda ve diğer zorunlu harcamalarla birleştiğinde vatandaşları ciddi bir mali sıkıntıya sokmaktadır. Mobil operatörler, halka ek bir hizmet sunmadan, yalnızca kendi kârlarını artırmak amacıyla, enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar yapmaktadır. Bu zamların, tüketiciler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve daha erişilebilir internet hizmetleri sunmak için fiyat politikalarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
-
Güzel bir kampanya olmuş, teknik olarak belki bir çok sıkıntı vardır ancak bunlar son kullanıcının değil operatör ve düzenleyici kurumların dertleri olmalı. Gelişmiş bir çok ülkede müşterilerine esnek paketler sunan operatörler varsa bizde de olması gerekir. Turkcell bile önceki yıllarda Ukrayna'daki iştiraki olan lifecell de 4G ile sınırsız hizmet sunuyordu.
Şu anda Vodafone kota ve hız sınırsız bir paket kullanıyorum ve aylık ortalama kullanımım 110-120 GB bandında, Passli tarife kullanırkende bu GB ları görüyordum zaten. Sınırsız pakete sahip olduğum ilk aylarda daha yüksek kullanıyordum ancak zamanla kullanım alışkanlığınız oturuyor ve ihtiyacınız kadar kullanmaya başlıyorsunuz örneğin kotalı paket kullandığımda da ay sonu geldiğinde kalan GB'ı bitirmeye uğraşıyordum artık sadece ihtiyaç olarak kullanıyorum ekstra bir çabam olmuyor. Herkes yüksek kullanım yapacak, sınırsız pakete sahip olacak diye bir kural yok zaten bu nedenle böyle talebi olan müşterilere sınırsız veya yüksek kotalı seçenekler sunulmalı, 30, 40 ve 50 GB gibi paketler standart olmalı. Operatörlerde verecekleri hizmete göre altyapı ve sunucularını hazırlamalı. AKN öncesi de AKN kalkarsa ülke interneti çöker deniyordu :)
Umarım güzel sonuçlar alırız 5 Mbps gibi komik rakamlı tarifeler binlerce liraya satılmaz en azından bir kullanıcının günlük ihtiyacını rahatça görebileceği düzeyde hızlarla bu olur 15, 30 ve 50 Mbps gibi seçenekler güzel olurdu.
-
Teşekkürler cevap için.
Hem change.org hem BTK hem Cimer'e yazmak üzere taslakları hazırladım ve ilk mesaja ekledim.
Artık herkesin desteğini bekliyoruz :)
-
Efsane bir konu.
Olmaz diyenlere bakmayın.
Sonuna kadar destekliyorum, İnşallah hak yolunu bulur artık.
-
Operatörlerin sunduğu maksimum kotalı faturalı tarifeler ve ücretleri
Turkcell 150 GB kota 2500 DK - 1600 TL
Vodafone 60 GB kota 4000 DK - 1060 TL
TT 70 GB kota 3000 DK - 975 TL
NetGSM 50 GB kota 2000 DK - 430 TL
Yurtdışında sınırsız tarife dahilinde iphone 15 gibi son çıkan yeni cihazları da tarife yanında ücretsiz alabildiğinizi de unutmayın. 2 yıl ödeyeceğiniz rakam 1400 TL gibi bir rakama denk geliyor ortalama.
Sınırsız tarife sunuyorlar sınırsız internet değil burası önemli!
Konuşma sınırsız , SMS sınırsız, İnternet sınırsız..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X