bugun icinde detayli bir yazi hazirlayacagim bununla ilgili konunun basina sabitlesinler. Mobilde limitsizin olmadigi tek ulke tr. Yedigimiz kazigi herkes gorsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (9. sayfa)
-
-
Vodafone once leş altyapisini adam etsin. Ikincisi her operatorde olmali.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekşi'de başlığımız var
https://eksisozluk.com/mobil-operatorlerde-kota-kaldirilsin-kampanyasi--7869686
-
Ya herseyi gecin hocam, kapasite yetmiyorsa yatirim yapsin demiyor adam. Turkun turkten baska dusmani yok.
BTK'ye ve Cimer'e yazdığımız taslakları okudunuz mu? Kotasız olması dışında pek çok şey yazıyor sadece kotaya odaklanmadık
-
Eksideki baslik linkini paylasir misin hocam
Taslak metni forum üyesi olmayanlara WhatsApp yoluyla yayalım. Bir şekilde yayılması gerekiyor bunun. Taslağı hazırlayanlara teşekkürler
Var hocam, kullaniminiza gore cikiyor vodafone uygulamadan
Okumadım. Konu zaten forum konusu içerisinde de evrilmiş ve mantıklı öneri ve taleplere dönüşmüş. Benim yazdığım başlıktaki talebin gerçekçi olmadığı.
-
En sonunda yine güzel başlıklar.
yıllar sonra dh'ye yorum yazıyorum.
ilgili kurumlara tarafımca yazıldı.
-
"Baz istasyonu istemezükçüler yüzünden baz istasyonu kuramıyor operatörler."
Önceki bir yorumunuzdan alınma, kendinizle çelişiyorsunuz bu yorumla birlikte.
"DSS'e gerek yok hocam, olmaması gereken bir teknoloji o. N78 delme gücü az ama yoğunluktan zaten operatörler sık baz istasyonu konumlandırmış durumdalar. Hani bu istasyonlara N78 koyabilseler yine N78 sinyalleri hücre kenarlarında temas eder hale gelir, geniş alan kapsanmış ve kapasite sağlanmış olur. Ama birden de o yoğunlukta kurmaları mümkün değil ki, çok yüksek bir kurulum maliyeti."
İkincisi zaten bugün başla yarın bitir diye kurulamadığından DSS'e gerek olacak. Altyapı yatırımına herkes "pahalı" dediği ama şirketin amacının altyapı yatırımı olduğu düşünülürse bu kafayla biz 4G'den öteye gidemeyiz.
"Öyle bir sayfa şuanda pek olmaz."
"BTK çeyrek raporlarında da 3G ve 4.5G destekli cihaz oranları vs. var."
Operatörde yok ama BTK'da var o zaman o sayfa niye olamasın? Ben xG olarak belirttim özellikle hangi ağın yoğunlukta kullanıldığı ve (eğer ki verselerdi) hangi cihazların şu anda 5G'ye hazır olduğunu görürdük.
"5G telefonlar yeni satılıyor denemez. Kullandığım son 6 cihazda 5G desteği vardı. Bunlardan öncesinde çıkmış 5G desteği olan cihazlar da var. Yoğun kullanım yapan, yüksek kotalı paket alabilenlerin durumları muhtemelen iyidir ki 5G'li telefon kullanıyorlardır muhtemelen. Hani böyle kullanıcı yükleri 5G'ye kaydırıldıkça 4G kapasitesi de iyileşir."
2016 yılında 3GPP'nin tanıttığı bir teknolojiden bahsediyoruz, alt model cihazlara 5G yeni yeni geliyor Türkiye'de. 8 yılda 6 cihaz aldığınızı varsayarsak zaten halk ortalamasının altında bir cihaz kullanım süreniz var (1.25 yıl).
5G'ye kaydırabilmek için önce 5G verebilmek gerek. Operatörlerin zaten yetersiz kota verdiğini biliyoruz bunun üstüne bir de parası verilip rezalet hizmet alınan sistem var.
-
"O yedeklemeyi ben de eve geldiğimde yapıyorum anca. Mobilde yapsam birkaç saatte biter kota. :D"
Aynı konu içinde kota bitmesin istiyorsunuz ama işte. Yurtdışında ben sınırsız hatları burda 50GB bile olmayan paralara aldım hep (İsveç, Yunanistan, Makedonya, Malta vb.) ve onlarda bu hizmet var bizde niye yok diye soranlardan biriyim zaten. Tam tersine siz "gelmesin altyapı yok" diyip çıkıyorsunuz işin içinden. Onlarda nasıl altyapı var?
"Operatör düşünüyor zaten, ama istediği yere istediği gibi baz istasyonu kurabiliyor mu? Hep çürük binaların üstünde baz istasyonları. Neden? Binası iyi olanlar baz istasyonu istemiyor da ondan. Sonra kapasite de yetmiyor, bina durup dururken çöktüğünde de sinyal kesiliyor. Bkz. geçen aylarda İstanbul'da durup dururken yıkılan binanın üstündeki Turkcell baz istasyonunun bina çökerkenki yere vuruşu videolarda vardı. :)
Baz istasyonu kuramadığın binanın üstüne jeneratör de kuramıyorsun haliyle. Eskiden baz istasyonlarının aküleri bir gün yeterdi belki istasyona. Ancak 4G gelmesi ile istasyonlardaki radyo sayısı çok arttı ve güç tüketimi çok fazla. Eskiden bir tek Vodafone elektrik kesintisinde hizmeti keserdi. Şimdi hepsi birkaç saat içinde sinyali kesiyor. Jeneratörler de ana konumlardaki istasyonlarda var. Şehir içinde kule istasyonlarda varsa var, gerisinde hiç yok. Hadi jeneratör var diyelim. Deprem olduğunda benzin istasyonları sadece belli yetkilere sahip yerlere yakıt veriyor. Operatörlere de yakıt verilmiyor. Çünkü iletişimin acil durumda bir önemi olduğu kabul edilmiyor. Cep telefonu hâlâ lüks görülüyor."
Elektrik bir tek deprem olduğunda kesilmiyor. Antenler için Yunanistanda çok güzel bir sayfa var,
Atina akropolünün 1.5km etrafında 335 adet anten varmış mesela. 335 antenle (bir kısmı daha kurulmamış diye biliyorum) bana 200Mbps 5G hizmeti sunabiliyordu Atina merkez bölgesi (ki 3 operatörün toplam 335 anteni var). Yaklaşık 4 milyon nüfusu olan turistik bir kent hemde, İstanbul 20 milyon ise 335*5 anten ile aynı hizmeti bana sunabilmesi lazım ancak ben eminim ki altyapıya bu kadar yatırım yok ondan dolayı da anten yok.
Şöyle şark kurnazı ifadelerden vazgeçmek gerek.
-
-
Senin gibilere kalsaydi hala kotali ev interneti kullaniyorduk. O da gercekci degildi senin gibiler acisindan.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla yurtdışında internet kotası sadece download ile bitiyor. Bizde ise hesaplama yöntemi farklı. Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ama bizde upload da dahil ediliyor. Bu da çok büyük bir yanlış. Yurtdışında arkadaşlarıma 5gb 1 ay boyunca yeterken aynı kullanımkarı ile burada çok daha fazla internetleri gidiyor. Operatörlerin data kullanımı hesaplama yöntemlerinde ne gibi problemler var bu ortaya çıkmalı. Bu problem düzeltildiği takdirde bizlerin kullanmış olduğu ''şişirilmiş'' data miktarları daha aşağı inecek ve şu an kullandığımız paketlerdeki miktarlar bize rahatça yetecektir diye düşünüyorum.
-
Türkcell de hiç aboneliğiniz olmadı mı ?
-
Almanyadan tr ye gelen bircok arkadasim bu durumdan sikayetci.
Müthiş bir kafa yapısı. Tıpkı plaj girişine 1000 TL verenler gibi. Umarım bir daha almazlar bu foruma seni, uzaklaştırman az olmuş. Uzaklaştırma kotan arttırılmalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X