+1 haklı kampanya |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (6. sayfa)
-
-
Yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sırf desteklemek için hesap açtım. donanım haber foruma girmeme vesile olan konudur.
kesinlikle kaldırılmalı hatta çok çok çok geç bile kalındı. ancak türkiye gibi ülkelerde halk talep etmedikçe kimse kılını kıpırdatma ihtiyacı duymaz. up!
-
Destekliyorum. 5G yi vermiyorlar ...5G sürecinde sınırsız olmalıdır da makul fiyatlarda ...
Geçen yıl Vodafone kullanmıştım mecburiyetten sınırsız paketteydim yani kota yok en üst paket ... Bir de meraktan diğer hattımı da kotalı faturalıya geçtim. Enteresandır Vodafone Turkcell kadar yükse hizlardaki bantlara sahip olmasa da aynı anda aynı cihazdan sınırsız olanında hızım %95 düşük ama kotalı da eş zamanlı yapılan testlerde aynı cihaz aynı noktada daha yüksek hızlarda . Baz istasyonları da elbette aynı ... Eşit şartlar altında kısacası ...
Yani GSM operatörlerin de kasıtlı hız düşürdüğü sabittir. Bu halen de devam ediyor . Suçtur da ...
-
Süper konu, sonunda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avrupa'da kemiksiz 20 yıldır öyle. Avrupa merkezli hortbit uydusundan yayın yapan Türkçe kanallar Nokia N91 ile birlikte paket veriyorlardı ve cihaz ücreti alınmıyordu.Bu sistemin ülkemize gelmesini çok isterdim.
O zamanlar euro/dolar 1 tl civarında dolanmasına rağmen söylentilerden öteye gitmedi.
Burda telefon değiştirene demediğini bırakmayan davarlar ve şirket yalakları olan bir başka davar sürüsü varken hizmet kim biz kim.
ebimize atlayan kadı, kimi kime şikayet edeceğiz ki?
-
Öyle bir sayfa şuanda pek olmaz. BTK çeyrek raporlarında da 3G ve 4.5G destekli cihaz oranları vs. var. Şuanda da çoğunluk 4.5G ve çok az oranda 3G kullanımı var.
5G telefonlar yeni satılıyor denemez. Kullandığım son 6 cihazda 5G desteği vardı. Bunlardan öncesinde çıkmış 5G desteği olan cihazlar da var. Yoğun kullanım yapan, yüksek kotalı paket alabilenlerin durumları muhtemelen iyidir ki 5G'li telefon kullanıyorlardır muhtemelen. Hani böyle kullanıcı yükleri 5G'ye kaydırıldıkça 4G kapasitesi de iyileşir.
DSS'e gerek yok hocam, olmaması gereken bir teknoloji o. N78 delme gücü az ama yoğunluktan zaten operatörler sık baz istasyonu konumlandırmış durumdalar. Hani bu istasyonlara N78 koyabilseler yine N78 sinyalleri hücre kenarlarında temas eder hale gelir, geniş alan kapsanmış ve kapasite sağlanmış olur. Ama birden de o yoğunlukta kurmaları mümkün değil ki, çok yüksek bir kurulum maliyeti.
-
Sabit internet için simetrik internet talebi ile birlikte yürütülmesi gereken kampanya; tam destek.
-
Operatör düşünüyor zaten, ama istediği yere istediği gibi baz istasyonu kurabiliyor mu? Hep çürük binaların üstünde baz istasyonları. Neden? Binası iyi olanlar baz istasyonu istemiyor da ondan. Sonra kapasite de yetmiyor, bina durup dururken çöktüğünde de sinyal kesiliyor. Bkz. geçen aylarda İstanbul'da durup dururken yıkılan binanın üstündeki Turkcell baz istasyonunun bina çökerkenki yere vuruşu videolarda vardı. :)
Baz istasyonu kuramadığın binanın üstüne jeneratör de kuramıyorsun haliyle. Eskiden baz istasyonlarının aküleri bir gün yeterdi belki istasyona. Ancak 4G gelmesi ile istasyonlardaki radyo sayısı çok arttı ve güç tüketimi çok fazla. Eskiden bir tek Vodafone elektrik kesintisinde hizmeti keserdi. Şimdi hepsi birkaç saat içinde sinyali kesiyor. Jeneratörler de ana konumlardaki istasyonlarda var. Şehir içinde kule istasyonlarda varsa var, gerisinde hiç yok. Hadi jeneratör var diyelim. Deprem olduğunda benzin istasyonları sadece belli yetkilere sahip yerlere yakıt veriyor. Operatörlere de yakıt verilmiyor. Çünkü iletişimin acil durumda bir önemi olduğu kabul edilmiyor. Cep telefonu hâlâ lüks görülüyor.
O yedeklemeyi ben de eve geldiğimde yapıyorum anca. Mobilde yapsam birkaç saatte biter kota. :D
Vodafone ihalede en dar frekansları topladığı için elinden anca o hızlar geliyor. Çatıya bir istasyon kurdurursanız hızlar iyileşecektir. Ayrıca son zamanlarda Vodafone'da da 200 Mbps civarı hızlar alanlar olmaya başladı. Bir şeyler yapmaya çalışıyor adamlar.
Evde bende 100 Mbps Vodafone fiber var hocam. 25 TB civarı indiriyor. Tabi sürekli olmuyor, elektrik kesiliyor, bazen yeniden başlatmıyor vs.
Sınırsız olması benim işime gelir. Evimin üstünde de baz istasyonu olmasını isterim. Ama komşum "Ya Turk Telekom çekmiyor..." diye ağlanıp baz istasyonu da istemiyor. Böyle bir teknoloji yok. İster istemez o telefon orada çekmeyecek. Baz istasyonu kurmaya gelen elemanlara belediye başkanı bile gelip şov yapıyor, şehir içine kurdurmayız, ettirmeyiz. Böyle bir alemde sınırsız hayalleri kurmak beyhude hocam. Olmayan donanım ile kimse olmayan kapasiteyi veremez. Verirse de hızlar sürünür. Önce daha başka bir şeylerin çözülmesi gerek hani.
Bir de AKK kalkması, hızlar artması, kotalar kalkması vs. için neden toplanıp kampanyalar yapmak zorunda kalıyoruz? Çünkü toplumda böyle yoğun bir talep yok. Siz biz yoğun kullanım yapıyoruz belki ama başkalarına 8 Mbps yetiyor da artıyor. Instagram açıyor, Facebook'a giriyor, Whatsapp'ta mesaj alıyor, sesi çıkmıyor. Bir de AKK kalktığı için tarifeler pahalılandıcılar var. Adamlar en ucuzuna ne olursa almaya bakıyor. Sonra 10 günde paketim bitti oluyor. Böyle şeylerde çok yolumuz var hocam...
-
Change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.
Desteklerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 26 Ağustos 2024; 20:40:11 >
-
Koca başlıkta 3. kişi yok bunu yazan. Muhtemelen 5'i de geçmeyecek. Ben iddia ediyorum burada da o kadar yazan olsun en az sözlükteki kadar çıkıntı tipler olacaktır.
Sözlükte destek olanları geçtim neden olabileceğine dair teknik açıklama yapanların sayısı bile buradan fazla. Neye dayanarak "yazarlar" diye genelliyorsunuz?
-
Değişim şart +1
-
Bugüne kadar nerdeydik merak ediyorum. Adamlar bizi enayi gibi yiyor, 300TL'ye ev interneti alıyoruz 100mbit full sınırsız. Mobilde 400-500tl'ye 30-40gb falan veriyorlar. Şaka gibi, google'a girsen 1.5gb gidiyor zaten 5dk da. Mobilde niye kota var bu kadar ve neden kimse iplemiyor bilmiyorum, nihayet olay yaratmaya başlıyoruz ama bu firmaların en ufak işine gelmez. Ev interneti gibi olacağını ne yazık ki sanmıyorum, görmezden gelinecek gibi bi hisse kapıldım ama denemekten kesinlikle zarar gelmez umarım olay sosyal medyada büyür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 26 Ağustos 2024; 20:23:24 > -
Twitterdan hashtag çalışmasına destek olmalı herkes. Telegram grubu da kurulabilirse düzenli olarak hashtag çalışmaları yapılabilir.
Boykot amaçlı faturalı hattınızı kapatıp kontörlü hat alabilirsiniz. İhtiyacınız olmadığı durumda yüklemeyebilirsiniz benim gibi bu şekilde düzenli gelirlerinden olurlar.
Bu işin ucunun koptuğu nokta hrekesi çeşitli yalanlarla faturalı hatta çekmelerinden sonra oldu. Faturasız da kontor yuklemezseniz 5 kuruş alamazlar.
-
Elimizde şablon da var yukarıda paylaştım ama en mantıklı nereye yazmak doğru olur acaba? Rekabet kurumu, BTK, Cimer?
-
Sayfa yok diyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hepsine yazmak gerkeir üşenmeden hocam. Bir de biri change.org da kampanya başlatmış ekşide ilk başlığa eklemiş. Sen de ilk mesaja belirgin şekilde ekleyebilirsen iyi olur. Twitterdaki mesaj ve hashtag de çok belirgin değil senin ilk mesajda onu da bleirtgin hale getirirsen iyi olur.
-
Kampanyayı destekliyorum. Bu devirde 10-20 gblık paketlere 300-400 lira istemek bildiğin enayilikten başka birşey değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ. Hem BTK için hem CİMER için ayrı taslaklar yaptık. BTK taslağı 2000 kelime sınırından dolayı biraz daha özet Cimer metni ise daha kapsamlı. İlgili şablonları kullanıp yazalım arkadaşlar.
http://tuketicisikayet.btk.gov.tr/login
bu sayfaya giriş yapıp yeni şikayet girişi oluşturarak talepte bulunabilirsiniz. Ben turkcell seçtim siz farklı bir şey seçebilirsiniz.
Cimer için de bu siteden giriş yapıp şikayetiniz oluşturabilirsiniz; https://www.cimer.gov.tr Şikayetimizi Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına yazıyoruz.
BTK için 2.000 kelime sınırlı taslak Yazı;
Konu: Mobil Operatörlerin Yüksek Fiyatlı ve Sınırlı İnternet Paketleri Üzerine
Sayın Yetkili,
Bizler, mobil operatörlerin sunduğu internet hizmetlerindeki sorunları yakından izleyen ve bu konuda toplumun geniş bir kesimiyle ortak kaygılar paylaşan bireyleriz.
Geçmişte, ev internet hizmetlerindeki kotaların kaldırılması yönünde toplumsal bir dayanışma göstererek başarılı bir sonuç elde etmiş bir grup olarak, şimdi de mobil internet hizmetlerinin yüksek fiyatları ve sınırlı paketleri konusunda benzer bir farkındalık yaratma amacıyla bu başvuruyu gerçekleştiriyoruz.
Mobil operatörlerin sunduğu tarifelerde son yıllarda ciddi oranda ve sık sık zam yapılmaktadır. Bu durum, operatörler arasında bir tür gizli anlaşmanın olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Aynı tarifelere neredeyse her ay yeni zamlar eklenmekte, bu da vatandaşların yükünü her geçen gün daha da artırmaktadır.
Bunun yanı sıra, önceki dönemlerde mevcut olan ve kullanıcılar lehine bir durum yaratan, kullanılmayan dakikaların ve GB'ların bir sonraki aya devretmesi gibi özellikler, operatörler tarafından kaldırılmıştır. Bu durum, tüketicileri daha fazla ek paket satın almak zorunda bırakarak, ekonomik olarak daha da zorlamaktadır.
Bir ailenin yalnızca temel iletişim masrafları, asgari ücretin %10’una yaklaşmakta ve bu oran, kira, gıda ve diğer zorunlu harcamalarla birleştiğinde vatandaşları ciddi bir mali sıkıntıya sokmaktadır. Mobil operatörler, halka ek bir hizmet sunmadan, yalnızca kendi kârlarını artırmak amacıyla, enflasyon oranlarının çok üzerinde zamlar yapmaktadır.
Bu sebeple, mobil operatörlerin fiyat politikalarının düzenlenmesi, internet paketlerindeki sınırlı kotaların tamamen kaldırılması ya da iyileştirilmesi, rekabetin artırılması ve tüketici haklarının korunması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
Gereğini saygılarımızla arz ederiz.
Hangi operatör firmasını seçtiyseniz size sonrasında BTK aracılığıyla klasik bir geri dönüş yapacaklar. O geri dönüşe de "işletme çözümüne itirazda bulun" diyerek aşağıdaki cevabı yazabilirsiniz. Bizim amacımız sesimizin üstlere gitmesini sağlamak.
"Sayın Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ Yetkilileri,
Göndermiş olduğunuz cevap için teşekkürler. Ancak, belirtmek isterim ki amacım yalnızca bireysel bir şikayet değil, daha geniş bir toplumsal tepkinin bir parçası olarak bu şikayeti size yazıyoruz.
Şikayetimizi iletirken, bireysel bir abonelik sorunu yerine, toplumun geniş kesimlerinin ortak kaygılarını ve sıkıntılarını ifade ettik. Özellikle son dönemde enflasyon üzeri artan fiyatlar ve kısıtlı, kotalı internet paketleri, birçok vatandaşımızı mağdur etmektedir. Bu şikayet, geniş bir kitle tarafından desteklenen bir kampanya çerçevesinde yapılmıştır ve bu sebeple, bireysel bir tüketici şikayeti olarak değerlendirilmemesi gerektiğine inanıyoruz.
Toplumun geniş kesimlerinin bu konuda duyduğu rahatsızlığı ve oluşan mağduriyeti göz ardı etmemenizi, bu tür toplumsal taleplere karşı daha duyarlı ve sorumluluk sahibi bir tutum sergilemenizi bekliyoruz. Ayrıca farklı mecralardan toplumsal tepkimizi vermeye devam edeceğiz.
Vatandaşların taleplerini ilgili kişilere iletmenizi ve gereğinin yapılmasını rica ederiz."
CİMER İÇİN TASLAK YAZI (DAHA DETAYLI) - 3000 karaktere uygun revize edildi;
Konu: Mobil Operatörlerin Yüksek Fiyatlı ve Sınırlı İnternet Paketleri Üzerine
Sayın Yetkili,
Bizler, mobil operatörlerin sunduğu internet hizmetlerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken vatandaşlarız. Ev internet hizmetlerindeki kotaların kaldırılmasında gösterdiğimiz toplumsal dayanışmayı, şimdi mobil internet hizmetlerindeki yüksek fiyatlar ve sınırlı paketler için de göstermeyi amaçlıyoruz.
Mobil internet hizmetlerinde sunulan kotaların, günümüz dijital dünyasında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu gözlemlemekteyiz. Akıllı telefonlar, dijital içerik tüketimi ve online eğitim gibi ihtiyaçlar düşünüldüğünde, sunulan kotalar oldukça yetersiz kalmakta ve bu kotaların kısa sürede tükenmesi, kullanıcıları ek paket satın almaya zorlamaktadır. Örneğin, 10 GB'lık bir veri paketi, ortalama bir kullanıcının birkaç gün içerisinde tüketebileceği bir miktardır ve bu da kullanıcıların sürekli olarak yüksek ücretler ödemesine neden olmaktadır.
Birçok ülke, daha uygun fiyatlı ve sınırsız internet hizmetleri sunarak dijital erişim hakkını genişletmektedir. Avrupa ülkeleri ve ABD'de mobil operatörler, sabit ücret karşılığında sınırsız veri paketleri sunmakta ve bu paketler, Türkiye'deki paketlerle kıyaslandığında daha uygun fiyatlıdır. Almanya’da 30-40 Euro, Amerika'da 50 Dolar civarında ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde 20-30 Euro civarlarında sınırsız internet paketleri mevcuttur. Bu örnekler, Türkiye’deki kullanıcıların neden daha yüksek fiyatlar ödediğini sorgulamamıza neden olmaktadır.
Son yıllarda mobil tarifelere sık sık zam yapılmaktadır. Bu durum, operatörler arasında bir tür gizli anlaşma izlenimi yaratmaktadır. Aynı tarifelere her ay yeni zamlar eklenmesi, vatandaşların ekonomik yükünü artırmaktadır. Kotaların artırılmaması ve fiyatların yükseltilmesi, tüketici haklarına aykırı bir durumdur ve acil düzenleme gerekmektedir.
Geçmişte var olan ve kullanıcılar lehine bir durum yaratan kullanılmayan dakikaların ve GB'ların bir sonraki aya devretmesi gibi özellikler, operatörler tarafından kaldırılmıştır. Bu durum, kullanıcıları ek paket almaya zorlamaktadır. Bu uygulamanın geri getirilmesi, tüketici haklarının korunması adına önemlidir.
Bir ailenin temel iletişim masrafları, asgari ücretin %10’una yaklaşmakta ve bu oran, kira, gıda ve diğer harcamalarla birleştiğinde vatandaşları mali sıkıntıya sokmaktadır. Operatörler, yalnızca kârlarını artırmak amacıyla enflasyonun çok üzerinde zamlar yapmaktadır. Bu zamların, tüketiciler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için fiyat politikalarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
Bu sebeple, mobil operatörlerin fiyat politikalarının düzenlenmesini, internet paketlerindeki sınırlı kotaların kaldırılmasını veya kotalarda iyileştirme yapılmasını ek olarak uygun fiyata sınırsız paket seçeneklerinin sunulmasını, rekabetin artırılmasını ve tüketici haklarının korunmasını talep ediyoruz.
Gereğini saygılarımızla arz ederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Ağustos 2024; 20:50:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X