Şimdi Ara

Tacizde tecavüzde kadın beyanı esastır ilkesi erkek düşmanı bir kanundur,kesinlikle kaldırılmalıdır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
9.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onlar kağıt üzerindeki bilgiler, uygulamada ise durum fecaat:

http://m.hurriyet.com.tr/gundem/durun-iftira-attim-40419582

Hukukta eğitim aldığım için işin içyüzünü bilerek bu yorumu yapıyorum. Arkadaş kanun demiş, böyle bir kanun yok; yalnızca Yargıtay'ın görüşü bu yönde olduğu için uygulama da bu yönde. Ayrıca, normal şartlar altında bu sözün ifade etti şey sizin dediğiniz gibidir; ama güzide hakim ve savcılarımız hukuk nosyonundan bihaber oldukları için mevcut durum haberdeki gibi oluyor.

Benim okuluma hafta sonları yüksek lisans için hakim ve savcılar geliyor, derslerine giren hocalarımız onların cehaletlerinden yakınıyorlar. Evet, ülkenin durumu maalesef ki bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 14 Mart 2018; 19:19:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben konuda bahsedildiği gibi çalıştığını sanmıyorum. soruşturma başlatmak, adamı takibe almak için beyanı dikkate alırlar ama ortada başka hiçbir şey yokken sırf kadın dedi diye ceza verileceğini sanmıyorum. Elbette kötüye kullanılması mümkün ama ispat edilmesi zor bir suç. Durduk yere bana tecavüz etti diyecek kadın çok azdır. Hatta çoğu suça maruz kalsa da gizliyor. Bu yüzden beyanı dikkate almak durumunda kalınıyor. Nafaka daha büyük bir sorun bence.

Yine de dikkatli olmakta da yarar var. Nasıl bir manyağa denk geleceğinizi bilemezsiniz. bir kadınla yalnız asansöre bile binmek başınıza iş açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 14 Mart 2018; 19:49:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya yapıcaksın sağlam evlilik sözleşmesi , maddeyi koydurucaksın iki taraftan birisi boşanmak isterse karşı taraf hiç bir talepte bulunmadan haklarından vazgeçerek boşanmayı kabul eder. İki tarafta çakıcak imzayı olay biticek. Sonra ne halt yerseniz yiyin. Kanunende hiç bir şey yapamazlar. Bunu kabul etmeyen kadın zaten sizi sevdiğinden evlenmiyordur. Sevilinizede yanaşırken de dikkat edin. Ben evleneli 20 sene oldu aileler tanışık baya bir sıkıntı olması mümkün değil. Tanımadık biriyle evlenseydim şu dönemde, kesin sözleşme yapardım. SİZDE YAPIN HAYATINIZ KAYMASIN. ...... BELASINI DEYİP GEÇİN GİDİN KENDİNİZE YAZIK. İMAM NİKAHI OLURSA ZİNA'DA OLMAZ OLAY BİTER. AKLINIZI ÇALIŞTIRIN.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

bir kız size sadece dokunup,bana tecavüz etti diyip üstünü başını yırtarak karakola giderse suçsuzluğunuzu kanıtlayana kadar içeridesiniz arkadaşlar. burada aslında kadının beyanı esas değildir diyen ergenleri takmayın. bir çok arkadaşım terk ettikleri kadınlar tarafından bu iftiraya maruz kaldı.

Hocam aynı şekilde dediğiniz gibi. Yakın bi tanıdığımıza kan davalı olayına pislik olduğu herkes tarafından bilinen bir adam tarafından kızıma cinsel istismar etti diye dava açıldı. Savcı çocuğa sordu çocuk kafasını salladı diye 1 yıldır içerde adam hala yargılanıyor

• Boyle bir kanun ulkemize mi geldi? Kanada'da var onu biliyorum.

Valla genc arkadaslarima tavsiyem go MGTOW.

Arastirin bir neymiş.

• Bremond B kullanıcısına yanıt
    "Listen and Believe" "yasasının" olduğu Kanada gibi bir ülkede, durum çok vahim, örnekleri o kadar çok ki.

Hatta bir feministin (Marie Henein, kendini öyle tanımlıyor) savunduğu Jian Gomeshi davasında, suçsuz olduğu o kadar açık ki, sonunda suç sabit görülmediği (esasen masum tabi) için serbest bırakılmasına rağmen, millet halen onu tecavüzcü olarak görüyor ve karardan sonra protestolar yaptılar. Bir defa böyle bir şeyle suçlanıyorsan, içinden sağlam bir şekilde çıkılması imkansıza yakın. Olmadı serbest kalırsın ama iş hayatın bitik, psikolojin bitik, sosyal çevren gitmiş vesaire.

"canada ghomeshi trial" diye aratınca çıkıyor netten.
  • Fethiyede bir sahildeyken yanlislikla benim ufak kardesim teknenin icine bindi tekne dedigimde kayik kucuk balikci kayigi baktim bir kadin ona bagiriyor dedim ne bagiriyorsun cocuga yanlislikla binmis adi ustunde cocuk

Vallahi Billahi ayni Bu sekilde dedi bana baklan Simdi burda bagiririm bana taciz ediyor diye orama burama elledi diye zindan ederim bu tatili sana kisacasi Bu boktan duzende bu isin ekmegini felaket yiyorlar lafa gelince esitiz kadinlara

deger verilmior hebe hobe yok iste bu kadar kadin olduruluyor ulan insan olarak bak ne kadin erkek ayrimi yapiorsun olum uzerinden bile ayrim yapilior o kadar erkekde olduruluyor daha dun adanada kadin kocasini oldurdu 6 ay yatmadi Nasil bir

sistemdir anlamiyorum bu lanet toplumda erkegin hic bir degeri yok
  • bende aksini düşünüyordum bu konunun.

sonra bir gün metroda iki elimde tutacaklarda iken arkamın dönük olduğu kapalı bir bayan ciyak ciyak yardım isteyince döndüm baktım, gözlerimin içine bakıp dokunuyor bana bu sapkın herif dedi. ki ben 20 yaşındayım kadın rahat 40-45 var. allahtan emekli albaylara benzer bir amca ''oğlan filinta gibi, sana dokunacağına dağa taşa sürter be ablam'' tarzında bişey söyledi de millet sesini çıkarmadı. bi sonraki durakta inemedim bile acaba gerçekten yapmışta kaçıyor gibi mi görünürüm diye.

o yüzden savunuyorum o günden beri
  • Şirkette bir yetkili olsanız, kadın bir çalışanı kovulduğunu söylemek için odanıza çağırsanız ve durumu söyleseniz, çalışanınızın nevri dönüp odada bana sarkıntılık etti beni taciz etti karşılık vermeyince kovdu dese 7 düvel aklayamaz sizi.

Ha tabi şu anki şartlar altında eğer birde böyle birşey olmasa ne olayların üstü kapatılır ayrı ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 14 Mart 2018; 21:5:25 >
  • Konunun destekcisiyim

• quote:

seviştikten bir kaç hafta sonra ayrılmak istediğimi söylediğimde haklarını bildiğini söyleyip ilişkiye devam etmek zorunda bırakılmıştım,neyse ki daha zengin ve yakışıklı biriyle tanışarak kendisinin ayrılmasıyla olay sonlandı,benim için çok zor günlerdi içeri girmesem bile anksiyete bozukluğu baş gösterdi ve halen tedavi oluyorum.

ayrıca etrafımda ayrıldığı kocasından bu yöntemle intikam alan bir çok insan tanımaktayım.bir kadın henüz 8-9 yaşlarındaki çocuğunun aklına girerek öz babasına ''taciz etti'' iftirası attırmıştı,adam halen içeride,çıksa bile eskisi gibi olamayacağı bariz.

artık her ilişkimde fotograflar ve videolar biriktiriyorum,kanıt yoksa sende yoksun.

Senin etrafının bu sebepten mağdur birden fazla erkek arkadaşla dolu olması sence de biraz şüpheli değil mi? Tanıdığın herkes kendisini bu kadar ciddi bir suçla suçlayan kadına denk gelmiş, tesadüfe bak la.

• Nette denk geldiğim bir Bayan yazarın kaleme aldıkları. Mutlaka okuyunuz.

https://m.yeniakit.com.tr/amp/haber/431305/kadinlarin-dokunulmazligi-var-ama-erkekler-asagilanip-horlanan-koleler

• quote:

bir kız size sadece dokunup,bana tecavüz etti diyip üstünü başını yırtarak karakola giderse suçsuzluğunuzu kanıtlayana kadar içeridesiniz arkadaşlar. burada aslında kadının beyanı esas değildir diyen ergenleri takmayın. bir çok arkadaşım terk ettikleri kadınlar tarafından bu iftiraya maruz kaldı.

Bircok arkadaşınıza bu ithamda bulunulduysa belkide arkadaş çevrenizi bir kontrol etmeniz gerekiyordur hocam.
  • Beyler, düzgün kızlarla takılırsınız derdiniz olmaz, neden tırstınız bu kadar yaw...
    Eskiden kızın biri bozdu beni 18den küçüğüm diye iftira atsa gene sıkıntı olurdu, çok farklı değil, ayrıca kadınların hepsi de psikopat değil ya, kafası bozulunca tecavüz etti bana diye koynunuzdan kalkıp karakola gidecek?!?
    dert etmeyin, sadece az akıllı olun, karı kız peşinde sefil olmayın
  • Bu kanundan bizzat zarar gören bir kişiyim ben. İftira yoluyla darp raporu aldı. Sonra bana dava açtı devlet kamu davası. Kadınla daha kötü olduk boşanma davası açtı. Sonra meğer tüm konuşmalarımızı kaydetmiş. Beni kızdırıp kızdırıp tekrar arayıp kendi sustuğu benim konuştuklarımı ses kaydı yollamış. Şimdi hem ceza mahkemesinde işlemediği o bir suç yüzünden kendi kendini darp eden kadın yüzünden yargılanıyorum. Hem de boşanma davasında uğraşıyorum. Benim hayatımda görmediğim parayı toplamda 200-250 bin tl maddi manevi tazminat davasını görüyorum. Hepsi kadının para hırsından. Ama hakim neye bakarak karar verecek göreceğiz. Ardı önü olmayan ses kayıtlarının ufak bir kısmına bakarsa gerisini dinlemezse ben suçluyum. Ama tamamını ister bulursa ben haklılçyım. Ayrıca ispatı hiçbir şekilde olmayan yapmadığım suçtan devletin benden para almaya çalışması hukukun çöktüğünün kanıtıdır.

• Dünyanın her yerinde böyledir ve böyle olması gerekiyor ancak bizdeki kadın yada erkek insan kalitesi düşük olunca iftira oluyor haliyle .iftira etmeyi de büyük suç saymak lazim.

• 6284 sayılı kanun sadece taciz ve tecavüzü kapsamaz.

Eğer bir kadın ben kocamdan korkuyorum diye bryanda bulunursa bu adamı sorgusuz sualsiz evinden uzaklaştırırlar.

Tamamen hukuk garabetidir yürürlükten kaldırılmalıdır.

Sözde aileyi korumak için çıkarılmıştır ama daha çok yuvanın yıkılmasına sebep olmuştur.

Bu kanun ve kadını koruyor görüntüsü ile erkekleri cinayete teşvik edildiği sürece aklı olan resmi nikaha imza atmaz.

• ayanozer kullanıcısına yanıt
    Usta demek uzaklaştırmasalar günde 5 kadın cinayeti haberi dinleyeceğiz he mi?
    bence o dediğin uzaklaştırma pek bir işe yaramıyor, zaten adam olan iftira atan karının yanında ne yapsın? kendi uzaklaşsın daha iyi değil mi?
  • "Hukukta/adalette kurbana inanmak diye bir kavram yoktur, olamaz. "

Arkadaslar turkiyede yasiyoruz su cumleyi okuyupta I mean come on man :D

• Kesinlikle kaldırılmalı
    Erkeklerin yavaş yavaş uyanmasını takdir ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 15 Mart 2018; 0:0:56 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.