Sevgili genç ve yaşıt kardeşlerim. Hayatım boyunca az zevk alacağım ve tr şartları yüzünden nefret etmeye başladığım mesleği yavaş yavaş bırakma kararı aldım yıllardır aklımdan bir kere bile mühendis olma fikri çıkmadı hayalim bu..Özet geçerek tavsiye istiyorum.
Mesleğim: mat öğretmenliği devlet memuruyum(bununla ilgili açıklamam en altta)
Sıralamam ea :39 bin
Say:126 bin
İstediğim şey Türkiyeden kurtulmak burada psikolojim bozuluyor kişiliğim gereği düzensizlik hukuksuzluk gördüm mü huzurum kaçıyor susamıyorum.
İstediğim bölüm öncelikli bilgisayar mühendisliği hayalim en derin hayalim. Yeteneğim bir hayli fazladır eğtiim öğretim görmeden bile çevremde herkesin anlar bilir dediği kişiyim. Birşeyi araştırırken asla yorulmam sıkılmam zevk alıyorum. İngilizcem okuduğum dinlediğimi anlayacak düzeyde. Hızlı konuşmaları bile.bilimsel siyasi konuşmaları anlamıyorum öğrenirim.
Bilgisayar mühendisliği dışında başka mühendislikler olur mu evet olur yeterki beni ülkeden çıkarsın. Yada tr şartlarında kendini geliştirene yüksek maaşlar getirsin. Başlangıç maaşlarının farkındayım bu konuda yine de yorumlarınızı alırım.
SIRALAMAMLA İLGİLİ : Arkadaşlarlar deprem olduğundan beri şehir değiştirdim depremzedeyim eşyalarımı yeni evli iken tekrar aldım depremden dolayı. özel derslerim sıfırlandı devlette olduğum için dersanede çalışmadım son 2yıl. Şimdi bu sebepten netlerim düşmüş normalde sayısal sıralamam en kötü 90k olurdu çalışsam 70kya kadar sadece mat türkçe fulleyerek yaparım. Fiz kim biyoloji bilgim sıfır. Bunlara çalışırsam soru sayısının yarısına kadar neti kesin yaparım bu da beni 50klara getirir sanırım ,full Türkçe mat 1 mat2 ile. Mat1 mat2 full gelmese bile 1 boş 1 yanlıştan öteye normal yıllarda düşmezdim bu sene olmadı pasif kaldığım için. Seneyi bekleyip beklememem buradaki yorumlara bağlı olacak. Sıralamam kötü çünkü.
An alt 😊;
Kendimden bahsetmeden yargıları kıramam ;
Zamanında 45 bin sıralama ile lise mat öğretmenliği (5yıl) bitirdim(mühendislikler varken). Dershanelerde üni okurken çalıştım sonra profesyonel olarak devam ettim. Baktım atama yok ilköğretim mat öğretmenliği de bitirdim çalışmaya devam ederken . Sonra ilk kpss de atandım. 2020 yılı.
Ancak cahilliğimden etrafımda rehber öğretmen ve insan olmadığından en çok aşık olduğum yetenekli olduğum bilgisayar mühendisliği yazmadım.
Şimdi gelirim var mı var evet. Ama biliyorsunuz biz yeni atananlar da ev yok, kira ucu ucuna devam memur maaşı ile. (41k) Ek ders almıyorum alsam da 3 bin olurdu zaten.
Aileden gelirim yok. Sıfırdan hayata başladım. 35 yaşındayım evliyim. Hiçbir maddi güvencem olmadığı için orta yaş krizine girmeden hayatıma tekrar yön vermek istiyorum. Yani demeyin ki ya atanmışsın işte ne istiyorsun. Memur maaşındsn daha az maaş kalmadı atandığım günden beri ekonomik kriz. Öncesinde dershanelerin para vermiyor.
Not daha önceden hukuk da kazandım uzak şehirde diye gidemedim kayıt sildirdim.
Hukuk fakültesinde kaydım var 4 yıldır gitmiyorum
Tercih yapmama engel mi ? Yeni bölüm gelmesine engel mi ? En geç ne zaman üniversite kaydımı silmem gerekiyor yeni üniversite için ? lütfen yardımcı olun yaşım var biraz uzak kaldım güncel bilgilerden. Gidip kayıt silmem gerekiyorsa bugün son ise Arabaya atlayıp gideceğim hemen
Tütknetten aboneliğimi netspeede taşımıştım. Deprem günü 16.14te gelen otomatik türknet mesajı.
Sayin MUSTAFA *****, 2553876 abone numarali hizmetiniz, talebiniz uzerine iptal edilmistir. Mahsuplasma kontrollerini de en kisa surede tamamlayarak, size sonucu hakkinda sms ile bilgi verecegiz.
Netspeed herhangi bir mesaj bildirimre bulunmadı bulundu ise bilmiyorum.
Evim yıkıldı gibi bir şey Antakya da. Burdan gerekli yetkilinin görüp internet aboneliğimi kapatmasını bekliyorum.
Arayıp laf anlatacak halim yok perişanız. Şimdi buraya yazma fırsatım oldu.
Modem ve diğer parçaları da isteyeceklerse parasını yollarım. Yormadan kapatsınlar
Davet linki istiyorum turknet arkadaşını getir kodu yani
Başlıkta yazdığı gibi. Hakkı bitmemiş birisi varsa iyi olur
Hatay Antakya'da TT altyapısı kullanan fiber internet veren firmalardan en uygun ve en düzgün hizmet verenler hangileri bu bilgiye nerden ulaşırım ? Sadece Türk Telekom fiber var apt da ve sokakta.
Son edit: faturayı kaldırmışlar yani sorun ortadan kaldırılmış ancak tarafıma bir bildirim gelmediği için yaklaşık 1 ay sonra öğrendim. Tabi ben haklı iken bu kadar zahmet ve strese girdim ve bana yardımcı olmadılar ilk aşamada.
İlk aşamada kayıtlarını kendileri dinlese ve bana dönüş yapsalar olay sorunsuz kapanacaktı ve müşterileri kaybetmek ve kötü ün yerine her şeyi olumluya çevireceklerdi. Sırf bu yüzden üste sorunun çözüldüğünü bildirip alta yine de konuyu bırakıyorum. İyi niyet 3 ay sonra gelmez....
Abone numaram 9830103
Kullanmadığım internete çıkan kapanma ücreti:211tl
Olayın özeti : Adres değişiklikleri sebebiyle bulunduğum yerlerde altyapı olmadığı için eskiden "hizmetinden memnun olduğum" internetimi onların teklifi ile kapatmak yerine dondurmaya karar verdim. Olaylar böyle başladı. Dondurdum. İlk 3 ayın sonunda açtılar sözlerinde durmadılar aradım 2. Hakkımı kullanmak istedim yeniden kapatma kararı aldım. sözlerinde durmadıkları için haklı olduğumu söyleyip 2. Dondurma hakkımı verip çıkan kısa süreli faturayı sildiklerini söylediler. Tekrar dondu internet ve en son yine bulunduğum yerde altyapı çıkmayınca üyelik girişi yapıp "FATURA OLMADIĞINI GÖRÜP " kapatma kararı aldım ve dondurdum dedikleri sürelerde ARADA açık kalan sürede ve donmuş olan fatura olmaması gereken sürede kısaca her fırsatta kendi sözlerinin olduğu aralarda bile fatura kesip yollamışlar. Bu arada bu 6 ay öncesine dayanan sürede hiçbir şekilde bu faturalar sistemde yoktu son kapatmadan önceki girişimde dahil yoktu. Olsa derdim ki neyin faturası bu.
Bu sürelerin hiçbirinde (4.aydan emin değilim sadece) kesinlikle internet kullanılmamış modem takılmamıştır adreste altyapı yok ki modem takayım. Bunların yasal takibi mileni ile yaptığım görüşmenin kayıtları kısaca mahkeme kararınca uygun görülen her aşamada hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Kendim bizzat hukuk fakültesi öğrencisiyim eğer milenicom kontrol etmek isterse bilgilerimi vereceğim. Neden bunu söylüyorum kendim dahil avukat abilerim dostlarım vs her koldan bu işin yasal takipçisi olacağım. Görüşmelerimin kayıtlarını bir süre saklamak zorundalar bunu silerlerse de otomatik olarak haksız olduklarını önce bütün forum ahalisi sonrasında Twitter duyacak.
Öncelikle nasıl bir müşteriyim:
Faturamı kusursuz ödedim her zaman.
Bu arada 3 defa arkadaşını getirden müşteri getiren biriyim.
Ek olarak turkcel Superonline'ın internetim düzgün olduğu halde intrnetiniz sorunlu demesi ve davet etmesi üzerine bunu milenicom'a bildiren bir müşteriyim üşenmedim aradım bilgilendirdim ve teşekkür ettiler.
Peki ne yaptılar:
Aboneliği kapatmak istedim. dediler ki arayıp " donduralım"
dedim ki 3 ay yetmez bu bulunduğum adreste 6 ay gibi bir süre kalacağım taşındığım yerde internet olursa tekrar açarız olmazsa kapatmak zorunda kalırım.
Bana gelen yanıt şu "beyefendi 6 ay dondurma hakkınız var 3ay ardından 3 ay daha kullanabilirsiniz.
Bende dondurma açma kapama parası vs üçkağıt yok değil mi dedim ?
"Hayır, herhangi bir ücret yansımaz " dedi müşteri temsilcisi kişi. Ve otomatik tekrar dondurulacağını en kötü durumda benim kayıt açıp bildirdiğimdw tekrar dondurma hakkım olduğunu söylediler.
Peki dedik dondurdum.
3 AY SONRA DONDURMA BİTME SÜRESİNE YAKIN önce aradım bana müşteri temsilcisi diye anılan şahsın söyledikleri "böyle bir hakkınız yok yılda sadece 3 ay dondurma hakkınız var"
SÖZLERİNİ KAYIT AÇARAK HATIRLATTIM MALUM MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ DİYE BİR ŞEY YOK SİZ KAYIT AÇIYORSUNUZ KENDİLERİ ARIYOR .
ANCAAAAAK BİR CEVAP BİLE VERMEDEN KAYITI KAPATTILAR. TEKRAR AÇTIM TEKRAR KAPATTILAR.
Sonrasında internetin açıldığını görüp kapatma kararı aldım aradılar durumu yarım saat anlattım defalarca
"Siz HAKLISINIZ ÖZÜR DİLERİZ FATURA YANSITMAYACAĞIZ VE TEKRAR DONDURACAĞIZ" dedi müşteri temsilcisi şahıs ben ısrarla bana söz verildiğini o kayıtları incelenmesini talep ettim ve kapatın dedim lafı acayip uzattı özür diledi ve fatura çıkmayacak vs dedi tekrar ikna etti ve tekrar dondurdum.
3 ay geçmeden görüyorsunuz ki 7. Ayın son haftası ve 8. Ayın 31ine kadar yanı 9.ayın 1ine kadar fatura kesilmiş tekrar son olarak Ekim kesilmiş, yani 3 aylık dondurma süresini aşmadan nasıl oluyorsa tekrar Ekim'de fatura kesmişler.
Buradan sonrası daha garip adamlar 211tl fatura kesip
SİSTEME GİRİŞ YAPIYORUM ONLİNE OLARAK MÜŞTERİ BULUNAMIYOR E O ZAMAN SİTEDE BİR ŞEY VARDIR DİYORUZ DETAY VEREN O DA YOK . YAAANİ PAŞALAR KESECEK FATURAYI BEN GÖRMEDEN ÖDEYECEM BAK SEN BAK.
SONRA WHATSAPP DESTEK HATTINA YAZDIM VE YAZILANLAR ORTADA YÜKLÜYORUM
Düzenleme1: etiket
Düzenleme 2: imla yazım vs düzeltmeleri sıralama düzenleme
Eski konularda Pasifiklik var .
Lazer yazıcı tavsiyesi kullananlardan ve işin ustalarından istiyorum
1-fiyat üst limit)...........800 veya çok çok iyi basit dolumlu uzun ömürlü ise 1600.................................................................:
2-aylık ortalama çıktı sayısı.......1500-2000.....................................................:
3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili)....: Çok fonksiyonlu çift taraflı baskılı wifili mümkünse
4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz.........................:lazer
5-Renkli çıktı gerekli mi?........................................................hayır kesinlikle gereksiz........:
6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?.............: Kendim yapma veya satın alma taraftarıyım çok farketmiyor baskı sayım çok ise kendim yapmam mantıklı eğer az ise hazır alırım
7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?.......... teknik servisi tamircileri yaygın..:
8-Fax özelliği isteniyor mu? ......................................................hayır......:
9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ......................................:wifi+usb
TV de speaker box micro Dimming özelikleri hakkında yardım
Arkadaşlar 2 TV arasında kaldım. Bir tanesi elimde ve iade şansım var. Diğerini ise soruma cevap bulursam alıp elindekini iade edeceğim.
Elimdeki TV de micro Dimming, Real vision pro, speaker box(sesle alakalı) yok. Va panel. 4 HDMI 2 USB mb130e anakart 1.5 ram smart.
Alacağım TV de bunlar var. Alacağım TV 200tl daha ucuz. ips panel. 2hdmi 1 USB mb230 anakart 1.25 ram smart
Film ve ses kalitesini önemsiyorum. Speaker box olup olmaması ve saydığım diğer özellikler (yazılımsal) ne kadar fark eder ? Sizce bu özellikleri tercih etmeli miyim?
İade konusuna gelince TV kontol edildi kutuda duruyor amazondan alındı iade durumunda zorluk yaşamam olası görünmüyor. Alacağım TV ise Hepsiburada bir satıcı 9.2 puanlı
Konumuz eba ve internet bağlantısı gerekliliği ve eba için verilen yalandan 8gb.
1.eba her canlı oturuma 150-500mb internet götürüyor.
2. Eba için verilen ücretsiz internet canlı derste işlemiyor o zaman anlamı ne ?
3. Bu eba için verilen ama kullanılması engellenen internet için firmalar ile MEB arasında nasıl bir anlaşma var ? Varsa ne kadar alıyor operatörler? Bu para kimin cebinden çıkıyor? Gerçekten operatörlerin gönlünden koptu ise neden canlı derste işlemiyor? Dalga geçerek eğleniyor mu operatörler?
4. Bu devletin hakimi savcısı nerede? Eğitim hakkı en öncelikli anayasal vazgeçilmez haklardan birisi. Eğitimde fırsat eşitliği de öyle. Öyleyse köylerde kırsalda ilçelelrde internet neden çekmiyor 4g ile ? Çocukların tabletleri nerede ? Toplanan para nereye gitti?
5. Para toplamak mı lazım devletimizin kendi geleceği olan eğitim için yapacağı yatırım için yardım mı lazım?
6. Madem bunların hiçbirini sağlamıyosunuz virüse rağmen toplu salgınlara rağmen açın okulları?
7. Neden mebte herşey 2 gün önceden belli oluyor? MEB memurları hangi meslekten mebi yönetenlerin eğitim yönünden aldıkları pedagojik eğitimler var mı ? MEB bakanı öğretmen eyvallah ama gerisi nedir? Bu bakanlık planlı bir iş yapmaz mı ?
8. 1 ay oldu hala operatörlerden ses yok devletten internet adımı yok ttnin yüzde 49u devletin değil mi ?
.9 vatandaş söylenmekten başka ne yapıyor neden toplu operatör protestosu yapmıyoruz?
|
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.292
İkinci El Bölümü Mesajları: 145
Konularının görüntülenme sayısı: 20.568 (Bu ay: 517)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 916 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar