Şimdi Ara

Hali hazırda meslek sahibiyim öneri istiyorum Sayısal 126 bin ea 39 bin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili genç ve yaşıt kardeşlerim. Hayatım boyunca az zevk alacağım ve tr şartları yüzünden nefret etmeye başladığım mesleği yavaş yavaş bırakma kararı aldım yıllardır aklımdan bir kere bile mühendis olma fikri çıkmadı hayalim bu..Özet geçerek tavsiye istiyorum.

Mesleğim: mat öğretmenliği devlet memuruyum(bununla ilgili açıklamam en altta)

Sıralamam ea :39 bin

Say:126 bin

İstediğim şey Türkiyeden kurtulmak burada psikolojim bozuluyor kişiliğim gereği düzensizlik hukuksuzluk gördüm mü huzurum kaçıyor susamıyorum.

İstediğim bölüm öncelikli bilgisayar mühendisliği hayalim en derin hayalim. Yeteneğim bir hayli fazladır eğtiim öğretim görmeden bile çevremde herkesin anlar bilir dediği kişiyim. Birşeyi araştırırken asla yorulmam sıkılmam zevk alıyorum. İngilizcem okuduğum dinlediğimi anlayacak düzeyde. Hızlı konuşmaları bile.bilimsel siyasi konuşmaları anlamıyorum öğrenirim.

Bilgisayar mühendisliği dışında başka mühendislikler olur mu evet olur yeterki beni ülkeden çıkarsın. Yada tr şartlarında kendini geliştirene yüksek maaşlar getirsin. Başlangıç maaşlarının farkındayım bu konuda yine de yorumlarınızı alırım.

SIRALAMAMLA İLGİLİ : Arkadaşlarlar deprem olduğundan beri şehir değiştirdim depremzedeyim eşyalarımı yeni evli iken tekrar aldım depremden dolayı. özel derslerim sıfırlandı devlette olduğum için dersanede çalışmadım son 2yıl. Şimdi bu sebepten netlerim düşmüş normalde sayısal sıralamam en kötü 90k olurdu çalışsam 70kya kadar sadece mat türkçe fulleyerek yaparım. Fiz kim biyoloji bilgim sıfır. Bunlara çalışırsam soru sayısının yarısına kadar neti kesin yaparım bu da beni 50klara getirir sanırım ,full Türkçe mat 1 mat2 ile. Mat1 mat2 full gelmese bile 1 boş 1 yanlıştan öteye normal yıllarda düşmezdim bu sene olmadı pasif kaldığım için. Seneyi bekleyip beklememem buradaki yorumlara bağlı olacak. Sıralamam kötü çünkü.

An alt 😊;

Kendimden bahsetmeden yargıları kıramam ;

Zamanında 45 bin sıralama ile lise mat öğretmenliği (5yıl) bitirdim(mühendislikler varken). Dershanelerde üni okurken çalıştım sonra profesyonel olarak devam ettim. Baktım atama yok ilköğretim mat öğretmenliği de bitirdim çalışmaya devam ederken . Sonra ilk kpss de atandım. 2020 yılı.

Ancak cahilliğimden etrafımda rehber öğretmen ve insan olmadığından en çok aşık olduğum yetenekli olduğum bilgisayar mühendisliği yazmadım.

Şimdi gelirim var mı var evet. Ama biliyorsunuz biz yeni atananlar da ev yok, kira ucu ucuna devam memur maaşı ile. (41k) Ek ders almıyorum alsam da 3 bin olurdu zaten.

Aileden gelirim yok. Sıfırdan hayata başladım. 35 yaşındayım evliyim. Hiçbir maddi güvencem olmadığı için orta yaş krizine girmeden hayatıma tekrar yön vermek istiyorum. Yani demeyin ki ya atanmışsın işte ne istiyorsun. Memur maaşındsn daha az maaş kalmadı atandığım günden beri ekonomik kriz. Öncesinde dershanelerin para vermiyor.

Not daha önceden hukuk da kazandım uzak şehirde diye gidemedim kayıt sildirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam her sınava çalışan öğrencinin merak ettiği bir şeyi gerçekleştirmişsiniz hepimiz bir kere "ya bu matematik öğretmeneleri tyt ayt mat fullese daha iyi yerleri okuyabilir türkçe fen yapmakta ne var" demişizdir.Benim lisedeki bir matematik hocam hocalığı bırakıp tıp yazıp okumuştu bence matematik full beklentinize göre sıralamanız kötü kesinlikle tercih yapmayıp bir daha girmenizi öneririm ama düşünmeniz gereken çok etken .

Evlisiniz hayatın devam etmesi için sabit para akışının olması lazım sizi en az 5 6 yıl idare edecek para, birikim, yatırım ,planınız varsa olur veya evlisiniz eşiniz memursa ve size destek olurum derse olur en az 5 yıl sürecek çünkü.

Hedefinizi bence düşük tutmuşsunuz matematik türkçe zaten cepte demişsiniz 35+ garanti yani yapmanız gereken sadece fen ve tyt sosyal kalmış tyt sosyal 15+ için 1 2 ay çok bile olur geriye kaldı 6-8 ay 6 8 ayda temel fenin içinden geçersiniz tyt 15+ garanti ayt 30+ garanti diyorum ki böyle yaparsanız ilk 20k gelmesi lazım hele birde ayt zor olup kimse yapamazsa daha avantajlı olursunuz 10k altına kadar yolu var.

Türkiyenin en iyi yerlerinde en iyi okullarda okuyabilirsiniz ama okumak zaman ve emek alacak yaşınız psikolojiniz uygunsa neden olmasın.

Hedef yurtdışı ise taü gibi almanca eğitim veren bir üniversite tercih edilebilir veya çok başka tercihler düşünebilirsiniz.

Sayısal değil ea da da iyi sıralamalar yaparsınız ama hedefiniz için ea da derece yapmanız lazım o biraz daha zor olur sizin iin edebiyat fln çalışacaksınız.Bu sıralamayla tercih yapmayın.ytd.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Yorumun için teşekkürler. Meb yönetmelikleri gereği ve biriken puanım gereği bulunduğum ilden ayrılamıyorum. Eşimin işi de asgari ücret ve başka yerde de iş bulacağını sanmıyorum. Bu sebepten sadece Adanadaki bölümlerden tercih yapıp bitirebilirim diye düşünüyorum.

Çok tecrübe isteyen ancak sıralamamım yettiği 3 mühendislik var endüstri ve makina mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği (hepsi ingilizce )bunlar aplarsan türkeş üniversitesinde geliyor. Yeni ama garip bölümler de yok değil ancak içerik ve gelecek bilmediğim için çekiniyorum yazmaya.

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ İNG

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ İNG

ler

BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ

BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ

• Hocam bir sene daha hazırlanıp çukurova diş olur çukurova bilgisayar veya eee olur bunları düşünür müsünüz çukurova tıp bile olabilir ama tıp okuması çokk zor. Ben yurtdışı ve gelecek için diş bölümünü çok iyi bir konumda görüyorum.Bu sene çukurova makina deneyebilirsin alparslan türkeşi tavsiye etmem arkadaşım okudu beğenmedi yatay geçiş yaptı.

Ben şöyle düşündüm aslında. Bilgisayar mühendisliğini bitirmenin diploma almaktan başka faydası yok (çok iyi bölümler dışında adanadaki de çok iyi bölüm değil top 5 değil). Endüstri mühendisliğinden yürüyüp okurken programlama diline odaklanıp yazılım alanında ilerlemek. Bu sayede pc mühendisliği isteyen işlere biriken (biriktireceğim) tecrübeleri kullanarak girebilirim. Çok mu yanlış. Sizin mesleği öğrenebilir miyim ?

arkadaşınız alparslan türkeş makineden nereye geçti ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.