Şimdi Ara

2024 yks ea ilk bin aralığında olan öğrenciler için yardımlaşma başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, forumda ilk bin aralığında eşit ağırlık başlığı hiç göremediğimden ötürü bu başlığı açma gereği duydum. Bu sene 420 gibi bir sıralama yaptım ama kafamda tam bir plan oluşturamadım, benzer problemleri olan insanlar varsa birbirimize yardımcı olabiliriz.

• hukuk düşünülmüyorsa boun işletme geliyorsa başka bir şey düşünmeye gerek yok gibi

• Eşit ağırlıkta Türkiye'nin en iyi bölümü Boğaziçi YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) Hayırlı olsun hocam, geçen senelerde 67. mi ne girmişti ilk sıradan 700lerde kapattı.

• ekmekarasıdöner1 E kullanıcısına yanıt

Hocam hukuk istiyordum ama sıralamamın biraz arada kaldığını düşünüyorum, 400 ile 1500 arasında neredeyse üniversite yok ve kendimi garantiye almak için işletme yazmayı düşünüyorum.

• emektar91 kullanıcısına yanıt

Ybs hakkında çok zıt iki taraf var hocam, öneren gerçekten çok iyi olduğunu söylüyor önermeyen ise gerçekten ne kadar boş bir bölüm olduğundan bahsediyor. Benim aklıma da pek yatmadı açıkçası ama tamamen kapalı değilim bu bölüme, tercih dönemine kadar biraz daha araştıracağım.

• Parzival42 kullanıcısına yanıt

hocam herhalde bir on yıla bile kalmaz çok daha yakın bir zamanda işletme iktisata daha da yaklaşır yada yavaş yavaş onları geçer, bilişim devrinde 50li yıllardan kalma o bölümler o-kun-maz. e tabi ybs gibi bir alternatif olmazsa okunurdu, hele sizin sıralamadakiler zaten bu sene de ybsye büyük bir tercih kayması gerçekleştirecekler. ancak dediğim gibi önemli olan ne istediğiniz, yurt dışı imkanları çok yüksek olan, maaşı dolgun ve teknolojiyle ilişkili bir bölüm lazımsa ybs tabikide müthiş ve en kuvvetli alternatif. Siz ne istediğinizi bulabilirsiniz iyice araştırın, içinize en çok sineni, kalbinizin de sesini dinleyin.

Gerçekten öyleymiş çılgın bir hale geldi ea sıralamaları

sabancı yeni aklıma geldi düşününce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam ben yurt dışı imkanını hukuk istediğim için tamamen kafadan elemiştim. İşletme, ekonomi, ybs gibi bölümlerin sadece yurt dışı konusunda değil maaş, iş imkanı vb. konusunda önünün çok daha açık olduğunu biliyorum ama ilgimi ve kendimi bu bölümlere gerçekten ne kadar verebileceğimden emin değilim. Bu gibi nedenlerden ötürü hukuk düşünüyorum ve ilgimi çekiyor gerçekten, cevabınızı da dikkate alacağım çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parzival42 -- 19 Temmuz 2024; 17:49:54 >

Ya hak vermek istiyorum da çok anlamsız konuşuyorsun bilişim devrinde 50li yıllardan kalma bölüm okunmaz nasıl bir mantık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

siz bilirsiniz hocam yalnız birkaç hafta derinlemesine araştırdıktan sonra birkaç haftada düşüne düşüne ilerleyin, asgari ala ala yıllarınızı geçirmenizi istemem.

• tamam kardeşim en iyi bölüm çalışma ekonomisi oldu mu ? rahatladın mı? CENG CTIS MIS dururken biraz relax ya, amacım senin okudugun sözel ağırlıklı bölümleri kötülemek değil sadece gerçekleri söylüyorum.

Usta ben ybs iğrenç demiyom ki boğaziçi tmde hemen her bölüm aynı işleri yapıyor ama sen gereksiz kötülüyorsun diğer bölümleri sanki ybsciler allah econcular kasiyer oluyormuş gibi bir algın var

• ahah istatistik bir bilim, farkındasındır herhalde ben bilime dayanarak konuşurum, gayet başarılı ekonomistlerde var ancak istatistiksel olarak kaçı işsiz kaçı asgari alıyor kaçı iyi kazanıyor kaçı c level yönetici? bir de aynı soruyu ybs açısından soralım? e tabi ybs çok daha yukarda. bu demek değil ki econ vb. çöp. muhakkak okuyanı da olur başarılı olanı da olur. Ancak önemli olan doğru bilgileri aktarıp seçimi şahsa bırakmak öyle değil mi ? bak yukarı aksini söylemiş miyim? net olmak lazım biraz. kırıp dökmüyoruz da, lütfen.

Sabancıyı göz ardı etmeyin mühendisliğe kaymak istiyosanız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eğitim harici destek bursunu sadece sabancı ve bilkent verir. anne baba parasına muhtaç kalmak ya da yurt bulamayıp açıkta kalmak istemiyorsan boğaziçi'yi kafadan ele. aynı şekilde koç'u da.

istediğin bölüme ve istediğin şehre göre bilkent sabancı arasında seçim yap bence. örneğin şu an sabancı'ya gelsen 2 kişilik yurt + 12 bin lira alırsın, yurtta kalmazsan aylık 27 bin lira. yurt parasını peşin verdiklerinden değerlendirirsen 30 bile edebilir.

bu dört okulun dördü de iyi, sidik yarıştırmaya lüzum yok ama maddi açılardan çok farkları var. ben bunu göz önünde bulundurarak seçim yapmıştım. senin için sosyal ortam çok önemliyse ama girişkenlik konusunda kendine güvenmiyorsan bilkent ve sabancı'da zorlanırsın, onu da söyleyeyim. örneğin sabancı'da fasshane ve starbucks diye iki tane göt deliği ortam var, alayı mikrop. işin komiği başka da sosyal bir ortam yok kulüplerden birine kapağı erkenden atmadıysan. boğaziçi'nde vesaire böyle bir sosyal ortam derdi yok. daha steril bir ortam var ve okul arkadaşlarına da muhtaç değilsin, çünkü şehrin ortasındasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federerinbilegi -- 19 Temmuz 2024; 18:44:8 >

hukukta yurt dışı biraz ağrılı bir süreç ama imkansız değil özellikle bilkent buna çok imkan sağlıyor etkinliklerle. Maaş konusunda ise hukuk okursanız maaşınızın sınırı olmayacak bir süre sonra öyle bir durum da mevcut

• ekmekarasıdöner1 E kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim, ihtimali düşük olsa da tutturabileceğimi umuyorum ben de.

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Aklımda mutlaka bulunduruyorum fikirlerin hâlâ değişkenlik gösterebileceği bir dönemdeyiz. Sabancı özellikle burs ve yurt konusunda rahatlık sağladığı için sıcak bakıyorum çünkü iki konu da benim için çok büyük bir sıkıntı.

• 400 yapıp, hukuk için nasıl arada kalmiş sırlama olabilir kaç yapacaktın daha hocam. Hukuk hakkında hiçbir firkrimde yok bundan kaynaklıda olabilir.

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt

Arada kalmaktan kastım yazamamak anlamında değil, herkesin bildiği ve istediği iyi üniversitelere sıralamam yetmiyor desem daha doğru olur. Tabii ki Koç veya daha iyi bir üniversiteyi tutturamadığım için hayat bitmiyor 1500 civarındaki bir yeri yazmak hiç mantıksız değil ama insanın aklına takılıyor yine de. Bu gibi nedenlerden ötürü farklı bölümlere bakıyorum. İnsan her türlü kalbinin sesini dinlemeli sırf boun işletmenin adı var diye yazmanın da bir mantığı yok, aklıma yatarsa ve gerçekten istersem düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parzival42 -- 20 Temmuz 2024; 12:35:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.