Work and travel
Merhaba arkadaşlar gelecek yaz wat yapmayı düşünüyorum
1 sene mezuna kaldım
1 sene hazırlık okudum
Ve bölüm değiştirdiğim için 1 sene de kaybım var
Gpa yi yüksek tutmayı düşünüyorum bu sene ve ingilizceyi de okey sayabiliriz
Gidebilme ihtimalim var mı sizce
İtü myp yapacaklar
İtü myp yapacak arkadaşlar, hangi bölüme yapacaksınız
Ben mat mühe yapacağım
İtü mat myp yapacak var mı
Merhaba arkadaşlar kendisi ya da arkadaş çevresinden biekn duyan var mı, mat içşn myp yapacak birilerinden haberdar mısınız
myp ile temel bilim bursu
myp ile odtü matematiğe geçiş yaparsam temel bilim bursu alabiliyor muyum
itü makineden geçeceğim
Myp ile matematik okumak
Merhaba arkadaşkar
Myp ile matematik bölümne geçiş yapsam temel bilim bursu almaya hak kazanıyoe muyum
Sonuçlar tercihlerden ne kadar zaman sonfa açıklanıyor
2 ağustos da terxihler bitiyor, ortalama kaç hafta sürüyor yerleştirme sonuçlarının açıklanması
Odtü myp
Odtüye myp yapmış ya da bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Hazirandaki odtü hazırlık sınavına girmedim çünkü o zamanlar odtü düşünmüyordum zaten
Şuan ise odtü geçmeyi düşünüyorum
İngilizce yeterlilik kısmı nasıl işleniyor bilgisi olan var mı? Eylüldeki profa girebilir miyim. Girip girilmeme konusunda net bir şey yazmıyor. Giremezsem sonuç ne oluyor ya da girip başarısız olursam ne olacak
Yeni açılan AI bölümleri hk.
Arkadaşlar o okul, bu okul, şu okul batının vizyonu ve ihtiyacı olan ve şimdilerde de doğuya(Türkiye) nihayet gelebilmiş olan AI odaklı bölümleri kendi ülkemizde açma girişimde bulunuyor. Bunun neresi kötü, ne bu çekememezlik. Ülkede her alanda olduğu gibi bu alandada maalesef ki yeniliğe karşı çıkılıyor. Hadi başka durumlarda yeniliği eleştiren insanlar cahil, vizyonsuz kesim diyebilirim. Ama siz geleceğin zihinleri olarak ki bunun eleştirmesini tr de top üniversite öğrencileri yapıyor-odtü, boun, bilkent vs-. Arkadaşlar, yok efendim batıda AI odaklı bölümler isminde AI geçirmeyi gerek duymuyorlar, popülerlik yapmıyorlar. İsim vermek gerekirse İTÜ sıralamara oynamak adına AI isimli bölümler açıyo, bölümlerinde profesör eksiği varmış, ders programı belli değilmiş vs. Bırakın açsın iyisiyle kötüsüyle bir şeyler yapsın, bugün İTÜ yapar yarın başka bir üniversite. Yapay zekanın durumu ve geleceği ortada. Oldukça önem arz eden bir alan. Bu alana ülke olarak sessiz mi kalalım. Hiçbir şey yapmayalım da batıyı mı izleyelim. Batı kendi AI ihtiyacını karşılasın sonrasında türkiyeye akademisyen mi ithal etsin. Anlamıyorum ki nasıl bir düşünce içerisindesiniz. Ülke olarak bizimde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Birbirimze destek olmak varken her durumda ve her alanda olduğu gibi bu alandada biri diğerini kötülüyor. Bırakın İTÜ açsın bölümünü kalifiye elemanlar yetiştirsin 10 15 sene sonra o kişiler Türkiye ye dönüp mevcut şirketlerde, kamuda çalışşın ülkeye bir faydası dokunsun. Bazılarıda akademi odaklı ilerlesin sağdaki soldaki top üniversitelere akademisyen olarak yerleşsin. Ülke böyle gelişir arkadaşlar. Yok efendim yurtdışında İTÜ'nün ismi şu üniden bu üniden iyiymiş kötüymüşte. Arkadaşlar kendinize gelin İTÜ AI kısmında diğer üniversitelerden önce davranmışsa bırakın yapsın. Yurt dışına çıkarsın mezunlarını ki batıdaki insanlarda Türkler de bir şeyler yapıyor desin. Türkleri tanısın. Batıdaki insan sizce İTÜ, ODTÜ ayrımını yapabilir mi ya. Siz şuan oxford, MIT, Cambridge, Standford ayrımı vs yapıyor musunuz. Yarın birgün bunlardan kabul alsanız koşa koşa gidersiniz. İTÜ, ODTÜ, KOÇ, BOUN, SABANCI, BİLKENT vs. Bunlara sahip çıkmalıyız arkafaşlar. Sürekli forumda dönen o üniversite mi iyi bu üniversitr mi kötü muhabbetleri. Bırakın şunu artık. Ülke sınırları dışına çıkıldığı an hiçbiri para etmiyor. Hiçbiri bir diğerinden kesin üstünlük sağlayamıyor. O üniversite dünya sıralamasında 300müş bu üniversite 500 müş ee yani sizce 300 olan daha mı iyi. Trden dışarı çıktığın anda kimse o sıralamayı bilmeyecek ve seni türk olarak yargılayacak. Koç, sabancı, itü, odtü ayrımı yapmayacak.
Odtü econ kaç ile kapatır
Son 4 senenin düşüş oranına göre tüm faktörleri devre dışı bırakırsak sadece matematiksel hesap ile 1250 dolayında kapatıyor.
1340 geldi benim sıralama
Geçen sene 1715 ile kapatmış
+ odtü işletme 10 kontenjan düşürdü
Boğaziçi
uluslararası tic
Ybs
Turizm işletmeciliği kontenjan artırdı toplam 20-30 kontenjan
Bunlar matematiksel sıralamada hesaplanmayan veriler, ki idealist şekilde hukuk, psikoloji, siyaset vb. Bölüö okunak isteyenlerde matematiksel hesaplamada yok.
Sonuç: 1250 ile kapatamaz, ama buna yakın sıralama olacaktır. Siz ne diyorsunuz
Aynı anda myp ve yks yerleştirme
Bu durum hakkında bilgisi olan var mı
Ayrıxa yks yerleştirme sonuçları zaman açıklanacak bunu bilen var mı
Myp için 1-15 ağustos tarihleri arasında yapılacak deniyor
Çakışıp çakışmaması ne gibi bir durum yaratır
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 773
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 34.177 (Bu ay: 401)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 360 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar