Şimdi Ara

2012'den beri ÖSYM sınavlarına giren bir kardeşiniz olarak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TYT-AYT sınavı hakkındaki yorumumu yazmak istiyorum. sonda da olası tahminimi yapacağım. Eski sistemde ygs denilen sınavlara girdim ilk sene yerleştim. daha sonra kendimi denemek amacıyla her sene katılmaya karar verdim.2015den bu yana sabah erken kalkma üşengeçliğimden girememiştim.sonuçlarım ygslerde genelllikle 10-20k arası, lyslere çalışmadığım için 25-35k civarlarında geliyordu. bu sene de sistemin değişmiş olduğu bir sınava denk geldim.Eski sisteme göre ben pek bir değişiklik göremedim diyebilirim. Tek farkla türkçe.Çeldirici seçenekler fazlasıyla vardı en az 6-7 paragraf sorusu 2-3 kez okuma gerektiriyordu. ben daha önce sınavlarda türkçeye 1 saat civarı harcıyordum bu süre 70-75 dk sürdü diyebilirim.Türkçenin zorluğu diğer testlerdeki başarımı düşürdü daha panik halinde sınavı bitirdim. matematikte ne işaretlediğimi hatırlayamadığım için kontrol edemedim.zaten yetişmedi.fen ve sosyale gelirsek ösym geleneğini bozmamış aynı çizgide devam etmiş.testlerin zorluk seviyesi yüksek değil. felsefe ayırt edici olmuş 1 tık.bizim zamanımızda din kültürü yoktu ama öncüller paragraf okumaya dayandığı için pek zorluk çekmedim.
    AYT'ye bakarsak matematik testini açınca bir şaşırdım açıkcası. logaritma öncüllü soru,fonksiyon grafiği öncüllü soru ve olasılık sorusuna kadar hız kesmeden geldim. geodaki sinyal sorusunu ve dönme dolap sorularını da atladım çözümünün biraz zor olduğunu düşündüğüm için. 5 soru hariç zeytinyağı kıvamında testti.Ki turlama tekniğiyle çözdüğümde en az 10-15 boş bırakıp çözerdim daha önceki sınavlarda. geldik ayt fene.fizikte 2 tane çeldirici soru biyolojide 3 tane saptadım. onlara da en son karar verdiğim de sınavın bitmesine 40 dk vardı!. döndüm matematiğe sınav bitene kadar işlem hatası var mı diye kontrol ettim.
    Bu şekilde orta düzeyde sorulmuş sorulara 180dk süre verilmesi saçmalık.120 dk verselerdi 70 netler iyi sayılabilirdi.180 dkda edebiyat sorusu da çözülebilirdi yani.tabiki bu benim yorumum.sosyal medyada yapılan yorumlara da bakıyorum herkes aytyi 70+ bekliyor.Tytde pek değişiklik olacağını sanmıyorum ama ayt netlerinizden sıralamanızı hesaplarken matematikten 5 net düşün derim en az. aytyi full yapanları etkilemeyecek.aytden 1 yanlış bile ilk 1000 içine girmeyi zorlaştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 12 Temmuz 2020; 0:20:45 >

• 6 sınava girmiş olmanız bence bu sınavı doğru yorumlayabileceğiniz anlamına gelmiyor. öss / ygs-lys / ales sınavlarına göre sistem tamamen farklı. eğer ösym sınavlarında az çok tecrübeli olanlar sınavları doğru yorumlayabiliyor olsaydı forum diye bir oluşum olmazdı zira büyüklerimiz her şeyi biliyor konumda olurdu. 2018 ve 2019 yks sınavlarının dinamiklerinden başka bir dayanak noktası yok şu anda aşağı yukarı yorum yapabilmek için. öss veya diğerleri düzgün bir ölçüt değil. lys'de iyi sıralamalarda 1000 kişi belki oynatmayan 5 lys/ayt matematik neti bu sistemde 1. adamı belki de 10bin kişi geriye atacak.

sizin veya bir başkasının sıralamalarla ilgili yazdığı şeyler benim umrumda değil ama burada her yazılana inanacak kadar saf dostlarımız var. bari onları düşünün de yazmayın şöyle şeyler. gelince göreceğiz işte.
  • Birazdan Linçlerler seni hocam aMa c0R0nA vardıĞ ye@.Dürkce cok zordu m0rQ ?.Adamlara 40 sorudan zor soru göster diyorlar fizikteki dalga sorusu hariç bişey gösteremiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    Dalga sorusu zor degildi ki moruq

• Bence de değildi zaten.Amaç zor soru gösterip gereksiz hayal kurmak

Çünkü soru yanlış
    Ertan Sinan Şahinyoutube
    2020 AYT Fizikteki Girişim Sorusu Cevabı Yanlış mı? İptal Edilebilir mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=FIdJgBmAAYo&t=452s
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Bu videoyu yapan adam zaten dhda ilk konuyu açan adamGereksiz yere ayrıntılı düşünmüş hepsi bu.Yanınızda mendille gezin ağlayacak yer arıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Diren Sıpaydi

Bu videoyu yapan adam zaten dhda ilk konuyu açan adamGereksiz yere ayrıntılı düşünmüş hepsi bu.Yanınızda mendille gezin ağlayacak yer arıyorsunuz
    Ayrıntılı değil ki müfredata göre düşünülmüş şekli bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Soru doğru. Ağlayanların göz yaşlarıyla banyo yapıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • +1

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 tane öss 2 tane ales sınavına girdim.tecrübeme dayanarak söylüyorum boş lakırtı değil.
  • 6 sınava girmiş olmanız bence bu sınavı doğru yorumlayabileceğiniz anlamına gelmiyor. öss / ygs-lys / ales sınavlarına göre sistem tamamen farklı. eğer ösym sınavlarında az çok tecrübeli olanlar sınavları doğru yorumlayabiliyor olsaydı forum diye bir oluşum olmazdı zira büyüklerimiz her şeyi biliyor konumda olurdu. 2018 ve 2019 yks sınavlarının dinamiklerinden başka bir dayanak noktası yok şu anda aşağı yukarı yorum yapabilmek için. öss veya diğerleri düzgün bir ölçüt değil. lys'de iyi sıralamalarda 1000 kişi belki oynatmayan 5 lys/ayt matematik neti bu sistemde 1. adamı belki de 10bin kişi geriye atacak.

sizin veya bir başkasının sıralamalarla ilgili yazdığı şeyler benim umrumda değil ama burada her yazılana inanacak kadar saf dostlarımız var. bari onları düşünün de yazmayın şöyle şeyler. gelince göreceğiz işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diren Sıpaydi

Kendiniz cevap anahtarına göre doğruyu işaretlediğinizi sanıyorsunuz. İğne size batmadıkça yanlış olsun umrunuzda değil zaten. Hayatta yanlışa yanlış demeyi öğrenmeniz gerekiyor. Hee aağlAmayın yaaa demek sizi eğlendiriyorsa bu da kendi probleminiz. Ayrıntılı düşünmek ne zaman suç oldu ?

• knitta kullanıcısına yanıt
    yorum yapma hakkım var ve yaptım. ben sıralamaları 10la 100le çarpın demedim ki. mat netlerinizden en az 5 silin diyorum. anlamak istemiyorsunuz matematiğin kolay olduğunu. sınav açıklanınca göreceğiz en az 5000 kişi matematiği full yapacak.

• Garrisonun Kuklası kullanıcısına yanıt
    evet matematik kolaydı, ben de dikkat hatalarıyla 38-2 yaptım zaten.ama bu kadar fark edeceğini ben dahil kimse beklemiyordu çünkü daha önce hiç olmamış bir durum bu. ön görmek zor.
    sonradan cevap vermek için bazı yorumları favlamıştım bu da onlardan biriydi. hocam maalesef dediğiniz yanlış çıktı. netlerimden 5 değil 6 net silmem gerekti :D

hakkınız var tabii ama kötümser olmamak adına yazmıştım ben açıkçası. zaten birkaç güne sonuç gelince sevinecek veya üzülecek işte, şimdiden karamsar olup üzmeye gerek yok diye düşünmüştüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.