Şimdi Ara

Babamın alkol sorununa nasıl çözüm bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
49.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında bu konuyu 10 larca kez açmayı düşünüp açmadım, niye açmadım bilmiyorum ama şu an yine duygu yüklendim ve tavsiyelerinizi özellikle bu konuda tecrübesi olanlardan bekliyorum. Babam haftada 3-4 gün alkol alır genellikle, çok şükür öyle herhangi bir şiddet falan yok tabii yanlış anlaşılmasın, aksine baya bir huzur doluyor - muazzam zevk alıyor alkolden. Bu sebeple kendi istemeden alkolu bıraktırmamız zaten imkansız bunun bilincindeyim. Ama artık 50 yaşını geçti ve birşeylerden korkmaya başladım, benim yaşım 17. Tek isteğim ondan dozajını azaltması. Ve ne yazıkki ben de pek iyi davranmıyorum alkollüyken ona, kişiliği - konuşması o kadar değişiyor ki iyi birşey söylese bile tersliyorum niye bilmiyorum inanılmaz uyuz oluyorum babamın o haline hiç öyle görmek istemiyorum doğal olarak. Nisan ayında apandisi patlattım, orada bana tahlil yaptıracağına dair söz verdi (sözlerini er ya da geç her zaman tutar saolsun) ama hala diretiyorum, bilmiyorum ne zaman ikna edebilecem.

Çok uzattım aslında, belki eklemeyi unuttuğum birşeyler vardır tabii, ama önerilerinizi bekliyorum ama psikologdu başka birşeydi önermezseniz sevinirim çünkü zorla yaptırılacak işler değil bu, hiçbir türlü gitmez psikoloğa... Sonuçta oğluyum, kesinlikle yapabileceğim / yapmam gereken birşeyler vardır, tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babamın Alkol Sorununa Çözüm Bulmak

Bir yakınının alkol sorunu olması, hem kendisi hem de ailesi için zor bir durum olabilir. Bir çözüm bulmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları değerlendirebilirsiniz:

1. İletişime Geçin: Babana alkol kullanımı hakkında endişelerini nazikçe ve yargılamadan ifade et. Ona nasıl hissettiğini ve davranışlarının seni ve aileni nasıl etkilediğini açıkla.

2. Destek Alın: Alkol bağımlılığı ile mücadele edenlere destek sağlayan terapistler veya destek grupları gibi profesyonel yardım alın. Aile üyeleri için destek grupları da yardımcı olabilir.

3. Tedavi Seçeneklerini Keşfedin: Babana çeşitli tedavi seçeneklerini sun. Bunlar arasında terapi, danışmanlık, ilaç tedavisi (ör. disülfiram, antabus) ve rehabilitasyon programları yer alabilir.

4. Sınırlar Koy: Alkol kullanımını sınırlamak veya durdurmak için babanla sınırlar belirleyin. Alkol kullanımına müsamaha gösterme ve bunun sonuçlarına izin verme.

5. Skotra Suyu Hakkında Bilgi Edinin: Skotra suyu, alkol tüketmesi durumunda mide bulantısı ve kusmaya neden olan bir bitkidir. Bazı insanlar bunu alkol kullanımını caydırmak için kullanır, ancak etkinliği ve güvenliği konusunda bilimsel kanıtlar sınırlıdır.

6. Antabus'un Kullanımını İnceleyin: Antabus (disülfiram), alkol tüketimine tepki olarak mide bulantısı, kusma ve baş ağrısı gibi ciddi semptomlara neden olan bir ilaçtır. Ancak, sadece tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır ve herkes için uygun değildir.

7. Yardım Hattına Başvurun: Alkol bağımlılığı ile mücadele edenlere yardımcı olmak için tasarlanmış yardım hatları mevcuttur. Bilgi, destek ve kaynak sağlayabilirler.

Alkol bağımlılığıyla mücadele etmek karmaşık bir süreçtir ve çözüm bulmak zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı ve destekleyici olun, babanıza yardım etmek için gerekli adımları atmasına yardımcı olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla dostum nasıl illettir bu anlamak mümkün değil,başına bir şey gelmeden bırakacağını zannetmiyorum.Bizim pederde çok içerdi eskiden,gerçi hiç sapıtmazdı içince ama içki masalarında harcadığı para sonucu iflas edince doktorların dediğine göre üzüntüden verem oldu.O gün bugündür içmiyor ama neye yaradı olan bize oldu kayıp 10 sene .Hiç uğraşma konuşmayla bıraktıramazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oblomòv

Valla dostum nasıl illettir bu anlamak mümkün değil,başına bir şey gelmeden bırakacağını zannetmiyorum.Bizim pederde çok içerdi eskiden,gerçi hiç sapıtmazdı içince ama içki masalarında harcadığı para sonucu iflas edince doktorların dediğine göre üzüntüden verem oldu.O gün bugündür içmiyor ama neye yaradı olan bize oldu kayıp 10 sene .Hiç uğraşma konuşmayla bıraktıramazsın
    Önerim yok. Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Valla dostum nasıl illettir bu anlamak mümkün değil,başına bir şey gelmeden bırakacağını zannetmiyorum.Bizim pederde çok içerdi eskiden,gerçi hiç sapıtmazdı içince ama içki masalarında harcadığı para sonucu iflas edince doktorların dediğine göre üzüntüden verem oldu.O gün bugündür içmiyor ama neye yaradı olan bize oldu kayıp 10 sene .Hiç uğraşma konuşmayla bıraktıramazsın
    hep aynı benım babamda içerdi.Hep aynı ne bıze ne kendıne ne etrafına zararı yoktur.İçki masasında İş anlaşması yapardı.ama sonuc aynı iflaz edinceye kadar.Şimdi toparlanmaya çalısıyoruz işte.
  • quote:

Ya ne bileyim hiç bi bir yolu yoktur bunun ya, sonra bilmem kaç sene sonra -Allah korusun- pişmanlık duymaz mı insan ya... Annem de böyle diyor yapacak birşey yok diyor niyeyse hiç ikna olmuyorum yanında annemi de kırıyorum arada. Babam evde içer, genlde haftada 1-1.5 şişe falan bitirir heralde.. Of of zor olay, beni en çok üzen içmek için bahane yaratması... Örneğin bu akşam maç var, mutluyum, şu oldu bu oldu... Of of yok galiba bir yolu, neyse biraz lafla en azından tahlil falan yaptırtayım en azından bir süre içim rahat etsin.

• Allah kolaylık versin,benim babamda 10 gün önce vefat etti bence babanı üzecek birşey yapma güzel yolla konuşarak anlaş,değerini insan geç anlıyo keşkelerlede yaşanmıyo işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

Allah kolaylık versin,benim babamda 10 gün önce vefat etti bence babanı üzecek birşey yapma güzel yolla konuşarak anlaş,değerini insan geç anlıyo keşkelerlede yaşanmıyo işte
    quote:

Orjinalden alıntı: Mac2cryme

Allah kolaylık versin,benim babamda 10 gün önce vefat etti bence babanı üzecek birşey yapma güzel yolla konuşarak anlaş,değerini insan geç anlıyo keşkelerlede yaşanmıyo işte

Başın saolsun dostum, acaip üzüldüm.
    Açıkçası şu 17 senede en ufak kararımda "pişman olursun" bak diyip yapmadığım herşeyden pişmanlık duydum ve o korkumdan dolayı bu konuyu açtım belki de, uzunzamandır içimde birşeyler yapmazsam çok pişman olacağım düşüncesi var. Kesinlikle hak veriyorum, babama hakettiği değeri hiç veremedim alkolünü vs bahane ederek, niye bilmiyorum aramızdaki bu tür bağları o da dışa vurmaz ben de belki bunun da etkisi vardır ama tabii ki bu bir bahane değil. Bazı şeylerin insanlar geç farkına varıyor, hepimiz böyleyiz, umarım biraz olsun akıllanırım da onu daha az üzerim. Tekrardan başın saolsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hemoroidin kesin çözümü var mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Başın saolsun dostum, acaip üzüldüm.
    Açıkçası şu 17 senede en ufak kararımda "pişman olursun" bak diyip yapmadığım herşeyden pişmanlık duydum ve o korkumdan dolayı bu konuyu açtım belki de, uzunzamandır içimde birşeyler yapmazsam çok pişman olacağım düşüncesi var. Kesinlikle hak veriyorum, babama hakettiği değeri hiç veremedim alkolünü vs bahane ederek, niye bilmiyorum aramızdaki bu tür bağları o da dışa vurmaz ben de belki bunun da etkisi vardır ama tabii ki bu bir bahane değil. Bazı şeylerin insanlar geç farkına varıyor, hepimiz böyleyiz, umarım biraz olsun akıllanırım da onu daha az üzerim. Tekrardan başın saolsun

Alıntıları Göster
    EĞER ALKOLÜ BIRAKTIRMAK İSTİYORSAN EN KOLAY YOL BİR PSİKİYATRİST DESTEĞİ ALMASI VE ALKOLUN ETKİLERİNDEN ARINMASIDIR BAŞKA TÜRLÜ BENİM KANIMCA BİR ÇIKIŞI YOK BU İŞİN SANA BUNLARI USER OLARAK DEĞİL BİR DOKTOR TAVSİYESİ OLARAK VEREYİM

• quote:

quote:

Başın sağolsun arkadaşım.

• quote:

bende babamı 17 yasımdayken kaybettım.Benım babamda aynı ya bugun işler ii içelim. işler kötü içerlim o ii içelim bu ii içelim.Dostum babanın kıymetini bil.Babanı üzme..Yardımcı ol ne iş yapıyor falan bilmiyorum ama babanın eğer kendi işi ise git yanına yardım etmeye.Haftasonları.Dışarıda içki içiyormu ? hep ewdemi içiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: roptesambir

bende babamı 17 yasımdayken kaybettım.Benım babamda aynı ya bugun işler ii içelim. işler kötü içerlim o ii içelim bu ii içelim.Dostum babanın kıymetini bil.Babanı üzme..Yardımcı ol ne iş yapıyor falan bilmiyorum ama babanın eğer kendi işi ise git yanına yardım etmeye.Haftasonları.Dışarıda içki içiyormu ? hep ewdemi içiyor ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: YüXeXes26

OF of başın saolsun, açıkçası fazlasıyla vurdumduymazım bu konuda. Tatillerimde falan gel arada çalış yanımda der, çok şükür kendi işimiz ama niyeyse tatil psikolojisiyle hep reddederim, kesinlikle gitmem lazım haklısın. Babam genelde evde içer, arada gittiği yemeklerde içer (aile yemeklerinin çoğunda içer) ama çok şükür dışarda yemek harici pek içtiğini söyleyemem pek alışkanlığı değil şükür. Napsam cmt yanına mı gitsem napsam...

• quote:

quote:

OF of başın saolsun, açıkçası fazlasıyla vurdumduymazım bu konuda. Tatillerimde falan gel arada çalış yanımda der, çok şükür kendi işimiz ama niyeyse tatil psikolojisiyle hep reddederim, kesinlikle gitmem lazım haklısın. Babam genelde evde içer, arada gittiği yemeklerde içer (aile yemeklerinin çoğunda içer) ama çok şükür dışarda yemek harici pek içtiğini söyleyemem pek alışkanlığı değil şükür. Napsam cmt yanına mı gitsem napsam...

Alıntıları Göster
    İlaçları var.. Ama bu İlaçların Yan Etkileri Var.. Eğer Bırakmak İsitoyrsa Antibus muydu ilacın adı neydi bende kullanmıştım bir ara..
    İlacı kullnırsa sorun yok ama İlaçla beraber alkol alırsa ozaman yan etkileri ortaya çıkabiliyor.. Ben bir kere almıştım yanlışıkla..
    bedenim kızarmaya başladı kaşıntı tuttu zehirlendim sandım ama yan etkiymiş bişi olmuyormuş ama sonunda bıraktım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciudad de México -- 14 Aralık 2007; 0:40:38 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    babana sımsıkı sarıl ve sana birşey olduğunda ilk üzülecek olanın baban ve ailen olduğunun bilincinde ol,babanı hiç kırma bunu bütün samimiyetimle söylüyorum çünkü ona zarar geldiğinde bir kanadın kırık yaşamak zorunda kalacaksın,şu günlerinin kıymetini bil

• quote:

quote:

Anlatılmaz bi duygu içine girdim şu an Başın sağolsun arkadaşım Allah babana rahmet eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciudad de México

İlaçları var.. Ama bu İlaçların Yan Etkileri Var.. Eğer Bırakmak İsitoyrsa Antibus muydu ilacın adı neydi bende kullanmıştım bir ara..
    İlacı kullnırsa sorun yok ama İlaçla beraber alkol alırsa ozaman yan etkileri ortaya çıkabiliyor.. Ben bir kere almıştım yanlışıkla..
    bedenim kızarmaya başladı kaşıntı tuttu zehirlendim sandım ama yan etkiymiş bişi olmuyormuş ama sonunda bıraktım..

Alıntıları Göster
    bilmeden ilaç kullanmayın antabusun ölüme varan yan etkileri var
    quote:

ANTABUS
    Tablet

Nobel

Etken Madde(ler):
    Disülfiram (tetraetiltiuram disülfid) 500 mg

Piyasa Şekilleri:
    25 tabletlik ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
    Günlük doz, tercihen sabahları ve tek doz halinde başlangıçta 500 mg ve daha sonra 125-250 mg'dır.

Endikasyonları:
    Kronik alkolizm tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:
    Ciddi miyokard hastalığı, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, disülfiram ve diğer tiuram türevlerine aşırı duyarlığı olanlarda ve psikozlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:
    Hastaların ilaç-alkol reaksiyonunun sonucunu bilmeleri gerekmektedir. Hasta ilacı kullanması sırasında alkol almaması için ikaz edilmelidir. Hastanın aynı zamanda soslar, öksürük şurupları, traş losyonları gibi alkol içeren herşeyden sakınması gerekmektedir. Alkol ile ilacın oluşturduğu reaksiyonlar 14 gün sonra bile ortaya çıkabilir. Alkol miktarı az da olsa birlikte alınırsa vücutta cilt döküntüleri, çarpıntı, baş ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma, terleme, susama, göğüs ağrısı, hayal görme gibi belirtiler ortaya çıkabilir. İlaca, ortaya çıkan reaksiyonlara rağmen devam edilmesi halinde kardiyovasküler kollaps, aritmiler, miyokardiyal enfarktüs, akut kalp rahatsızlıkları ve aşırıya kaçıldığında ölüm vakaları ortaya çıkabilir. Tedavinin başlangıcında ve daha sonra periyodik olarak transaminaz testleri ve 6 ayda bir tam kan sayımları yapılmalıdır. Böbrek yetmezliği, hepatik veya renal hastalık, diabetes mellitus ve epilepsi hallerinde dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde özellikle ilk trimesterde ve emzirenlerde kullanımı uygun değildir.

Yan Etkileri:
    Uyuşukluk, yorgunluk, baş ağrısı, ciltte döküntü, kötü koku, erkekte impotans yapabilir. Ayrica optik nevrit, periferik nevrit, polinevrit görülebilir. Kandaki alkol konsantrasyonu 100 ml'de 50 mg olduğunda yan etkiler belirgin bir şekilde ortaya çıkar ve kandaki alkol konsantrasyonu 125-150 mg/100 ml'ye çıktığında bilinçsizliklere kadar varan yan etkiler oluşur. Reaksiyonlar alkolün kandaki miktarına bağlı olarak 30-60 dakikadan saatlere kadar ulaşan sürelerde devam edebilir.

İlaç Etkileşimleri:
    Diazepam ve klordiazepoksitin plazma klirenslerini azaltır. Benzodiazepin tedavisi gerektiğinde oksazepam, alprazolam, lorazepam tercih edilmelidir. Fenitoin, varfarin, antipirin ile birlikte kullanıldığında toksik etkilere neden olabilir. Protrombin zamanını uzatabileceğinden oral antikoagülan kullananlarda doz ayarlaması yapılmalıdır. İzoniazid kullananlarda dengesiz yürüyüşe ve davranış değişikliklerine neden olabilir. Bu durumda tedavi kesilmelidir. Metronidazol ile birlikte kullanıldığında akut toksik psikoz gelişebilir. Bu durumda tedavilerden birisine son vermek gerekir.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    git tabii yanına.Bizimde kendi işimizdi bende senın gibi tatil programlarından pek ugramzdım.Sonra gitmeye başladım ii kide gitmişim die dusunuyorum şimdi.Bence ne yap biliyormusun tabii bu bi onerı ne kadar dogru olur bilemem ama haftasou iş çıkısı falan gel baba de.
    bişeyler yiyelim falan de al gotur lux bi yere
    oturun beraber için 1-2 kadeh bişey sonra acıl babana baba artık içme veya canın illa içmek isterse beraber gidelim falan de. en azından belkı babanda senı içki içerken gordukce içmeme isteği olabilir.Maçlar içinde git babanla 1-2 bişeyler iç.Bolece belkı baban sadece senınle ıcmeye baslar.Sen istedikce ayda 1 - 2 olur.seninle dolaşmaktanda mutlu olur.Öneri tabii bu..içelim diyince babanın tepkisi ne olur bilemem.Ben o konuda rahattım bıras daha.Ayrıca dedıgım şekilde ayda 1 - 2 kadeh saglık için die düşünüyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

quote:

ANTABUS
    Tablet

Nobel

Etken Madde(ler):

Piyasa Şekilleri:

Kullanım Şekli:
    Günlük doz, tercihen sabahları ve tek doz halinde başlangıçta 500 mg ve daha sonra 125-250 mg'dır.

Endikasyonları:

Kontrendikasyonları:
    Ciddi miyokard hastalığı, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, disülfiram ve diğer tiuram türevlerine aşırı duyarlığı olanlarda ve psikozlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:
    Hastaların ilaç-alkol reaksiyonunun sonucunu bilmeleri gerekmektedir. Hasta ilacı kullanması sırasında alkol almaması için ikaz edilmelidir. Hastanın aynı zamanda soslar, öksürük şurupları, traş losyonları gibi alkol içeren herşeyden sakınması gerekmektedir. Alkol ile ilacın oluşturduğu reaksiyonlar 14 gün sonra bile ortaya çıkabilir. Alkol miktarı az da olsa birlikte alınırsa vücutta cilt döküntüleri, çarpıntı, baş ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma, terleme, susama, göğüs ağrısı, hayal görme gibi belirtiler ortaya çıkabilir. İlaca, ortaya çıkan reaksiyonlara rağmen devam edilmesi halinde kardiyovasküler kollaps, aritmiler, miyokardiyal enfarktüs, akut kalp rahatsızlıkları ve aşırıya kaçıldığında ölüm vakaları ortaya çıkabilir. Tedavinin başlangıcında ve daha sonra periyodik olarak transaminaz testleri ve 6 ayda bir tam kan sayımları yapılmalıdır. Böbrek yetmezliği, hepatik veya renal hastalık, diabetes mellitus ve epilepsi hallerinde dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde özellikle ilk trimesterde ve emzirenlerde kullanımı uygun değildir.

Yan Etkileri:
    Uyuşukluk, yorgunluk, baş ağrısı, ciltte döküntü, kötü koku, erkekte impotans yapabilir. Ayrica optik nevrit, periferik nevrit, polinevrit görülebilir. Kandaki alkol konsantrasyonu 100 ml'de 50 mg olduğunda yan etkiler belirgin bir şekilde ortaya çıkar ve kandaki alkol konsantrasyonu 125-150 mg/100 ml'ye çıktığında bilinçsizliklere kadar varan yan etkiler oluşur. Reaksiyonlar alkolün kandaki miktarına bağlı olarak 30-60 dakikadan saatlere kadar ulaşan sürelerde devam edebilir.

İlaç Etkileşimleri:
    Diazepam ve klordiazepoksitin plazma klirenslerini azaltır. Benzodiazepin tedavisi gerektiğinde oksazepam, alprazolam, lorazepam tercih edilmelidir. Fenitoin, varfarin, antipirin ile birlikte kullanıldığında toksik etkilere neden olabilir. Protrombin zamanını uzatabileceğinden oral antikoagülan kullananlarda doz ayarlaması yapılmalıdır. İzoniazid kullananlarda dengesiz yürüyüşe ve davranış değişikliklerine neden olabilir. Bu durumda tedavi kesilmelidir. Metronidazol ile birlikte kullanıldığında akut toksik psikoz gelişebilir. Bu durumda tedavilerden birisine son vermek gerekir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

quote:

ANTABUS
    Tablet

Nobel

Etken Madde(ler):

Piyasa Şekilleri:

Kullanım Şekli:

Endikasyonları:

Kontrendikasyonları:

Uyarılar:

Yan Etkileri:

İlaç Etkileşimleri:

.. yazdıklarımı herhangibir yanlışl fikre kapılmamanız için silmeye karar verdim. antabusu kesinlikle doktor tavsiyesine göre kullanın. ve ilk önce babanızında bırakmayı istemesi lazım.

babanızla konuşarak ikna etmeye çalışın ve bir destek alın

saygılarımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10ur -- 14 Aralık 2007; 0:54:13 >

• Sandra Bullock' un Alkol bağımlısı genç bir kızın alkolikler derneğinin kampına kapanıp nasıl bu illetten kurtulduğunu anlatan güzel bir filmi vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roptesambir

git tabii yanına.Bizimde kendi işimizdi bende senın gibi tatil programlarından pek ugramzdım.Sonra gitmeye başladım ii kide gitmişim die dusunuyorum şimdi.Bence ne yap biliyormusun tabii bu bi onerı ne kadar dogru olur bilemem ama haftasou iş çıkısı falan gel baba de.
    bişeyler yiyelim falan de al gotur lux bi yere
    oturun beraber için 1-2 kadeh bişey sonra acıl babana baba artık içme veya canın illa içmek isterse beraber gidelim falan de. en azından belkı babanda senı içki içerken gordukce içmeme isteği olabilir.Maçlar içinde git babanla 1-2 bişeyler iç.Bolece belkı baban sadece senınle ıcmeye baslar.Sen istedikce ayda 1 - 2 olur.seninle dolaşmaktanda mutlu olur.Öneri tabii bu..içelim diyince babanın tepkisi ne olur bilemem.Ben o konuda rahattım bıras daha.Ayrıca dedıgım şekilde ayda 1 - 2 kadeh saglık için die düşünüyorum ben.

Alıntıları Göster
    Yüksekses arkadaşım çok güzel öneriler bunlar, hiç yapmadığım şeyler. Haftaiçi kampüsteyim, arada babam tahsilata falan geliyor (örneğin bugün geldi) hiç aklıma gelmedi al birşeyler yiyelim vs demek. Haftasonu vs dediğin gibi denemem lazım, ona fazla da belli etmeden "senden etkilendim" hissini yaşatabilirsem belki bir nebze azaltabilir. Ama işte babamın bu durumundan olacakki alkolden pek hoşlanmam, umarım bunun fazla farkında değildir. Bununla beraber büyük ihtimalle onunla rakı içmem pek hoşuna gitmeyecektir, o rakısını alırken bana bira söyler böyle rahat eder böyle olursa da şaraba biraya falan yüklenirim heralde, tekrardan teşekkürler dostum.

---

Mac2cryme

Baya duygusalımdır acaip üzüldüm şimdi, keşke evde olsam da gidip sımsıkı sarılsam babama. Genelde evde olduğumda hep sarılırım, ama pek gelmez öyle sıkıştırılmaya falan hemen darlanır. En büyük korkularımdan biri babama birşey olursa bu hayatta nasıl ayakta dururum konusunda, daha öğrenmem gereken bir ton şey var sonuçta.. Of of düşünmek bile istemiyorum ama işte hayat ve gerçekleri, tekrardan başın saolsun.

---

İlaç tavsiyesi veren arkadaşlar, babam alkol kullanmadığı günlerde 7-8 sene önce doktorun verdiği ilaçları kullanıyor (çeşitli düzenleyici ilaçlar, pek etkili değiller düzenleme haricinde). Doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullandırtmam babama, kullanmaz da. Hatta böyle bir ilacı doktor yazsa bile kullanmaz büyük ihtimal, yine de teşekkürler öneri için de uyarı için de.

• quote:

Yüksekses arkadaşım çok güzel öneriler bunlar, hiç yapmadığım şeyler. Haftaiçi kampüsteyim, arada babam tahsilata falan geliyor (örneğin bugün geldi) hiç aklıma gelmedi al birşeyler yiyelim vs demek. Haftasonu vs dediğin gibi denemem lazım, ona fazla da belli etmeden "senden etkilendim" hissini yaşatabilirsem belki bir nebze azaltabilir. Ama işte babamın bu durumundan olacakki alkolden pek hoşlanmam, umarım bunun fazla farkında değildir. Bununla beraber büyük ihtimalle onunla rakı içmem pek hoşuna gitmeyecektir, o rakısını alırken bana bira söyler böyle rahat eder böyle olursa da şaraba biraya falan yüklenirim heralde, tekrardan teşekkürler dostum.

---

Mac2cryme

Baya duygusalımdır acaip üzüldüm şimdi, keşke evde olsam da gidip sımsıkı sarılsam babama. Genelde evde olduğumda hep sarılırım, ama pek gelmez öyle sıkıştırılmaya falan hemen darlanır. En büyük korkularımdan biri babama birşey olursa bu hayatta nasıl ayakta dururum konusunda, daha öğrenmem gereken bir ton şey var sonuçta.. Of of düşünmek bile istemiyorum ama işte hayat ve gerçekleri, tekrardan başın saolsun.

---

İlaç tavsiyesi veren arkadaşlar, babam alkol kullanmadığı günlerde 7-8 sene önce doktorun verdiği ilaçları kullanıyor (çeşitli düzenleyici ilaçlar, pek etkili değiller düzenleme haricinde). Doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullandırtmam babama, kullanmaz da. Hatta böyle bir ilacı doktor yazsa bile kullanmaz büyük ihtimal, yine de teşekkürler öneri için de uyarı için de.

Alıntıları Göster
    işte anlat durumu babana
    ben 17 yasındayken kaybettım babamı.
    24 yasındayım sımdı hala keske babam olsaydı dıyorum.24 değil 124 yasınada gelsem aynı seyı solıceme emınım.İyi vakit geçir kıymetını bıl babanın ve babanın yanında oldukca emınım babanda sevınır bu duruma.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.