Şimdi Ara

Babamın alkol sorununa nasıl çözüm bulabilirim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
49.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • birader sana tek tavsiyem şu. yakın bir arkadaşımın yaşamış ve uygulamış olduğu bir yöntem diyeyim ben.

bir şişe baban ne içiyorsa ondan al ve baban içerken aniden git sakladığın yerden şişeyi çıkar aç kapağını ve otur karşısına. doldur bardağını ve suratına bakarak afiyet olsun diyip yuvarla kadehi.

3 çeşit tepki verecektir. ya seni adamakıllı dövecektir, ya seni azarlayıp küfür edecektir, yada ooo oğluma bak aslan parçası diyerek destek verecektir.

1. tepkiyi verirse işin çok basit. adam akıllı dayağı yedikten sonra babanla hiç konuşmayacaksın ve odana çekileceksin. baban %99 son bir kez daha adam gibi içip eve gelip senden özür dileyecektir ve ertesi gün uyanınca yine gelip bir daha içmeyeceğine dair yemin edecektir.

2. tepkide ise küfürlere ve diğer azarlara aldırmayıp içeceksin. taa ki sağlam bir tepki verene kadar. sonu ya dayak olur yada kalkıp gider. sen kafayı bulup ortalığı dağıtacaksın. zarar vermeden kimseye ve abartmadan. aslında kendi halinede bırakabilirsin . kalkıp gitmesi olursa ertesi gün halime bak dersin ve içkiyi bırakmasını söylersin. böyle oğlun olmamasını istiyorsan ve azıcıkta duygu sömürüsü yaparak.

3. tekide ise köpekler gibi içeceksin. ertesi günde içeceksin hatta baya baya içeceksin baban zamanı gelince ki uzun sürmez, yaptığı hatayı görecektir.

birde son tavsiyem var. dolaptaki rakı şişesini veya zulası neredeyse bulup arazi edeceksin. ama tam olarak tavsiye etmem .

olurda arazi edersen ve içemiyorsan ayrıca istanbul içiysen pm yolla ben gelip içerim babanın yerine

• Merhaba,

Birçok kişinin bu toplumda alkol sorunu var, bir çok da bu soruna çare olurum diyen doktor.Fakat o doktorlardan çok azı bu soruna gerçekten çare olabiliyor.Maalesef gerçekten sorunlu olanlarda ya zaten doktora hiç gitmiyor ya da yanlış doktora gidip çözümü yine bulamamış oluyor.
    Alkolizmin çaresi var arkadaşlar, aynı uyuşturucu bağımlılığının olduğu gibi, genelde kişiler ekonomik sorun, hayal kırıklığı, geçim derdi , gelecekten kaygı duyma v.s sebeplerle alkolik oluyorlar ama sorsan bu sebepten içiyorum demezler.Alkolik adam konuşmadan iknadan duygu sömürüsünden anlamaz, dayaktan hakaretten de anlamaz, alkolik adama ilaç tedavisi ve terapi lazım.
    Ben bir zamanlar alkoliktim ve 3-5 doktora milyarlar bayılmıştım,hiçbiri işe yaramadı, sonunda doğru doktoru ve tedaviyi deneye deneye buldum.Ben çoğunu denedim, siz denemeyin diye buradan yazıyorum.Derdinize çare olacak doktor Ümit Yazman, John Hopkins mezunu.İnternette hakkında bir sürü haber yorum bulabilirsiniz.Bu konuda uzman ve her türlü bağımlılık tedavisini yapıyor.Vizite ücreti biraz yüksek ama değer, şimdi arasan 2 ay sonraya yer bulursan iyi.Ben ilk gittikten 1 ay sonunda bambaşka biri olmuştum ama öyle ha diyince kurtulma diye birşey yok.Yaklaşık 1 sene gözetim altında olacak şekilde, 2-3 ayda bir muayene olarak ilaç tedavisiyle kurtulmak mümkün.Önerdiği ilaçlar pahalı ilaçlar bile değil ama yeşil reçeteli.Ben kurtuldum hala da içmiyorum darısı diğer alkoliklerin de başına ! Allah razı olsun Ümit Yazman !

Bu arada bu foruma da ilk defa bu iletiye cevap yazmak için üye oldum, başka bir şey ararken denk geldi, kendi yaşadığım sorunu yaşayan birine yardımcı olmak için üye oldum.Hadi eyvallah.

http://umityazman.com/

• Hocam gerçi siz de söylemişsiniz ama maalesef kendi istemeden bırakamazsınız. Ha babanızı karşınıza alıp babacım sağlığından endişe ediyorum. Tamam iç ama 2 gün iç biraz azalt lütfen gibi gidersen belki işe yarar.
  • çok merak ediyorum sorununuza çözüm bulabildiniz mi? aradan 8 yıl geçmiş şu an 26 yaşındasınız ve ben 17 yaşındayım, sizinkiyle tıpatıp aynı sorunu yaşıyorum. bir de annemle babam 5 senedir ayrı bu problem yüzünden ayrıldılar, artık dayanamıyorum sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jandummaria

çok merak ediyorum sorununuza çözüm bulabildiniz mi? aradan 8 yıl geçmiş şu an 26 yaşındasınız ve ben 17 yaşındayım, sizinkiyle tıpatıp aynı sorunu yaşıyorum. bir de annemle babam 5 senedir ayrı bu problem yüzünden ayrıldılar, artık dayanamıyorum sanırım

Daha once cevap verecektim ancak unutmusum. Soruna ne yazik ki cozum bulamadim. Benimkiler de 3 yil once ayrildilar. Ve erkekler yillarin verdigi o aliskanliktan sonra essiz kaldiklarinda kendilerine gercekten pek bakmiyorlarmis. Alkol aynen devam, gozumun onunde cokuyor ancak cok inatci bu konuda.

Cozumu alkol tedavi merkezlerinde yatiyor ancak oncelikle kendisinin ikna olmasi gerekiyor. Burada calisan bir doktora danistigimda hasta ikna olmadigi surece yapabilecegimiz birsey yok, ancak komamsi durumda getirip yatirabilirsiniz ancak ayildiginda da cikip gider zorla tutamayiz gibi bir cevap almistim.

Cevremde sevdigim bir tanidigimin esinin arkadaslarinin surekli alkolunu elestirmesinden sonra bir problem var galiba diyerek tedaviyi kabul ederek alkolu biraktigini biliyorum. Bizimkine ne kadar sakin sakin anlattiysak da dinlemedi, dinlemiyor.

Pek bir tavsiyem yok, bir saglik problemi vs yasamasi lazim, cok gec olmamasini dilemekten baska yapacak birsey yok ne yazik ki

• Of off.Ben de aynı sorundan müzdaribim kardeşlerim.Benim babam da durum şöyle;

Kesinlikle alkolik değil.Zaten genelde iki üç ay içmez ama bir başladı mı da atıyorum bir 10 gün paso içer.İçtiği zaman para harcamasa ve efendi gibi içse sorun yok.Ama hem aile ekonomosini zorlayacak paralar harcıyor,hem de içtiği zaman çekilmiyor.Çenesi durmuyor,uyutmuyor,kötü sözler söylüyor ve nadir de olsa şiddet var.Aslında içmediği zamanlar gerçekten melek gibi.Beni ve ailemizi çok önemsiyor.Ama işte içtiğinde sapıtıyor.Ve bu durum yıllardır kısır bir döngü haline geldi.İçki içtikten sonra çok pişman oluyor ama biraz zaman geçince tekrar başa sarıyor.Biraz garip gelebilir ama babamı golluma benzetiyorum bazen.Gollumun yüzüğü hep çok sevip hem de nefret ettiği gibi babam da içkiyi hem çok seviyor hem de nefret ediyor.

Valla artık ne olacak bilemiyorum.Bir yanım bazen çok kızıyor ona bir yanım da çok acıyor.Sağlık sorunları da kendini göstermeye başladı.Sürekli öksürüyor.Öksürdüğünü görünce içim parçalanıyor ama elden de birşey gelmiyor.Ne diyeyim Allah hepsini ıslah etsin,hepimizin de yardımcısı olsun.

Buradan genç yaşta içki içen arkadaşlarıma,kardeşlerime sesleniyorum;eğer kaldırabiliyorsanız,sapıtmıyorsanız,çevrenize zarar vermiyorsanız,kendinizi kontrol edebiliyorsanız sorun yok(dini boyuta girmiyorum,herkesin kendi inancı sonuçta).Ama bu saydıklarımdan biri bile tersi durumdaysa lütfen rica ediyorum bu illeti bırakın.Hem kendiniz,hem de çevrenizdekiler için.Çünkü yıllar geçtikçe verdiği zarar daha da çok artıyor.Gelin sözüme kulak verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alkolsuz hayat mi olur la? Oturun icin babanizla ne guzel.

• Köy bir kadeh sende keyif yapın baba oğul

• -DeathMark- kullanıcısına yanıt
    bu cevaba ne denir ki,umarım bu insanların yaşadıklarını yaşamaz ve yaşatmazsın

• Ne kadar içiyor var mı bir ölçü?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.