Şimdi Ara

Babamın alkol sorununa nasıl çözüm bulabilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
49.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşim Yardım alması lazım Babanin Psikolok Yardımı mesela Sizin Konuşmanız Pek Bi etmez Heral
  • Kardeşim eczanelerde bazı ilaçlar satılıyor onları al ve çaktırmadan yemeğine kat.Belki bir işe yarar
  • Aynen benim babamda hergün 1-2 kadeh atar sanırım bu yaşlarda genel bi sorun bu
  • bu konu 2 yıl öncesinin konusu ama benimde arkadasımın babasına yardım etmemiz gerekio.. o da içkiyi bırakmıo.. ona zararlı oldugunu anlatmamız lazım.. 28 gün filmi gibi baska filmlerde bulup onu bu şeklde ikna etme fikri banada cazip geldi.. o tür filmler biliosanız bilgilendirir misiniz?
  • Benim babam da haftada 2 - 4 gün arası içer,bazen içmediği de olur.Ben de keza haftada 1-3 gün arası alkol alırım.Bizim ailede alkol bir damak tadı kültür olduğu için yaşamımızın bir parçasıdır.

Mesela cumartesi günü 1 ufağı güzel bir akşam yemeğinde babamla içtik.
  • Benimki de aynı, birer gün arayla diyebiliriz, öyle böyle de içmez. Nası dur derim ki, emekli olmuş, yapacak bişeyi yok 62 yaşında adam. Hayır ben içmesem bir şekilde konuşulur ama belki ondan çok içiyorum "malesef".

İllettir bu, keyif verir ama illa biyerden alır...
  • Aa. Bende bu olay sadece bizim ailede var sanırdım.
  • Annen konuşması lazım oğlumuz büyüdü artık ona iyi örnek olmamız lazım gibisinden. Belki öyle düzelir....
  • Şöyle yap.. Sende boş bir içki şişesinin içine su doldur içmiş gibi yap eve perişan bir halde gel biraz geç.. Sonra sarhoş numarası yap ve seni tanıyamasınlar.. Sana ne oldu diye soracak olurlarsa babamdan gördüm artık bende mutlu zamanlarda içeceğim gibi bir laf söyle.. Baban ertesi gün bırakacaktır içkiyi ve seninle durumu ciddi zannedip konuşacaktır..
  • Bizim ailedede var bu sorun annem ve annemin akrabaları hep böyleydi dayım artık alkolik olmuştu resmen anneannemler bi tanıdıkdan çözüm buldular bir tane hap onu atıyosun içkinin içine karışıyo ne tad değişiyo ne renk o hapla beraber içince böyle direk suratı falan kıpkırmızı oluyodu falan başka etkileride vardı sanırsam ama zararsız bişey yani tamamen vazgeçirmek için dayım o yöntemle haftada hergün içerdi nerdeyse 2-3'e düşürdü.Şimdide annem içiyo ona ne çözüm yapıcaz bilmiyorumo yöntemi bildiği için kandıramayız benim işim daha zor annemle babam ayrı zaten babamada söyleyemiyorum korkudan.
  • Benim babamda bırakmaya çalışıyor hiç evden çıkmıyor.Geceleri karanlıkta uyuyamıyor halisinasyonlar görüyor.Ruh sağlığı çok kötü.Delirme safhasında.Siz siz olun ailenize zamanında müdahele edin.Alkol çok zararlı.
  • Alkolik değildir emin ol

Benim babamda haftada 3 4 gün içer hemde senelerden beri ama ramazan ayında ağzına sürmez alkolik olsa ramazan filan dinlemez içerdi yani

Eğer sinirli filan oluyosa yani normal halinden çok başkaysa yapılcak şeyi söyliyim kameraya çek izlettir bak böyle oluyosun diye :) ama öyle bi sorun olmaması çok iyi senin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuRaT

bence bu saatten sonra değişmez diye düşünme değişir

BENIM DEDEM durumu çok iyidi uçakla sabah çorba içmeye giderdi arkadaşlarıyla o kadar çok içerdiki ben hıc dedemı ayık vaziyette görmedim bir kez hastalandı can tatlıdır 59 yasında bıraktı alkol almayı

yanı emın ol şiddet göstermıyorsa ve sana maddi olarak zorluk çektirmiyorsa umarım düzelir ama profesyonel yardım almalı ve bence baban onu hastalık olarak görmüyor ...

Bir yöneticinin yazdığı mesaj böylemi olmalı? Anlatım bozuklukları,noktalama işaretleri vs.

Buradaki çocuklara örnek olması gereken kişi halbuki....
  • git bi doktorla konuş adama durumu anlat babana desin 1kadeh daha içerseniz öleceksiniz vs vs hipokrat yeminine gayet uygun bence doktor da anlayışla karşılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1z1a1q

Ah arkadaslar ahhh...Siz şanslısınız aslında 2 günde 2 kadeh diyorsun benim Annemle babam ayrıldı 10 yıl oluyor annem o günden beri hergün 6 7 bardak rakı içer ve artık bıktım...Kavgalarımız artıyor ve beni anlamıyor Değerini bilin 2 günde 2 kadeh olsa ne güzel olurdu...Annenizi hergün ama HERGÜN sarhoş bir şekilde yatırmak nasıldır bilirmisiniz?

• 3 yıl geçmiş son durum nedir ?
  • ßenim ßaßamda aynı şekilde arkadaşlar.Sürekli içiyor ve saçmalıyor.Eşe dosta bizi rezil ediyor.Sürekli bağırıyor çağırıyor.Artık iş çığırından çıktı.Şiddete başvuruyor.Babamız diye sesim çıkmıyordu ama artık canıma tak dedi.Şikayet edilecek yerler nerelerdir.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.Teşekkürler şimdiden.
  • vallaha bizim baba'da aynı sorun tam bi rezillik ,düştü kolunu kırdı halen banamısın demiyor.,
    allah hidayet versin,ne diyelim inşallah tövbe edip bırakırlar hepimizin babası,eşi,,dostu...
  • senin durumunda yapıcak 2 şey vardır

ya babana saygı duyup 50 yaşındaki adam istediğini yapar diyceksin

yada kendini düşünmüyorsun bizi düşün sensiz naparız emrah moduna girip alkolu bıraktırcaksın

haftada 3-4 gün pek birşey değil içerken zevk alıyorsa sizede karışmıyorsa maddi durumdada sıkıntı yoksa bence bırak adam hayatının keyfini çıkarsın bunca yıldan sonra
  • namaza başlarsada düzelme şansı var

yanlış anlamayın (ateistler içer gibi bir anlam çıkarmayın)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.