Şimdi Ara

Babamın alkol sorununa nasıl çözüm bulabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
49.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Sandra Bullock' un Alkol bağımlısı genç bir kızın alkolikler derneğinin kampına kapanıp nasıl bu illetten kurtulduğunu anlatan güzel bir filmi vardı.

28gün
  • Hükümetin bütün icraatlerine karşıyım ama birtek alkol ve sigaradan aldığı yüksek vergileri destekliyorum.
    Tamamen olmasa da bir nebze caydırıcı oluyor.
  • enigma sen doktorlarkulubu.com da varmiydin?
  • benim 2 arkadaşımın babasındada alkol sorunu vardı. hatta bi tanesi alkolu örnek rakı ve su dan oluşur kadeh su yerine turşu suyu koyacak kadar alkolikti biri ne araba ile kazalar yapmadılar neler oldu şimdi ikiside alkol kullanmıyo nedenini sorarsan ben arkadaşlara sorduğumda eski arkadaşlarına takılmıyorlar ve artık alkol kullanmıyorlarmış. yani alkol aldıklar arkadaşlarından sıyrılmışlar ve bırakmışlar...
  • Bırak adamı yaw. Size karşı bir sorunu yoksa rahat olsun. Niye karışıyorsun.

Benim babamda yeri geldi mi içer ağzına geleni söyler ama asıl erdemlik alttan almaktır. Sen bunu yap ki babanın ne durumda olduğunu anla. Bunu herkes gerçekleştiremez gerçi. Sen onunla ayak uydur masasına takıl o zaman belki muhabbetini anlar...
  • Kafamda tamamen farklı oluşturmuşum demekki çözümümü, neyse iyi ki konu açtım da farkına vardım bunun.
    Babam karşısında rakı içmeme ilk olarak tepki gösterecektir belki ama özellikle yüksekses saolsun baya bir tavsiye verdi bana bu konuda.
    Hepinize teşekkürler, yine farklı önerilerinizi bekliyorum. Umarım en kısa zamanda aldığım tavrı değiştiririm.
  • babana sarıl ve babacım lütfen benim hatırım için içme bunu de ve şişeyi verme.Eğer içerse iradesi yenik düşüyor demektir ve alkol bağımlısıdır.Yapılacak tekşey alkol tedavisi.Başka yolu yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

babana sarıl ve babacım lütfen benim hatırım için içme bunu de ve şişeyi verme.Eğer içerse iradesi yenik düşüyor demektir ve alkol bağımlısıdır.Yapılacak tekşey alkol tedavisi.Başka yolu yok.

Birçok kez yaptım bunu, babam alkole bağımlı ve içmekten zevk alıyor. Annem alkol konusunda tecrübe sahibi birkaç psikolog arkadaşı ile konuşmuş ama kendi rızası olmadan, zevk için içiyorsa tedaviye zorla başlatamayız diyor. Kesinlikle babamı kolundan tutup doktora falan götüremem, yukarıda bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşların fikri daha çok yattı kafama, ona hissettirmeden farklı mesajlar verebilirsem bir nebze olsun azalttırabilirim aldığı miktarı diye umuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YüXeXes26

git tabii yanına.Bizimde kendi işimizdi bende senın gibi tatil programlarından pek ugramzdım.Sonra gitmeye başladım ii kide gitmişim die dusunuyorum şimdi.Bence ne yap biliyormusun tabii bu bi onerı ne kadar dogru olur bilemem ama haftasou iş çıkısı falan gel baba de.
    bişeyler yiyelim falan de al gotur lux bi yere
    oturun beraber için 1-2 kadeh bişey sonra acıl babana baba artık içme veya canın illa içmek isterse beraber gidelim falan de. en azından belkı babanda senı içki içerken gordukce içmeme isteği olabilir.Maçlar içinde git babanla 1-2 bişeyler iç.Bolece belkı baban sadece senınle ıcmeye baslar.Sen istedikce ayda 1 - 2 olur.seninle dolaşmaktanda mutlu olur.Öneri tabii bu..içelim diyince babanın tepkisi ne olur bilemem.Ben o konuda rahattım bıras daha.Ayrıca dedıgım şekilde ayda 1 - 2 kadeh saglık için die düşünüyorum ben.

Bende babamla yeri geldimi götürürüm ama nedense 1-2 kadehiden fazla gidiyor. O yüzden böyle kısıtlamamak lazım bu biraz insanın kendisinde bitiyor. Rahat ettiği yer önemli olna orada o güveni verdikten sonrası ona iyi gelecektir emin olun...

• Bence sorun babanda değil sende. Haftada 3-4 gün diyorsun, adama alkolik muamelesi yapıyorsun, bırak içsin adam. 50 yaşındaki adama karışamazsın. Bence sende ufaktan 1-2 kadeh at babanla arada sırada
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Bence sorun babanda değil sende. Haftada 3-4 gün diyorsun, adama alkolik muamelesi yapıyorsun, bırak içsin adam. 50 yaşındaki adama karışamazsın. Bence sende ufaktan 1-2 kadeh at babanla arada sırada

3-4 gün az mı ama ya ? Ne bileyim bunun 5 olduğu gün sayısı da az değil, 2 olduğu sayısı da az değil. Ama ne bileyim bazen üst üste 4 gün içiyor sonra 2 gün içmiyor bazen güzel güzel aralıklı içiyor vs bilmiyorum bana niyeyse fazla göründü. Haklı olabilirsin, büyük bir problem var babama karşı tavırlarımda bu konuda, ama niye bilmiorum alkol alınca resmen kişiliği değişiyor, tersliyorum ister istemez. Yanına " bu sefer terslemeyecem" diye gidip de yine terslediğim de oluyor, en mantıklı çözüm onunla içmek olacak dediğiniz gibi.

• bence bu saatten sonra değişmez diye düşünme değişir

BENIM DEDEM durumu çok iyidi uçakla sabah çorba içmeye giderdi arkadaşlarıyla o kadar çok içerdiki ben hıc dedemı ayık vaziyette görmedim bir kez hastalandı can tatlıdır 59 yasında bıraktı alkol almayı

yanı emın ol şiddet göstermıyorsa ve sana maddi olarak zorluk çektirmiyorsa umarım düzelir ama profesyonel yardım almalı ve bence baban onu hastalık olarak görmüyor ...
  • bundan 9 ay - 1 yıl öncesine kadar benimki de öyleydi.içtimi koca bi şişenin dibini tek başına vururdu ama yine sendeki gibi ne bir şiddet yada olumsuz bi şey yoktu.sadece biraz güler ve çok konuşurdu.aslında çok fazla takmıyodum ben.yani ne biliym babamla aynı masada içki içebilmek fln beni mutlu ederdi..ama sonra istanbula gittiğinde yine halamlarda içiyodu bi gün.sonra ateşi fln çıktı.derisinde kabarmalar fln.ben yoktum görmdim anlatılanları yazıyorum tabi...işte ertesi gün ilk uçakla buraya geldiler doktor,hastane fln...doktorlardan biri içki içer misin fln diye sormuş işte.babamda evet fln...doktor bırak istersen demiş.fazla bi şey değildi ama babamda korkmuş tabi...o günden beri yaklaşık 1 yıldır ağzına bi yudum bile bira koymadı.doktor artık abartmadan şarap,bira fln içebilirsin diyo ama babam artık hiç yanaşmıyo...bazen böyle kötü tecrübeler etkili olabiliyo ama onun dışında git bi konuş bence yüz yüze.anlat duygularını,hissettiklerini açıkça...

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Selamlar,

Aslında bu konuyu 10 larca kez açmayı düşünüp açmadım, niye açmadım bilmiyorum ama şu an yine duygu yüklendim ve tavsiyelerinizi özellikle bu konuda tecrübesi olanlardan bekliyorum. Babam haftada 3-4 gün alkol alır genellikle, çok şükür öyle herhangi bir şiddet falan yok tabii yanlış anlaşılmasın, aksine baya bir huzur doluyor - muazzam zevk alıyor alkolden. Bu sebeple kendi istemeden alkolu bıraktırmamız zaten imkansız bunun bilincindeyim. Ama artık 50 yaşını geçti ve birşeylerden korkmaya başladım, benim yaşım 17. Tek isteğim ondan dozajını azaltması. Ve ne yazıkki ben de pek iyi davranmıyorum alkollüyken ona, kişiliği - konuşması o kadar değişiyor ki iyi birşey söylese bile tersliyorum niye bilmiyorum inanılmaz uyuz oluyorum babamın o haline hiç öyle görmek istemiyorum doğal olarak. Nisan ayında apandisi patlattım, orada bana tahlil yaptıracağına dair söz verdi (sözlerini er ya da geç her zaman tutar saolsun) ama hala diretiyorum, bilmiyorum ne zaman ikna edebilecem.

Çok uzattım aslında, belki eklemeyi unuttuğum birşeyler vardır tabii, ama önerilerinizi bekliyorum ama psikologdu başka birşeydi önermezseniz sevinirim çünkü zorla yaptırılacak işler değil bu, hiçbir türlü gitmez psikoloğa... Sonuçta oğluyum, kesinlikle yapabileceğim / yapmam gereken birşeyler vardır, tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Aynı Sorunlar Bizde de Var, 20 Yaşındayım Ve Babam Da 49 Yaşında.Aynı bu Yazdıkların Onda Da Var Ve Ben Buna Bir Çözüm bulunmasını İstiyorum.
    Çünkü Gün Geçtikce...

• quote:

Orjinalden alıntı: BluuBZeR0

İlaçları var.. Ama bu İlaçların Yan Etkileri Var.. Eğer Bırakmak İsitoyrsa Antibus muydu ilacın adı neydi bende kullanmıştım bir ara..
    İlacı kullnırsa sorun yok ama İlaçla beraber alkol alırsa ozaman yan etkileri ortaya çıkabiliyor.. Ben bir kere almıştım yanlışıkla..
    bedenim kızarmaya başladı kaşıntı tuttu zehirlendim sandım ama yan etkiymiş bişi olmuyormuş ama sonunda bıraktım..

antabus zaten yan etki oluşturduğu için alkolu bıratkırıyor.. antabusu içen kişi alkolu bu yan etilerinden dolayı içemiyor.. ancak doktora danışın. bir sağlık ocagı, bir aile hekimi bir hastanedeki doktor çok uzak olmasa gerek.
  • Anladım, artık daha farklı bakmaya başladım olaya, baya üzüyordum çünkü onu alkol aldığında..
    Yapacak fazla birşey yok o zaman, en yakın zamanda en azından bir takım tahlil ve testlerini yaptırmaya çalışacam en azından.
  • nediyebilirim allah yardımcın olsun neyseki dövmüyoya ona bakkalım

cok kötü bişi biliom bebim babamda alahatan n yokkk
  • 17 yaşında genç bir beyin, tabii şimdilik genç...

Sormak lazım insanlar neden alkol kullanıyor ve neden alkolik oluyor? İlaç tedavileri, psikolojik tedavi yöntemleri; bunları uygulayanlardan bazılarında olumlu sonuç alınırken bazıları alkolizmden kurtulamıyor. Neden? Bu sorulara vereceğin yanıtlar alkolizmi anlamana yardım eder, ama babanın alkol sorununu da büyük ihtimalle çözmez...
  • bir hikaye anlatayım belki faydası olur. ben bebekken beşikte yatıyormuşum dedem 30 senedir içtiği sigarasını yine içerken bir şey farketmiş. içtiği sigaranın tüm dumanı benim olduğum yere gidiyormuş ve ben rahatsız oluyormuşum. ilk torun olmamdan dolayı bu olayı ilk kez yaşayan dedem o an sigarayı söndürmüş ve o günden sonra ne içti ne de sattı. buna benzer bir şekilde zararı kendisine değilde sevdiklerine verdiğini ona farkettirirseniz belki bir çözüme ulaşabilirsiniz. alkolun zararını kendisi zaten biliyordur, yani ona alkolun zararından bahsedip kendine zarar veriyorsun gibi geyiklere girmenin hiç bir faydası yok.
  • Ya işte sorun da belki de bu, alkollü olunca sadece hareketleri değişiyor, genelde neşesiyle bizi eğlendirmeye çalışıyor bazen de inanılmaz ters tepkiler verip üzüyor ama ben her türlü sinirleniyorum/üzülüyorum babamı öyle görünce. Bunu dile getirdiğimde de oğlum ben sizi dövüyor muyum, işimi çok aksatıyor muyum gibisinden sorular yönelterek kendini üste çıkartıyor ki kendini üste çıkartma olayında baya başarılıdır babam. Ama artık onu üzmemeye çalışacam, tatlı dil ile belki biraz olsun azalttırabilirim zaten bırak diye de baskı yapmıyorum kendisine çünkü bırakmayacağını da biliyorum. Artık istediği kadar kızsın etsin gördüğüm zamanlarda kafamda bir saçmalık yoksa oturacam ben de içecem, hiç beraber rakı içmedim aslında rakıyı da hayatımda 3-5 kere içmişimdir en fazla, bünyem alışır hem

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.