Şimdi Ara

ders çalışamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 12 ye geçtim de olmuyor. çok konu okudum tavsiyelere falan baktım. sosyal medya bağımlılığı vardı hiç kalkmadan 12 saat pc başında sadece sosyal medyada dolaştığımı hatırlıyorum 2 3 hafta öncesine kadar. internetten uzaklaşayım dedim önce, hiç sevmesem de tüm gün televizyon izlemeye başladım. sonra tüm teknolojiden uzaklaşayım dedim 3 gün boyunca kitap okudum bayağı, günde 2 3 saat düşünmeye gidiyordu, 2. ve 3. gün biraz ders çalışabildim ama 3. günün sonunda can sıkıntısına o kadar dayanamadım ki wp yükleyip arkadaşlarla konuştum. ordan da zaten sosyal medyaya kaydım. yani şimdi yine bunun farkı bir varyasyonunu deniyorum canım çok sıkılırsa pek sevmesem de pc oyunları oynuyorum ama böyle olmayacak gibi farklı varyasyonları falan işe yaramıyor. çıkamadım işin içinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CB396CB8 -- 8 Ağustos 2022; 0:26:1 >

• Dopamin detoksunu araştırabilirsin Beyhan Budak çok güzel anlatıyor videosu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben konuyu tyt ayt de açmıştım moderatörler mi hemen konu dışına almışlar

• up

• Ben de çok uzun zamandır çalışmıyorum. Kendini zorlaman lazım ilk iki hafta filan zorla kendini. Sonra alışkanlık haline gelir. O iki hafta epey zor olur ama.

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

+1

• Canın istemiyorsa zor. Ki bence insan doğasına aykırı masa başında her gün ders çalışmak. Belki kütüphaneye gidebilirsin arada.

Beynin stimülasyon istiyor. Ve ders çalışmak çok uyarıcı bir şey değil. Açıklaması bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde Ders Çalışmak
    7 yıl önce açıldı
    Ders çalışırken ağlıyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sosyal medyayi kesmene gerek yok
    Ders aralarinda 10dk bakarsi bir sey olmaz
    Instada unlu vb hepsini unf yap sadece yakin arklar kalsin
    Youtube izliyorsan, senin gelecegini calip zengin oluyorlar suan. Unf et
    Twit kanser politika kapa gitsin
    Face çöplük

Hedefine ulasamazsan bol bol izlersin bos bos otururken evde. Devamke

• Olay teknolojiyi kesmek değil ders çalışmak. Odağın kaymış sanki.

Her gün odaklanarak çalışabildiğin süre miktarını yavaş yavaş arttır, kalan zamanda istersen 6 saat Instagram kaydırırsın o sana bağlı.

• White Death kullanıcısına yanıt

girince çıkamıyorum ki usta dizi bile izleyemiyordum

• Evde ders çalışılmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir abin olarka tavsiyem sana şu kardeşim: Zinciri kırma konseptini duymuşsundur al bi A4 eline hedefini yaz günlük şu kadar şunu yapacağım gibisinden. 30 ya da 60 gün koy mesela. Her gün o hedefini yaptıkça çarpı at işaret koy vs. Yapamadığın günlerde zinciri kırdım diye üzülüp tamamen bırakma (bu yöntemin lanetli tarafı bu bir gün yapmadım zinciri kırdım diye tamamen bırakma yani) . Yapamadığın günleri kırmızıyla falan işaretle mesela. Günün sonunda atıyorum günde 1 saat çalıştıysan hedefin de 1 saatse tik at.

Baştan uyarı günlük limit belirleyince kendine bunu 2'ye böl hedefin artık o olsun. Uzun bir yarışta emin ol boş yapmak isteyeceğin günler olacaktır o gün hiç çalışmamak yerine makul bir hedefi gerçekleştirmek daha kolaydır. Çok çalışmak istediğin günlerde de 6- 7 saat çalışmak için hiçbir engelin yok.

Cs'de headshot atmak, lol'de maç kazanmak, Metin2'de dolunay düşürmek ya da at maymunlar zindanında saatlerce uğraşıp at madalyonu düşürebilmek.... bunlar hep insana dopamin sağlayan ve o uzun, uğraştırıcı sürece ucunda "başardım" hissini tadabilmemiz için katlanmamızı sağlayan şeyler. Gelgelelim Yks için Cs'de tek tıkla hs atmak gibi çabucak alamayacaksın karşılığını. Belki 2 senede alacaksın ama alacaksın onu unutma. Benim arkadaşım 4. senesinde 512. oldu sayısalda mesela.

Önemli olan senin bir şekilde ders çalışma sürecine ödül sistemini yerleştirmek. Başardım hissini tadabildiğin zaman benim zamanında yaptığım gibi günde 13,5 saat de çalışabilirsin.

Zinciri kırma kolpa yöntemini ben ünide de uyguluyorum. Günde min 10 dk ingilizce video izleme hedefim var mesela benim. Yapamadığım günler oldu yaptığım günlerin sayısına yakın. Ama ALTIN KURAL: yapamadığım günler yüzünden asla hedefimden dönmüyorum, küskün hissetmiyorum. Kırmızı çarpı atıp geçiyorum çünkü mükemmel diye bir şeyin olmadığını ve olmak zorunda olmadığını çok iyi biliyorum. Uzun vadede bu yaklaşımımın karşılığını huzur olarak kat ve kat alacağımı düşünüyorum.

Sevgiler...

• Banada olmuştu ilk zamanlar biraz ders çalıştıktan sonra bugün boşa gitmesin diye diğer günde çalışıyorsun ama ilk gün önemli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu an beynin ders çalışma işini organize edemediğin için kaçıcak yer arıyor. öncelikle nasıl çalışmak nerden başlamak istediğini belirle. önce en sevdiğin ders ve konudan başla. sistemini oturttuğunda kafandaki belirsizlik biticek ve kendini kontrol edebiliceksin. bazen sadece başlamak bile yeterli olur.

• h

• 21 günlük bir takvim oluştur kendine;

40 dakika ders çalışmayla başla ve her gün çalıştığın ders saatini 10 dakika uzat, 21. günün sonunda 4 saat ders çalışıyor olacaksın. Molalarını da 40 dakika ders +10 dakika mola şeklinde verebilirsin.

Odaklanma uygulamaları da var, ders çalışırken süre tutuyor. Onları da araştırıp bu sistemi uygulayabilirsin. Yok eğer sorunların daha ciddi bir düzeydeyse rehberlik servisiyle görüşmeni tavsiye ederim.

Not: sevdiğin, daha az sevdiğin ve sevmediğin dersleri liste şeklinde yaz. İlk hafta sevdiğin dersleri, ikinci hafta daha az sevdiğin dersleri ve 3. hafta sevmediğin dersleri programına yerleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 9 Ağustos 2022; 16:27:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.