Şimdi Ara

Sözel Derslere Çalışamamak (Dertleşelim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eşit ağırlıktan giricem Boğaziçi İşletme hedefliyorum. Son ses müzikle ayt mat çalışırken veya deneme atarken keyif alıyorum zaman su gibi akıp gidiyor. İş tyt-ayt tarih edebiyat coğrafyaya gelince aşırı sıkılıyorum.
    Dersleri youtubedan izliyorum (hocalar gayet iyi hocalardan yana sıkıntı yok 50 tane kanal gezdim aralarında en iyileridir bence) (Ramazan Yetgin, Kadir Gümüş, Mehmet Eğit) izlerken dikkatim dağılıyor aklım başka yerlere gidiyo video bitti soruya geçiyorum cevap anahtarına bakmadan soru işaretleyemiyorum ve aşırı sıkıcı geliyor max 10 dk soru çözebiliyorum ve baş ağrısı yapıyor. İğrenç bi durum.
    Asıl konu ben mesela matematikte temel düzeyde bir arkadaşıma veya liselilere ders verebilir düzeyde hissedebiliyorum kendimce hakimim diyebilirim. Düşünüyorum mesela Kadir Gümüş bu kadar bilgiyi nasıl anlatabiliyor bir yolu olmalı bi mantığı olmalı ki sırasıyla bunları aklında tutmuş ve anlatabiliyor tüm konulara hakim bu adam. Ama Nasıl? Ben de matematikte olduğu gibi diğer derslerde de kendimi birilerine bir şey öğretebilecek kıvama getirmek istiyorum sözel derslerde bu nasıl olacak? Matematikte her yaptığım işlemin bir sebebi var ama bu dersler direkt boşluk doldurma sorusu. Benim sorunlarım bunlar siz nelerde sıkıntı çekiyorsunuz dertleşelim biraz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TARIH ONUR GECE
    EDEBIYAT RÜŞTÜ HOCA
    COGRAFYA BAYRAM MERAL

kalan sürede biter, kg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben edebiyata limit el kitabından çalışıyorum şuan şiir bitmek üzere sonra romana çalışacam tiyatro pek bakmayacam hiç video izlemedim netler 15 16 civarı genelde romandan çok soruyor bide şiirde şuan benim çalışmadığım yerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 6 Mart 2022; 17:16:59 >
  • edebiyat icin eyup hoca guzel

• Belki de ea değilsindir  

MF'ye hoş geldin hocam  

CEng bölümünü tavsiye ederim, bölümümüz irmik ikramlı

• Benim cv valla aq bgn 35 mat 18 edeb+sos geldi

• Hocaların hakim olmasının sebebi defalarca ama defalarca anlatmış olmaları. Eskiden ben de birkaç bilgiyi sürekli bir gruba aktarmak durumundaydım. Artık kitaba bakmadan direkt ezberden söylerdim. Siz de konu bittiğinde ailenizden vakit ayıracak bir kişi varsa ona günlük yarım saat anlatabilirsiniz. Böyle yaparsanız gerçekten çok verimli oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede çalışmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    içim içimi yiyor 2 haftadır sayısala geçsem mi diye 3 ayda ayt fende elimden geleni yaparım ama gerçekçi olursak dişe dokunacak seviyede ilerleme kat edemem. mezuna kalıp sayısala geçme konusunda da benim 4 senem bir ziyanlık meslek lisesi vs vs eğitim geçmişim yok mezunum zaten geçen sene 4 ay hazırlandım ea125k say205k bir daha mezuna kalabilirim ama artık sıkılmaya başladım bu ders çalışma konusunda bir an önce atılmak istiyorum. Bi yandan ayt matematiğimi çok iyi geliştirdim 32 33ün altını görmüyorum diyebilirim. Bu sene bu ayt matematiğin üstüne biraz edebiyat sosyal koyabilsem boğaziçi bilkent odtü (belki koç) işletme ekonomi düşünüyorum. (Eşit ağırlığı da meslek lisesi olduğumdan 11. sınıfta seçtirtmediler ben kendim küçüklükten beri savcılık hayalim olduğu için geçen sene öylesine hadi hukuk kazanalım diye ea dedim kendime ama avukatlık hakimlik sınavına hazırlananları görünce midem bulandı. Dümdüz sözel şeyler ve ezber tamamen kendi kendime asla sakın dedim. Yök atlastan en baştan sıraladım ve boğaziçi işletmeyi gözüme kestirerek mart 2021 de çalışmaya başladım 4 ayda belirttiğim sıralamaları ancak yapabildim. ) Şimdi tamamen önümü göremeden sadece çalışıyorum verim aldığım da söylenemez. Sayısal çalışanlara imreniyorum. tarih neyse de edebiyat coğrafya çalışırken sanki beynim ittiriyor bilgileri almıyor baş ağrısı yapıyor. İğrenç bir durum adamlar edebiyat sosyal fulleyip ayt mat a ağlıyolar bende durum tam tersi

• Sözel dersleri boş ezber yapma dersleri genel olarak. Buna rağmen sözel derslerinin içeriğini sevebilirsiniz, bu durumda ezber kısmı koymayabilir. Fakat bu sevgi öyle ha deyince elde edilebilecek bir şey değil. O zaman ezber kısmını daha eğlenceli, en azından baş ağrıtmayacak, bir hale getirmeniz lazım.

Ben burada şunları önerebilirim: Soru bankası çözmektense AYT edb-sos1 denemeleri çözmek (Kırk soru olduğundan dolayı çok sıkmaz, çeşitli konuları tek bir testte görürsünüz ve AYT matematikle beraber çözüyorsanız size soluklanacak zaman verir. Deneme çözdüğünüzden analiz yapmak da daha kolay olur.), ilkiyle bağlantılı olarak çıkmış soruları çözmek (KPSS falan da dahil olmak üzere. Çıkmış soruları çözerken daha ciddiye alacağınızdan işi soruların analizini yapmak kolaylaşır.), farklı ezber yöntemleri kullanmak (Videodan sıkıldıysanız kitabı okuyun, kitaptan sıkıldıysanız az biraz soru çözün. Bu parçaların hepsini kısa kısa yapmanız önemli değil, sonuçta birike birike hem çalışma süreniz hem de bilginiz artacak), videoları dinlerken karalamalar yapmak (not almaktan bahsetmiyorum, sadece önemli gördüğünüz kelimeleri yazın yahut öylesine elinizi oynatın kağıtta. Bunlar odaklanmayı ve ezberlemeyi kolaylaştıran şeyler.), videoları 2xte izlemek (1xte cidden çok sıkıcı sözeller, hiç zaman harcamaya gerek yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 23 Mart 2022; 17:53:56 >

• Hafıza önemli gördüğü şeyi depolar tarih izlerken olayları kronolojik sıraya koymak sebep sonuclarıyla öğrenmek eğlenceli oluyordu. Edebiyatta video izlemek bence kesinlikle verimli değil, çok fazla bilgi var ve özellikle yazar eserde sınav anlamında somut sayılabilecek bir şey olmadığı için tek yol ezber. Her gün 1.5 saat sadece ezber yapıyordum yayın denizi el kitabından. Balık yağı vs. destekleyici de kullanabilirsin

• z(h)ort

• Son durum nedir hocam

• Matematikten patlayıp sözelleri mi başardınız hocam?

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    tam tersi

• Sözele 1 ay kala tutuşunca çalışacaksın o zaman sarıyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.