Şimdi Ara

APOTEMİ PROBLEMLER GEREKSİZ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
7
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apotemi problemlerin içeriği yksden üstün müdür?Apotemi mi çözülmeli yoksa bilgisarmal mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam tyt mat ösym seviyesi çözerek yükselmez yükselir de istendiği kadar yükselmez. Apotemi ösym'den daha zor evet ama problem sıkıntınızı çözer. Eğer konu yetiştirmek de sıkıntınız olamayacaksa yani mesela ayt konularında 0'a yakınsanız boşa zaman harcamayın ama zaman sıkıntınız olmayacaksa çözün çok faydasını görürsünüz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Apotemi Problemleri: Gerekli mi, Değil mi?

Matematik öğretiminde apotemi problemlerinin rolü uzun yıllardır tartışılmaktadır. Bu problemlerin bazıları tarafından aşırı zor olarak değerlendirilirken, bazıları da geometrik kavramların anlaşılması için gerekli olduğuna inanmaktadır.

Apotemi Problemlerinin Zorluğu

Apotemi problemleri, özellikle ortaokul öğrencileri için zorlayıcı olabilir. Bu problemler, üç boyutlu şekillerin hacimleri ve yüzey alanlarıyla ilgilidir ve öğrencilerin güçlü uzamsal akıl yürütme becerilerine sahip olmalarını gerektirir. Ayrıca, bu problemlerin çözümü genellikle karmaşık formüllerin kullanılmasını içerir.

Apotemi Problemlerinin Önemi

Buna rağmen, apotemi problemleri geometrik kavramların anlaşılması için önemlidir. Öğrencilerin üç boyutlu şekillerin yapısını ve özelliklerini anlamalarına yardımcı olurlar. Ayrıca, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirirler.

Apotemi Problemleri Nasıl Çözülür?

Apotemi problemlerini çözmekte zorlanıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

• Üç boyutlu şeklin bir çizimini yapın.
    • Problemi dikkatlice okuyun ve verilen bilgileri belirleyin.
    • Uygun formülleri uygulayın.
    • Cevabınızı kontrol edin.

Apotemi Problemleriyle İlgili Videolar ve Örnekler

Çevrimiçi olarak, apotemi problemlerinin nasıl çözüleceğiyle ilgili birçok video ve örnek bulabilirsiniz. Bu kaynaklar, kavramları anlamanıza ve güven kazanmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç

Apotemi problemleri, matematik eğitiminin önemli bir parçasıdır. Zorlayıcı olsalar da, geometrik kavramların anlaşılması ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi için gereklidirler. Sabır ve uygulama ile bu problemlerin üstesinden gelebilir ve geometrik anlayışınızı geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• yukarı, kimisi kesin al çok güzel diyor kimisi zaman kaybı vs diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tyt mat ösym seviyesi çözerek yükselmez yükselir de istendiği kadar yükselmez. Apotemi ösym'den daha zor evet ama problem sıkıntınızı çözer. Eğer konu yetiştirmek de sıkıntınız olamayacaksa yani mesela ayt konularında 0'a yakınsanız boşa zaman harcamayın ama zaman sıkıntınız olmayacaksa çözün çok faydasını görürsünüz.

• Oğlum bu nasıl nick ahhshxhhx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır gereksiz değil. Soruları abartıldığı kadar zor değil. Zorları da var kolayları da. Yorum yapma kabiliyeti kazandırma açısından çok iyi.

• belki o zorlukta çıkmayabilir ama geliştirir diğer problemler daha kolay çözersin
  • en iyisi sarmal problemler hocam. yanına da endemik problemler çakın bir tane, soru kaçırmazsınız.
  • problemleri 1.5kda çözüyorum artık 1dkya çekmek istiyorum diyosan çöz bilgi sarmal endemik ve çözcegin kitapların problem kısmı varken gereksiz aytyi yarıladım vaktım bol diyosan çöz tabiki
  • Apotemi yayınları genel itibariyle 1000 metre koşusuna hazırlıyor dersek, ÖSYM soruları 100 metre hadi zorları 500 metre koşusu gibidir. 1000 metre koşusunda süre-nefes alışkanlığı olan birine 100-500 metre koşusu vız gelir diye düşünüyorum.

• normal mat denemesi çöz geç ya zaten tüm soruları problemleştirmiş olurlar

• Up

• Sarmal + endemik bence hocam

• Çözmezsen bir şey kaybetmeyebilirsin ama çözersen kazanabileceğin çok şey olabilir bence.

• Çok ekstrem bence. Ösym'nin sorduğu problemler ortada fantastik bir işe kalkışmaya gerek yok. Kitabı 60-70 sayfa çözüp bırakmıştım ve herhangi bir pişmanlığını da yaşamadım.
  • 12.sınıfta 50 kadar sayfasını bitirmiştim, zorlanıyordum da. Mezun senemde 160'lara kadar geldim sanırım tam hatırlamıyorum. Aşırı zorlanmıyordum çünkü tam olarak yüklenmedim kitaba. Günlük 10 problem çözerek bile fena mesafe katedilebiliyor.
    Eğer yapamadığın sorularda moral bozmak yerine çok çok sakin bir şekilde soruya tekrar yaklaşabilirsen zaman tutmadan çözülebilir. Soruya yaklaşım çeşidini arttıracak sorular var bence çünkü bazı soruları aynı yoldan yapamıyorsun ve değişmek zorunda kalıyorsun. Bu tarafı iyiydi ayrıca.
  • Toprak problemler aldım gayet güzel karekök ayarında yapmışlar

• kitabın yüzde 70 80 inini çözdüm diğer kısımlarını azar azar çözerim diye bıraktım tabi bazı ezber problem tarzlarını geçtim ösym artık sormadığı için. bence güzel bir kitap kesinlikle çöz ve bence her zaman ösymnin 1 2 tık üstünü çöz
  • Çok zor bir kitap ama bayağı geliştiriyor bence çözmelisin

• Endemik problemler fasikülünü ve tyt mat denemesini çöz bana dua edersin. Sonrasında son 3 senenin tyt mat ve geometri sorularına bakarsan ne dediğimi anlayacaksın zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.