Şimdi Ara

Ritalin concerta gibi ilaçları kullananlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
6.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üni 1.sınıfım ve kendimi bildiğimden beri dikkat eksikliği sorunum var(15 dakika ders çalışıyorsam en az 15 20dk ya telefonda geçiyor ya da boş boş oturup düşünüyorum yani bi türlü odağımı derse veremiyorum)
    Şimdiye kadar bu sorunu çok fazla önemsememiştim hatta bu tür ilaçlara hep karşı çıkardım yan etkilerinden dolayı ancak artık sıkıntı olmaya başladı dersleri dahi dinleyemiyorum ve zaman yönetimim aşırı kötü olmaya başladı 1 saatlik konuya 2 3 saat verdiğim için
    Bu tür ilaçları(sadece ritalin ve concerta değil de metilfenidat içeren ilaçları) kullananlar işe yarayıp yaramadığını ve kendi görüşlerini yazarsa sevinirim
    Herkese iyi forumlar

• Odak sorunu ve dikkat dağınıklığı diye birşey yoktur.Ders calismayi sevmedigin için dikkatin dağılıyor ve odaklanamıyorsun.
    Yaptığın şeye ilgin olmazsa için odaklanamazsın bu da gayet doğal.Sevdiğin bir şeye gayet güzel odaklanırsın.
    İlaç sirketleri ilac satmak icin olmayan hastalıklar uretiyorlar o ilacların uyusturucudan farkı yok.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ritalin ve Concerta İlaçları Kullanırken Kafein Alımı

Ritalin ve Concerta, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan iki yaygın uyarıcı ilaçtır. Bu ilaçların kafein gibi diğer uyarıcılarla etkileşime girebileceğini bilmek önemlidir.

• Etki Artabilir: Concerta ve Ritalin, kahve gibi kafein içeren maddelerle birlikte alındığında etkileri artabilir. Bu, kalp atış hızının ve kan basıncının yükselmesine, kaygı ve uykusuzluğa yol açabilir.
    • Uyku Sorunları: Kafein uyarıcı bir maddedir ve uyku sorunlarına neden olabilir. Concerta ve Ritalin ile birlikte kafein alımı, uyku sorunlarını daha da kötüleştirebilir.
    • Uygunsuz İlaç Etkisi: Kafein, Concerta ve Ritalin'in emilimini veya metabolizmasını etkileyebilir ve bu da ilaçların beklenen şekilde çalışmamasına neden olabilir.

Bu nedenle, Concerta veya Ritalin kullanırken kafein alımını sınırlamak önemlidir. Kafein içeren kahve, çay, enerji içecekleri ve çikolatadan kaçınmalısın. Kafein alımı gerekliyse, miktarı sınırlamalı ve ilaç alımlarından en az bir saat önce veya sonra almalısın.

Ayrıca, kafein alımı ve Concerta veya Ritalin kullanımı hakkında doktorunla konuşmak da önemlidir. Doktorun, bu ilaçlarla birlikte güvenli bir şekilde kafein alıp alamayacağını ve varsa herhangi bir uyarı hakkında bilgi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu tür ilaçları forumdaki tavsiyeler üzerine alman doğru değil. Benim veya X kişisinin anlattıkları sende tam tersi etki yaratabilir. Doktorunuzla görüşmeniz lazım.
    Kendi açımdan ise değerlendirecek olursam öyle abi bir hap atayım 10 saat aralıksız çalışayım muhabetti yok. Kendini biraz şartlandırmayla ilgili diye düşünüyorum. Yan etkileri :
    İştahsızlık çok fazla açlıktan gözüm kararıyor ama su içerken bile zorlanıyorum
    Uykusuzluk imkanı yok 04.00 dan önce uyuyamam gün içinde bitik ve halsizim
    Çarpıntı Bazen ne oluyor lan seviyesine kadar geliyor,
    Akciğerlerimin altı ağrıyor öyle ağrı gibi değil tam ama rahatsız ediyor
    Çok sigara içiyorum sigaraya doyamıyorum
    Bazen küçük küçük halisünasyon da oluyor.
    Kafanın açılmasını daha iyi odaklanmak istiyorsan halk arasında kötü bilinen ülkemizde yasal olmayan şeyler çok daha iyi geliyor

• Birileri who am I izlemiş yine
  • idrak yolları intihabı kullanıcısına yanıt

kahveyle mi tuketiyorsun hocam?

ne gibi halisunasyonlar oluyor

Kafanın açılmasını daha iyi odaklanmak istiyorsan halk arasında kötü bilinen ülkemizde yasal olmayan şeyler çok daha iyi geliyor

katiliyorum
    Hocam kırmızı reçeteli ilacı kafama göre alamam zaten ayrıca buraya sadece kullanıcı yorumu için yazdım gidip de biri al dedi ya da alma dedi diye hareket edecek kadar cahil değilim
  • Odak sorunu için başka tavsiyesi olan?
  • MechaZix M kullanıcısına yanıt
    ben 2 yıl kullanmıştım olumlu etkileri var ama olumsuz etkileri de var
  • Satsuki S kullanıcısına yanıt
    Ne gibi hocam biraz açar mısın
  • Belki inanmayacaksın ama ben de kullandım, o kadar berbat bir dikkat dağınıklığım var ki kullandım ve faydasını gördüm. İlginçtir ki herkesin aksine hiç yan etki yaşamadım çok garipti. Sadece tokluk hissi ve uyku kaçırıyordu ama uyku düzenime de etksii olmadı. Ama ilaç gerçekten çözüm değil, Yoga/meditasyon veya Namaz gibi kendini sakinleştirebileceğin tarzda dikkat dağınıklığı için egzeresiz öneririm. Ayrıca da spor yapabilirsin. Spordan sonra ben taş gibi ders çalışıyordum. İlaçların zararlarını bilsen zaten kullanmazsın, prospektüs'ünü okuyunca anlarsın. Ha bunu söyleyenler genelde ilacı kullanmayan tipler oluyor diye bana da inanmayabilirsin ama raporum var, yanımda da concerta 36mg var kullanmıyorum artık istersen atabilirim. Gerçekten ders için iyi olabilir ama kalıcı hasarlar veriyor.
  • Scath S kullanıcısına yanıt
    MechaZix M kullanıcısına yanıt
    Odak sorunu ve dikkat dağınıklığı diye birşey yoktur.Ders calismayi sevmedigin için dikkatin dağılıyor ve odaklanamıyorsun.
    Yaptığın şeye ilgin olmazsa için odaklanamazsın bu da gayet doğal.Sevdiğin bir şeye gayet güzel odaklanırsın.
    İlaç sirketleri ilac satmak icin olmayan hastalıklar uretiyorlar o ilacların uyusturucudan farkı yok.
  • choyrn kullanıcısına yanıt
    Aşı karşıtlarından biri de sen misin?
    Ayrıca ders çalışmayı sevmemekle alakalı bi şey değil kaldı ki sevmesem dahi çalışıyorum şayet çalışmasam şu an iyi bi bölümde okuyamazdım
  • aezakmii A kullanıcısına yanıt
    Zaten sürekli kullanmak gibi bi amacım yok 3 5 ay kullansam yeterli faydayı göreceğime inanıyorum
    Pervitinden mi bahsediyorsun :D yasal olmayan ilaç derken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammed0123

Pervitinden mi bahsediyorsun :D yasal olmayan ilaç derken
    Ne ilacı kardeşim doğacıyız biz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Ellis

kahveyle mi tuketiyorsun hocam?

ne gibi halisunasyonlar oluyor

katiliyorum
    3 Büyük Fincan Filtre kahve içiyorum her gece ondan mı acaba 54 mg concerta bi de dozu

Böyle sesler bazen saniyelik cisimler filan
  • uykusuzluk tavan 8 saat, kalp atışlarım baya hızlanıyor kahve ile beraber alırsam ve canım hiçbir şey yemek istemiyor su içerken bile zorlanıyorum ama fark yarattığını söyleyebilirim en azından deneme sınavlarında daha iyi odaklanabiliyorum
  • Hocam önce vitamin değerlerini falan ölçtür bence folik asit, b12 eksikliği gibi şeyler de çok fazla dikkat dağınıklığı yapıyor.
  • MechaZix M kullanıcısına yanıt
    tavsiye etmiyorum, pişmanım ve 3 ay az değil. Kullandiktan sonra psikolojik olarak bir kere çok kırılgan oluyorsun. Ayrica ilaci kullanmadigin zaman daha kötü oluyor dikkat dağınıklığı çünkü artiyor, beyne de kalıcı hasar veriyor biraz arastirmani oneririm. Ben doktor esliginde terapi ile beraber aldim ona ragmen biseye yaramadi. Bununla yasamayi ogrenmenndaha iyi cunku hayatin her yerinde olacak bu.
  • aezakmii A kullanıcısına yanıt
    Hocam beyne kalıcı zarar verdiğini hiç sanmıyorum çünkü tus çalışan doktorların da kullandığını duymuştum
    1 2 ilacın prospektüsünü okudum yan etkileri var ancak kalıcı hasar vs hiç görmedim yani
  • takatukutaka T kullanıcısına yanıt
    Folat ölçtürmedim hiç ama b12 seviyemin normal olduğunu biliyorum yakın bi zamanda ölçtürmüştüm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.