Şimdi Ara

Merhaba! Concerta ve Ritalin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben DEHB tanısıyla Concerta ve Ritalin kullanıyorum.
    En fazla sizin kadar olabiliyorum bu ilaçlar yardımıyla. En fazla 5 dk süren konu çalışmalarım maalesef böyle.
    Şöyle düşünmenizi istiyorum. Ben max. 5dk konu çalışabiliyorken anca sizlerin normal temposuna zar zor yetişirken sizler Concerta ve Ritalin kullanmak istiyorsunuz, yapmayın. Bu ilaçlar çok ağır ve asla şakaya gelmez. Kırmızı reçeteyle satılıyor zaten Concerta. Durumun ciddiyetini en azından buradan fark edebilirsiniz.
    Concerta ilacım bittiği için doktoruma gittim, hâlâ kullanmam gerektiğini belirtti ve bu nedenle eczaneye gittim. Raporum bittiği için yalnızca 1 kutu alabildim. Aslında raporum olduğu için 3 kutu alabiliyordum. Herneyse; bu aralar beni "piyasada Concerta bulunmaması" üzerine bir telaş sardı. Bu nedenle eczacıma "Raporumu yeniletip alabilir miyim ilacımı, ya da parayla satın alabilir miyim? Sonuçta doktorumun raporu var. Buna rağmen bile vermediler. 92₺ yi vermeye hazırdım evet fakat bu ilaç o kadar tesirli ve bir yandan da o kadar zararlı ki bana bile diğer ay gelmeden veremiyorlar. Ki diğer aya Concerta kalır mı, hiç ama hiç zannetmem.
    Ritalin zaten bende hiçbir işe yaramıyor maalesef.doktorum bana hep "çok lazım olmadıkça sakın ritalin kullanma" der.
    Onu bunu geçtim de, siz siz olun DEHB tanınız yoksa ASLA kullanmayın. Çok ciddi riskleri var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İkisini aynı anda doktora ne dedinde yazdırdın? Bana ikisini birden yazmak yasak gibi bişey demişti. Birde diğer aya concerta kalmayacağını nereden duydunuz? Eğer böyle bişey varsa bende 3 kutu falan yazın diyeyim doktora

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben diyip yazdırmıyorum. Doktorum o tarz ifadelerimde beni direkt reddeder. Ve Concerta depolarda dâhi yok. Zar zor buldum sadece 1 eczanede. Ki o da bir sonraki aya kalır mı bilmiyorum. Bu arada doktorum Ritalin kullanmama çok karşı. Tekrar dediğim gibi çok acil durumlarda ancak kendisine ulaşıp teyit etmem kaydıyla sadece 1 paket verdi.

• benim raporum aslında 3 aylık bir kapsamdaydı. Bu nedenle örnek vermek istedim. Bu arada raporumun tarihi geçtiği için artık sadece 1 aylık dozum var. O da eczanelerde bulabilirsem 😂

• bende concerta kullanıyorum bana da ritalin yazmadılar :D
  • Tamam eyvallah sınav önemli ama sağlığınızdan önemli değil bu kadar abartmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ForeverLazy kullanıcısına yanıt
    Not olarak belirteyim bunu ben 15 yaşımdayken yazmıştı doktorum. Şimdi öyle midir değil midir bilemem. Dediğim gibi Ritalini kullanmam önerilmediği için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Concerta mı Ritalin mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Concerta ya Başlattı Doktorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum. Kendinizi sevin ve sağlığınızı olabildiğince korumaya çalışın. Sınav seneleri için böylesine ağır ilaçlarla tanışmayın lütfen. Naçizane tavsiyem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.