Şimdi Ara

En iyi vakıf üniversiteleri 2024

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak benim sıralamam şu şekilde
    1- Bilkent
    2- Koç
    3- Sabancı
    4- TOBB
    5- Özyeğin
    6- Yeditepe
    7- Bahçeşehir
    8- İstanbul Bilgi

Değişmesi gerektiğini düşündüğünüz varsa belirtebilirsiniz, kendi sıralamanızı da yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeyyo -- 25 Ağustos 2024; 19:45:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Koç sabancı bilkent kalanı tırt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent koç özyeğin sabancı bahçeşehir bilgi
    Bölüm bazlı değişen bir durum bu aslında, iletişim medya vb alanında bilgi çok iyiyken diş hek. alanında yeditepe en iyilerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eastai -- 10 Ağustos 2024; 17:51:2 >
  • Bilkent
    Koç
    Sabancı
    Özyeğin
    Yeditepe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent Koç Sabancı Özyeğin Tobb

• Koç Sabancı Bilkent belki TOBB geri kalanı geç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilkent Koç Sabancı Tobb Özyeğin

• En iyilerinin bile ilk 500 üniversite sıralamasına zar zor girdiği bir ulusal lig. İyi oldukları bir konu var ki dünya akademik etki sıralamalarına göre en fazla dolares talep eden üniversiteler sıralamasında ilk sıraları kaptırmayız. Deveye sormuşlar neren düz, nerem doğru ki demiş.

• trakianboy kullanıcısına yanıt

sınır olmadığından her sene %100 zam geliyor en az. seneye 60k dolar olur seneliği

• S Koç = bogazici
    S Bilkent = odtu
    S Sabancı = itü
    C Tobb = hacettepe
    Hiçbirinde bulunmadım tahmini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 10 Ağustos 2024; 22:9:49 >
  • yltyy kullanıcısına yanıt
    ZORT ZORT ZORTT
    bilkent s odtü s 😎

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mezun24 kullanıcısına yanıt

öyle olsun

• Bilkent, Koç, Sabancı, belki bir de Özyeğin (?)

Bence Bilkent dışındakilere tam burslu değilseniz gidilmez. Fiyatlarına ve son 3 senede yaptıkları zamlara bakın. Bu gidişle 1 milyondan girer 8 veya 10 milyondan son seneyi okursunuz.

Bir de ilk 300'e girip, kötü sıralama yapmış aşırı zengin tiplerle aynı sınıfta eğitim almayı hiç sevmeyeceğinizi garanti ediyorum.

• Bilkent koç sabancı haricine ne para verilir ne burslu gidilir hocam özyeğin ee bile 3kdan kapatır olmuş itüden iyi bir okul olduğunu düşünmüyorum

• Eastai kullanıcısına yanıt
    En iyilerden değil direkt en en iyisi

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Göreceli Artıları (+ sayarsanız):

- Okul kalabalık değil. Bunun artıları olacaktır.

- Hocaları iyi ve seçilmiş, boş adam yok gibi görünüyor.

- GPA kasmak İTÜ'ye kıyasla ÇOK daha kolay olur.

- İngilizcesi İTÜ'den iyidir.

Belirgin Eksileri:

- İTÜ İstanbul'un en iyi konumunda, içine metro geliyor. Özyeğin yerleşim dışında bir çingene mahallesine kurulmuş. Çoğu yere çok uzak kalır.

- Öğrenciler İTÜ bilgisayara göre belirgin derecede alt düzeyde olacaktır. Zora da gelemezler, eğitim buna göre easy mode işlenecek.

- Prestiji ve mezun ağı İTÜ'ye yaklaşamaz.

- En büyük eksisi, fiyatı ve her şeyin İTÜ'ye göre çok daha pahalı olması olacaktır. (İTÜ'de yemek 15 TL, Özyeğin'de ne kadar?  )

Yalnız şöyle bir şey de var; ilk 3kya girip burslu girilebilir belki, ama yüksek sıralamadan yarı burslu giren elindeki seçeneklere göre çok daha iyi bir okula/bölüme gitmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Ağustos 2024; 23:5:35 >

• Mühendislik sıralamalarında belki yatay seyir belki de yükselen trendin devamını göreceğiz. Top vakıf üniversitelerin fiyatlarının da iyice fırlamasından mütevellit %50 bursluları da dahil bu ivmeden nasibini alacağını düşünüyorum. Bu sene Boğaziçi vb. devlet üniversitelerinin de derece yapan adaylara burs/avantaj vaadlerinin ilk 1000 öğrencinin karar vermesini zorlaştıracaktır. Kestiremediğim husus ise koç, sabancı, özyeğin vb. senelik ücretleri milyonu aşmış ya da dayanmış olanların ücretli kontenjanlarının dolup dolmayacağı ya da sıralamalarında gerileme olup olmayacağıdır. Eğer bu parametreler olumsuz etkilenmez ise önümüzdeki senelerde de böylesine pervasız zamlara devam etmelerinden çekiniyorum. Böyle giderse bunların %50 indirimli programları bile keriz silkeleme kategorisine girecektir.

Öyle ya da böyle ülke sınırları içinde nitelikli kadrolarla ve kampüs hayatı ile adam gibi bir üniversite hayatı yaşattıklarını düşünüyorum. Bu tür üniversitelerde okuyan arkadaşların ara sınıf zamlarından haber vermesi yararlı olabilir.

• Bilkent

Koç

Sabancı

Özyeğin

Bilgi/Yeditepe/TOBB/Bahçeşehir

• phosphophyllite kullanıcısına yanıt

Bu sıralamaları böyle ezbere yapıyorlar hep de, gerçekten ne tür bilgi ve deneyime dayanarak bunları sıralıyor insanlar belli değil.

Bilkent, Koç, Sabancı tamam da geri kalanları soru işareti. Özellikle Özyeğin sonrası için mutlaka iyi inceleyin, okuyanlara sorun, burada milletin yaptığı sıralamalara bakmayın.

İlk 3 vakıf üniversitesinden sonrası soru işaretidir, eğitim kaliteleri iyi değildir. Vakıf üniversiteleri tüm öğrencilerini kolaylıkla mezun etme eğilimindedir...

üstüne basarak söyleyeceğim kısım ise; kesinlikle istedikleri paraları hak etmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 13 Ağustos 2024; 4:36:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.