UOLP'ların durdurulamaz yükselişi
İster Saraybosna'da olsun ister Bakü'de hepsinin alıcısı oldu. Önceden kontenjanı dolanlar sıralamalarını ileri yönlü ikiye katladılar. Millet İTÜ, ODTÜ, Gazi, Ankara vb. diplomasını alacam diye iki yıl dolarla para saçmaya razı oldu insanlar. Amerika kırsallarında dötü donacak ama sonunda İTÜ diploması alacak 3-4K sıralama kasmasına gerek kalmadan. KKTC'lere bile tenezzül etmedi millet diplomanın üzerinde başka yerin (kampüs) adı geçmesin diye. Aklı olan devlet üniversitesi adam gibi uolpları doldurur bünyesinde de hem kasasını doldurur hem de mahalle bakkalı kılıklı özellerden kaçışı hızlandırırlar.
İki arkadaşımın aklına girdim de çocuklarını İTÜ'lü yaptılar yoksa gideceklerdi gariplerin 32-55K sıralama ile %50 burslu özyeğinlere tobblara. Artık millet de keşfetti buraları boşuna bu avanta bölümleri gözlerden saklamaya çalışmayın. Pandemide kontenjanların boş kalması doğaldı 30k dolar verip de new york'ta online mı okusaydılar. Artık her sene full çeker bu programlar. KOÇ-Sabancı olmuş 30K dolares. Biyomühendislik bile doldurmuş kotayı Türkiye'de branşında iş imkanı olmaması pahasına.
BOUN'den de bi atılım bekliyoruz artık.
Zorlu bir eğitim süreci ve mesleği icra etmedeki fiziksel zorluklara rağmen Türk gençliği geleceğin (money) nerede yattığının kokusunu almış bir tazı gibi gemi ve denizcilik ile ilgili mühendisliklere azalan kontenjanlara rağmen hücum etmiştir. Yapay zekayı sintinede vıcık vıcık yağların arasında elimizden işimizi almaya davet ediyorum.
Malumunuz bu sene sınavın zorluğu iyi ayarlanmamıştı. Özellikle sıralaması gerilerde olanları daha çok etkileyecek olan İkinci Öğretim bölümlerinin kapatılması ve bir takım kontenjanların azaltılması ne kadar olumsuz gelişme ise imkanı olana göre avantaj sayılabilecek üzerinde durulmadığını düşündüğüm tespitlerden de bahsetmek ve tartışmaya açmak gerekir.
Şöyle ki bu sene gözden kaçan olumsuz gibi görünen ancak belirli adaylara avantaj sağlayacak iki önemli parametre olacağını düşünüyorum. Bunlar;
- Özellikle matematik ve fen bazında sorular zorlaştıkça eşit ağırlıklı girenlerin sayısal puan kasma kapasitesinin sayısalcılara oranla önemli oranda azalması ve bu bant içindeki adayların mühendislik kotalarını işgal etme kabiliyetlerinin azalması ve sayısal alanlarda (özellikle mühendislik) rakip elemesi.
- Fiyatlarına dolar bazında (güncel kur ile) önceki 15 yıla göre hiç olmadık oranda zam yapan özel üniversitelerin ücretli kontenjanlarının durumdan olumsuz etkilenmesi ve hali vakti yerinde olan ailelerin heyecandan sınavı iyi geçemeyip de iyi sıralama yapamayan çocuklarına gün doğmasıdır (vahşi kapitalizm). (Parayı bastıranları hemen yermeyelim zaten herkes önce kendim, olursa da evladım rahat etsin diye kastırıp iyi yerler kazanıp zengin olayım diye uğraşmıyor mu?!). Bu durumun ilerleyen dönemde olumsuz yanı ilgili bölümün hakkını veremeyecek kişilerin girdikten sonra okulu uzatması ya da okulu bırakması ile sonuçlanacaktır.
Son olarak kimi sayısalcılara sınırlı olumlu ya da olumsuz etki edecek bir durumun da İTÜ'nün KKTC bölümlerinin artık eğitimini adada başlatacak olmasıdır. Bu da talebi azaltabilir.
Tercih yapanlara fikir vermek ve başka açıdan da bakmalarını sağlamış olmak ümidiyle.
Hayırlı tercihler, sağlık ve esenlikle.
Merhaba yeğenim sayısal 91K yaptı. Kendisinden çok daha iyi bir sıralama bekliyorduk ama olmadı. Bu hafta kampüsleri dolaşınca mezuna kalmak yerine okumaya karar verdi. Endüstri mühendisliği istiyordu. Özyeğin ile Yeditepe arasında kaldı. Kendi okulundan Koç'ta okuyan eski mezunlar ile görüşmüştü onlar da oraya gelmesini önermişler. Sıralamaya göre oranın belki elektrik elektronik ya da kimya mühendisliği geliyor. O bölümlere de pek aşina değiliz. Çap yapar endüstriye geçersin demişler. Anadolu yakasında oturuyor ve ulaşım da önemli bir parametre. Kafalar karışık. Sizlerin değerleri fikirlerine açığız.
[Mağduriyetim giderilene ya da hak yerini bulana kadar bu girdi burada duracaktır. Öyle paramı alana kadar arkalarda sessizce bekleyeyim belki paramı öder yolumuza gideriz yok öyle! Bir an önce yazmalıyım! Varsa aktarımımda ya da gözlemlerimde bir hatam burda tekzip de ederim gocunmam. Ancak kaç gündür yaşadığımı bu işleri yapanlar okuyunca kimin haklı kimin haksız olduğunu anlayacaklardır.]
[Gerektiğinde her türlü yazışma, steam görseli ya da dekontlar mahremiyet gözetilerek burada paylaşılacaktır. Bu forum sahipsiz değildir. Binbir güçlükle iki kuruş biriktirip uygun oyun almanın peşinde olan gençlerimizin bir de akıl sağlığına halel gelmemesi adına bir uyarı mahiyetinde bir abilerinin nasıl bir duruma düşürüldüğünü okumalarını istiyorum]
Öncelikle forumda en eski üyelerden biri olduğumu belirterek konuya girmek istiyorum. Eminim benden daha genç olup bu işlerin sarrafı olmuşlarınız elbette vardır. Elbette her insan hata yapabilir, kazanç fırsatı görünce gözü de dönebilir ama kul hakkı yemeye yeltendin mi orada dur bakalım. Ben Steam hesabı kullanma, giftleşme konusunda asgari bilgi sahibiyim daha ötesi değilim. Yıllar içinde birkaç elektronik ürünü forumda satmak dışında satıcı olarak pek fazla işim olmamıştır ama forumda birçok kişiden key-gift alışverişim olmuştur, onda da biraz DH forum referanslarına ve forumdaşlara da genel olarak itibar eder güvenerek hareket ederim ta ki…
Son beş gündür ilgili (kilikya01 nickli) başlık sahibi ile alış ama vermeyiş yapana kadar.
BF haftası nedeni ile iki triple A oyun almak niyetiyle bakındığım steam gift forumunda bu başlığı gördüm. 25 Kasım 2023’te kilikya01 nickli şahsın başlık yazısını okudum forumda mesajlaştım. Daha sonra whatsapp mesajlaşmasıyla devam ettim. İstediğim oyunlar için teklif ettiği fiyatı uygun buldum ve şahsın verdiği IBAN’a parasını yatırdım. Steam üzerinden arkadaşlık teklifini kabul ettim. Ardından Pazar günü takas işleminin olduğunu oyunları 25’i 26’ya bağayan gece 12’den sonra göndereceğini söyledi. Bu haberle irkildim çünkü oyunları hemen alıp haftasonu oynamak istiyordum. Neyse gece gelir artık sabah oynarım dedim kabullendim.
Pazar pc başına oturdum baktım giftler gelmemiş. Cevaben bana; ben yollamadım değil, steam güvenlik bekletmesi yapıyor, arkadaş eklemenin üzerinden belli süre geçmesi gerekiyor dedi. Steam desteğe kayıt oluşturdum dedi. Ben de başka kişilerden de gift ile oyun aldığımı onlarda sorun yaşamadığımı söyledim. Cevaben arkadaş ekler eklemez ben anında gift atamıyorum, oyunlar gitmezse iadenizi yaparım (26 Kasım 2023) dedi. İndirimlerin biteceğini bu nedenle tedirgin olduğumu söyledim. Steam hesabının 6 gündür çevrimdışı gözüktüğünü başka nickten mi gift geleceğini sorduğumda mevcut nickten geleceğini söyledi ve muhtelif sesli mesajlar attı. İyi bekleyelim o zaman dedim ama içim rahat etmedi.
27 Kasım sabahı bu şahıstan giftleri kontrol edip etmediğimi soran bir mesaj aldım. Oyunların gelmediğini mesaj atmak üzere olduğumu ve bu şahsın hesabının steam tarafından mimli olup olmadığını sordum. 27 Kasım mesai bitimine kadar ücret iadesi yapmasını talep ettim. Kendisine sanki ben suçluymuşum gibi steam ekran görsellerimi attım oyunlarımın gelmediğine dair. Kendisi de hesabında ban olmadığına dair 19-20 Kasım tarihli başka işlemleri içeren bir görsel attı. Bana oyunları 26 Kasım öğleden sonra attığını söyledi. Gün içi bekledim bekledim ikindi vakti de gelişme olmayınca para iadesi istedim tekrardan. Beni telkin edici, kendisinin bu işleri sürekli yaptığıyla ve kimsenin parasının kendisinde kalmadığını içeren sesli mesaj attı. Aynı zamanda beni aradı; bu sırada biraz endişeyle gayretlenip ilana ait diğer sayfaları okumaya başladım ve okudukça dehşete düştüm. Bunca şikayet almış bir ilan nasıl aktif olabilmiş ve neden bunca şikayetçinin emek harcayıp yazdıklarını hakkıyla okumadım diye hayıflandım. İlan altında pekçok şikayet mesajı vardı. Dedim geçmiş olsun bana. Ardından bu şahıs beni aradı telkin edici, bu işlerin sıkıntılarına, ticari çekememezliğe dair bir konuşma geçti ve sonuçta yarın öğleye kadar oyunlar gelmez ise para iadesi yapacağını ifade etti ve bir şekilde o günü de geçirdik.
BF son günü 28 Kasım 2023 sabahına uyandım. Mobilden hesabımı kontrol ettim ve tahmin ettiğim üzere oyunlar gelmemişti. Hadi dedim öğleyi bekleyelim neticede ağzımdan bekleyeceğime dair söz çıkmıştı. Öğlen gelince bu şahısa mesaj attım; paramı iade etmesini istedim ve aktif kullandığım ibanımı ilettim. Kendisi yaklaşık 23 dk sonra desteğe iki defa yazdığını hesabımda gift limit olabileceğini benim de steam desteğe limit olup olmadığını sormam gereken bir mesaj yazmamı istedi. Bir de paramın kendisinde kalmayacağını ancak bu durumda mağdur! olanın kendisi olduğunu yazdı. Bir de test amaçlı düşük fiyatlı bir oyun attığını söyledi. Hesabımı kontrol ettim oyun gelmemişti. Bunu bildirdim. Muhtelif sesli ve yazılı mesajlardan sonra gittim steam desteğe hesabımda ban ya da limit var mı diye sormaya bu şahıs sırf hata bende olabilir dediği için! Pek tabi steam beni pek bekletmeden hesabımda ban ya da limit koyulmadığını ancak giftleşme için üç günlük arkadaşlık lazım anafikirli bir cevap yazdı. Bu iletiyi şahısa ilettim. Hatta steame daha açıklayıcı bir cevap vermesi için bir daha mesaj attım. O da iletiyi okuyup böyle olduğunu teyid etti ve benim hesabım adına tekrar bir destek kaydı oluşturduğunu söyledi.
Bunu yazması üzerine artık sabrım taştı. Daha da oyun vs. istemediğimi, ibanıma paramı yatırmasını, bekletilme sürecinden yorulduğumu yazdım. Ödemeyi yapmasını gerekirse bu şekilde beklenecekse para benim cebimde iken beklenilmesini de yazdım. Kendisi yine mağdur olduğunu bana gift attığını, giftin kendisine iade gelmediği takdirde bile ödemeyi yapacağını söyledi. İşten dolayı zaten zor mesaj yazdığımı söylemiştim o da aynı durumda olduğunu söyledi.
25 Kasım (ya da hangi zaman gönderdi ise?) bana yolladığını söylediği giftlere ait ekran görüntüsünü istedim. Cevaben mobil uygulamasının hata verdiğini eve geçince pc’den atacağını yazdı. Akşama doğru Steam’den diğer mesajıma nihai bir cevap geldi. Kesinlikle hesabımda ne bir sorun ne de bir kısıtlama yoktu. Şahısa gelen mesajın görselini attım, günlerdir boş yere bekletildiğimi ve paramı iade etmesi gerektiğini yazdım. Kendisi yine benim hesap bilgileri ekli halde steam’e tekrar mesaj attığını cevap beklediğini, paramı dediği şekilde iade edeceğini giftler bana şayet gelir ise!! iade edebileceğimi yazdı.
29 Kasım 2023 akşamına kadar bekledim. Biliyordum para mara gelmeyeceğini. İnsanın gururuna dokunuyor işte neticede helal kazanılmış bir para. Mesaj attım nerde benim param diye. Akşam bir ödeme geleceğini ona göre iade yapacağını, hesabında hareket olmadığını, steam bakiyesinden oyunlar düştüğünden bana iyi niyet gösterdiğini beklemem gerektiğini yazdı.
Cevaben benim ödediğim parayla başkasından gelecek paranın ne alakası olduğunu, hala ne hikmetse bir türlü ibraz edilemeyen 25 (ya da 26) Kasım tarihli gönderildiği iddia edilen gift görsellerine de ne olduğunu sordum. Sonrası çıt pıt.
İşim gücüm yok oturup şuna harcadığım vakte yazık valla. Neyse belki moderatörler gereğini yapar da en azından diğer forumdaşlar benim düştüğüm hataya düşmez.
Şu yazdığım ve yaşadıklarımın eksiği vardır fazlası yoktur. Sonuçta kendime kızıyorum. Yıllardır titizlikle referans ve başlıklarına bakarak alışveriş yaptığım ve bu sayede donanımhaber’e güven duyan ben BF denilen alışveriş çılgınlığına kapılarak daha fazlasını istemenin ceremesini çekiyorum. Yazdıklarımı okuyun, anlayın ve herkes kendi hükmünü versin. Oyun için ödenen miktar iki kişilik bir yemek parası olabilir ama forumdaki çoğu genç arkadaşlar için tek seferde ödeyip de karşılığını alamadığında hasım olacak kadar da büyük. Şimdilik paramı geri alana ve moderatör gereğini yapana kadar bu yazı burada duracak. Eğer ki bir moderatör gelip de gereğini yapmadan bu yazıyı kaldırırsa Allah onu bildiği gibi yapsın.
ilgili link: https://forum.donanimhaber.com/steam-bakiye-2100-tl-20den-satilik--156211038
Superonline fiberde sürekli hat kopması
|
|
msi z390 anakart alacağım acil tavsiye lütfen!
|
i7 7700k 1080p 60Hz 3yıl için Ekran kartı tavsiyesi
|
Gtx 1080 ti vs rtx 2070 öneriniz nedir?
|
imza yok |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 267
İkinci El Bölümü Mesajları: 43
Konularının görüntülenme sayısı: 9.944 (Bu ay: 97)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 158 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar