Şimdi Ara

Sınavın zorluğuna göre mühendislik başarı sıralamasının rahatlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz bu sene sınavın zorluğu iyi ayarlanmamıştı. Özellikle sıralaması gerilerde olanları daha çok etkileyecek olan İkinci Öğretim bölümlerinin kapatılması ve bir takım kontenjanların azaltılması ne kadar olumsuz gelişme ise imkanı olana göre avantaj sayılabilecek üzerinde durulmadığını düşündüğüm tespitlerden de bahsetmek ve tartışmaya açmak gerekir.

Şöyle ki bu sene gözden kaçan olumsuz gibi görünen ancak belirli adaylara avantaj sağlayacak iki önemli parametre olacağını düşünüyorum. Bunlar;

1. Özellikle matematik ve fen bazında sorular zorlaştıkça eşit ağırlıklı girenlerin sayısal puan kasma kapasitesinin sayısalcılara oranla önemli oranda azalması ve bu bant içindeki adayların mühendislik kotalarını işgal etme kabiliyetlerinin azalması ve sayısal alanlarda (özellikle mühendislik) rakip elemesi.
    2. Fiyatlarına dolar bazında (güncel kur ile) önceki 15 yıla göre hiç olmadık oranda zam yapan özel üniversitelerin ücretli kontenjanlarının durumdan olumsuz etkilenmesi ve hali vakti yerinde olan ailelerin heyecandan sınavı iyi geçemeyip de iyi sıralama yapamayan çocuklarına gün doğmasıdır (vahşi kapitalizm). (Parayı bastıranları hemen yermeyelim zaten herkes önce kendim, olursa da evladım rahat etsin diye kastırıp iyi yerler kazanıp zengin olayım diye uğraşmıyor mu?!). Bu durumun ilerleyen dönemde olumsuz yanı ilgili bölümün hakkını veremeyecek kişilerin girdikten sonra okulu uzatması ya da okulu bırakması ile sonuçlanacaktır.

Son olarak kimi sayısalcılara sınırlı olumlu ya da olumsuz etki edecek bir durumun da İTÜ'nün KKTC bölümlerinin artık eğitimini adada başlatacak olmasıdır. Bu da talebi azaltabilir.

Tercih yapanlara fikir vermek ve başka açıdan da bakmalarını sağlamış olmak ümidiyle.

Hayırlı tercihler, sağlık ve esenlikle.

• Hocam itü odtü baya bir kontenjan düşürdü onun dışında ilk 20-30 binde diğer üniversitelerin mühendislik bölümleri beşer kişi arttı yanlış bakmadıysam.Tıplarda kontenjan arttırdı baya.Bu durum mühendislikteki geçen seneki inanılmaz ileri çekişleri bir nebze olsa alçaltır mı?Geçen sene malumunuz mühendislikta çoğu bölümler 5-10 bin ileri çekti.

• 10 binde olup tercihinde mühendislik olmayan görmedim. şu an herkes mühendislik yazıyor desem yanlış olmaz. ufak bi kesim tıpı çok istediği için yazıyor. bi kesimde top ünilerde istediği mühendislik gelmediği için tıpa yöneliyor. onun dışında mühendislik furyası hala devam ediyor. bence bu sene de epik çekişler olacak. özellikle itüde.

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

hocam ben ytü tercih edicem ama ilk 10 bindeki mühendislik tercihleri kelebek etkisi yapıp beni etkileyecek.21k yaptım ytü makine birinci tercihim fakat diken üstündeyim.ytüye de talep çok diyolar.ikinci tercihim ytü elektrik mühendisliği o gelse üzülmem ama o 34k dan kapattı geçen sene o bile acaba gelir mi dedirttiriyo

• Mühendislik cidden çok tercih ediliyor. Bence umut verici bir şey. Umarım ülkemiz cidden bu kadar kaliteli mühendisin olduğu ve girişimlerle gelişmiş bir ülke konumuna gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYT'den 20 matematik netin altında yapan adam mühendis olmamalı.

• Bu sene mühendislik geçen yıldan daha çok tercih ediliyor.En çok sıralama çekilen yıl bu yıl olacak gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ytü her şeyde 5 kontenjan arttırmış. Arttırmayıp azaltsa facia olabilirdi. Şu haliyle ytü safe bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendisliği safe bulmuyorum malesef riskli artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım hocam.Tamam ileri çeksin ama geçen seneki acayip çekişler olmasın.

• Bence tam tersi bu yıl insanlar tıpa yönelecekler gibi duruyor

• Mühe talep devam eder. Tıp sıralamaları sabit kalır 1-2 sene.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.