Şimdi Ara

KYK YURTLARI DEPREME KARŞI DAYANIKLI MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deprem bölgesindeki illerimizde kyk yurtlarımızda sanırım bir sorun yok yıkılmamış en azından. Zaten bu kadar büyük depremlere yıkılmaması yeterli hasar kısmı zikimde değil. Dademin olan deprem bile 6.5 fena sarstı hala. KYK lar hakkında bilgisi olan var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Yurtları Depreme Karşı Dayanıklı mı?

KYK yurtlarının depreme dayanıklılığı, öğrenciler ve veliler için önemli bir konudur. Bu yurtlar, özellikle İstanbul gibi deprem riski taşıyan bölgelerde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Türkiye'de deprem yönetmelikleri son yıllarda önemli ölçüde sıkılaştırılmış olsa da, bazı eski KYK yurtlarının bu yönetmeliklere uygunluğu konusunda endişeler bulunmaktadır. 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında, ülke genelindeki binaların depreme dayanıklılığı yeniden gündeme gelmiştir.

KYK Genel Müdürlüğü, tüm yurtların depreme dayanıklılığı konusunda gerekli inceleme ve güçlendirme çalışmalarının yapıldığını açıklamıştır. Ancak bazı uzmanlar, bu çalışmaların yeterli olup olmadığı konusunda şüphelerini dile getirmiştir.

Öğrenciler ve veliler, yurt seçiminde deprem riskini de göz önünde bulundurmalıdır. İstanbul'daki KYK yurtlarının çoğunun merkezi konumda bulunması nedeniyle deprem riski daha yüksek olabilir.

Eğer mümkünse, öğrencilerin deprem riski daha düşük bölgelerdeki KYK yurtlarını tercih etmeleri önerilir. Ayrıca, yurtların depreme dayanıklılığı hakkında yetkililerden bilgi almaları da önemlidir.

Sonuç olarak, KYK yurtlarının depreme dayanıklılığı konusunda endişeler bulunmaktadır. Öğrenciler ve veliler, yurt seçiminde deprem riskini de göz önünde bulundurmalıdır. KYK Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarına rağmen, yurtların depreme dayanıklılığı konusunda şüpheler devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde dağ taş üzerine yapılıyor hocam herhalde sağlam zemine yapılıyordur. Ve sağlam yapıldığını düşünüyorum. Umarım öyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi domdomkursunuyedim -- 20 Şubat 2023; 21:53:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlet kendi yaptığı kurumun malzemesinden de çalmıyordur herhalde

• Bizimkini yamaca yapmışlar önde 0.kat arkada -4.kat

• IIRunneRII kullanıcısına yanıt
    :)

• IIRunneRII kullanıcısına yanıt

devlet ihalaye verdiyse o şirket çalarsa 🙁

• Gebze Muallimköy KYK 3 yıl önce olan İstanbul depreminde hasar almıştı. Bazı arkadaşların odasında çatlak oluşmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Yurtlarında Durum Nedir?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Odalar yıkılırda komple binanın cokecegini sanmam fakat sanırım Hatay'daki yeni ve yıkılmıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu kyk yurdu dağ diye adlandırabileceğimiz bölgelere kurulduğu için çoğu dayanıklıdır zemin olarak. Yapısını bilmiyorum

• Hayır yıkılmadı ama ağır hasarlı diye biliyorum. Zaten bu depreme sağlam kalmasını bekleyenem hatay dümdüz oldu. montumu kapıp çıkana kadad yıkılmasın yeter bana

• Hatayin zemini Allah affetsin ama leş. 6.4 sanırsın ki 7.8 dünkü depremde. Ben iç Anadolu'da olmama rağmen Maraş depreminxe yatak sallandı yurtta

• quote:

Orijinalden alıntı: YTÜ Ehm

Hayır yıkılmadı ama ağır hasarlı diye biliyorum. Zaten bu depreme sağlam kalmasını bekleyenem hatay dümdüz oldu. montumu kapıp çıkana kadad yıkılmasın yeter bana

En azından yıkılmamis oda iyi

• hocam cevizlibağ kykda kalıyorum dolaplar, kapılar kendi kendine düşüyor bir de yeni yapılmış, depreme dayanacağını sanmam kendi kendine çökmese iyi

• Bazı binalar sonradan kyk yurduna dönüştürülüyor , onların sağlam olmadığını uygulamalı bir şekilde görmüştük...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.