Şimdi Ara

KYK Yurdu ve İl dışında okumanın zorlukları neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli ekşi de filan gömmüşler ama merak ediyorum gerçekten öyle rezil durum mu ?

Kendi şehrimde üniversite kazanmam çok zor o yüzden soruyorum

• Şu an kykdan yazıyorum. İnternette 114pde video bile izlenmiyor ama sabah 4-5 gibi sabah ezanına yakın Allah var hd video izleniyor hakkını yemiyelim. Bi odada 6 kişi kalıyor ve odalar çok küçük daha bir sürü sıkıntı problem... Ama yarı özel kyklar daha iyi durumda..
  • Eger arkadas bulamazsan,ortam yapamazsan haftasonu ve aksamlari acayip sıkılırsın.Paran su gibi akip gidiyor.Eger benim gibi pkuldan gelince tek takilmayi seviyorsan odadaki insanlarin her yaptigi gozune batiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halihazırda yaşadığın şehirde kal , hele Ankara İstanbul İzmir de yaşıyosan kesinlikle orda kal.
    KYK yurdunda kalmıyorum , gene kötü gene kötü
  • Merhaba hocam naçizane tavsiyem olacak size:

-Bolumun gelecegi yoksa gitme.

-Universite siradan bir universiteyse gitme.

--Tıp,diş,hukuk ya da diger saglik bolumu haricinde ingilizce egitim vermiyorsa okul yine gitme.

--Bu sene olmazsa seneye git,inan bana şu an ekonomik kriz kapida,ailenin imkanlarini boş yatirima cekmeni onermiyorum.

• Kendi evimde kalıyorum gene kötü. Fatura çok gelmesin diye soğukta oturuyoz yataktan çıkamıyom yorgan sıcacık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara yakıp içmelik öneriler bunlar be. Ne okuyacağız biz bu ülkede. Geleceği olmayan bir sürü genç var yazık valla. Tekrar tekrar hazırlan da bir yere kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kyk hakkında her şey
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternettttttttt
  • Kyk yemek konusunda cok karlı 6 kisilik odalarda iki kisilik yapsalar on numara ama 6 kisilik oda varsa isin zor

Yari ozeller daha iyi

• oldukça rahat bi yer. tabi İNSANLARDAN rahat edebilirsen...
  • Kyk da 3 kisilik odada kaliyorum. Yemekler rezil cebimden yiyorum. Ses, gurult gece 2 gibi falan tamamen kesilir hafta ici. Hafta sonu sabaha kadar okey, pisti, sohbet, muhabbet. Wifi burda her saat gayet guzel. Orobus duragina 10dk mesafede orasida ayri bi guzel cunku, bundan once kaldigim kyk yurdu perisandi, dagin basindaydi ve ulasim 5km mesafeye 30-45 dk da gidiyorduk. Eve cikmayi dusunuyorum fakat yurttan ev arkadasi bulacagimi zannetmiyorum zira alayi pis bunlarin. Yurtta sömürücü tipler de coktur. Yüzüne guler sigarana, abur cuburuna goz diker. O kadar ac gozlulerdir ki yurdun rezil yemeklerini kana kana yerler(fakir falan degiller). Aptal tipler de eksik olmaz her katta 2-3 tane bulursun bunlardan. Bizim somurucu tipler dalga gecer bunlarida somurur. Agir abi takilanlar da var onlara hic girmiyom hot desen kacar ama giyinis, haraketler falan polat. Son siniflarin sesi cikmaz genelde ortami alt devrelere birakip derslere vermislerdir kendilerini(iibf ve bazi fen bolumleri okuyanlar haric). Dedigim gibi burdan kacacam en yakin zamanda insallah pisman olmam cunku bi sebep yok. Ha bu arada kirasi aylik 210 tl. Sabah 7-13.00 arasi kahvalti saatidir 3 tl beles hakkin var( bi karisik tost bide meyvasuyu doyurur). Aksam ise 17.00 - 23.00 arasida aksam yemegi 6.5 tl beles hakkin var. Her aksam makarna, pilav garanti cikar ama bayat ve soguk olur( digerlerini bilmem burada boyle). En son giriste 23.00. Soru varsa cevaplarim..

• Bunuda ekside gordum ayyynen boyle;

batak oynamak. ışık açıkken uyumayı öğrenmek. sabırlı olmak. cips denilen haşlanmış(!) patates yemek. sigarayı adam gibi keyifle içememek. evsizler gibi fişle yemek yemek. 1984 kahramanı gibi parmak iziyle yurda girmek. kulaklıktan gelen müzikten iğrenmek. ergen hemşehrilerin anlamadığın kendine has muhabbetini dinlemek zorunda kalmak. evi özlemek. kalorifer peteği üstünde oturarak sigara içmek. koridordan gelen seslere rağmen uyumaya çalışmak. türk-kürt muhabbetine katlanmak. iğrenç duş kabininde yıkanmak.cemaat abileri. zaman gazetesi ile uyanmak zorunda kalmak. televizyon izleyememek. maç izlemekten bıkmak. final geceleri not toplarken adam çokluğundan rahat olmak. uyumak. ranza. uyumak.

her sene yeni gelenlere alışmak zorunda kalmak. sararmak. gripten kurtulamamak. ayakkabı ve ayak kokusu. bazen dalgın dalgın odanı unutup yanlış odaya bodoslama girmek. yatay geçiş. temizlik obsesyonuna yakalanmak. suların kesilmesi. izin kartı almak. askerlik provası yapmak. geceleri bilgisayardan film izlemek. bisküvi ile karın doyurmak. gece yarısı aç kalmak. evi özlemek.

• zor çok

• Meslek olarak tıp diş hukuk üniversite olarak bogazici koc sabanci odtu itu bilkent yani okkalı üniversiteleri tutturamadıysan yaşadığın şehirden çıkma.

• Yarı özel kyk yurdunda kalıyorum. 4 kişilik odamız. Yataklar ranzalı ve oldukça rahat. Yemekler söylenenin aksine bence gayet iyi. Sabahları 3tl akşamları 6.5 tl devlet yardım yapıyor yemek için. Ulaşım rahat ama şehrin dışında kalıyor yurt o sıkıntı. Yaklaşık 40dk gidiş 40dk dönüş 1.5 saatim yolda geçiyor. Son giriş saati 23.00, bu sıkıntılı bir durum. Ücreti aylık 210 lira. Bu şehre göre yani izmir'e göre yurt ücreti oldukça iyi. Bornovada saçma sapan yurtlara 600-700 lira istiyorlar. Şuan keyfim yerinde kyk'da.

Bu başlık altında bende bir sorumu sormak istiyorum. Bu sene hazırlık okuyorum ve 2. Öğretimim derslerim saat 21.00 gibi bitiyor derslerim. Yurdun son giriş saatine yetişebiliyorum ama seneye bölüme geçince 23.00 gibi bitecek derslerim ve teknik olarak yurdun son giriş saatini kaçıracağım. Yurt müdürlükleri 2. Öğretimlere bu konuda herhangi bir tolerans gösteriyorlar mı acaba? Bilgisi olan varsa ve benide bilgilendirirse sevinirim.

• Denizli okuyorum , okuyacak kişilere tavsiyem iktisat , işletme,sanat tarihi v.b iyi üniversitelerde ögrenim görmeyeceklerse kesinlikle şehir dışına çıkıp macera aramasın . İzmir , İstanbul , Antalya büyükşehirler hariç yurtlarda apartlarda internet 144p müzik bile dinleyemezsin. Eve çıkarsın gürültü patırtı , gitar bateri çalanlar var 😀

Bir ton para gider 😀 macera arıyorum sorunları severim dersen bilemem 😀

• Her tip insanla karşılaşırsın.Zordur. Hangi bölüm? Dandik bölümler okumayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kyk yurtlarının iyi olanları da var kötü olanları da. Ben özel yurtta tek odada kalıyorum pişman değilim açıkcası,çünkü kendi alanım ayrı ve istediğimde yalnız kalabiliyorum.Bakıyorum başka odadaki arkadaşlara biri uyanınca ötekide uyanıyor sesten,pis olanı olur ,manyağı olur illa denk gelir, ha iyi olanlar denk gelirse çok iyi vakit geçirirsiniz ama riske atmaya değmez diyorum, maddi durumun iyiyse ona göre kararını ver derim.Tek odada kalmama rağmen yurtta bir sürü arkadaşım var,odada toplanıp eğleniyoruz ama kendim istediğimde de oturup yalnız filmimi izleyebiliyorum.
  • Maddi durum iyi değil. Tek başına ev yurt çok zor.

KYK işi şansa kaldı desene.

Hayat çok zor be

• Benim kaldığım yurtta 23.00 dan sonra çıkmak yasak ama girmek serbest.Konuşursan her türlü yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.